!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, hogy esetleg nem tudnátok mi lehet a gond, ha a gép 5-10 perc után megfagy. Kép az van, de nem megy semmi. Fagyás van mindenhol: Windows, Bios, memóriateszt (hibát nem ér csak megfagy)...

Gép adatai: GA-E45-DS3L, GA-ATI-4850HD-512MB-ZALMAN, 2X 2GB KINGMAX 1066 MHZ-S RAM, GA SUPERB 550W TÁP

Sziasztok!
Van egy IBM Lenovo R61e-s (típus: 7650, model: DPG) gépem, xp-vel és a w-lan drivert nem találom hozzá, jobban mondva megtaláltam a Lenovo oldalán (http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-68232), felraktam, de nem mûködik, mi lehet a probléma? Segítségeteket elõre is köszönöm!
[HUN]FaTaL
Akkor 32bites szerintem, ha csak nincs valami programod amibõl csak 64bites van (nagyon kevés ilyen van).

http://goo.gl/gd6Zi5

DJKonya
2 giga ramom van, akkor legyen 32 bites

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

[HUN]FaTaL
4giga vagy több ramhoz 64bit, egyébként 32.

DJKonya
sziasztok, sürgõsen újra kéne raknom a windowst- most vistát akarok felrakni, melyik a jobb a 32 vagy a 64 bites?

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy vettem egy laptop-ot (ASUS F5N) pár hónapja, de még mindig nem sikerült beüzemelnem a benne lévõ bluetooth-t, pedig felraktam a driver-t (WirelessConsole2) hozzá és mégsem mûködik. A wifi mûködik ez nem. Miért lehet ez?
Elõre is köszi a segítséget.
DjPremier
Sziasztok.
A konkrét problémák: akinek van ilyenje az tudja, hogy van egy "Realtek HD audio input" és "output" csatorna, de igazából az inputnál felsorolt sávoknak (pl. mikrofon, line-in vonali bemenet) nem állítható a jelerõssége, csak némíthatóak. Egyedül a fõ felvétel hangerõ állítható. Az output csatornánál persze ki lehet ezeket (pl. rear blue in, rear pink in) választani és ott már a hangerõ sincs letiltva, de ezeknek nem itt lenne a helyük, hanem az input csatornában, ezzel meg is bolondítják a Pinnacle TV tuner kártyát is (amely kimenete a hangkártya rear blue in bemenetére van kötve), mert a tuner progi "okosan" a HD audio input csatornát telepíti fel magának mint felvétel és playback csatorna, csakhogy ahogy mondtam az érintett sávok nem itt hanem a HD audio outputban vannak valami rejtélyes oknál fogva. Így nem mûködik a TV tunernél a tv némítás, és hangerõ változtatás egyszerûen azért, mert a HD audio input csatornában nincs semmi, ami "enabled" státuszú, így a tuner programban a lenyíló lista üres marad, szóval nem lehet kiválasztani, h a programban a némítás és a hangerõ változtatás melyik sávra vonatkozzon.Ha van vkinek Asus M+N HD/HDMI alaplapja az privizzen rám.Elöre is köszi.

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual channel,Asus EN8800GT 1GB,Samsung 640GB.Thermaltake Power Station 520W

Bandi 18
Az pedig bõven elég neki.

550W Chieftec

Ok.Majd megpróbálom.
Bandi 18
A tápod milyen?

Na átvittem haverhoz gépem. ramokal nincs gond átpakoltuk azok ok! viszont 3870 et betettem a gépembe egybõl elindult a windwos meg minden. de az az érdekes, hogy az én 4850 emet meg belettetük az õ gépébe és nála is elindult egybõl? ez most akkor hogy is van??<#wow3>

Bandi 18
És a Ramokat letesztelted ahogy FATAL mondta? (Memtest86 DOS alól). Ha azok is rendben vannak akkor csakis a VGA-val lehet gond, fõleg hogy kis színes kockák vannak elszórtan.

Vga csere múlt héten volt. sapphire hd 4850 memória hiba volt. adtak egy club 3d hd 4850 et. 3dmark tesztet csináltam azzal nics gond. windows format meg ma volt de nem változott semmi ugynaugy restartol a win töltés közben :S

[HUN]FaTaL
Jó csak ne itt sírj ha leég és elégeti az egész géped :/ Miért nem kérdezel mielõtt vásárolsz? kb 3-4 ezer forinttal drágábban vehettél volna minõségi tápot (FSP CRG400pl. 6k)

Bandi 18
De ha új volt a táp (mondtad hogy most cserélted) akkor vidd vissza hogy hibás.

Bandi 18
Futtass valami játékot , ha ott is vannak foltok VGA gari vissza. Mikor VGA-t cseréltél volt Windows telepítés?

Ááá most nincs pénzem tápra...
Memóriákat megnéztem külön-külön és ugy elindult. dual ba van kingmax 1066 os. Beraktam egyenként úgy egybõl betöltötte a windows. Amugy most betöltötte és kék foltok vannak a monitoromon ez mitõl lehet??

[HUN]FaTaL
Akkor azt nagyon gyorsan cseréld le valami normális tápra (FSP, enermax, chieftec stb.)

Csibusz
hát szarügy😄 nem sikerült... ez van 😄
Csibusz
undelete plus ezt töltöttem le. na lássuk...
n3whous3
írd be googlebe

a lényege, hogy a törlés az nem fizikailag megy a vincsin, mármint õõõõ... Szóval a lényeg, hogy csak a bejegyzést távolítja el a windows, miszerint melyik területen mi található. Rajta van az adat a vincsin, csak már üresnek látja, mert kitörli, hogy mi található ott.

