64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#62491 Lehet ilyet? Most végre felment a win7, indítom újra, a biosban nem tudom elsődlegesnek beállítani azt, amin a win10 van, de amúgy F11-et nyomva tudok vele bootolni. Áh, lesz itt még probléma :D Ja és minden újraindításnál valamit le akar ellenőrizni a hdd-n.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.10.06. 17:58:03 -
gforce9 #62490 Nem egyszerűbb a windowsban úgy beállítani hogy álljon le magától, ha nem kell? -
#62489 Megvan a hiba, szerintem valami linuxon lehetett, vagy nem tudom, delete volume után engedte formázni. Viszont nagyon hangos, szóval ha nem használom kénytelen leszek lehúzni. És hogy ne pörögjön, ahhoz a tápról kell... -
Ide jutottam el, mindenhol látja, csak használni nem tudom. -
#62487 Vettem egy hdd-t a gépbe. Biosban látom, device managerben ott van, de a sajátgépnél már nem látom, csak a C-t meg a dvd írót. Próbáltam rá win7-et telepíteni, azt írta nem ntfs-ben van, emiatt nem lehet. Mit csináljak, hogy lássam? Nem találok olyat, ahol formatálni tudnám. -
#62486 Jah, azt - vagyis hogy más a csatlakozó - el is felejtettem. :-)
No, az a frontpanel nem is olyan rossz. :-)
Köszi!
/Még nem veszek semmit, csak nézelődök./
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.10.06. 15:42:27 -
gforce9 #62485 Nem ugyanaz a 2 csatlakozó az a gond.
http://www.cfgear.com/images/drives/usb30/usb20vs30-plug-pinout.jpg
az usb3-nál több láb van Az eszközökön is:
http://i.stack.imgur.com/IwwEX.jpg
Visszafelé kompatibilis, de felfelé nem. Tartalmazza az usb2: lábakat is, szóval visszafelé lehet alakítani, de nem tudok olyanról, hogy usb2-s frontnak lenne olyan átalakítója, Amivel usb3 alaplapi headerre lehetne kötni
Elviekben fizikai akadálya nincs egy ilyennek (szóval lehet gyártanak is ilyet), mert az alaplapi header is tartalmazza azokat a lábakat ami az usb2-nek kell, de ésszerűtlen, mert ugyanúgy usb2-ként fog működni, csak így elpocsékoljuk az alaplapi usb3 csatlakozót. Mert ugye 2-es csatiból általában van az alaplapokon jópár, usb3-ból viszont 1- szokott lenni a leggyakrabban.
Házat cserélni nem muszáj. Lehet kapni beépíthető frontpaneleket is pl.:
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_165840_1.jpg
Olcsóbb megoldás, mint a házat kicserélni, főleg, ha valami drágább darabról van szó. -
#62484 Vajon egy régebbi ház USB 2.0-s frontpaneljét ha egy újabb alaplap USB 3.0-sra kötjük, akkor visszafogja 2.0-s sebssségre?
Tehát újításnál muszáj a házat is cserélni az újabb USB miatt? -
gforce9 #62483 Hát az az adapter sem rossz, mert legalább működik, ha lassabban is. Ha nem mozgatsz egyszerre nagyonsok adatot, akkor ugyanmindegy. :)
Nincs mit amúgy. -
#62482 Aha jól van. Köszi a segítséget, tippeket.
Én még olyanra is gondoltam, hogy veszek egy 3.0-ás hosszabbító kábelt, aztán előrevezetem. Nem lesz túl esztétikus, de talán a legolcsóbb és mégis kényelmesebb lesz, mint mindig hátra dugdosni a kártyaolvasót vagy a pendrive-ot. -
gforce9 #62481 Jól látod, hogy nem látod. Ezek szerint ezen az alaplapon nincs frontpanel USB3 támogatás, azért nincs bekötve mert nincs hova. Csak a hátsó USB3-as csatlakozókra vonatkozik a bios és az eszközkezelő.
Egy ilyen átalakítóval be tudod kötni (de ez esetben az valójában 2.0-s lesz)
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_155217_1.jpg
A másik lehetőség, hogy vadászol ilyen kártyát:
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_166380_3.jpg
Ezen hátul van néhány usb3.0-s port illetve rajta van a frontpanel aljzata is. -
#62480 Értem értem. Hát kompletten vettem a gépet, nem én raktam össze. A kábel megvan, amit mutattál, viszont a helyét nem találom.
Ilyen MSI alaplapom van.
