!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandi 18
Nem rosszindulatból, de egy celerontól mégis mit vársz? Minek azt húzni, annyival erõsebb nem lesz. Inkább vegyél bele egy teljes értékû Pentiumot, tudod az órajel nem minden....

balint1111
sziasztok. Felszeretném még húzni a procimat 4ghz-ra. A ramokat hogy lehet beállítani hogy ne jelezzen hibát az orthos? Gépem alul. Ramok 400MHZ Kingmax

Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5

Nightwish006
430 as cooler masterje van 😊

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

Shifter
az nem jelent semmit... elvileg az én lapomba se megy bele a 2 magos azt mégis megy...

ಠ_ಠ

Bandi 18
A CPU support listben benn van szóval mennie kellene.

Shifter
és? P5n nem 1 nagy lap... alapjáraton cserélném függetlenül a táptól...

ಠ_ಠ

Bandi 18
O b@sszus bocsi, kicsit félreolvastam...úgy tûnik teljesen leépített a megfázás

Bandi 18
És ezt mibõl szûrted le? Nem is írta hogy milyen tápja van...<#kuss>

Shifter
sztem lapcsere...

&#3232;_&#3232;

Sziasztok! Tegnap vettem egy Q6600ost, eddig egy E6300as volt meghúzva 3.2-re a P5n-e sli lapomban 0401es bios-al és tökéletesen mûködtek együtt. De ezt a procit nem nagyon szereti. A régi biossal még játszani se tudtam mert kb 20mp alatt kifagyott a gép és még windows-ban(Vista 32bit) is fagyott félóra után. Frissítettem a bios-t 1201-re és így már nem fagy ki a gép úgy 1 óra játék után sem! De ezután jött a következõ probléma amikor felakartam húzni, mivel akármilyen órajelre rakom még 2.6-on is windows töltés elõtt kékhalált dob! Tudtok mondani egy fsb/voltage értéket amin stabilan megy, esetleg egy másik biost, vagy teljesen reménytelen a helyzet és lapcsere....
Elõre is köszi!

Gigabyte B450 Aorus Pro, RYZEN 5 5600X , G.Skill Aegis 32GB DDR4 3200MHz, Sapphire RX6700XT Nitro+ , FSP 700W hyper m , Cooler Master Silencio 650 Pure

Törölt felhasználó
jah értem kösz!
Bandi 18
Ez nem feltétlenül BIOS hiba sõt 😄, ez nem olyan mint a WIN hogy gyakorta új kell. Nézd meg hogy nem melegszik-e valami mert akkor szokott laggolni BIOS-ban.

Kisjimy
Ja apropó! BIOS update lehet nem ártana nekem sem!

Kisjimy
Na ez érdekes! Egy srác ott a fórumon azon sír hogy 1066-on nem stabil mert fagy! Nos nekem alapból fagy tehát nem windows futás közben fagy le vagy program futás közbe! Rendszer futás alatt még sosem fagyott le! Ha elindul akkor megy szépen! Mindig a gép indítás elején fagy! Ráadásul a BIOS ha csak 800-nak ismeri fel legalább legyen stabil! hajajajaj 😞

Sziasztok!lenne egy kis gondom-azt gyanítom h bios-frissítés kell.alaplapom régi!MSI 6453 Mas (MS-6547E v 2.0 egyszerüen nem találok hozzá való biosfrissitést!Legegyszerûbb lehetõség érdekelne-windowson keresztül,ha lehetséges-mivel no flopy.Kéne egy kis utmutató h mit tegyek-esetleg egy link ahol az alaplaphoz paszolo bios frissitést találok--ha tudtok segítstek,mert nem nagyon vágom.ergo még nem csináltam-----a tünet amugy h szarozott a gép-new win xp-és ha biosba belépek-olyan mintha fagyna-billentyûzettel néha tudok lépkedni-néha nem--2éves a biosom--sajna régi alaplap-nem találok.segítségeteket elõre is köszönöm!

Üdvözlet!

Kisjimy
Köszönöm átolvasom a linken található fórumot! Már az elsõ hozzászólás alapján tudom mondani én is hogy a jelenlegi friss alaplap ami féléves lap, és alapból tudnia kéne kezelni 1066-on a ramokat, kiírja hogy ddr2 800-as ramokat lát! 😊

Bandi 18
Ezzel a P5-ös szériával rengetegen sz.ptak már itt a fórumozók közül. Legtöbben azzal hogy nem támogatta a lap azt hogy 4 slotban egyszerre legyen ram...

