64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gforce9
    Még annyi, hogyha semmi sem segít, úgy dereng van rajta integrált vga. Vedd ki a dedikált vgat. Mindent húzz le az alaplapról, minden kábelt ami nem létszükséglet ahhoz hogy biosig eljusson. Légyegében ezek: lap, cpu, ram, int vga. Szükséges kábelek: alaplapi tápcsatlakozók, bekapcsológomb. Minden mást húzz le és így próbáld. Ha elindul, a hw-eket egyesével visszakötögetve ki lehet deríteni, hogy melyik a ludas.
  • gforce9
    Ja meg a VGA-kivesz kitakarít, visszarak.
  • gforce9
    Ramhiba is csinálhat ilyt de beragadt, vagy zárlatos power gomb is. Húzd le az alaplapról a powergombot zárd össze a lábakat egy csavarhúzóheggyel egy pillanatra úgy indíts. Vagy ha ezt nem mered akkor a reset gombot dugd rá a powergomb helyére és indíts azzal. Ramokat kipucolni, ilyesmik.... Jobb ötletem nekem sincs, mint amit az előttem szólók írtak.
  • thebigK
    Semmi kep, a monitor sem kapcsol be
    A ram-radir sem segitett.

• VJP
    Valami kép van? Bios felvillan egy kicsit vagy tök sötét, még a monitor se kapcsol be?
    Memóriát vedd ki, levegővel fújd ki a helyüket és tiszta radírral kicsit/óvásosan dörzsöld meg a memóriák fémes részét is.
  • thebigK
    Ranezesre minden jonak tunik, total tanacstalan vagyok
  • Met
    Jól vannak vissza dugva az alaplap tüskéire a power, reset stb. gombok?
    Power gomb nincs beragadva?
  • thebigK
    Udv.
    Tegnap szetkaptam a gepemet, ujrapasztaztam, osszeraktam, nem indul. Bekapcsolom, ventik elindulnak, majd egy pittyenes es ujraindul es ez ismetlodik a vegtelensegig
    hibajelenseg
    Egy video rola, hatha valaki okosabb lenne tole.
    Gigabyte p35os deszla, xeon e5450, 4x1gb ddr2, hd6850
    Probaltam mar egy rammal, ket rammal, egy vinyoval, vinyo nelkul, vga nelkul inditani, semmi
    Valaki mentsen meg
  • gforce9
    Szerintem egyikkel sem. Szereléskor oldalba lökted a ramot (gyanítom kontakthibás volt) és helyrejött. Dugd vissza a +4 pint, csodálkoznék, ha lenne változás. Egy ágon mennek a többivel, csak annyi az előnye hogy így több lábra oszlik el a teljesítményfelvétel.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.10.27. 15:45:22
  • littleNorbi
    Sziasztok!
    Gigabyte GA-970A-DS3P alaplapom van, és egy LC power LC600H-12 tápegységem. Ma egyszer csak nem akart bekapcsolni a számítógépem (vagyis bekapcsolt, de nem volt kép és a processzor valamint a VGA ventilátorjai nem forogtak a maximum fordulaton, ahogy szoktak). Kipróbáltam azt, hogy 24 pin helyett csak 20 pin tápot csatlakoztattam az alaplapra, és most gond nélkül működik a számítógép. Az alaplapommal vagy a tápommal van baj?
  • gforce9
    Állíts be mást alapértelmezettre, elvileg fel kéne dobnia az üzenetet. Ha nem teszi, akkor valami nagyon nem okés a rendszerrel. Friss rendszer még a win 10 tele hibákkal. Egyebet nem tudsz csak fórumokat bújni.
  • LeWyTy
    Na igen.. nem működik a gépházam sem. Rákattintok és kapok egy ablakbezárás animációt. Anélkül át lehet állítani valahogy?
  • Newil77
    Helo,van egy 120Gb-os pendrive és egy 64Gb-os memóriakártyám.Ezeket szeretném exfat32-ről átformatálni NTFS-re,mert amúgy nem látja a médialejátszóm.Viszont sajnos egyiknél sem sikerül,hibát ír ki. - - - Leírás: Failed to update $BITMAP file (with bad cluster).
    Kérdésem,van-e erre valamilyen program,megoldás vagy dobhatom ki?
    Előre is köszönöm...
  • VinylToy #62518
    Itt leírják
  • LeWyTy
    Hi. Ideillő kérdés hogy hogy tudom kikapcsolni vagy eltüntetni az edge-t a win 10ből? Vagy átállítani másra az alapértelmezett böngészőt? Mert mindenre az akarja megnyitni. Lehet?
  • Tetsuo
    Én az oprendszerével nem nagyon, ellenben a rajta futó programok felhasználói felületével sokkal inkább találkozom.
    Érdekes lehet naphosszat a Windowst bogarászni.
  • bardocz
    Az volt az, most jó, csak amíg feláll a rendszer addig szenved.

