64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Apocalipto
    F8
  • piamania
    köszönöm,ez nem is jutott az eszembe.Már csak egy valamit kérdezek.Mindig elfelejtem,hogy melyik gombot kell megnyomni,hogy előjöjjön a csökkentett mód?köszi szépen.
  • alcotb
    piamania: csak tipp:csökkentett mód?vagy ez hülye tipp volt? :D
  • alcotb
    Hello!Tádnátok segíteni egy picit?Amikor bedugom a laptopba a töltőt akkor sípol eggyet...Hogyan tudom kikapcsolni?(FujitsuSiemens.csak mert ha pl max-ra van állítva a hangszóró akkor isszonyat hangos!

1. Right-click on My Computer
    2. Click on Device Manager in the list on the left
    3. Go to View –> Show hidden devices
    4. Under Non-Plug and Play Drivers right-click on Beep and select Properties
    5. Under Driver tab in Startup field select Disabled
    6. Restart (you weren’t expecting that, were you? ;) )
    7. Enjoy your beep-free computer!

ÍGY NEM KAPCSOL KI!
  • piamania
    Valaki tudna segíteni,hogy mégis hogyan formázzam meg az sd kártyát?Commander nem észleli,hogy lenne ilyen meghajtó,sajátgép pedig igen.De az azt írja ki,hogy a windows nem tudta formázni.Mi lehet a gond?
  • BIZ0906
    Gondolom laptop de mi a kérdés?
  • Apocalipto
    Mit kéne erről mondani? Beírtál egy alaplapot, egy videókártyát, meg egy processzort.
  • GoLLeO
    Hali! Pls, segítsen valaki!
    Valaki tudna valamit mondani erről:
    Alaplap neve: Acer EC51GM
    Videokártya: ATI Radeon Xpress 200/1100 (RC410/RC415) Chipset
    CPU típusa: Intel Celeron D 352, 3200 MHz (24 x 133)

• Viktorr
    Nelem az xp nagyon jó,de mostanában kezdte el ezt csinálni,régebben nem folt baj,ráadásul a gépet is megformáztam.
  • [HUN]FaTaL
    Inkább tegyél fel valami 64bites oprendszert, lehetőleg ne XP-t mert abból az x64 egy fos.
  • Viktorr
    XP Professional. Esetleg ha a lapozófájlt megnövelném az jólenne?
  • [HUN]FaTaL
    Nem igen hinném. A C és D kötet egy meghajtó, ott látszik. :) A lemezkezelő nem téved. Szerintem a mobilvinyód szimplán nem is látszik.
  • kaposi1
    Igen a kép alapján tényleg úgy néz ki .
    Csakhogy ami a képen D:kötetként szerepel azon olyan könyvtárak vannak ami eredetileg I: megnevezéssel egy másik mobil vinyón találhatóak meg a gépemben.
    Hát ezt már teljesen nem értem.
    Tehát a Képen szereplő C:kötet a számítógép belső 160Gb-os vinyó egyik fele.
    A D:kötet pedig egy 160Gb-os mobil vinyó másik partíciója
    Bármennyire is hihetetlen most ez a helyzet.
  • [HUN]FaTaL
    Milyen oprendszer?
  • Viktorr
    4 giga ram van benne!
  • [HUN]FaTaL
    Akkor a 160as vinyódat két 80 giga körüli részre osztottad.
  • Apocalipto
    Hali!

