!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
ಠ_ಠ
Elõre is köszi!
Gigabyte B450 Aorus Pro, RYZEN 5 5600X , G.Skill Aegis 32GB DDR4 3200MHz, Sapphire RX6700XT Nitro+ , FSP 700W hyper m , Cooler Master Silencio 650 Pure
Üdvözlet!
Mindenki szop azzal a rammal, két modul esetében fesz emelés megoldja a gondot, de ahogy olvasom négy modullal egyszerûen nem megy 1066-on.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
De ahogy lentebb is írta narancs legegyszerûbb az lenne ha szereznél egy kölcsön ramot ami tutira megy. És a vinyót is próbáljátok ki egy másik gépben.
Helyedben megnézném egy modullal, biosban safe defaults beállításokkal hogyan viselkedik a gép, vagy kölcsön kérnék valakitõl másik ramot, hogy azzal mit csinál.
Ha egy modullal jó, akkor egyenként megnézheted, melyik modul a fos. Ha egyenként külön mindegyik jó, akkor a beállítások szarok.
Komoly haladó szakemberekhez szól a következõ hozzászólásom! Pár hozzászólásommal arrébb levázoltam egy problémát azzal ami arról szólt hogy hiába hideg vagy melegindítású a gép nem ad képet, nem pittyen a gép és nem is megy tovább! Az akkori hozzászólásom óta egész végig szervizbe volt a gépem ahol elvileg az alaplapot hozták ki bûnösnek így cserélve lett! Jelenlegi specifikáció:
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
A gépet tegnap hoztam haza tökéletesen mûködött még WIN XP (32bitest) is telepítettem rá. Ma reggel bekapcsolom és azt tapasztalom hogy a kapok képet de a POST résznél megáll! Magyarán az inicializáció sem megy végig totálisan lefagy! Többszöri restart után sem megy tovább és különbözõ helyeken áll meg. Van mikor a merevlemez felismerésnél, van mikor a windows kezdõ bootnál! Szétkaptam a gépet kivettem a memóriákat benn hagytam 2 modult és bumm!!!! Megint dettóra ugyanazt tapasztaltam mint az elõzõ hozzászólásomban! Gép bekapcsol, nincs kép (monitor led zölden világit) nincs csippanás, gép semmire nem reagál! Ha 1gb modult teszek bele elindul! A szervizben memtest lefagyott! Kb 10 perce futtattam le én is és megállt nekem is! Teljesen lefagyott! A szervizbe azt mondták hogy ramokat tesztelték más gépbe és mûködött. Na akkor mit is lehet tudni sorban:
Alaplap---> csont új, 2. generációs Sztem ezzel nincs probléma, szépen össze lett rakva a ház! Ez is meghalt volna meg az elõzõ is? Sztem alaplappal nincs gond
CPU: Elsõre felismeri tökéletesen!
RAM: Na sztem ez a bibis! továbbá néhány sajátos észrevétel! Az alaplap könyvébe megnéztem a QVL listát ahol nem szerepel az én memóriám chip kódja! A modulok jellemzõi: 2 db 1gb 1 oldalas modulom van. Ezek a modulok alig 3 hónaposak! A másik 2db 1gb-os modul meg 2 oldalas azaz mindkét oldalán vannak chipek! Na most nem tudom hogy ez lehet-e gáz. A márkák azonosak, fsb szintén! A másik ami zavaró lehet az a memory remap funkció ENABLED állapota amirõl a guide azt írja hogy enabled only when u install 64 bit OS. Standard értéke ENABLED és a 32 bites XP is szépen látta a 3gb-ot ahogy technikailag látnia kell! Továbbá próbálgattuk a modulokat különbözõ variánsokban berakni a gépbe és különbözõképp viselkedik. Pl. reggel bekapcs gép kaptam képet de csontra megfagyott. Kiszedtem majd ujra betettem ugyanugy õket kép sem volt. Tesom is elvégezte a mûveletet kaptam képet de a memtest fagyott le! Szóval rejtély!
