64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lacee86
    Bandee mi a különbség a 2 között ( a több mint 3e Ft-on kívül)? Érdemes megvenni az olcsóbbat is?egyik
    másik
  • Bandi 18
    De akkor sem kell 560-as táp. Ha olvasnál 1-2 tesztet PH-n akkor láthatnád hogy a legdurvább gépek sem esznek többet 300w-nál. Szóval az a 460-as bőven elég neki. Meg gondolom nem Chieftec 560-asat akartál venni, hanem valami Codegányt vagy HKS-t amit írtál, aminek a hatásfoka a béka segge alatt van, és ugyanott vagy velük mint egy márkásabb de kisebb teljesítményű táppal.
    Mert quad coret akarok annak,nem arcoskodni
  • Noodlee
    Nem csak az ftp szakadt meg? Ott valóban előfordul, hogy egy idő után kidob.
  • [HUN]FaTaL
    Ilyen nincs, akkor beszedtél valamit vagy lejárt az aktiváció. Nem jelentkezik ki, maximum a képernyővédőn van a jelszavas védelem, de attól még tölt a háttérben.
  • belisz
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy Windows Vista-nál hogy tudom azt kikapcsolni,hogy ne jelentkezzen ki ha sok ideig hozzá sem nyúlok a géphez? Tegnap késő este befizettem egy FTP oldalra,elindítottam egy csomó filmet,de reggel szomorúan vettem észre,hogy semmit nem ért,mert kijelentkezett és addig persze nem másolta a dolgokat. Hol tudom ezt állítani?
  • Noodlee
    Ha netán 2 sárga kérdőjeled van, akkor nézd meg a másik IRQ számát, bár nem hiszem, hogy a mai windowsban előfordulna, hogy ugyan az a megszakítás kérelme 2 kütyünek.
  • Noodlee
    Eszközkezelőben sem tudsz kezdeni semmit a "beteg" winyóval?
    Jobb klikk a winyón?

Csak 1 cuccnál van a sárga kérdőjel?
    Ha igen, akkor nem hiszem, hogy akadna bármivel.
  • Bandi 18
    Win-t telepítsd újra.
  • lacibacsi
    Sziasztok! Szeretném a segítségetek kérni.

A történet:

A régi AGP-s videókarimat kicseréltem egy PCI-E karira. (Asrock Dual alaplapom van)
    Régi meghajtó program le, új fel - megtörtént.
    Újraindítás után "Ismeretlen PCI eszköz"-t jelez a gép, melyre magától nem talál meghajtó programot. Igazán nagy ügyet elsőre nem csináltam belőle, mert kipróbálva az új videókértyát CoD4-en rögtön láttam, hogy királyul megy.
    A grafikai hatásokkal most sincs bajom, hanem...

A probléma:

A gépemben IDE-s cuccok vannak. Történetesen egy DVD író és három vinyó. Ezek korábban hiba nélkül, megfelelő sebességgel és megbízhatósággal működtek.
    Sajnos a videókártya csere óta az egyik HDD, amely a Primary Slave-en van nem igazán akarja a munkát...
    Egyik HDD-ről a másikra történő másoláskor például a maximális sebesség nem több, mint 3000 kbyte/mp, ami ugye testvérek között is szégyenletes, tizede az átlagosnak. Ha csak simán zenét hallgatok erről a meghajtóról, akkor is nyög, recseg, akad...

Az eszközkezelőben ott van a sárga kérdőjel. Az Everest ezt mondja róla:
    "Mező Érték
    Eszköz tulajdonságai
    Illesztőprogram leírása PCI Device
    Hardver azonosító PCI\VEN_1002&DEV_AA18&SUBSYS_AA181462&REV_00
    Elhelyezkedés 1. PCI-busz, 0. eszköz, 1. funkció
    PCI eszköz PCI Device [NoDB]

Eszköz erőforrások
    IRQ 05
    Memória FF2EC000-FF2EFFFF"

Ebből sajnos nem tudom, hogy miről van szó. Lehet, hogy összeakadt az új videókártya a régi vinyóval? Hogyan lehet ezt megoldani? Minden segítséget előre is köszönök!
  • Bandi 18
    Touchpad :)
  • miki10
    sziasztok!