Gép bekapcsolásakor azt írja ki a bios hogy disk boot failure, insert system disk and press enter. Win7-et raktam fel rá, újra is volt indítva párszor, aztán egyszer csak ezt írta, így most jelenleg csak akkor indul el a Win ha berakom a telepítő lemezt. BIOS-ban a sorrend be van állítva rendesen. Az lehet baj hogy az alaplaphoz nem raktam fel a SATA drivert, hanem a win ismerte fel és telepítette?
  • kaposi1
    Szia!
    Ez érdekes amit írsz.
    Megnéztem a Rendszerinformációs ablakban és ezt írja ki.
    Microsoft Windows Xp
    Professional 2002-es verzió
    Szervízcsomag 2.
    Annyit még hozzátennék hogy eredeti jogtiszta Windows-rol van szó.
    Másik fórumon még olyat írtak hogy lehetséges hogy megsérült a Master Boot Record (MBR).
    Köszi az infót.
  • kaposi1
    Ezt látom a lemezkezelőben!
    És köszi hogy válaszoltál.
  • bajgunar
    Tegyél fel SP 2-t elöbb.
    Az alap Windows XP nem kezeli a 137 gigásnál nagyobb merevlemez-partíciókat, feltehetően azért, mert 2001-ben még nem voltak sem ilyen merevlemezek, sem ezeket kezelő merevlemez-vezérlők (vagy valami más misztikus redmondi ok miatt).
    Aztán ha feltoltad, remélhetőleg visszaállítja (látni fogja) a régebbi partíciókat.
    Ha nem, tegyél fel egy GetDataBack -et, vagy R-Studio -t. (utóbbi nekem bevált) És látni fogja a partíciókat, az eltünk adatokat, stb..
    Olyan 2-300Mb nál nagyobb file-okat nem tudtam megmenteni, de rengeteg mp3, kép, stb file-ok simán visszaállíthatók.
    És mindez partíció törlés után!!!
    Halyrá! Sok siket. De elöbb SP-t tegyél fel.
  • piamania
    nekem vki segítene?
  • alcotb
    Hello!Amikor bedugom a laptopba a töltőt akkor sípol eggyet..Hogyan tudom kikapcsolni?(FujitsuSiemens)
  • [HUN]FaTaL
    Lemezkezelőben nézd meg mitcsináltál a partíciókkal. Control Panel->Administrative Tools->Computer Management->Disk management
  • [HUN]FaTaL
    Kevés ramtól.
  • kaposi1
    Sziasztok!

Elég nagy problémám akadt a gépemmel kapcsolatban,hátha valaki tud rá megoldást.
    Megérett már sajnos a Windows XP az újratelepítésre,és történt valami,
    amivel nem nagyon tudok mit kezdeni.
    Elindítottam a telepítést, kijelöltem a C:-t mint idáig is használt patriciót a telepítésre,
    aminek a mérete 15 GB volt.
    Rendben meg is történt a telepítés de a most valamiért nem látja a vinyón lévő másik,particiót ami a D: lenne.
    Helyette a másik vinyón az egyik particiót látja D: meghajtóként.
    Szóval a problémám az hogy eltűnt a valódi D: meghajtóm rengeteg zenével, és ami az igazi katasztrófa
    több mint 20GB családi fényképpel!!
    Abban reménykedek hogy mivel a másik vinyón is eltünt partició amit jelenleg nem lát a gép hogy talán nem formázta le az egész vinyómat telepítés előtt.
    Már csak azért se mert teljesen biztos vagyok benne hogy telepítésnél a C: formázására adtam ki parancsot.

Szóval összegzésként:

Most van egy C: meghajtóm amin 73 Gb helyböl mutat szabad helyet 69 GB-ot,holott 160GB-os maga a vinyó!!!
    És lett egy D: meghajtóm ami két részre volt particionálva H: és I: néven egyaránt 80-80 GB-al. Na most az I meghajtót nevezte átt
    D meghajtóra, és a H meghajtó meg szőrén szálán eltünt.Ez a Vinyó is 160GB-os amiböl szintén csak 80GB-ot lát.

Elnézést,tudom hogy ez elég zavarosan van megfogalmazva de próbáltam leírni részletesen a gondomat.
    Abba bele se merek gondolni hogy leformázta az egész vinyót.

Előre is köszönöm ha valakinek van valami tanácsa hogy mit kellene megpróbálnom.

• Viktorr
    Hellosztok!!