Narancs
Gugli a barátod. Beírtam a hibádat, elsõ találat ez a fórum: link

Mindenki szop azzal a rammal, két modul esetében fesz emelés megoldja a gondot, de ahogy olvasom négy modullal egyszerûen nem megy 1066-on.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Bandi 18
Az is elõfordulhat hogy kevés feszt adsz a ramoknak. Gyártó oldalán kell megnézni mennyit javasol hozzájuk. Plusz gondolom azzal tisztában vagy ha dual-channelbe rakod a ramokat akkor egyfajta színû slotba kell rakni az azonosakat. Ha single channelben akkor az A1 és a B1 slot a jók, másikak nem támogatják.

De ahogy lentebb is írta narancs legegyszerûbb az lenne ha szereznél egy kölcsön ramot ami tutira megy. És a vinyót is próbáljátok ki egy másik gépben.

Kisjimy
Bocsi a #44031-ért!

Kisjimy
Igen egyesével is meglett nézve és jó! Sõt arra is volt eset hogy a BIOS magát default-ra tette bizonyos esetekben de nem pontosan behatárolható "ahha az a modul a bûnös!". Beállítások szarok? Mint pl? mit nézzek meg?

Kisjimy
Igen egyesével is meglett nézve és jó! Sõt arra is volt eset hogy a BIOS magát default-ra tette. Beállítások szarok? Mint pl? mit nézzek meg? Ram beállíát

Narancs
Számomra világosan látszik, hogy szar a ramod, vagy szarul van beállítva.
Helyedben megnézném egy modullal, biosban safe defaults beállításokkal hogyan viselkedik a gép, vagy kölcsön kérnék valakitõl másik ramot, hogy azzal mit csinál.
Ha egy modullal jó, akkor egyenként megnézheted, melyik modul a fos. Ha egyenként külön mindegyik jó, akkor a beállítások szarok.

Kisjimy
Sziasztok!

Komoly haladó szakemberekhez szól a következõ hozzászólásom! Pár hozzászólásommal arrébb levázoltam egy problémát azzal ami arról szólt hogy hiába hideg vagy melegindítású a gép nem ad képet, nem pittyen a gép és nem is megy tovább! Az akkori hozzászólásom óta egész végig szervizbe volt a gépem ahol elvileg az alaplapot hozták ki bûnösnek így cserélve lett! Jelenlegi specifikáció:

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

A gépet tegnap hoztam haza tökéletesen mûködött még WIN XP (32bitest) is telepítettem rá. Ma reggel bekapcsolom és azt tapasztalom hogy a kapok képet de a POST résznél megáll! Magyarán az inicializáció sem megy végig totálisan lefagy! Többszöri restart után sem megy tovább és különbözõ helyeken áll meg. Van mikor a merevlemez felismerésnél, van mikor a windows kezdõ bootnál! Szétkaptam a gépet kivettem a memóriákat benn hagytam 2 modult és bumm!!!! Megint dettóra ugyanazt tapasztaltam mint az elõzõ hozzászólásomban! Gép bekapcsol, nincs kép (monitor led zölden világit) nincs csippanás, gép semmire nem reagál! Ha 1gb modult teszek bele elindul! A szervizben memtest lefagyott! Kb 10 perce futtattam le én is és megállt nekem is! Teljesen lefagyott! A szervizbe azt mondták hogy ramokat tesztelték más gépbe és mûködött. Na akkor mit is lehet tudni sorban:

Alaplap---> csont új, 2. generációs Sztem ezzel nincs probléma, szépen össze lett rakva a ház! Ez is meghalt volna meg az elõzõ is? Sztem alaplappal nincs gond

CPU: Elsõre felismeri tökéletesen!

RAM: Na sztem ez a bibis! továbbá néhány sajátos észrevétel! Az alaplap könyvébe megnéztem a QVL listát ahol nem szerepel az én memóriám chip kódja! A modulok jellemzõi: 2 db 1gb 1 oldalas modulom van. Ezek a modulok alig 3 hónaposak! A másik 2db 1gb-os modul meg 2 oldalas azaz mindkét oldalán vannak chipek! Na most nem tudom hogy ez lehet-e gáz. A márkák azonosak, fsb szintén! A másik ami zavaró lehet az a memory remap funkció ENABLED állapota amirõl a guide azt írja hogy enabled only when u install 64 bit OS. Standard értéke ENABLED és a 32 bites XP is szépen látta a 3gb-ot ahogy technikailag látnia kell! Továbbá próbálgattuk a modulokat különbözõ variánsokban berakni a gépbe és különbözõképp viselkedik. Pl. reggel bekapcs gép kaptam képet de csontra megfagyott. Kiszedtem majd ujra betettem ugyanugy õket kép sem volt. Tesom is elvégezte a mûveletet kaptam képet de a memtest fagyott le! Szóval rejtély!

