64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • DJ RX7
    más játékban ugyan így működik, hogy pl. az alt-ra állítja? mert akkor szerintem direkt ilyen az egér és nem tudsz tenni mit ellene.

szerintem.
  • DJ RX7
    gigabyte p31-es alaplapot senkinek sem ajánlok!

gondolom túlmelegedés miatt halt meg a lan is. a chipset játék közben annyira forró, hogy nem tudod rajta tartani a kezedet. és most kezd meghalni az egész lap belassult a gép de nagyon néhány játék fagy lefele és vagy error-ozik.

• Kicsikiraly
    Hali, segítségre lenne szükségem.

Nemrég vettem egy Samsung Pleomax 5+ gombos wireless egeret. Fontos volt hogy legalább 5 gomb legyen, a két oldalsó gombot használom rendszeresen. Felraktam az egérhez kapott drivert, és böngészőben, meg egyéb egyszerű programokban szépen működik a két oldalsó gomb, előre és vissza navigáláshoz.

Viszont ezeket a gombokat játékokban is használnám, például cod4-ben erre a két gombra állítanám be a gránátokat. Az előző egeremmel (azthiszem vmi logitech volt) ez simán működött, a két gombot a beállításoknál mouse 4-nek és mouse 5-nek érzékelte. Ennél az új egérnél viszont mind a két gombot Alt-nak érzékeli, és ráadásul nincs is lenyomvatartás benne, ha megnyomom a gombot, nem dobja el a gránátot amíg el nem engedem, + ha a billentyűzeten nyomom le az altot, arra is gránátot dob el.

Tudna esetleg valaki segíteni hogy mi lehet a probléma? Esetleg van valami más driver (neten nem találtam csak ilyen kamu/vírus/fizetős drivereket, az egérhez kapott CD-ről tettem fel) ami megoldaná az egészet?
  • gregtom6
    Üdv, továbbra is fennáll az újraindulgatás, biztonságképp vettem új tápot, mert nem nagyon tudtam volna kölcsönkérni senkitől, és így legalább tudom, h nem fog kiégni a gépem:D
    Így most már nem sokminden maradt, ami a baj forrása lehet, innentől próbálgatnom kell, h mi a működő, és mi lehet hibás...

A lényeg, h valszeg az alaplapnak van baja, de max 15-20-at szánnék rá,(még tesztelni fogom, minek van baja)olyan kéne, ami kb ennyi, és van rajta socket939, valamint lehet bővíteni/van rajta újabb socket(minél újabb, annál jobb)
    pl az ASRock 939sli32-esata2 alapból s939-es, de bővíthető AM2 socketesre...

konfig:
    AMD Athlon 64 3500+
    2 gb ram
    ASRock 939sli32-esata2
    Sapphire Radeon hd4670 512mb ddr3
    FSP 400w

HELP!
  • Lacee86
    Aha, köszi. Hát a fogyasztás most nekem előbbre való, mint az az 1-2% teljesítménytöbblet, úgyh sztem majd a 4670-et választom; de még nem most veszek karit, úgyh addigra lehet lesznek újak; csak kíváncsi voltam.
  • Gomber
    Császtok.
    Remélem ti tudni fogjátok a megoldást, én már annyit szenvedtem vele hogy teljessen feladtam! :(
    SZóval az a gondom, hogy amikor tesztelem a mikrofont, a start->vezérlőpult->hangok és audió eszközök tulajdonságai->"hangkártya teszelése..." menüpontban, akkor írja hogy beszéljek a mikrofonba, és elvileg a hang csíknak felkellene ugrani, ha hangot érzékelne, de nem ugrik, mert nem érzékel semmi hangot.... VISZONT! Ha elindítok egy zenét akkor azonnal felugrik, és érzékeli a hangot :S Szóval az lenne a bajom hogy a mikrofon nem az én hangomat, meg azt érzékeli amit bele beszélek, hanem azt ami a gépen szól... zene...stb
    A hang kártya sztem jó, mert sztem csak az a baja hogy a gépen szólo hangokat érzékeli, és nem azt amit én a mikibe beszélek... a mikrofon is jó, mert 2 is van, egy asztali, és egy a fülesemen amit most vettem 6000 ft ért és egyikel se jó :S várom a válaszokat, ötleteket, ha van egyáltalán, nagyon megköszönném a segítségeteket, sziasztok (ja és relatek hang karim van)