laptopon hogy hivják azt a kis lapocskát ami az egeret helyetesiti?
  • pxxl
    arcoskodni
  • [HUN]FaTaL
    Minek?:D
  • Bandi 18
    Minek ?:D:D:D
    minimum 560 wattos táp kellene:)
  • pxxl
    szállítási*
  • pxxl
    kb annyi lehet, hűtővel együtt kb 900 gramm több oldalon is a számmítási súly. szval 40 gramm hihető sztem is.
  • Bandi 18
    Hát szinte súlytalan. És kicsi is. Szóval az a 40gr hihető.
  • Barny
    Lenne 1 eleg hulye kerdesem xD..valaki megtudja nekem mondani,h egy processzornak mekkora a sulya? mennyi gram?:D
    PL egy E6550-nek:)
    csak azert kerdem mert postaznak nekem egy OEM E6550-est es a nyugtan azvan,h 40 gram a level tomegees elgondolkodtam,h neme papirt kapok xD+beis van jol csomagolva allitolag
  • Bandi 18
    De azt a 20%-ot szerintem nem nagyon fogod érezni, főleg nem 9k pluszért. Mert ha annyi pluszod van akkor lehet venni jobb karit is ami kenterbe veri a 9600GT-t.
  • gregtom6
    Ha jól látom, Gigabyte 9600 GT is van 26ért, ami 20%-al jobban teljesít, mint a hd4670...
  • pxxl
    nem sok jót írnak róla neten.
  • Bandi 18
    Vegyél egy Gigabyte Superb 460W-osat 9500-ért, vagy egy Chieftec 400-asat.
  • Bandi 18
    Semennyire :D
    ti menyire ajánljátok a HKC tápokat?:D
  • pxxl
    Pro az közepes kategória SE a lebutított. XT meg a legdúrvább. de X1950-ből csak is XT-t kell venni.
  • Bandi 18
    Micsoda? :D. Az Ati karik a legjobbak mostanában. Amúgy miért vennél egy 9500GT-t amin DDR2-es ram van amikor 17-ért meg lehet venni ezt a karit amin már DDR3-as van, és egy szinten van egy 9600GT-vel.

PH-s teszt a kariról

Amúgy nekem is HD szériás karim van, HD2600XT GDDR3-as és a Grid megy rajta 1680x1050-ben mediumon úgy hogy egy régi S754-es Athlon 3000+-om van.
  • gregtom6
    Hát nemtom, Benchmarkokban(prohardver oldalán)a HD karik nem mindig remekeltek...
    alaplapom ASRock 939sli-esata2

Ha még 8600 GT szintű karit ki bírna hajtani, v megérné, akkor olyasmi teljesítményű kellene...
    állítólag a 9500 GT hasonló telj., kicsit jobb. Azt megérné megvenni 21ért?
  • Bandi 18
    Ha már mindenképpen 8800GT vagy 8600GT-t akarsz akkor inkább ezt a karait javasolnám Egy szinten van a 9600GT-vel, ami nem sokban különbözik a fent említett két Geforce-tól, és bőven benne van a 20k-s korlátban. Hogy a proci mennyire használná ki azt nem tudom, de ha valamikor is fejleszteni fogsz akkor szerintem ezt az újabb gépbe is nyugodtan belerakhatod, és érezni fogod a különbséget a 7600GT után.
  • Bandi 18
    Pro-t semmiképpen ne vegyél az a butított fajtája plusz xx50-es végződésűt se.
    Én 1 x1950 prot ajánlanék neked:)
  • gregtom6
    Help azért utóbbi 2 kérdésemre...
    Nem, nem hibernálással állítom le!!!
    Shut downra kattintok és úgy állítom le!
    De úgy csinálja hogy 1-szer leáll normálisan 1-szer meg szarul....
  • MR ME
    max az h hibernálással állítod le, am sztem ez 99% h táp
    ezt mi okozhatja a tápon kívül?
  • MR ME
    akkor nem kapcsol ki teljesen a géped
    na megnéztem az összes venti pörög.......
  • gregtom6
    Azt nem lehet valami oldalon megnézni, h egy ilyen konfigot kb hány százalékban használ ki egy xy kari?
  • gregtom6
    Használt kariba nem bízok, de 20 körül már van 8800 GT vagy 8600 GT, de nemtom, h melyiket érné meg...
    vagy Atit, de ott nem is értem a számozást, h melyik milyen erős...

Konkrét karit ahánljatok, mert én nemtok dönteni...