Jól látom, hogy nincs hova dugnom, vagy csak nem veszem észre? -
gforce9 #62479 Vagy nem kötötted be az alaplapra a megfelelő helyre vagy hibás az a frontpanel rész.
ilyesmit keress:
http://www.techpowerup.com/img/10-12-09/usb3.0_connector.jpg
Az eszközkezelőben és a biosban nem is fog hibát dobni emiatt, mert fizikálisan az alaplapon az usb3 vezérlő él és virul, csak valami miatt nem jut el a frontpanelig. Ezt viszont sem az alaplap sem a windows nem tudja, hogy egyáltalán van e front usb3 bekötve vagy nincs.
-
#62478 Sziasztok!
Hozzájutottam egy CoolerMaster N300-as házhoz. Az elején lévő 3 USB portból a 3.0-ás nem működik. Vajon ez miért lehet?
Egy kép a Biosról meg az eszközkezelőről, nekem nem tűnik semmi hibásnak.
Van valakinek valami ötlete, hogyan bírjam működésre? -
#62477 Update: bár ez már nem hardware téma... de okozhat ilyet böngészőváltás? Eddig ff volt, de felbaszott, váltottam operára. Először csak laptopot, és akkor betudtam a véletlennek, hogy pont akkortájt vettem észre, hogy rosszul jár az óra. Tegnap asztali pc-n is átálltam operára, és láss csodát, most már itt is szarul jár. Legutóbbi frissítés épp ma volt 13:35-kor, ahhoz képest vagyok már +3 percben. Elképzelni nem tudom egyébként, hogy mi köze lehetne a böngészőnek az órához, én se hiszek igazából benne hogy ez lehet, csak túl nagy itt már a véletlen. Esetleg települhet böngészővel akármi káros dolog, ami az órám baszogatja?
Szerk.: ja és nem késik, hanem siet... laptop is, meg ez is, bocsi
Utoljára szerkesztette: nearo, 2015.10.04. 15:17:17 -
#62476 ah köszi... majd megnézem hogy tudom szétszedni meg hozzáférni az elemhez
többieknek: sűrűbbre nem tudom állítani a szinkront, mintdig is ez az egy hetes periódus volt amennyire tudom, a jelenséget mégis csak most kezdte el produkálni... illetve fura, hosszabb megfigyelés után azt kell hogy mondjam beállt ilyen 2 perc körüli késésre, aztán kb azt tartja, viszont ha frissítem, akkor egy nap múlva megint késik -
cargame #62475 Lehetséges. Valami csak kell legyen a töltővel mert csak azzal csinálja. -
#62474 vad tipp: a töltőn nincs földelés? annak a hiánya tud ilyen vicces dolgokat okozni. -
#62473 sziasztok
az lenne a kérdésem h adott egy tv, amit rákötöttem a gépre, de vmiért csak 70Hz-et lát, és nem tudom állítani pedig elvileg 200Hz-es a tv
vmi ötlet h hol merre? -
cargame #62472 Mostmár folyamatosan berezeg, ha töltő van rajta ha nincs akkor is. -
saskas #62471 Sziasztok.
Elszakadt a laptop töltöm és vettem egy másikat. (nem univerális hanem asus-hoz valót) Az a jelenség áll fenn , hogy mikor a töltő be van dugva az egérkurzor folyamatosan berezeg és ugrál miközben a touchpadon van az újam. Ha a töltőt kiveszem akkor meg helyre jön.
Valami megoldás? Vagy vigyem vissza a töltőt? -
#62470 cseréld ki az alaplapon elemet... -
#62469 Az alaplapon lévő órának az oszcillátora - gondolom - nem kvarckristály alapú, vagyis nagyon pontatlan, ráadásul a hőmérséklet és annak változása is befolyásolja. Szinkron nélkül nem ér semmit sem.
