!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi!
Hogy tudom csökkentett módban elindítani a gépet?Melyik gombot kell megnyomni,hogy kiválasszam?köszi szépen.
Valami ilyesmire? 😄
XP on 7 Mhz 20MB RAM

[HUN]FaTaL
64 mega ramra xp-t omg :/ volt szerencsém xphez 466cerkán 64 mega sd-vel, valami ritkaf*s volt, fel is raktam azonnal a win2k-t 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Shifter
indítás után 10 percig darál mire használható 😄

ಠ_ಠ

Bandi 18
Úgy tûnik gépfüggõ. Én is raktam már XP-t kisebb gépre is elhiheted.

Shifter
nekem 300MHz 2x32MB RAM-os gépre minden bökkenõ nélkül felment

ಠ_ಠ

Bandi 18
Van egy reset jumpert amit reset állásba kell rakni. Azt meg kell keresni a lap leírásában, de rá van gravírozva a lapra is.

A NEC nem olvas: Próbáld ki másik gépben ha ott sem akkor gari

Nem telepít XP-t: hibás olvasó nem szereti azt a cd-t. Haverom 700-as gépére sem megy fel az XP, és akkor talált valami buheráltat és azzal ment neki, de neki lefagyott csak.

Hogyha én is lehúzom a reset jumpert akkor nekem is segíthet a dolog??
a élentiekben beszámoltam bõvebben. Jah és merre vagy milyen jumprt keressek ami tuti a reset jumper? :S
Törölt felhasználó
jólvan nekem nem segít senki😄
Bandi 18
Amúgy ha az elem kivétel nem segít akkor beviszed boltba és kiszedik. Asszem a jelszót pont egy olyan ramban tárolja ami sosem felejt XD

[HUN]FaTaL
12 órára minek?😄

DJS8
és köszi szépen a segítséget!

DJS8
nyugi még csak az elemet vettem ki 12 órára 😄

Bandi 18
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Nehogy lehúzd az összes jumpert <#idiota>. Csak a reset jumpert kell átrakni, de azt is áramtalanítva.

DJS8
ok, köszi szépen megpróbálom

Bandi 18
Az hogy winben betölti még nem azt jelenti hogy bootolható is. Plusz a Boot sorrendet kell átállítani, az csak azt mutatja hogy masterre van JUMPEROLVA a cd-rom.

erieskrisz
Asszem az alaplaprol le kell huzgálni az összes jumpert és lehet utána jó lesz de ne 2 másodpercre húzd le róla

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

erieskrisz
Aham azt vágom én is biosban a cd az elsõ vinyo a második tehát primary master cd rom és felismeri az alaplap secondary meg a vinyo szintén felismeri az alaplap de ha cd röl bootoltatok azt irja hogy boot disck failure ha átálitom vinyora akkor meg hiányzó NTDLR re hivatkozik mondjuk vinyo formázva van particio sincs rajta azt saját gépemen megcsináltam de telepiteni sehogysem sikerül az xp t egyszerüen nem ismeri fel a lemez de a lemez tuti jó mert saját gépemen egybõl indul <#idiota><#conf><#csodalk>probáltam alaplaphoz valami drivert találni de az sem sikerült <#idiota>szoval lövésem sincs mi lehet a gond <#integet2>

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

DJS8
Hellósztok!
Van nekem egy Dell Optiplex GX240 gép amit ha bekapcsolok betöltõdik a Dell logó és rögtön kéri a Passwordot. Próbáltam ha kiveszem az laplapból az elemet 20 percre de semmi ugyanúgy kéri a jelszót. Ilyenkor mi a teendõ? Dobhatom ki az alaplapot?

Jah és elötte xp sp3 volt fenn
Hi fórumozók!
Az lenne a kérdésem hogy:
Feltettem a vista sp1-et 1 sata-s vinyora. Ez eddig oké, de az ide-s winyomat üresnek látja...vagyis formázatlannak.Nem tom valaki járt-e igy vagy tudja mi lehet a baj.
Lacee86
Külömbség az nincs, különbség az lehet. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Vadi zsír nec dvd olvasó sp1 alatt mér nem olvassa be a dvdket??
LoDMaSt
A felbontásuk, és ebbõl következvén az áruk.

@ Hellomarci

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van e külömbség a HD Ready és a Full HD televízió között és ha van mi az?

Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X

Nem lehet h rosszul írtam ki mert telepítettem már másik gépre róluk.

Amugy nekem s azokat írja ki mint erieskrisznek.
Valaki pls! Thx
Törölt felhasználó
Lehet hogy kibás a fájl vagy rosszul irtad õket ki😄

JAH ÉNEKEM IS NAGY GONDOM VAN ÁM!!!
ezt a firefox mindig is csinálta!
letöltés közben fogja magát és leál!
bármiröl legyen szó
demo az sg-röl
képek stb
Hali! Van egy kis problémám a windows telepítéssel. A következõ lenne 3 mûködõképes windost próbáltam feltenni egyet sikerül!
A másik kettõnél az egyiket be sem bootolja ujraindul a boot elõtt a másiknál(harmadik) pedíg folyamatosan kihagyja a fájlokat. Mi lehet a probléma a biosbeállítások variálását próbáltam, a z összes hardwert leellenõriztem hibátlanok.
Azt azért "tudatom" hogy nem izmos géprõl van szó( intel 700mhz-s proci, 512 ram, 40gb vinyó, asus alaplap). Estleg lehet az alaplap a hibás mert azt nem teszteltem.
Ha valaki tud segíteni az pls írjon.
Köszi
Bandi 18
Biosban a boot sorrendet állítsd át hogy CD-rõl bootoljon, de ahhoz bootolható cd kell. Szóval, vagy nem jó a meghajtód, vagy nem ismeri fel a BIOS a cd meghajtót. De wint mindenképpen telepítened kell.

erieskrisz
Akkor tököm tudja az a lényeg hogy ha azt szeretném hogy vinyorol bootoljon azt irja ki hogy hiányzó NTDLR ha meg cd röl bootoltatom akkor meg disk boot failure pease insert system disc felirat jön hogy tudnák xp t felrakni a vinyora <#integet2><#idiota><#email><#falbav><#fejvakaras>

Lacee86
Hát az nehézkes lesz. 😊 Csak nyújtani tudod, de az már torzul meg romlik a minõsége.

