!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Hát ez kurva jó... Megvettem a nagyobb hűtőt, de a hátlapjára szerrelhető na broda 3 mm híján, de nem fér el.. Mindegy, azért rárakom. Eredmény? Mikor a Wind elkezd töltődni odáig van képernyő, aztán a sarokban felvillan a HDMI ikon és utána nem jön be semmi. Tehát a VGA működik, de mi a faszért akad meg itt? Ezt csökkentett módban tudtam csak kommentelni.

Ezen felül rohadtul nem értem, hogy az új hűtő hogyan működne, mert a CPU felőli oldalon levő kics chipsorra nem kerül fel hűtő, nincs kontakt. Azt, hogy a hátán van izé, amit felrakni sem tudok, az meg hogyna segítene ezen?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Akkor jól tettem, hogy letiltottam a biosban 😄

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

Nem kell neki az inteles driver olyankor.
Van még "Disabled" de azért élnék a gyors bootolás lehetőséggel ha már egy jó pc-m van 😄 Amúgy az nem gond ha nem raktam fel az integrált Intel vga driverét? Mert ugye eleve van nekem egy Gtx 460-om és annak a drivere van fent. Nem tudom, hogy attól függetlenül kellhet-e az Intel driver is.

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

"Csak sima Fast-en van jelenleg."

Más lehetőség nincs csak ez meg az ultra? Ha van akkor próbaképp beállíthatod.

A kurzort passzolom, hogy normális e.

Amúgy ez a legújabb stabil bios?
Csak sima Fast-en van jelenleg. Ja meg gomblenyomástól számítva kb 5-10 mp mire behozza a biost, az egérkurzor meg nagyon akadozva megy alatta. Ez normális?

Véletlenül nem ehhez hasonló a problémád?

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2529002/gigabyte-z97p-ultra-fast-boot-option-longer-access-bios.html

Itt a gond az volt, hogy a biosban a fast boot és az ultra fast boot közül az utóbbi volt választva, de így vagy nem kapcsolta be időben az usb-s eszközöket vagy nem volt idő gombot nyomni.

Valamint az ultra fast boot megköveteli a GOP kompatibilis vga-t is. Azt nem tudom neked milyen.

Ha ez a gond a legegyszerűbb megoldást, ha lelövöd ezt az opciót. Gondolom néhány másodperc ide-oda nem számít azért bootnál.
Van egy Gigabyte Z97P-D3 alaplapom. Ha bekapcsolom a gépet be tudok menni a biosba, de ha újraindítom akkor viszont nem mindig lép be. Fekete képernyő resetig vagy túl gyorsan bootol és nem érzékeli. Elvileg F6 a verziószáma a biosnak. Valami ötlet?

ui: Rákerestem pontosabban. Jól derengett (rég volt vista a kezem alatt) kicsit más vistán de a lényeg ugyanaz.

segítő videó esetleg:
https://www.youtube.com/watch?v=sfdXs1UxV_4
Win7 alatt a következőképp működik(lehet vistán más kicsit de ilyesmit keress):

Jobbklikk az óra mellett a hálózati ikonon ---> hálózati és megosztási központ --> speciális megosztási beállítások módosítása ---> legörgetsz ---> jelszóval védett megosztás kikapcsolása. Emellett még ha van ebben az ablakban olyan hogy a nyilvános mappákat bárki írhatja, azt bekapcsolni, illetőleg a file és nyomtatómegosztást valamint a hálózatfelderítést.
Dante73
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Adott egy Vistás, és egy 8.1 es gép, routeren összekötve. A 8.1-es gépről szeretnék a Vistás D meghajtójához hozzáférni. Megosztás bekapcsolva, látom is a D meghajtót, de ha meg akarom nyitni, jelszót kér. Az érdekesség, hogy a vistás gépen nincsen beállítva jelszó. Valaki egy részletes how-to val tudna segíteni?

A vista szar, és miért nem ez, meg az hozzászólásokat kérem mellőzni! <#wave>

http://www.freetvmaci.info/

Most látom hogy a másik topicba is írtál.