A hang kártya tesztelésnél, amikor kiirja h beszéljek a mikibe akkor, semmi, de ha elindítok 1 zenét, akkor egyböl felugrik és érzékeli a hangot... azt ami a gépen megy... után a hangszorónál/fülesnél nem érzékeli azt a hangot ami a gépen megy hanem azt amit mondok a mikrofnonba .... :SSS
  • DJ RX7
    hd4670 vagy hd3850.

hd3850-et én azt ajánlanám, mert több esetben jobb mint a 4670 igaz nagyobb és többet is fogyaszt, de kb. a kettő 1 szinten van.
  • Lacee86
    Hali! Szerintetek a konfigomban látható CPU mellé mi az a legerősebb VGA, amit még érdemes lenne venni? (3,6-ig még tudom tuningolni a procit.) Én HD 4670-re vagy esetleg 9600 GT-re gondoltam. Ezeket azért még elég jól kihasználná, nem?
  • Met
    én többet nem veszek giga lapot az tuti
  • rooney8
    "3gh-cig"
    lol :D
  • DJ RX7
    ez hihetetlen megint elszállt a lan része. omg.

Lacee86: ez a 2. gigabyte lapom az elsőt gariztatni kellett mert elszállt a bios ennél meg a lan száll el.
    jaja,az én procim:amd dualcore 4800-as és 3gh-cig húztam fel vele:)
    Tovább is bírta volna de nem mertem tovább húzni.....
  • Lacee86
    Gigabyte az jó márka: vagy nagy peched volt, vagy vmit elb*sztál.
  • USAMEN POWER
    Lenne egy olyan problémám, hogy a net valamikor óránként, de van mikor félóránként elmegy kb. 1-2 másodpercre. Fórumozás, álltalánosabban netezés közben nem annyira zavaró, de online játékok esetében mikor sűrün kidob a szerver, már nagyon idegesítő tud lenni...
    Most azért vagyok gondban, mert nem tudom hogy a szolgáltatónál végeznek egyébb munkálatokat, (Digikabel) vagy a routerem kezdi feladni (D Link dir-100). Amúgy a probléma kb. 1-2 hete áll fennt.
    Aki picit is ért a témához az írjon, előre is köszönöm !
  • Metalmilitiakid
    köszi
  • fery02
    Topikod
  • Metalmilitiakid
    Hello ! Van egy Asrock 4CoreDUAL SATA 2 alaplapom és van rajta egy Intel E6550 ! Az lenne a problémám , hogy próbálnám húzni a procit, biosban át is állítom a CPU frekvenciát 266 ról 300 ra (amire azt mondták bírnia kéne ) de amikor újraindítom nem jön be semmi , már a memoria ellenőrzés sem , teljesen fekete a képernyő ! CMOS jumperelés és akkor visszaáll . Ha valakinek van még ilyen alaplapja , vagy van ehhez hasonló tapasztalata az segítsen ! Előre is köszi !
  • DJ RX7
    érdekes ghostoltam egy friss windows-t és most megy.

valószínűleg valami csúnya vírust szerezhettem be.
  • Met
    Nemrégen adtam be a giga lapomat szervízbe, több gondja is volt. Az egyik, hogy időnként amikor bekapcsoltam a gépet nem volt net, nem jelzett semmi hibát de mégse volt net, driver fel le telepítgetés után megjavult, vettem bele egy PCI-osat azóta nincs gond.
    Tegnap voltam a szervízbe és mondja a csávó, hogy kész, 1 napig ment a gép de nem hibázott és ilyen tök komoly fejjel, hogy tudtam, hogy le volt tiltva BIOS-ban a lan? mondom tényleg bazeg? mondtam, hogy PCI-ossal megy akkor minek a BIOS-ban?
  • rooney8
    itt vagy itt
    örülj neki,legalább téged nem húztak még le vele
  • DJ RX7
    vicces, hogy nemrég volt garanciába cserélve az alaplap és ez is megfingik.
    ennyit a a gigabyte-ról.
  • kifli
    hmm, nemtudja valaki hogy van-e itt weblapokkal foglalkozó topik? tehát ha én meg akarom csinálni a saját weblapom akk hol kaphatok segítséget?
  • DJ RX7
    üdv!