Kábelek: Nos lehet ez církuszol, a gép fagyása közben, meg amikor nem kaptam képet mozgattuk de nem történt változás!
VGA: mivel van olyan eset hogy nincs kép lehet a vga a bibis. Valahogy nem tudom elképzelni hogy ez lenne mert tegnap mikor még mûködött feltettem szépen a drivert is. szépen ment!
Hangkártya: Megy!
HDD: felpörögnek ahogy kell, SATA megy, másolás korrekt, hûtõjük megy.
TÁP: Hát alig 1 éves chieftec 450W-os tápom van! Talán ez is bibis lehet!
Monitor: Hibátlanul mûködik mint ahogy eddig is
Optical drivers: 1 db dvd pio dvd írom van! Nem tapasztaltam vele sem problémát!
Na kérem szépen ezen információk ismeretében kinek mi az ötlete mi lehet a baja a gépemnek?
Segítségeket elõre is köszönöm!
Magyarázatot kérek miért nem szabad törölni? Mi az ami használya a Temp könyvtárat?(vagyis ha hiányzik belöle a cucc akkor mi van?)És mitöl gyülik oda össze az a sok fájl? Elöbb utobb megtellik a könyvtár sok Gb-al nem?
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X
azóta ezt írja ki!
és a windows betöltése után az asztalon lévõ ikonok fehér üres izévé változnak és kb 2-5 percig nem lehet csinálni semmit a gép amúgy nem dolgozik!
a startmenüt hiába nyomkodom nem ugrik fel! csak miután kiírta ezt!
a keresõbe beírtam a nevét avengine.exe ez a pada antivírus!
fogalmam sincs mi lehet a gond!

Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X
olyan gémekel akarok játszani mint pl a Mirror edge
Mindakwettõ 256 mb ram
Szerintetek jó az a kártya?
Amúgy rendszervisszaállítás, vagy teljes gyalu segíthet. Mellesleg minek használsz ilyen szarokat, hogy avira meg pc tools? XP saját tûzfala bõven jó darab, vírusírtónak meg NOD32 vagy AVG, utóbbi ingyenes, nem kell kód után vadászni sem.
Mostanában ha negyed óránál tovább van bekapcsolva a kamerám lefagy a egész rendszer . Nem mozdul semmi 2 reset segít csak rajta . Második újraindításnál kiírja , hogy nem sikerült a Windows indítása , ami a szoftverekben vagy a hardverekben bekövetkezett változtatás okozhat . A védelmi szoftvereimet lecseréltem (avira , pc tools firewall) Nis-re , de a probléma most is fenn áll. Ezzel a problémával pár hónapja küzdök . Hasonló történik , ha egyszerre több flash videót nézek .Mi lehet a gond . Igaz a gép nem egy erõmû , öt éves , de most nincs 100000-em normális gépre . Kössz a válaszokat . Ja XP sp3 van fenn.<#conf>#conf>
Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5
Egy asus P5GD1 PRO alaplapom van, újratettem az xp-t és sehogysem tudom a hangot visszavarázsolni. A Lan-t felismerte. Az asus-com-ról letöltött hozzávaló hang-drivert nem ismeri fel, nem akarja feltelepíteni. Van ötlet? Esetleg beszart az alaplapon a hangkari?
Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,
Tudna nekem segíteni vki?
A vezérlõpultból törölgettem a programokat, amik nem kellenek és újraindítottam a gépet. Megjelent a jobb alsó sarokban, hogy új hardver, rányomtam a telepítésre, pedig nem akartam telepíteni, kiírta, hogy nem sikerült és bejelöltem, hogy többé ne jelenjen meg az üzenet. Utána a TotComm-bõl másolgattam és amikor felül akart írni vmit, csippant a gép, olyan hangot ad, mint amikor sokszor nyomom le a Shift-et egymás után (hangszóró nincs bekapcsolva).
Gondolom vmi hanggal kapcsolatos hardvert letöröltem, nem tudja vki, mi lehet az? Hogy tudom visszatenni???