64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • levelamester
    De ha már itt vagyok...

szeretnék venni egy 1 TB kapacitású merevlemezt, és ehhez lenne két kérdésem:

Milyen márka? (Samsungot néztem ki)
    És milyen RPM? 7200 vagy 5400? Mert azt hallottam hogy ekkora kapacitású vinyóknál többször kell újraolvasnia nagyobb sebességen az adatot, ezért lehet hogy az 5400es gyorsabb lenne mint a 7200-as. Any tapasztalat?
  • levelamester
    Talán túlmelegszik ha terhelés hatására produkál érdekességeket. Everest, csekkold hogy mennyin fut, és postold.

Üdv,

Levelamester
  • Pianista
    volna 1 kérdésem: amikor volt egy kemény rendszerborulás, utánna felraktam a windowst meg egyép progikat és belementem egy játékba(név szerint mount&blade) és ahol megformázom a fickó arcát ott egyszerűen alig lehet látni valamit az arcából mert tele van fekete kockákkal, és a játékban a fák és egyéb textúrák körül fekete meg zöld kockák vannak dögivel, mintha hiányos lenne. egy másikban(MuOnline) meg eszeveszettül vibrál a kép ha többen vannak körülöttem, de az asztalon az égadta világon semmi gond nincs. próbáltam már többfajta drivert de ugyanaz a probléma... nemsokkal az előző borulás után volt mégegy vírus miatt, rendszertelepítés, és a helyzet mégrosszabb lett, 3x annyi kocka, 3x annyi vibrálás... ez mi a kib*szott ég akar lenni??????? ezt a kérdést már feltettem a "videókártya probléma" topicban de nem válaszolt senki.
  • Harly18
    Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Gericom Blockbuster laptopom, amiben egy ATI Radeon 9600/9700-es videókátyra van. Nagy valószínűséggel a videókártya haldoklik. Ki lehet cserélni? Olvastam, hogy a régebbi laptopoknál nem lehet. De lehet azok integrált vga-k, s ezt talán lehetne. Szóval a kérdésem, hogy valaki tud róla, hogy megoldható-e?
  • syberia2
    hyundai dvd dp5303 a neve.
  • syberia2
    Hali
    Lenne egy kis probléma a dvd lejátszómmal, mert van rajta USB csatlakozó, és lejátszik MPEG4 videókat, és én letöltöttem két filmet.
    Superhero Movie, és Australia. A Superhero Movie avi formátum de lejátsza, az Australia is, azt meg nem. Austráliát átkonvertáltam mp4-be, de akkor azt is írja ki, unsupport format. Mit lehet tenni?
  • FMassa
    Nekem is ugyanez volt és kitakarítottam a a proci hűtőjét(enyhén poros volt)és utánna teljesen jó lett.akkor nem volt annyira meleg mint most és most már nem is kapcsol ki.
  • szabi34
    De ez a kikapcsolás most kezdett előjönni a héten mikor meleg idő volt csak ebből gondolom... de köszi a segítséget majd valamit megpróbálok csinálni vele
  • Bandi 18
    Nem feltétlenül. A 60 még nem annyira kritikus hogy ki is kapcsoljon a gép. Lehet a hogy a tápod a szar. Utánaolvastam MCP valszeg a VGA hőmérsékletét akarja jelenteni.
  • szabi34
    Akkor biztos az miatt kacsol ki mindig...:(
  • MR ME
    60fokos alaplap az kicsit sok
  • szabi34
    Nah kipróbáltam 3 perc 100%-os terhelés után:
    alaplap 60C
    CPU 57C
    MCP 63C
    Ezeknek kb mennyi a normális értéke?