Tetsuo: Maga a felhasználói felület az eddigi legjobb szerintem, egy két beállításnál fura, e oda úgyse járok minden nap. Most éppen semmi gond vele, megoldódott minden, egyetemi szarok meg jobb is, hogy egy másik vinyón vannak.
  • gforce9
    Az a bizonyos System folyamat az prefetch és superfetch szolgáltatást és a rendszerlog írást is végzi (többek között ezek az írásigényes folyamatok). Előbbit le lehet tiltani, bár nem kellene ennyire kerregtetni a hdd-t alapból. Nekem is van ilyen gondom az egyik gépemen. A hdd nem tökéletes állapotú és ez a szolgáltatás sokkal jobban igénybe veszi és belassítja, mint a többit. Nem biztos, hogy nálad ez a baj, de elképzelhető ilyen is. Eseménynapló tiszta?
  • Tetsuo
    Mi az, hogy tetszik? Melyikkel van kevesebb gond ill. melyik stabilabb... ez a lényeg, nem?
    Jelenleg a W 10-zel általában több gond van, ami persze hardver és szoftverfüggő.
    Állítod, hogy nálad is van ez a hiba... ehh. Te tudod.
  • bardocz
    Tetszik, és találtam olcsón. Egyedül egyetemi programok nem szeretik, azok miatt van a win7 is. Vannak vele gondjaim, de nem olyanok, hogy visszarakjam a win7-et.
  • Tetsuo
    Ha jó volt a Win 7, miért raktál fel Win 10-et?
    (Nálam ezzel a hardverrel biztos, hogy marad a Win 7, az újabbhoz, fél vagy egy év múlva meg csak akkor rakom fel, ha TUTI stabilabb, mint a Win 7.)
  • bardocz
    Hát nem tudom, nem emlékszek rá az utóbbi évekből, hogy bekapcsolás után fél órával még lassú az excel, rohadt hangosan kerreg, stb. Vagy a többi hdd-m szuperhalk akkor, de azoknál ilyen lassulás sem volt. Érdekes, mert éveken keresztül semmi gondom nem volt a win7-tel, se előtte az xp-vel, msot felraktam egy win10-et, mellette másik hdd-n a win7(egyszerre csak egy van alaplapra dugva), és minden volt már, 100%, 100%cpu, vírus, amie nem emlékszem hogy 8 év alatt lett volna, minden összejött most :D
  • Tetsuo
    Szerintem ez normális - sima háttérfolyamatok, meg működés.
    Egy SSD pedig több évig kibírja ezt folyamatosan.
  • bardocz
    Nincs ssd. Előbb fogok alaplapot meg processzort cserélni, mint ssd-t venni.
  • Blum
    Akkor gondolom csak üresen áll az SSD a gépben, nehogy 5 évente újat kelljen venni :)
  • bardocz
    Helyette majd meghal idő előtt, mert folyamatosan írja meg olvassa fölöslegesen (Y)
  • Tetsuo
    Rakd ssd-re és nem kerreg a hdd. ;-)
  • bardocz
    Konkrétan az excel lassú. Ami elfut a telefonomon is.
  • bardocz
    Azt valahol csak kéne látnom, nem? Eddig minden bekapcsolásnál csinálta.
  • SzirmosSzisza
    Nem lehet, hogy épp töredezettségmentesít vagy frissít vagy valami?
  • bardocz

