64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • DummyBoy
    Enermax Liberty 400W, Gigabyte 790XT alaplap, Phenom II 550 proci, 4GB OCZ platinum 1600 DDR3, MSI 4870 1GB, 2 samu vinyó, Audigy 2, stb ...
  • Bandi 18
    Milyen tápod van? Milyen konfigod van pontosan?
  • DummyBoy
    Helló all!

Érdekes anomáliákat produkál az új gépem ...

Ezek közül a legérdekesebb: leállítom a gépet, indítanám újra ... és nem indul el ...

Mint ha nem lenne áram alatt ... Kihúzom a tápkábelt pár percig pihen ... utánna működik és napokig semmi gond ... de néha eőfordul ... Valami ötlet?

Előre is köszi!
  • Csibusz
    ma is jó a gép xD de mondjuk azóta nem nagyon volt kikapcsolva se xD
  • rooney8
    Értem értem, de gondoltam, hogy valami kis buherával meg lehet oldani... Na mind1, akkor kénytelen leszek venni valamilyen tuner kártyát :)
  • Bandi 18
    Ez laptopoknál szokott előfordulni. SP3-as XP-vel asszem már nem csinálja. Ott még megoldás volt hogy az achi módot IDE-re kellett állítani
  • Pistike 007
    Megpróbáltam Vistával, probléma nélkül felment. Szerintem a memóriával lehetett a probléma, ami így kihatott rá, és csak az XP művelte ezt...:|
    Mindegy, amíg ki nem jön az új Windows, addig Vista lesz...
    Köszönöm a segítséget!
  • Lacee86
    Vmi hardvergubanc van, nem oprendszer függő dolog ez sztem. Vidd vissza mindenképp.
  • Pistike 007
    Olvasgattam fórumokat, ugyan ez volt a probléma valahol, de csak XP telepítés alatt, Vista-val ment faszán. De ki a tököm akar Vistát? És az új Windowsal mi lehet a szitu?
  • Met
    ne szarakodj vidd vissza
  • Pistike 007
    Sziasztok! Segítségre lenne szükségem...
    A mai napon hoztam haza új konfigomat, de korai volt az öröm. Bekapcs, boot, XP lemez be. Elkezdi betölteni a komponenseket és mikor végre telepítene kidob egy kék fehér hibaüzenetet, még a patrícionálás előtt. Megpróbáltam másik operációsrendszer lemezzel, ugyan ez a szitu.

[URL=http://imagerz.com/QEQXCktvAwIAUV5EFQVR]Csináltam egy "screenshot"ot is:D[/URL]

A videókártyám egy PCI Express portra van csatolva. Lehet hogy ezzel van a gubanc, nem ismeri fel az XP?

A videókártya Sapphire ATI Radeon HD4670 512 PCI-E DVI, az alaplap pedig GIGABYTE GA-G41M-ESL2 LGA775

Még nemhogy a gari, de még a három nap sem telt el, szóval ha nem jön össze a dolog akkor holnap viszem vissza a szervízbe...:/
    Előre is köszi!
  • Csibusz
    Na jó fiúk én már végképp kikészültem :D
    Most meg hazahoztam a páromtól a kártyát.. és yoo.. most akkor mi a rák van.. ? -.-
    Mert most nem tudom.. valahogy megtudom nézni van-e valami baja? vagy semmiféleképpen sem
  • Lacee86
    Dehogynem, az jó márka.
  • kifli
    giga is jó
  • Csibusz
    gigabyte akkor nem jó?
  • duracellmumus
    asus.asus.asus.asus.asus.asus.asus.asus.asus.asus

félre ne értsd, volt egy msi-fan haverom, most pc-ket szervizel és már annyira nincs oda az msi-ért:)

amin pötyögök ebben is egy msi lap van és a második ram szlot nem működik és nem lehet 266 nál gyorsabb ramot bele rakni pedig 400-as van írva a doksiba...