A következő történt: beállítottad a 2400-at, az alaplap megpróbált úgy elindulni, nem sikerült. Automatikusan visszaállt az alap 1333Mhz-re és úgy elindult és dobta az "overclocking failed" hibát.
Az overclocking failed annyit tesz, hogy valószínűleg az alaplap megpróbálta a ramokat elindítani magasabb frekvencián, de nem sikerült az indítás. Ez önmagában nem feltétlenül jelent bajt. Viszont az újraindulás kikapcsolás helyett már igen. Azt nem szabadna akkor sem ha a ram vacakol. Alaplap hibának tűnik így, de látatlanban másik táppal, vga-val stb tesztelés nélkül ezt 100%-ra nem lehet kijelenteni. Vidd el szervízbe a gépet, ha ismersz olyat, amelyik becsületes. Sajnos sok olyan van, hogy meg se nézik csak ráfogják valamire és kész 😞
LeWyTy
Mi van ha hibás az alaplap?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
Benne van a 2x4 2400Hz es ram.
Defaulton minden.
Milyen overclocking failed? Nem csináltam semmit.. ezt már többször is kiírta.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Több ötletem nincs most így. Másik táp kölcsönbe esetleg? Egy próbát megérne, bár az ilyen jellegű hibákat általában nem az okozza, de könnyebb tesztelni mint cserelapot keríteni. 😊
LeWyTy
Ennyire még én sem vagyok buta. Ki van kapcsolva. Néztem. Mondom már mindent próbáltam. ....vagyis így felcserélni még nem próbáltam 😄 pill<#banplz><#banplz>
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.06.02. 18:02:54

Biosban keress olyat hogy wake on events vagy valami ilyesmit. Lehet hogy bármire felébred a gép és ott lesz a gubanc, a power management alatt lehet ilyet találni.

Ja valóban írtál alaplapot, elnéztem bocs 😊

A 2400-ast ezek szerint nem ismeri fel jól, de elvileg manuálisan be lehetne állítani. Ha az 1600-ast rakod az 1. slotba, és hátrébb a 2400-asokat, akkor is 1333-on indul a gép?
LeWyTy
Írtam pár napja alaplapot: #62072 ASUS z97-p
Ha jól emlékszem akkor 3200-ig támogatia kellene.
16Gb-ról volt szó nem 12-ről... (2x4)+(2x4) de igazából lényegtelen.
A biosban akármit álligatok a 2400-as ram mindenképpen csak 1333. Az 1600-as pedig 1600-as. Ha kiveszem ha berakom így vagy úgy de nem jó valami.
Nekem az is jó ha mind 1600 de a 4ből a 2 jobbik szarabb mint a 2 rosszabbik, és ez kicsit idegesít 😄
A javaslatod alapján ilyen programot nem találtam és a wifihez még csak köze sincs a gépnek.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.06.02. 17:33:56

Ramok sebességét a biosban beállíthatod. A 12GB jobb. A sebesség kevésbé számít (kivéve apu-s cpunál). Ha mindet berakod akkor 1600-on tud menni csak a gyorsabb is. 2400-at nem biztos hogy tud az alaplapod amúgysem. mondjuk ez passz, mert nem írtál típust.

Igazából 8 és 12 gb között nem fogsz észrevenni különbséget, ha nem használsz extrém memóriazabáló alkalmazást. Szóval beteheted csak a 2400-as ramokat is és járathatod 2400MHz-en, ha tudja az alaplap. Ki kell próbálni hogy fut jobban a rendszer, de szerintem kb nulla lesz a különbség.

A másik kérdésedre már írtam tippet, de válasz nem volt rá. #62075

Egyébként emiatt még a biost is át kellene nézni. Mindenesetre a gépet inkább meg kéne nézetni valakivel aki képben van, mert innen csak tippelni lehet.
LeWyTy
Help...
1.MIért van az hogy a 2400Hz es ramjaimat csak 1333Hz nek érzékeli a gép?
2. Van 2x4Gb 1600Hz-es és 2x4Gb 2400Hz-es ramom (már ha annyi lenne)
Hogy jobb? ha bennvan mind a 4 vagy ha csak a 2x2400Hz (már ha annyi lenne)

??
3.Azt meg már kérdeztem miért lehet hogy ha leállítom a gépet magától újraindul meg néha nem kapcsol be.
-Létezik hogy rosszul van felrajzolva az alaplapra és a könyvbe is a powergomb csatlakozók jelzése?
-Magyaráztak nekem valami nem mind1 hogy milyen a windows telepítőm (Uefi vagy Bios) számít ez?
-Lassan agyfasztkapok tőle hogy senki sem tud mit mondani rá.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.06.02. 15:43:42

molnibalage83
A VGA mostani hűtője képes lenne megoldani a problémát, ha állandó 60-70%-os RPM-en menne. Csak úgy meg kibaszott hangos. Ezzel a hűtővel min fordulaszámon is jónak kell lennie.

Egyébként meg ki venné meg ezt a kártyát? Ebbe a gépbe új VGA-t venni pazarlás... Ellenben, ha működő VGA-van egy csendes hűtővel, akkor eladaható.

A kártya így működik már 2+ éve.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 13:13:49

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Ha hibás a kártya ezen nem fog segíteni. Tipikusan az ilyen hibák azért vannak, mert 1-1 alkatrész lemelegedett a nyákról, vagy van rajta valami sérülés. Elodázni el lehet ezzel a végleges halált, de általában ez bekövetkezik hamar már. Most még csak 55-60 fokon, később már 40 fokon utána meg már folyamatosan hibázni fog. Jön a nyár a környezeti hőmérséklet is magasabb lesz ergó a kártyáé is.