Bandi 18
Az a lap nem is támogatja a sata-t, nincs rajta csati sem.

[HUN]FaTaL
SATAnal mit is akars masterre állítani?😄

Máté94
Nem.Van egy 1024*768-as kép amit szeretnék 1440*900 felbontásúra csinálni😊
erieskrisz
Sziasztok kéne 1 kis segitség satas vinyora szeretnék xp t felrakni mercury alaplapom van tipusa KOB 694X TFSX a gond a következõ nem akarja az xp telepitõ cd t bebotolni a ha a vinyo van mastera állitva akkor azt irja hianyzó NTDLR ha a cd a master akkor meg azt irja boot disk failure valakinek valami 5let mert már a hajam tépem <#wilting><#falbav><#falbav><#falbav>

MR ME
lol 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

sambauer
bassszus és tényleg, a legegyszerûbb dologra nem gondoltam... kösz.

Turn Me On Dead Man

hangszóró vagy kábel...

fotográfik kolomp edisön :D

sambauer
Sziasztok ! Lenne egy nagy problémám miszerint a gépem minden hangot áttorzít valamilyen más sávba. Ezt leginkább a karaoke programok eredményéhez tudom hasonlítani, amikor az ember kiakarja szedni a számból a szöveget hogy instrumentalt kapjon. Na nálam ugyan ez a helyzet, legyen az: youtube, mp3, waw etc. minden számnál a vokál háttérbe megy, a beszédet alig hallani, tehát torz. Kicseréltem a hangkártyát gondoltam hátha az alaplapival van a gond (természetesen azt letiltottam biosban) de a helyzet változatlan. Elõre is köszönök bármilyen féle segítséget !

Turn Me On Dead Man

Erre senkinek sincs ötlete:
Sziasztok!
Van egy szép problémám, illetve nem szép, de van. Egy ASUS A6000 A6U-5040 notebookon vacakol az ACPI. XP telepítõ lefagy a felismerési fázisban, csak Standard PC-ként lehet telepíteni. Ubuntu LiveCD szintén fagy, csak az ACPI off esetén indul el, telepíteni lehet, de fagyogat akkor is, . XP persze így használhatatlan, energiagazdálkodás semmi stb. Vista-t nem próbáltam, csak Windows 7 bétát, az is lefagy. Meg a Norton Ghost rescue disk is, ami vista-szerû keretrendszert használ.
Még a BIOS frissítés is nagy akció volt, az alaplapi flash nem ismerte fel a meglévõt, a DOS-os flashprogram induláskor lefagyott. A windows-os pedig hiányolta az ATK drivert. Aztán az AMI saját windows-os flashprogramja végül csak frissítette a BIOS-t, most már egyébként az alaplapi és a DOS-os flashprogram is mûköd. CMOS törlést is próbáltam, de semmi sem változott.
Látszólag az ACPI él és virul, pl. az everest minden infót megtalál, de valami mégse kerek.
Szervizben persze alaplaphibát mondtak (hogy ez állítólag típushiba), és cserélnék.
Ötletek?
Lacee86
Minõségromlás nélkül=ugyanannyi pixel mint volt. 😊 De az image resizer-rel ha ugyanolyan felbontásra állítod is be, a fájl mérete csökkenni fog. Pl. nekem 6 mp-es fényképezõgépemmel kb. 1,5 megás fotókat fele méretre csökkentette, minõségromlás nélkül, tehát ugyanúgy 6 mp maradt.

LoDMaSt
Pozitív irányba PS akár, ha kicsinyíteni akarod, hogy gondoltad, hogy kevesebb pixelbõl álljon, de a minõsége ne romoljon? <#idiota>
Am itt az image resizer: http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx

@ Hellomarci

Máté94
Sziasztok!

Egy olyan programot keresek amivel képeket lehet méretezni minõségromlás nélkül.
Lacee86
Én épp most vettem a procimra egy új hûtõt, Zalman CNPS7000C-AlCu-t. 7 eFt körül van, és az elsõ tapasztalataim nagyon pozitívak, szépen hûti a procit még nagy terhelés és némi túlhajtás mellett is. Pedig a Pentium D, ami nekem van, igencsak melegedõ fajta.

MR ME
acdsee-nek elvileg tudnia kéne

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Rash87
Valaki tud olyan programról,ami csoportosan kicsinyít képeket? Pl. 640*480ba,vagy 800*600-ba?? Elõre is kössz.

Glory, Glory Man. United!

Tényleg, valóban csak akkor csinálja, ha csontra leszedem a 220-ról.Köszönöm!

MR ME
táp csinálja, nekem is csinálta ha lekapcsoltam az áramról teljesen kikapcsoláskor...

Az egészséges dolog szerintetek, hogy amikor bekapcsolom a gépem, akkor egy fél másodperce bekapcsol (venti felpörög, power ég), aztán kikapcsol 2-3 másodpercre, majd - úgy hogy nem nyúlok hozzá -megint bekapcsol, és innentõl kezdve minden rendben zajlik.Lehetséges, hogy a tápnak valamilyen biztonsági mechanizmusa csinálja ezt?

Bandi 18
Attól függ hol fagy meg.