• Bandi 18
    Vista beleégetve ? LOL ilyen nincs minden vinyót lehet formázni, és minden gépet újra lehet pakolni :). Lehet hogy a memóval van gond. memtestet futtass rajta.
  • martons
    Üdv mindenkinek! Meghalt egyik haverom laptopja (Acer Extensa 5620G). A helyzet a következő: nemrég küldték haza a cseh Acer szervízből (Brnoból), a hűtéssel voltak gondok, garanciálisan megcsinálták. Semmi adat nem maradt rajta, ezért mikor megkapta, kegyetlenül frissítette magát a Vista, ami egyébként a gépbe van égetve, a merevlemezről is bootol a kicsike. Szóval az egyik újraindításnál eljutott a harmadik frissítésig, de ott nulla százaléknál megállt, azóta is állandóan újraindul. Mi lehet a gond, mit lehet tenni?
    Nekem anno hasonló problémám volt, akkor memóriát kellett cserélnem. Szerintetek? Előre is köszi a válaszokat.
  • szabi34
    Hali
    Játék vagy netezés közben a gépem magától kikapcsol, páran azt mondták attól lehet hogy melegedik. Letöltöttem Everestet és valami MCP-t ír és az a legmelegebb 63-66 fok között mozog. Nah azt szeretném kérdezni hogy mi az az MCP?:) Mert már elég idegesítő hogy állandóan kikapcsol...
  • LoDMaSt
    alaplap könyvében 100%, hogy benne van, ha nincs könyved, a gyártó oldalán keress vmi útmutatód, de az is lehet, hogy rajtavan, de nembizti szvsz.
  • lamerrichard
    Én azt szerettem volna kérdezni hogy fogom-e tudni hogy ami a gép elején lévő zöld és piros világítást azt hova kell dugni az alaplapon? Mert mikor egy teljesen új gépházba egy új alaplapot rakunk akkor a gép belsejében a bekapcsoló gomb mögött van egy kis köteg vezeték amit az alaplapra kell bekötni, na és erre lennék kíváncsi hogy ezt be tufdom-e majd kötni, vagy legaláb meg van-e jelölve hogy mit hova kell majd?
  • kifli
    alaplapra a venti csatiba kell dugni, am tápnak szerintem fsp everest 500w, moduláris, szal nem fog fölös kábel lógni a házban
  • lamerrichard
    Hello.

Most fogok gépet venni egy teljesen új gépházba:

Asus Black & Silver Midi Tower PC Computer Case
    ARCTIC COOLING Fan 12 PWM
    ARCTIC COOLING AF8025 PWM
    ASUS P5Q
    CORSAIR VX550W
    INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOX
    ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO
    SAPPHIRE HD4870 2GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
    GEIL 4GB DDR2 1066 CL5.0 D/C BLACK DRAGON
    Western Digital Caviar Black 640GB (7200rpm) SATA 32MB

Az lenne a kérdésem hogy mikor rakom össze a gépet akkor nem lesz nehéz az alaplapra bekötni a gép világítását. Vagy az meg van rajta jelölve hogy mit hova kell?
  • miki10
    Hello!

ujra kelelt telepitenem a hamachit mert valami miat nem indult el, de a telepités közbe amikor a hálozati meghajtó telepitése-kor meggáll a telepitő és nem megy tovább:S

nem tudjátok mibaja?
  • Lacee86
    Nem akarlak bántani, de Ctrl+C Ctrl+V-t ismered? Csodákra képes...
  • bajgunar
    Hy all.
    Nem írom le még egyszer a problémámat. Inkább be-LINK-elem!
    PH-ra leírtam , ott is Bajgunar néven!
    Valami ötlet esetleg ezen a fórumon?
    Köszi.
    További szép napot!
  • Lacee86
    Hali! Nem tudja vki véletlen, h milyen kódrendszer/táblázat vagy akármi az, ahol a bill. minden karakteréhez egy 3 jegyű szám van rendelve? (pl. 24x-k a funkcióbillentyűk).
  • rooney8
    Megoldva...
  • rooney8
    Üdv!