Most tettem ujra a windows-t,de a játékok még mindig swappolnak!
    Mitől van ez??
  • piamania
    HI!Vettem egy kártyaolvasót,hogy könnyebb legyen a gps térkép frissítése.Eddig az sd kártyát fényképek tárolására használtam.Most,hogy betettem az olvasóba és csatlakoztattam a géphez,azt írja ki,amikor meg akarom nyitni,hogy nincs formázva,formázzam először.Rámentem,hogy ok.Aztán a csúszka végig megy,majd kiírja,hogy a windows nem tudta formázni a lemezt.Mi a gond?Írásvédettség nincs rajta,mert már próbáltam úgyis.Esetleg nem FAT32 fájlrendszerként kéne,hanem csak sima FAT?Ez csak egy próba lenne,ha sikerül,akkor veszek majd egy másik sd kártyát,és a mostani majd megint visszakerül a fényképezőbe.köszi szépen.
  • miki10
    Sziasztok!

az lenne a gondom hogy van egy 200GB winyom és az keté van választva (C-re és D-re) a C meghajtóval nincs semmi bajom jól müködik, de a D meghajtóra nem tudok semmit rárakni és ezt írja ki
    " 0x8007045D hiba: I/O eszközhiba miatt ne lehet a kérést végre hajtani"

de amik régebben rajta vannak a D-n fájlok azokat meg tudom nyitni jól

nem tudjátok mi a baja? ez windows hiba vagy merevlemez hiba?
  • bardocz
    Nah,csak sikerült,persze azért ha ezt meg lehet csinálni,érdekel,hogy hogyan:-)
  • bardocz
    Ha elfelejtettem a routernél a felhasználónevet meg jelszót,azt ki tudom valahogy deríteni?Valahogy nem akar eszembe jutni:D
  • grebber
    Letöltöttem egy torrent fájlt és sehogysem tudom törölni!!!!
    Jobbklikkre nem is a megszokott dolgokat engedi kiválasztani.
    Ez mitől lehet hogy lehetne eltávolítani??

Így néz ki a dolog!

• jackson021
    Amugy a bios mindig látja a dvd-ét?
  • jackson021
    Közben elolvastam az üzeneted!
    És probáltad már primari masterbe , masterbe jumperelni a dvd-ét és ugyanezen a kábelen slave-ben jumperelve a cd-t? vagy a dvd ugyanigy de csak a secondari kábelre rakod masterbe jumperelve a cd-ét?
  • jackson021
    8-éve többeközt pc-vel is foglalkozom! mi is lenne a baj?
  • ricska
    Az enyémet is figyelembe venné valaki? Nagyon megköszönném, nemtom hányszor ismételjem még.
  • 19960214
    igen valószínű
  • tomee92
    na sikerült elindítani a gépet!
    az egyik ramot kivettem és a másikat csak megmozgattam!
    az elképzelhető akkor hogy valamelyik ram haldoklik nem?
  • 19960214
    Sziasztok Olyan problémám van hogy az canon ip4000 esem narancssárgán villog a citrom sárga világítáás helyet éss az írja működési hiba.Mi lehet ez ha tudtok légyszíves segíitsetek Help
  • tomee92
    semmi hangot nemad.
    miután leállítom mindig kihúzom az áramból mert sok szar led világít meg stb:D(router,modem miatt)
    amikor idnítom mindig leáll és újraindul de utána csippan és tökéletesen megy!
    amikor hazahoztuk akkoris ezt csinálta!
    másik vga-val nemnagyontudom kipróbálni mert nincs másik sajnos.:S
    2 db geil ram van benne ami gyári órajelen megy eddig egyszervolt vele gond!amikor a késleltetést beállítottam a gyári értékre nem indult a gép egy ideig utána nemrég ismét 4-4-4-12re állítottam(mert ez a gyári adat amit bírnia kell) és most tökéletesen ment eddig...
    megpróbálom 1 rammal és meglátom mi lesz mert ha annak van baja akkor semmi gond mert élettartam garancia van rá:D:D
  • Bandi 18
    Eléggé alaplap szaga van a dolognak. Csippan egyet a gép amikor elindul vagy ad valami hangot? Ha nem akkor próbáld ki másik VGA-val és vinyóval. Esetleg ha több memória modul van benn akkor csak 1 legyen benne.