ma mikor éppen az interneten játszottam megszakadt az internet. kiléptem és a windows jelezte, hogy nincs a hálózati kábel csatlakoztatva.

kihúztam a kábelt visszadugtam, reset router, modemből dugtam be egyenesen a kábel, próbáltam más kábellel is de semmi sem történt.

ezek szerint kimen a lan az alaplapból csak úgy magától? a bios-ban pedig érzékeli, ha benne van a kábel. a led-ek rajta nem világítanak semmit.
  • pxxl
    kezd ott hogy lereseteled a routert, aztán látogass IDE
  • hpnx9020
    Sziasztok.A probléma a következő.Mi a helyzet a star wars dvd-k nél a hangformátummal?Az erősítő nem ismeri fel automatikusan az ex kódolást.Eredeti lemezekről van szó.Évekkel ezelőtti fórumbeírásokat olvasgattam máshol ,és ott azt írják van a lemezen egy kód ami utasítja az erősítőt a hátsó center bekapcsolására de némely lemezről ez lemarad.Javasolják kapcsolj manuálisan addig az erősítőn amig meg nem jelenik a hang...........Tessék??????Wall-e dvd nél működik a dolog.Mi lehet valóban lemaradt ez az utasításkód a transzfer során?Köszi a válaszokat.
    jéé akk télleg lehúztakxD
  • KAMIONOS KOGYO
    nem régen vettem egy dlink DI-524-es routert,ahhoz,hogy legyen vezet nélküli net a laptopon, de eddigi próbálkozások sikertelenek!
    Ha vkinek vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatai kérem segítsen!
  • belisz
    Köszi,de nem engedi telepíteni. Elkezdem telepíteni,és az illesztőprogram nem tetszik neki. :/
  • karajjj
    cfosspeed?
  • belisz
    uTorrent-nél is ez van...:S
  • pxxl
    használj utorrentet ott tutira 1kb/s marad ha beálíltod, és sztem szinpatikusabb a program is :D
  • belisz
    ismét hülye kérdés:

BitTorrentben hol tudom tartósan korlátozni a feltöltést? Mert az lassítja be a netet,és ha leveszem a feltöltést 1kb/s-re,de mellette jön a torrent 250-260-al,ugyanolyan gyors majdnem,mint egyébként. Csak ha úgy tiltom le,hogy jobb egérgomb a kis ikonra tálcán-->Upload Limit-->és korlátozom 1-re,akkor csak pár percig marad úgy,utána automatikusan visszateszi. és ez elég zavaró,amikor on-line játszok,és hirtelen van 800-as ping-em...:S
  • Metwork
    jó, hogy tudod hány ram modul van a gépedben....

miért nem 2x2gigásat veszel?
  • Metwork
    én is tegnap adtam be az alaplapom szervízbe, de ha nem találják hibásnak egy fillért nem fogok fizetni bevizsgálási díjat (a VGA-nál se kellett)
    ok
  • Bandi 18
    De nem a lapvolt a hibás, így a gari nem játszik ilyenkor.
    pontosan:)
    eladom őket és veszek 4-szer 1 giga kingmaxot 1200mhceseket:)
    Amúgymeg az volt a felháborító hogy gariba vittem vissza a lapot,ésadtam garipapírt mindent és még ő volt felháborodva mert megkérdezem hogy minek is fizessek én??!!Tesóm is ott vett anno egy 7600gt-t és azt is letesztelték mert neki nem játszotta le a videókat,de neki ingyen megcsináták!!
    És ráadásnak ő még be is ment káromkodni mert láma faszopók!!!
    2 hétig bent rohadt a kártyája és bemegy a szervizesekhez,ott van 5 tesztgép,és nem volt ott semmilyen alkatrész amit javítani vagy tesztelni kellet volna,a szervizes pedig ott ült és nézte a tévét......
    Érdekes 5 perc alatt le tudták tesztelni és kicserélték.
    Ez felháborító már szerintem!
  • MR ME
    ezek szerint nem szeretik egymást
    ez van...