Kábelek: Nos lehet ez církuszol, a gép fagyása közben, meg amikor nem kaptam képet mozgattuk de nem történt változás!

VGA: mivel van olyan eset hogy nincs kép lehet a vga a bibis. Valahogy nem tudom elképzelni hogy ez lenne mert tegnap mikor még mûködött feltettem szépen a drivert is. szépen ment!

Hangkártya: Megy!

HDD: felpörögnek ahogy kell, SATA megy, másolás korrekt, hûtõjük megy.

TÁP: Hát alig 1 éves chieftec 450W-os tápom van! Talán ez is bibis lehet!

Monitor: Hibátlanul mûködik mint ahogy eddig is

Optical drivers: 1 db dvd pio dvd írom van! Nem tapasztaltam vele sem problémát!

Na kérem szépen ezen információk ismeretében kinek mi az ötlete mi lehet a baja a gépemnek?

Segítségeket elõre is köszönöm!

Narancs
Hivatalos Microsoft leírás szerint azok az ideiglenes fájlok törölhetõk, melyek több mint egy hete nem lettek módosítva.

halo van nekem egy trenctach mini laptop vagy minek nevezem..linux van rajta nem tud enkem vmi oldalt adni ahol ilyen kis mini játékok vannak ilyenre csak memória kártát olvas...ez a kis szarság..ha vki tud vmi kissebb játékot 5 éves gyerknek kell megköszöném hallo

Nekem annó azt mondta egy "Zseni" hogy nyugodtan lehet törölni a Temp mappát.(sõt néha nem árt kíûríteni).Na most mi akkor az igazság? Én már nem egyszer töröltem ki manuálisan és még sose volt belöle gondom.
Magyarázatot kérek miért nem szabad törölni? Mi az ami használya a Temp könyvtárat?(vagyis ha hiányzik belöle a cucc akkor mi van?)És mitöl gyülik oda össze az a sok fájl? Elöbb utobb megtellik a könyvtár sok Gb-al nem?
Én meg az Unreal 1-gyel, de már P4-gyen is volt gyorsítás bug, megpöccintettem az elõre gombot és már ugrott is 100m-t a csávó. Aztán feltettem a PIII-asomra, azon meg egyszer eltûnt a menü az XP miatt gondolom (anno W98-ban semmi baja nem volt). 😄

Ne manuálisan töröld a TEMP-et, hanem használd ezt:

CCLEANER

Lacee86
Én 1x a Pre 2-vel akartam játszani, de amint elindult, lefagyott az egész.<#hehe>

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Nem találok olyat a Game Settings-be csak a felbontást lehet állítnai mindegyikbe :-(:-( <#falbav><#falbav>

Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X

Narancs
Temp könyvtár tartalmát csak úgy nem törölgetjük. Rendszer-visszaállítást javaslok, panda helyett meg rendes vírusírtót (Nod32 mondjuk).

Narancs
Játék Setupjában lõdd be a D3D supportot a "software rendering" helyett.

nos amióta kitörõltem a temp könyvtár tartalmát 3 GB volt már!
azóta ezt írja ki!
és a windows betöltése után az asztalon lévõ ikonok fehér üres izévé változnak és kb 2-5 percig nem lehet csinálni semmit a gép amúgy nem dolgozik!
a startmenüt hiába nyomkodom nem ugrik fel! csak miután kiírta ezt!
a keresõbe beírtam a nevét avengine.exe ez a pada antivírus!

fogalmam sincs mi lehet a gond!
Sziasztok az lenne problémám az hogy feltettem a gépemre a számomra nagyon szeretett öreg Age Of Empires I.és aII-õt de grafikája nagyon gyenge úgy látom nem használja a videó kártyát hanem csak a processzorra támaszkodik.Lehet h túl régi a játék vagy valami gubanc van vagy be kell állítani valamit a videókártya illesztõében?A régi celerocs SiS620-as 8Mb-os integrált videókártyás gépemen szebben nézett ki.Ha tudna nekem segíteni valaki valamiben h mi lehet a baj nagyon meg köszönném😄

Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X

Narancs
Ebbõl számomra világosan kiderült, hogy vissza kell térned normál XP-re<#hawaii>

Bandi 18
Ma már nem olyan jó, de jobb mint a GS.

