64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lacee86
    Videokártya: Riva Tuner; proci: ha Gigabyte lapod van, akkor Easy Tune.
  • DeenQa
    hali.

egy olyan progit keresnék gépre, amivel windowson belül tudom állítgatni a proci + videokártya teljesítményét! köszi
  • DJ RX7
    ha windows 7-et használtok állítások át vista kompatibilitásra.
  • BIZ0906
    Nálam is ezt csinálja eddig még nem jöttem rá mi lehet a hiba.
  • rooney8
    Nekem olyan van, hogy lerakom a beszélgetős ablakot (msn) tálcára, majd ha az összes ablakot lerakom tálcára (és már csak az asztal lenne) akkor felugrik automatikusan a beszélgetős ablak. És ez nagyon idegesítő tud lenni :@ :) Esetleg valami ötlet?
  • MR ME
    win7?
  • bardocz
    Miért van az,hogy msn-en beszélgetek valakivel,szépen lehúzom az ablakot kis méretbe,és amikor egy másik ablakot is lehúzok az felugrik?Tiszta faszság:D
  • passatgt
    Windows XP sp3 + Pioneer dvr-111d DVD író. Olvas, de írót nem lát
    Másik gépen Plug and Play megy, itt meg nem... Ötletek?
  • davidragon
    az igaz hogy régen volt ugy rendesen szétkapva, megtisztítva. mindenesetre ártani nem fog neki. megpróbálom köszi.
  • josi
    Tápra gyanakszom, ha lehet próbáld ki másik táppal, vagy az is lehet hogy poros, egy alapos portalanítást az egész gépen nem ártana.
  • josi
    Ez erősen vinyó probléma, valőszínűleg bad szektoros. Ezzel HD tune a prigival ellenőrizd.
  • miki10
    Sziasztok!

nem tudjátok hogy az mért van hogy az egyik meghajrómra nem enged-se telepiteni se másolni semmit?:S

ez a hibát írja ki
    0x8007045D hiba: I/O eszköz hiba miatt nem lehet a kérést végre hajtani
  • davidragon
    Sziasztok!
    Kékhalál problémám van, az okát próbálom kideríteni.

A gépet reggel amikor bekapcsolom, betölt a Windows (xp) és kb 1 percen belül bejön a kék képernyő. Ujraindítás után ugyanez történik. Általában kétszer-háromszor egymás után. Viszont amikot túléli ezt az időszakot, akkor estig működik és semmi bajom vele. Olyan is volt hogy 5 napig nem volt kikapcsolva, akkor sem lett semmi baja.
    Szoftveres hibára gondoltam, valami windows fájl verzió hiba, vagy ilyesmi lehet, ezért gondoltam felteszem az uj windows-t (7)
    (ez egy reggeli bekapcsolást követően akart történni)
    boot-olt a dvd-ről, és 'Loading Windows' felirat alatt lefagyott. Mondom ok, namégegyszer.
    Restart, boot dvd, 'Loading Windows' sikeres. Válasszon nyelvet a telepítéshez. Rákattintok a legördülő listára, és kékhalál...
    Ezután itt vagyok most, ujraindítottam a gépet.

Valami ötlet? Hardveres hiba? BIOS frissítés kéne?
    Tanácstalan vagyok.
  • Noodlee
    Köszönöm szépen.
    Erre nem is gondoltam volna :)

Örülök, hogy valaki tudott segíteni, nem csak harmatgyenge poénokat írni.
  • josi
    Duplakatt a felső sávban
  • Lacee86
    Basszus, van egy feladatkezelős kép, nektek is árkon-bokron a topikhozzászólásokon keresztül jelenik meg?
  • Noodlee
    Hiho!

A feladatkezelőm egy kicsit elkakukkolt.
    Hogy tudnám egyszerűen orvosolni?

Megtaláltam a vista gondomra a megoldást:D
    Az nforcos lapikban nem jó a sata,tesómtol kértem kölcsön 1 idés dvd írót és minden okés!!!!
  • DJ RX7
    Személyes tapasztalat érdekelne, de én már biztos ilyet fogok venni.
  • Lacee86
    De azért még te is érdeklődsz róla. ;-)
  • DJ RX7
    BenQ pedig nem egy noname cége és neten is vannak a monitorról tesztek. Onnan is gyanítom, hogy nem lehet gagyi.
  • Lacee86
    Ez kisebb, mint amire gondoltam. Ha jól számoltam, ez még épphogy alacsonyabb, mint a 17-es 4:3 arányú, és azt nem szeretném. Meg külsőre annyira nem tetszik, plusz a márkáról sem tudok semmit. De azért köszi.
  • DJ RX7
    Valószínűleg táp hibája, mert a Codegen az egyik legrosszabb táp fajta amit meg lehet venni.
  • DJ RX7
    Én ezt tudom ajánlani Neked.
  • darkaspyr
    Elég régi konfigom van.

A procim egy Amd 2600-as, a táp pedig egy Codegen 300W-os.