Ha ez a kártya az enyém lenne, akkor a hűtőre félretett pénzt megtoldanám valamennyivel és vennék akár egy használt, de jól működő vagy esetleg új kártyát. De persze te tudod. Ez csak a személyes véleményem.
molnibalage83
Én is ezekre gondoltam. Mindkét esetben a plusz hűtés segít. Ha rossz a hőmérő, akkor is kisebb lesz a hőfok. Mivel nagyobb a hűtő teljesítmény, ezt kisebb fix fordulatszámon is lehetne használni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 12:49:36

bardocz
Ennek az alábbi vga hűtőnek a ventilátorokat hova lehet kötni? Mert a mostanimon gyári hűtő van, és kurvahangos. Lehet egyszer lecserélném rajta.
bardocz
Nekem ati vga 110 fokon vígan elvolt retkes hűtővel. Takarítás után meg 80 fok körül, nem volt semmi baja. Mostani procimon amikor beszart a hűtő, alapjáraton volt 90 fok, és kibírt egy fél nap böngészést. Ha neked olyan hőmérsékleteknél elszáll, akkor ott valami másnak kéne a gondnak lennie... Most meg cpu nem éri el a 60 fokot, vga meg pár sec alatt 80-82 fok, és ott marad.
Nekem ilyen tapasztalataim nincsenek se amd se nvidia kártyákkal, pedig én szervizelek, tehát tipikusan hozzám csak a szar kerül. Egy-egy tipusnál, alaplap-cpu párosnál előfordul néha ilyen és találkoztam már vga-nál is ilyen esettel, hogy nem lehetett lehűteni sehogysem, de azok már hibásak voltak eleve. Általában nem szokott gond lenni még akkor sem ha kisebb, kevésbé szellőző házban vannak, de néhány esetben szív az ember. Szerintem csak kifogtál néhány ilyen hibás darabot. 55-60fok ugyanis teljesen természetes egy vga-nál. Még több is lehet nyugodtan. Ha mégis elszáll annak elsősorban 2 oka lehet. 1. hibás a kártya (ez a valószínűbb) ez esetben felesleges hűtőre költeni. 2. rossz a hőmérő és nem 55-60 fokon megy a kártya és azért száll el.
molnibalage83
Anno az előző gépemnél ugyanabból a családból vettem a legerősebb CPU-t és a saját hűtőjével normál szorzósval húzás nélkül is elszállt 20 fokos szobában levett gépházzal, mert pillanatok alatt elérte a 85-90 fokos hőmérsékletet...

A mostani VGA húzái opcióját arra használom, hogy BUTÍTSAM. Cirka 20%-kal van lentebb véve az áramfelvétel és az órajel, de még így is néha elszáll a legdurvább programoktól a VGA hőmérséklet és összeomlik a gép, még a hard reset sem segít, ki kell kapcsolni. Eleve az vicces, hogy régi driverrel még a venti fordulatszámot is baszott szabályozni a kedves. Most 55-56 foknál elszáll. Ez volt asszem az utosó alkalom, hogy ATI VGA-t vettem... Mutassam a logot?

És ezek még csak az utóbb 4 év tapasztalatai, még 2006 táján volt, hogy az akkori gép CPU hűtője sem bírt a feladattal levett ház oldallal, csak akkor lehetett használni, ha egy asztali ventivel megfújtam az egész gépet...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 11:47:48

bardocz
Lehet azért, mert normális üzemi paraméterek között kb az összes tökéletesen megfelel és működik.
molnibalage83
Ez a másik fele... Mondjuk a VGA és CPU gyártók meg szopják le magukat, hogy nem képesek olyan hűtőt adni a saját termékükhöz, ami a nominális üzemi paraméterek mellett biztosítaná a műküdőképességét a saját terméküknek. Nem is értem, hogy miért nem perelték még szarrá őket ezért.

De ha erre még vesz 2 db 12cm-es ventit, ami normális, ott van hogy a fél vga ára. 😊
molnibalage83
Ez nem nagyon fére be a házba kábelek miatt, túl hosszú. A mostani kb. 210 mm.

A két ventit nekem kellene ráapplikálni? Utoljára mikor ilyet csináltam kész szopás volt, nekem és faternak kellett kitalálni, hogy hogyan, mert az alap készlettel nem lehetett megcsinálni.

Annyival nem látszik ez durvábbnak, hogy megérje vele szenvedni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 08:09:59

Vadnokedli
Ez rossz.