Mit csináljak, hol állítsam be, hogy ez a system folyamat ne menjen? Vagy legalább ne ilyen intenzitással. Agyfaszt kapok már attól, hogy a hdd kurvahangosan kerreg folyamatosan, és lassú az egész gép. Találtam egy olyat, amit ha átírok regeditben, elvileg meg kéne szűnnie, de nem segített.
  • pxxl
    Itt kérdezd a kollégákat :)
  • Dzsí Pí
    Sziasztok, új alaplap+processzor vásárlás elött állok, a jelenlegi tápomat szeretném megtartani, ami egy Chieftec CTG 500W-80P

https://ipon.hu/webshop/product/chieftec_ctg_500_80p_500w/138829

a következő konfigot hajtaná és a kérdésem is erre vonatkozna, elég lenne-e hozzá ez a tápegység.
    AMD FX-8350 4ghz + COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
    GIGABYTE GA-970A-UD3P
    MSI Radeon 7850 2 GB
    2x 4gb Kingmax 1600 MHZ
    1xWD Caviar blue 1 TB
    1x Samsung 250 gb

Előre is köszönöm a segítséget!
  • SENTINEL59
    Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy pár napja észrevettem hogy win 10 -nél a Posta és az Áruház alkalmazás nyelve megváltozott,most felemás lett angol és magyar.Vissza lehet ezt állítani magyarra? A régió, a nyelv beállítások mind magyarra van állítva .
  • Lacc 88
    Sziasztok. Nem tudom milyen topikba kellene írnom, remélem itt tudtok segíteni vagy tovább irányítani a megfelelő helyre. Van egy régi DVD Home Cinema System HT-P10 házimozink, amit évek óta nem is használtunk. Az LG 42LH3000 tévén a Hyundai HMBL110 médialejátszóval szoktam pendrive-ról filmeket nézni. Meg lehetne valahogyan oldani, hogy a médialejátszó és a tv használata mellett a hangot a házimozi adja? Vagy a házimozira usb-t kötni, hogy arra rakhassam a pendrive-ot?
  • bardocz
    Most végül lehúztam, mert nem bírtam. Alapból a win10-et használom, de ott is ugyan ez van, de mégse kapcsolt le. Legközelebb megnézem majd mit is ellenőriz pontosan, egyszer hagytam végigfutni, de utána is akarta csinálni.
  • gforce9
    3 rating van rajta mindegyik nullás lényegében. Ezek szerint legalább 3 ember szopott vele. Valamint amit Szabi írt az sem bizalomgerjesztő.
  • gforce9
    Alapból csinál ilyet a win7 20 perc után leállítja azt a hdd-t amit nem használsz. Ezt az időtartamot le lehet vinni kevesebbre és akkor nem lesz zavaró.

Vezérlőpult -> rendszer és biztonság -> energiagazdálkodási lehetőségek -> séma beállításainak módosítása(az a séma amit használsz általában kiegyensúlyozott) -> speciális energiaellátási beállítások módosítása -> Merevlemez -> Merevlemez kikapcsolása

A bootolásnál a biosban ha fixen váltani akarsz, olyat keress, hogy HDD priority, ott tudod őket cserélgetni.

Melyik hdd-n akar ellenőrízni? Ha végighagyod futni akkor is mindig akar olyat? Ha igen általában a következő parancs ezt megoldja:
    chkdsk X: /f

Az X, a kérdéses meghajtó betűjele.
  • Szabi #62493
    két komment van hozzá, az egyik szerint rohadt lassú, a másik szerint 8gigás, nem 32.. :D
  • piamania
    HEllo!

Erről tudna valaki valamit mesélni?Megéri?Kicsit furcsállom az árát egy ekkora pendrive-ért.
    Ez az