Haveromat kérdeztem, ő is először a tápra gyanakszik, esetleg vmelyik kábel, de majd meglesi hétfőn.
  • kifli
    táp?
    próbáljki egy másik tápot szerintem az a baja, múltkor irodai gép is ezt csinálta, tápcsere orvosolta a helyzetet :)
    Ha az a baj és veszel tápot akk gigabyte superb 460-at vegyél :)

Lacee86: én a 23-asat fogom venni kb 1 hónap mulva szinte már biztos, csak a tv tuneres fajtát :)
  • Lacee86
    "lefeküdtünk tv-zni": tv nélkül lehet jobb időtöltés lett volna, nem? Na, bocs a poénért.
    Szóval: milyen procid van, mennyi a hőmérséklete úgy netezés közben pl.? Milyen hűtő van rajta?
  • Lacee86
    Monitor topikban ajánlottak párat, azokból ezt néztem ki magamnak. De vki győzköd, h 10 ezerért drágábban majdnem ugyanilyen, de 23"-at vegyek; mert h az 1920x1080-as, a 22-es meg 1680x1050. Nekem azért nem mindegy, h 40 vagy 50 ezer Ft; +10-et meg ez nem ér sztem. Szerintetek?
  • darkaspyr
    Sziasztok!

Elmondom, hogy mi is történt... :) :(

Filmeztünk barátnőmmel, és egyszercsak kikapcsolt a gép, kapcsolnám vissza, de semmi... lefeküdtünk tv-zni, félóra múlva megpróbáltam, és visszajött, de csak a windows töltésig, utána megint kikapcsolt. Először arra gondoltam, hogy túlmelegedett a proci, és ezért állt le. Másnap próbálom bekapcsolni ( ugye már lehült ^^ ), semmi válasz, kitisztitottam aztán, bejött windows töltésig, megint kikapcs... hát mondom, aztán megint nem kapcsolt be, Vga-csere, windowsig bejött, aztán megörültem, de kikapcsolt megint, elég ideges voltam már akkor, harmadnap végre bekapcsol, belépek a Biosba, és kb. 1 perc után megint kikapcsolt. És most itt vagyok :) Srácok mi lehet a baj?

Az lehetséges, hogy a procit bekéne kenni egy kis szilikonpasztával, mert megigazitottam, és akkor kapcsolt be megint, bár utána ugye megint kikapcsolt...!?

Azért irtam le ilyen hosszan, hogy fullra átlássátok a helyzetet, bár látatlanba még igyis nehéz lehet megállapitani, hogy mi is a baja. :S

Remélem tudtok segiteni, előre is köszi szépen! ;)

( esetleg alaplap? :S :( )

Aspyr
  • Bandi 18
    Nekem is samsungom van és semmi gondom vele.
  • DJ RX7
    én már 5 éve használom a Samsung monitorom semmi baja nincs azon kívül, hogy a légyszar ráragad és alig lehet levakarni.
  • DJ RX7
    Ha nem akarsz fotókat szerkeszteni akkor szerintem nem nagyon kell ezeket figyelembe venni. Játék közben úgysem fogod észrevenni szabad szemmel az apróbb tényezőket, hogy egyik monitor ebben jó másik abban jó.
    Amúgy én is most tervezem egy 22'-es FullHD BenQ monitor vételét.
  • josi
    Akkor vagy a táp, vagy a ram a ludas. Ellenőrizd le memtest-el és nézd át a ramok időzítését és feszjét. Ha azok jók, akkor a táp melegszik túl, nem add le elég voltot. De még lehet a vga kártya, nézd meg everestel mennyi a hőfok.
  • Seithennin
    a world in conlictnál csinálja ezt, a cod4 simán kifagy és ujra kell inditani, de ha nem játszom csak filmetnézek netezek akkornincs gond
  • josi
    Csak 1 bizonyos játék után csinálja?
  • Seithennin
    driver reinstal volt eddig 3x de semmi változás:(
  • Norsz
    Üdv
    kérdésem volna hátha tudtok segíteni routeren keresztül van megosztva a net 2 gépen viszont az a baj hogy nem látom a másik cuccait mert mindig kér egy jelszót de a gépek egyike sincs le jelszavazva
    kértem máshol is tanácsot ott azt mondták jelszavazzam le a gépet utána probáljam meg megcsináltam utána sem volt jó remélem tudtok segíteni
  • LoDMaSt
    LG ből vagy 5 van a környezetemben, eddig semmi gond nincs velük, van amelyik már 3+ éves.
  • Lacee86
    Hali! Én a nyár folyamán szeretnék venni egy monitort. 22"-os LCD wide-ot szeretnék, 40-45 ezres árkategóriában. De akkora a választék, h gondoltam megkérdem itt, h mire kell/érdemes figyelni? LG-t vagy Samsungot szeretnék, melyik a jobb márka szerintetek? Ezenkívül van ez a kontrasztarány, felbontás, fénykibocsátás stb.: ezeknél mik a jó értékek, mire érdemes figyelni? Előre is köszi bármilyen infot.
  • josi
    Próbálj meg egy driver reinstallt.