Ez az ajánlott. Csak venni kell + 2 ventit.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.02. 07:36:58

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Nagyon nem vagyok képben a nagy teljesítményű vga hűtőkről, de ezt dobta a kereső. Ha másra nem, vitaindítónak jó lesz a hsz 😊

https://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_accelero_twin_turbo_ii/194501

molnibalage83
A HD 7850 VGA-hoz kellene egy gyári hűtőnél jobb hűtő, de nem eszementen nagy és hangos. A lényeg az, hogy legalább normál teljesítményen mehessen a kártya. Most levett gépházzal -20%-ka lehúzva hajlmos elszállni annak ellenére, hogy az automatika kezeli a venti RPM-et. Mit ajánlanátok?

Gyors keresésre ezt találtam:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1731896/desktop-turns-shutdown-windows.html

A lényeg benne, hogy itt az Asus AIsuite 3 nevű programja azon belül a wifi miatt történt a dolog. Elképzelhető hogy normál kábellel is ugyanezt csinálja. Próbaképp pucold le a programot.
LeWyTy
Új a cucc és már mindent csináltam, de ugyan úgy újraindul.

Vadnokedli
Nekem is szokott ilyen lenni, szerintem alaplap buziskodik, néha csinálok egy CMOS resetet aztán visszatöltöm az előző elmentett profilomat. Akkor általában megjavul. Asrock H87M Pro4 (itt).

LeWyTy
Kérdés... az miért lehet hogy ha hoszabb állás után kapcsolom be a gépet akkor elkezd pörögni benne minden csak konkréten nem indul el.
Ha pedig ki szeretném kapcsolni akkor újraindul magától és konkrétan csak áramtalanítással lehet kikapcsolni.
A kapcsológombok jól vannak bekötve.. mi lehet más? (ASUS z97-p)

pxxl
nekem van egy, 40ért odaadom, 50ért van p4 is. a kettő együtt 60k.
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.05.28. 20:59:47

All hail the double x!

Ja, hogy ár alapján értékelsz. Akkor ismét gratulálok.
Biztos van még valahol raktáron 478-as Celeron 50k körül, nem tervezel cserélni? 😊 Végülis drága...
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.05.28. 17:22:44

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

kemszi2
azért elég nagy különbség van a kettő között specifikációban főleg közel azonos áron...
Amit te ajánlasz az 8990 a legolcsóbb helyen,amit én vettem az 9490-be kerül.Hmmm,akkora különbség nincsen.

Vadnokedli
<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Gratulálok, ennyi pénzért megvehetted volna azt amit írtam, amin 120-as venti van ezáltal halkabb és jobb is a teljesítménye. Whatever..<#wow3>

Múlthét csütörtökön pasztáztam le MX2-sel.
DeepCool ICE EDGE 400 FS processzor hűtő-t vettem.Remélem jó lesz :S

Mikor volt újrapasztávzva az a proci? Lehet, hogy csak kiszáradt alatta a paszta, mielőtt új hűtőt veszel érdemes lenne újra pasztázni.
Ha mégse segít, akkor 9-10k-ért van DEEPCOOL GAMMAXX S40, az ajánlott darab.

Sziasztok.Van egy Asus M2N SLI Deluxe alaplapom,amiben egy AMD Phenom X4 9850-es processzor dobog.
S jelenleg a ventillátora nem hűti eléggé(szerintem nem gyári) mert alap fokon 43-50 fokon megy,ha egy picit is megterhelem(pl. youtube) akkor felmegy 60 fokra.
Tudtok olcsón jó ventillátort?Amit ki is tudnak pl. szálíltani nekem legkésőbb péntekre?
Mert hétvégém lenne időm beszerelni.
Maximum 9000 Ft-ot tudok szánni egy minőségi hűtőre ami tényleg le is hűti.

Köszönöm akkor viszem gariztatni <#boxer>
Nem ugyanabban a Sata-ban volt.
EZ az SSD chkdsk-je? Igencsak csúnya. Egy új SSD-nek ilyeneket nem szabadna elkövetni. HDD-ről futva a rendszer tökéletesen megy? Ha igen akkor gar.

Általában az ilyeneket már le lehet gariztatni. Nem kell bizonyítani semmit. Odamész megmondod, hogy a az utóbbi 2 hétben 3x szált el róla a windows a hdd-ről meg tökéletesen megy. A chkdsk mind 3 esetben hibákat talált egyszer meg le se tudott futni, mert már az is kékhalálozott. A windows is folyton panaszkodott írás olvasás problémára az eseménynapló szerint. Ezt elmondod és el kell küldjék tesztelni. Lehet lesz pár hét, de szerintem náluk is hibát fog dobálni, ha cseppet is értelmesen tesztelik.

Te, amit meg lehetett tenni megtetted.