Törölt felhasználó
Helló szerintetek megéri 7600 gs-t lecserélni 7800 gtx-re?
olyan gémekel akarok játszani mint pl a Mirror edge
Mindakwettõ 256 mb ram
Szerintetek jó az a kártya?
bojti
Nemcsak a kamerával csinálja , ha több flash video van megnyitva a böngészõben akkor is . Valamint , ha órákra otthagyom a gépet , akkor is szintén lefagy , pedig ki van kapcsolva a képernyõvédõ is . Az xp-t most raktam újra nem rég , de már az elõzön is fenn állt a gond . Ja , Diablo XP-m van , ezt õsz óta használom , azelõtt nem volt ilyen gomndom..

Narancs
6 éve használok XP-t, buzerálok gépeket. Sosem fagyott le az XP, ha elbasztam valamit újraindulás vagy kékhalál volt a "jutalom". Ha csak a kamerával csinálja, akkor azzal lesz valami kaki, guglizd be a pontos típusát, hátha más is találkozott már a problémáddal.

Amúgy rendszervisszaállítás, vagy teljes gyalu segíthet. Mellesleg minek használsz ilyen szarokat, hogy avira meg pc tools? XP saját tûzfala bõven jó darab, vírusírtónak meg NOD32 vagy AVG, utóbbi ingyenes, nem kell kód után vadászni sem.

Nos én is ESS-it használok,+SUPERAntiSpyware Professional+Malwarebytes' Anti-Malware+a-squared Anti-Malware. Itt soha nem jött be semmi,ha valami be akart jönni meggondolta magát aztán visszafordult. <#hehe>.Az elõbbi hozzászólásomban nem az én gépemrõl volt szó,de amint írtam nem oldódott meg a probléma,úgyhogy ezt most úgy néz ki nem vírus okozza.(csak mi ???) az a nagy kérdés.
bojti
Üdv !<#integet2><#conf>
Mostanában ha negyed óránál tovább van bekapcsolva a kamerám lefagy a egész rendszer . Nem mozdul semmi 2 reset segít csak rajta . Második újraindításnál kiírja , hogy nem sikerült a Windows indítása , ami a szoftverekben vagy a hardverekben bekövetkezett változtatás okozhat . A védelmi szoftvereimet lecseréltem (avira , pc tools firewall) Nis-re , de a probléma most is fenn áll. Ezzel a problémával pár hónapja küzdök . Hasonló történik , ha egyszerre több flash videót nézek .Mi lehet a gond . Igaz a gép nem egy erõmû , öt éves , de most nincs 100000-em normális gépre . Kössz a válaszokat . Ja XP sp3 van fenn.<#conf>

Bandi 18
Nem NOD32-õt 😄 De ha bekapok valamit akkor a nod nem mindig viszi le. AVG-t használnék csak sok erõforrást igényel...

balint1111
szia Te AVG 8-at használsz vírusírtónak?

Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5

Shifter
monitoron valahol nincs valami jack kimenet?

&#3232;_&#3232;

Endiman
Sziasztok!

Egy asus P5GD1 PRO alaplapom van, újratettem az xp-t és sehogysem tudom a hangot visszavarázsolni. A Lan-t felismerte. Az asus-com-ról letöltött hozzávaló hang-drivert nem ismeri fel, nem akarja feltelepíteni. Van ötlet? Esetleg beszart az alaplapon a hangkari?

Sziasztok nekem egy Samsung T240HD monitorom van beépített TV-Tunerrel így TV is egyben. A kérdésem az lenne hogy most csak a monitor hangszórói szólnak ha TV-zek, de az nem a legjobb minõségû, szeretném valahogy rákötni a hangfalamra, hogy tudnám megcsinálni?

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni vki?

A vezérlõpultból törölgettem a programokat, amik nem kellenek és újraindítottam a gépet. Megjelent a jobb alsó sarokban, hogy új hardver, rányomtam a telepítésre, pedig nem akartam telepíteni, kiírta, hogy nem sikerült és bejelöltem, hogy többé ne jelenjen meg az üzenet. Utána a TotComm-bõl másolgattam és amikor felül akart írni vmit, csippant a gép, olyan hangot ad, mint amikor sokszor nyomom le a Shift-et egymás után (hangszóró nincs bekapcsolva).

Gondolom vmi hanggal kapcsolatos hardvert letöröltem, nem tudja vki, mi lehet az? Hogy tudom visszatenni???
Na hát megcsínáltuk,talált is egy pár trójait ,kitöröltük,de a jelenség még mindég fennál.Ugyhogy ha valami tipp van még rá akkor szoljatok.
Lacee86
Ja bocs, dvd isonál ingadozik. Annál viszont furcsa valóban.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."