Társítást vissza lehet vonni? :) Pl. egy crc fájlt társítottam winrar-hoz, de azt szeretném, hogy ne legyen társítva semmihez... Ez megoldható valahogy? :)
  • miki10
    hello!

hogyan tudom megnézni hogy mennyi a pingem?
  • kifli
    szerintem vidd vissza, nem éri meg szenvedni vele
    Ok:D
    Akkor sztem vmi progival kéne megvizsgálni azt a kártyát,vagy vissza garibaxD
  • bajgunar
    xD Köszi, de eredeti-k a játékok (FarCry2 kivételével).

Olyat is csinál, hogy
    A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.

Addig eljutottam, hogy ha bekapcsolom a VGA-n a PhysX-et, akkor csinálja legfőképpen.
    Az elöbb, meg Company alatt is kifagyott egy ilyen üzivel!
    Erre feltettem 3DMark Vantage -et, és ha be van kapcsolva a PhysX, akkor minden egyes PhysX tesztnél ledob egy ilyen hibaüzivel!
    De ha kikapcsolom, nem dob le a fizikai tesztnél.
    Másik drivert is próbáltam, ugyanaz a helyzet!

Akkor ezekszerint a VGA Ram lehet a hibás? Mivel a PhysX csak azzal köthető össze. Nem? Abból vesz le x Mb-ot.
    Meg annak van köze a képernyőillesztőhöz. CoD alatt is ez lehet akkor ezekszerint. Majd tesztelem úgy, hogy ki van kapcsolva a PhysX.
    Vagy vigyem vissza? Ne is próbálgassam?
    Köszi Lacee!
    Esetleg másik cracket töltenél hozzá?????
    Nekem is ez volt a mirror edgnél,csak ott kilépett magátol:D
  • Lacee86
    Mondom, sztem 99% h nem a kártyával van a hiba, ha 1x a többi játék jól működik.
  • bajgunar
    9800GTX+oc -m van. Hűtés van rajta. De más játéknál, miért nem jelentkezik a hiba???
    Company, Crysis Dx10-be 1024, minden ultrán, CoD4 is, órákig megy.
    CoD5 is normál game alatt nem hibádzott, (eddig nem vettem észre, főként WAR-ozok ComMod-al) így csak ott vettem észre.
    Lehet ott nem tetszik neki valami?
    Havernak is PL CSAK cod 4 alatt vannak hasonló jellegű problémái, más minden game, hibátlanul fut órákig.
    Köszi.
  • Lacee86
    Akkor más játéknál is csinálná neki. Sztem csak a játékkal van vmi gebasz.
  • kifli
    valami zűr van a vramal szerintem :/
    vidd vissza garibaa, esetleg azt nézd meg hogy van-e hűtése a vga-n a ramnak mertha nincs akkor lehet túlmelegszik
  • bajgunar
    Hy all.
    Valakinek nincs esetleg ötlete, miért csinál a játék, hol 10 perc game, hol 1 óra utánn ilyet?
    Más játék órákig fut hibátlanu, és a gép is.
    (Company of Heroes, Crysis, FarCry 2, CoD 4) csak Cod 5 alatt produkálta ezt a hibát.
    Olyankor leteszem tálcára, majd visszahozom a játékot, és megy tovább rendesen. Leginkább WAR alatt (COMMOD) kor esik szét a kép.
    Minden driver, szoftver a legfrissebb van fennt.
    Ötletetiteket előre is köszönöm.

Üdv
  • Met
    esetleg keresel hozzá vistas drivert?
  • miki10
    hello!
    nekem van egy webkamerám aminek olyan drivere van ami windows xp hez jó
    és nekem windows vistám van és arra nem tudom feltelepiteni és nem tudom használni.

nem tudjátok hogyan lehetne megoldani hogy windows vistán müködjön?
  • Lacee86
    Kösz, már sikerült is beszélnem azzal, akivel akartam.
  • [HUN]FaTaL
    kvircet vagy mircet felrakod, szerintem a kvirc jobb. Beállítgatod a dolgokat, felmész a szerverre, aztán a csatornára és kikeresed az embert.
  • Lacee86
    Jó leszedtem, feltettem a progit. De meg van adva egy IRC cím, azon belül meg egy szobanév (# kezdettel). Ezeket hova kell beirkálni?