-
#62468 Lehet az lesz, mondjuk amíg telepítem biztos lehúzom azt, amit rendesen használok. F11 amúgy:) Mobil rack beszerelést biztosan kihagyom. -
gforce9 #62467 Úgy kell rá tekinteni mint egy kvarcórára lényegében. Azok is siethettek késhettek, a sűrűbb szinkronizálással ezt a gondot át lehet hidalni. -
gforce9 #62466 Ha kébelt akarsz lehuzgálni akkor a hdd-t. A használt hdd ha elszáll, nem tragédia, ha az alaplapod az már inkább. De az egészségesebb az, ha külön hddt használsz, hogy restartnál nyomsz f12-t vagy 11-et vagy mittodoménmi az alaplapodnál a bootmenü. :) Aztán kiválasztod. A sata kábelek nem arra lettek tervezve, se a hdd csatlakozók, hogy ki be húzigálja az ember. -
#62465 Nem akarom szétszedni az eredetit. Alaplap satacsatlakozóihoz meg tök jól hozzáférek, a hdd-hez meg pláne. -
#62464 rakj egy mobil rack-et a gépbe. arról bootol a gép, azon van a 2. op rendszer. az eredeti vinyó a 2. a boot sorban. ha épp win10 kell, kikapcsolod a mobilracket (újraindítás után) aztán a 2.-ról bootol majd. szvsz hülyeség a kábeleket húzogatni alaplapon. már ha ennyire 2 merevlemezt akarsz.
amúgy meg simán ketté szedném az eredetit, és bootoláskor kiválasztod, hogy melyik jöjjön egy boot managgerrel vagy valami. :)
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.09.29. 15:31:29 -
#62463 Van egy kicsit idióta ötletem. Mivel win10-en nem mennek az egyetemi programok rendesen, ezért arra gondoltam, hogy szereznék egy olcsó hdd-t használtan, és raknék rá egy win7-et. Tudom, hogy beállítható lenne, hogy bekapcsolásnál melyikről bootoljon a rendszer, de ha csak egy restarttal beléphetek a másikba, akkor 10 percenként inkább mást csinálnék a házik helyett, mint most. Szóval mindig csak az lenne rádugva az alaplapra, amelyiket használni akarom. Hol lenne érdemes ki-be húzogatni a kábelt, az alaplapon, vagy a hdd-ken? Csak hogy mennyire bírja a csatlakozó. Mondjuk túl sok alkalom valószínű nem lenne. -
#62462 gép órája honnan veszi a jelet? be van állítva automatikus frissítés, de csak hetente, az enyém meg egy nap alatt is 2-3 percet siet... lehet ez hardver gond? hogy elöregedett valami, vagy nemtom... egy 8 éves toshiba laptopról van szó -
gforce9 #62461 Benyomod gépbe, ráhúzol pár gigát a régebbi képekből, utána delete all. Ha ugyanúgy 3-4 sec akkor az formázás. -
#62460 Panasonic DMC-TZ40. -
#62459 Nikon, Canon vagy Sony? -
#62458 3-4 sec volt, de azért volt gyors, mert előtte már üres volt a kártya, tehát valójában nem törölt le semmit. -
gforce9 #62457 99% hogy a delete all az valójában formázás. Rövid ideig tartott? Ha igen akkor valószínűleg csak csinált egy új mft-t aztán kalap, onnantól jó kell legyen, de persze párat kattints, pár percet videózz, nézd meg hogy okés e minden, de szerintem nem lesz baj. -
#62456 Csak nem találok ilyen opciót sehol. Csináltam egy deleta all-t és utána nem jött üzenet. Videót is csinált, képet is. Majd végigpróbálom az összes videó típust és megnézem, hogy hova és mit tesz. -
#62455 Nekem is volt már így fényképezővel, az a lényeg, hogy mielőtt fényképezni akarsz és formáztad a kártyát formázd a géppel is egyszer. Nekem minidig bejött. Nem hiszem, hogy baja lehet ettől, nekem már 4 éve megvan a gép, semmi baja se a kártyának se a gépnek. -
#62454 Leformáztam egy 32GB-os memóriakártyát és a fényképezőgép többé nem tudja használni 0 kép fér rá. Mitől lehet ez? A NTFS fájlrendszer nem jó neki. Ok. Visszaállítom FAT-ra, kírja ezt az üzenetet, de immár fotózik. 3 bekapcsolás és egy törlés magával a géppel után már nincs üzenet sem.
Na most akkor mi van? Ebből lehet baj? Képet és videót is rögzített. Azért formatáltam le, mert 60 felett voln a visszanézésben az olyan fájlok száma, amit meg sem lehetett nyiti és törölni sem lehetett magávan a géppel...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.28. 20:24:45 -
#62453 Igazából még egy másodperc sem kell, picit odanyomod az ujjad, elveszed, és megvan. Egyetemen laborban jóval nagyobb motoron végeztünk méréseket, és ott pl le kellett fognunk a motort valamelyik részhez, meg úgy adni rá áramot, melegedett, de ahhoz képest ez a ventilátorleállítás tényleg semmi. -
#62452 Oké, meggyőztetek. Hál'Isten nekem még nem volt ilyen gondom. :-)