Ez a progi meg megtalálja végülis az adatokat. Csak azért nem ártana sürgõsen csinálni, mert az üres helyre bármikor bemászhat egy-egy új adat valamiért ugye és annyi a régi cuccnak.

púúúúú

Csibusz
az milyen progi légyszi szájbarágósan. KÖszi!
n3whous3
lehetséges, ha mindent becachelt a gép az elõzõ állapotból a rendszervisszaállításban

ha nem: rakj fel egy MÁSIK PARTÍCIÓRA sürgõsen egy undelete programot és futtasd le. Nem fog mindent visszahozni valószínûleg, de jobb mint a semmi

púúúúú

Csibusz
HEllo! Sûrgõsen segítenetek kell!
Véletlenül mindent kitöröltem a Downloads mappámból ahová töltöm a dolgokat játék minden... hogyan tudom visszahozni? Rendszervisszaállítással vagy mivel?
norbi56
na akkor nem csoda

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

rooney8
Próbáltam már keresztbe, meg ahogy csak lehet, de egyszerûen nem tudom. 2-t bepattintok és a többi már nem megy bele. Erõsebben meg nem merem, nehogy eltörjön az alaplap 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Codegány...akarom mondani Codegen...
Bandi 18
Keresztben csinálod ugye? Mármint úgy értem hogy bepattintasz egyet után a keresztben lévõt pattintsd be.

[HUN]FaTaL
Pattintsd rá a hûtõt csak vigyázz hogy ne repedjen el az alaplap😄 Simán rá lehet tenni.

rooney8
Sztem videokártya

Más is szarakoddot az aláírásomban szereplõ gépnél a proci hûtõ berakással (amit adtak a procihoz...)? 😄 Ha beppantitok 2 lábat, akkor a többit egyszerûen nem lehet, mert feszül az egész. Már egy délutánt elszenvedtem vele és most úgy van, hogy oldalra döntöttem a gépet és csak simán ráraktam a hûtõt. Így most jó, mert ~38 fokos, de ez nem megoldás 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Sziasztok
Kéne nekem egy kis segítség, ugyanis a monitorom olyat csinál, hogy egy idõ után mikor a gép már bemelegedett, elkezd kicsit vibrálni a kép majd van hogy erõsebben vibrál aztán megint csak kicsit. A Monitor tuti jó mert kipróbáltam másikkal is és ugyanezt csinálja. Valami ötlet esetleg, videokártya lehet elszállt???

Elõre is köszönöm a segítséget.
rooney8
Nekem egyszer nem volt rendesen bedugva az ide kábel és ugyan ezt csinálta. Bios alig ismerte fel, bootolásnál nem ment tovább ...stb.

Bandi 18
Nekem mikor szar volt a vinyóm a BIOS nagyon lassan vagy egyáltalán nem ismerte fel, és így a bootolásnál nem is ment tovább, valamint írtad hogy nagyon lassú ebbõl gondoltam, de lehet hogy csak a csatik nem megfelelõek.

berlinboy6329
Vinyóteszt?mivel,hogy?

Az bekapcsolásos abnormalitásnak is az lehet az oka? :S

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Shifter
akkor nincs rendesen összedugva és valami valahol valamit rövidre zár és a táp automatice leáll önvédelembõl

&#3232;_&#3232;

Bandi 18
És milyen táp?

Bazz most vettem...
Bandi 18
Higgy nekik táp. A bekapcsolgatás legalábbis tutira az.

Shifter
biztos hogy a táp... nekem is ez volt hogy az éjszaka közepén bekapcsolt aztán leállt meg napközbe is fogja magát azt 1x csak leáll... tápcsere --> azóta no problem

&#3232;_&#3232;

[HUN]FaTaL
Táp.

Nem hinném mert a játék 2 részén tapasztaltam.És nem is megterhelõ lenne neki
Közben nyomtam egy load default settings-et a BIOS-ban, de nem változott semmi. Ugyanannyin fut a proci. Valószínûleg akkor az lesz a baja, hogy nem támogatja. Lehet, nézek egy másik lapot, ezt már úgyis le akartam cserélni, mert van a gépben 2 giga ram, és a szekrényben figyel még 2. Csak ennek az alaplapnak igaz, hogy négy memóriafoglalata van, de ebbõl 2 ddr1-es, 2 ddr2-es. Erre sajnos már csak akkor jöttem rá, mikor megvettem a ramokat. 😊 Bár itt lejjebb, olvastam, hogy 32 bites windows amúgy sem kezelné a 4 gb ramot.

Köszönöm a segítségeket!

ASUS P5Q PRO TURBO, Intel Core 2 Duo E6550 2,33 GHz, 4x1GB Kingston DDR2 800 MHz RAM, ATI RADEON HD 5670 1GB DDR3, Kingston 64 GB SSD, Gigabyte Triton ház, HP w2207 22"

Köszönöm!

ASUS P5Q PRO TURBO, Intel Core 2 Duo E6550 2,33 GHz, 4x1GB Kingston DDR2 800 MHz RAM, ATI RADEON HD 5670 1GB DDR3, Kingston 64 GB SSD, Gigabyte Triton ház, HP w2207 22"

Bandi 18
Külföldi fórumon vagy a Supportnal kell érdeklõdni.

Igen 😊

Csak a szemem nem szúrta ki. Viszont az enyém nincs is benne. Akkor az azt jelenti, hogy nem is támogatja egyáltalán? És ha így van, akkor sem lehet vele semmit kezdeni, csak azt, hogy veszek egy másik lapot?

Shifter
táp

&#3232;_&#3232;

Bandi 18
Asrock oldalán bal oldalt ott van hogy CPU support list 😊

Íme