• Csibusz
    Ja és még az h gyga vagy asus vagy msi legyen? melyiknek a legjob az orajele ennéla videokarinál, azér tkérem h nézzetek utána mert én nem értek annyira hozzá. köszi előre is
  • bandi007
    Meg ez a felbontás áll a legközelebb a teljes felbontáshoz.
  • Csibusz
    oké akkor veszek 512eset.. de már attól is kiráz a hideg h mivan ha nem a vidikari bár kiprobáltuk egy másik gépre elsőnek ment aztán nem..
  • duracellmumus
    Ha nem akarsz mostanság hd-ben játszani (1920x1080/ majdnemhd1600x1050)

akkor nem hiszem hogy szükséged lesz az 1gb-ra...
  • Lacee86
    Lesz, csak addigra a kártya tök gyenge lesz. Nem azon az 1000 Ft-on múlik végül is, csak sztem felesleges 1 GB.
  • duracellmumus
    te írtad az 1360-at....itt:(#47695)

ja tényleg 1366 nem osztható maradék nélkül 8-al...

valami konzolos topic-ban olvastam hogy van egy pár game ami nem eszi meg ez miatt a kijelzőt...

Most biztos megnyugtattalak:)

• Csibusz
    a felbontása?:) maximum 1280-1024.. azthiszem de én 1024 használok játkokban és az asztalnál mewg egy átmenetit 1152x864 vagy mennyi
  • bandi007
    1366 x 768
  • bandi007
    Ha hazaérek munkából kipróbálom...

THX még 1x

Amúgy Win7 van fent
  • duracellmumus
    felteszek egy elég indiszkrét kérdést:

mekkora a fölbontása a monitorodnak???
  • duracellmumus
    esetleg nézd meg a kijelző beállításoknál hogy be tudsz-e állítani (erőltetést/force/kényszerítés...) a 1360x768-ra.

esetleg nézz frissebb driver után...

kipróbáltam hdmi-t pista64-alatt de 1fosch...

jó, ezzel nem akartalak megnyugtatni:)
  • Csibusz
    meg azért izélek.. mert megnéztük barátom gépben elsőnek elindult aztán már ittsem.. és pittyegett.. és nemtudom h biztosan ez e a baj.. de gondolom ha idáig is a kártya rosszalkodott.. csak mondták h a memoria is rosszalkodhat.. de az meg más lenne..
  • bandi007
    A tv-n csak HDMI van + VGA.
    Csak Directx10-es játékoknál van ez a probléma.
    Minden más egyéb alkalmazáskor rendesen érzékeli és megjeleníti a beállított felbontást. (1360 x 768)

Thx
  • Gubberx
    ha nem olyan nagy érvágás az a plussz ezer forint akkor veheted szerintem az 1 GB-st is nyugodtan, előbb utóbb lesz ami ki fogja hasznáni
  • Csibusz
    akkor 512 is bőven elég vagy gonoljak a jövőre
    és hagyjam 1 giásan?
  • duracellmumus
    ha hdmi kábel van beledugva akkor azt 1080i- nek látja a 800x600-at is.

ha lehetőséged van rá dugd dvi-vel... ott a felbontás és a kép is jó...
  • bandi007
    #47682-re valaki?

PLÍZ HELP...

THX
  • Csibusz
    oké megnéztem akkor ez jó lesz.. és ugye 8600 gt-nél meg ezerszel jobb :)
  • Gubberx
    most csak egy példát hoztem fel, nem mondtam hogy konkrétan ezt vegye meg :)
  • Lacee86
    Tök felesleges rá 1 GB VRAM, az 512-es bőven elég, és egy ezressel olcsóbb.
  • Gubberx
    Itt egy TESZT róla olvasdd el :)
  • Csibusz
    ezzel akkor mennek is a játékok akkor rendesen ugye? mármint jó persze gondolom h a gta 4 nem xD
  • Gubberx
    Pl. EZ
  • Bandi 18
    Milyen géped van?