64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • adamq01
    Van egy Corsair PSU-450VX 450W 12cm tépom.
    Érdemes lehet próbából kicserélni rá?
    Ha úgy sem lenne elég a 450W akkor feleslegesen nem vesződnék vele, mert a CPU hűtő miatt extrém körülményes be/kiszerelni a tápot.
  • adamq01
    Ezek az adatok nem túl alacsonyak?

• pxxl
    lehet
  • adamq01
    Hát még mindig elojon a spontán fagyás és reboot probléma, de valószínűleg nem a ram miatt, mert azon futtattam ellenőrzést. Fagyás lehet a táp miatt?
  • gforce9
    Most ugye ez vicc akar lenni? :) Annak nem rossz :)
  • gergely1991
    Van a 3.eset is:mikor már szaga van valaminek(az alaplap kivételével ezt jelzi is beep kóddal).
  • Zoli007
    Tűzfal probléma? utorrentben meg lehet nézni, hogy nyitva vannak-e a portjaid.
  • morcosqtya
    uTorrent 3.1.3-at használj!
  • gforce9
    Tuti nem fog, egyszerű kontakthiba volt akkor.
  • Fülüke
    Üdv!

Ncore-on nem indul a visszatöltésem, egyszerűen csak áll, vagy megáll 16 kb-nál. Az ncore oldalán meg azt írja ki a torrentekre hogy stopped. MI lehet a probléma?

• adamq01
    A ramot attettem egy másik slotba és most úgy néz ki működik. Remélem nem jön elő a spontán reboot meg fagyás.
  • gforce9
    Pittyeg az alaplap? Hát ha sípol akkor tudja mi a baj. 2 fő eset miatt szokott sípolni az alaplap. Fő gyanusított a ram, második lehetséges versenyző a vga. Ram kivesz, gép elindít.Ha a sípolás üteme megváltozik akkor vga a ludas, ha nem változik akkor a ram. Kitakarít visszarak. Ha több ram modul van akkor egyszerre csak egyet használj próbának.
  • adamq01
    Minden kábelt bedugtam és legutóbb megfelelő "működött" is.
    Én a tápra gyanakszom.
  • biomage
    nézd meg minden vezetéket bedugtál el, az alaplapra és VGA kariba.
    valamelyiknek a kihagyása a ludas, aszem.

Edit
    Az első problémára is van egy ötletem, a cpu hő pasztája nem jó, ujjat nyomj rá, és tisztítsd ki a ventilátort is.
    Utoljára szerkesztette: biomage, 2015.10.31. 01:57:16
  • adamq01
    Leszedtem az 1T HDD-t, hogy ne fogyasszon, egeret, billentyűzetet kihuztam. Még mindig nem jó.
  • adamq01
    Teljesen random pillanatokban lefagy/ujraindult a gépem. Ez még nem is volt annyira vészes, mert mindig mentettem. Viszont most már be sem kapcsol. A Windows nem toltbe, sem az ssd-rol sem a hhd-n lévő Windows.
    Kicseréltem a tápot a regigepemben levore,(450w) de azzal még annyira sem volt jó, még a BIOS sem jött be. Most visszaraktam az eredetit és ugyan úgy nem jön már be a BIOS sem, csak pittyeg az alaplap.
    https://m.soundcloud.com/platinalemezagency/sounds-from-p-ntek-night

Van esetleg ötleted, hogy mitől lehet ez?

Config:
    CPU : AMD FX X8 8350 BOX (AM3+)
    Hűtő : Cooler Master - Hyper 212 EVO
    VGA : Gigabyte R9 270X 2GB - GV-R927XOC-2GD
    Alaplap : Gigabyte - GA-970A-UD3P (AM3+)
    Táp : Super Flower 550W Bronze Series - SF-550P14HE
    Ház : Cooler Master N300 (NSE-300-KKN1) USB3.0
    SSD:
    ADATA Premier Pro SP900 128GB [2.5"/SATA3]
    Ram:
    Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
  • pxxl
    :(
  • gforce9
    Javasolva lett neki és ki is próbálta, semmi.
  • pxxl
    btw úgy se indul, hogy lehúzod a gombokat alaplapról (power reset stb), és pl egy csavarhúzóval rövidre zárod a power gomb 2 tüskéjét?
  • morcosqtya
    Paszta volt az oka a melegedésnek. Köszi!
    Újrakentem Cooler Master pastával, végre jó lett...
  • bardocz
    Esetleg kend újra, hátha valami csak félresikerült.
  • morcosqtya
    88 fokra megy fel a bios szerint rebootnál és over temperature error.
    most vegyek másik pasztát?
  • morcosqtya
    Bár most megnyitottam a humoros topicot, akkor felugrott egy pillanatra 4490-re.. úgy látszik az jobban terhel a sok gif miatt mint egy stressz teszt... :)

Most akkor ennek így kell működnie vagy nem?
    Van valami benchmark oldal online ami lepontozza, hogy a CPU nagyobb teljesítményű lett-e mint a gyári i5 2500k?
  • bardocz
    Nem mindig fog azon az órajelen futni, nekem is ha jól rmélik 3 lépcső van, van az első, asztalon futó dologknak kb, böngésző, stb, ahol valami 1600MHz-n fut, aztán ez a 3GHz környéki, meg ha meg van hajtva, akkor a 4GHz. Szóval ez nem biztos, hogy gond, ha jól értelek. A túlmelegedés nem tudom.
  • morcosqtya
    CPU-z stress tesztben felugrik most 4400-ra (mert 44-re tettem a szorzót azóta) majd leesik az órajel 2800-3000 körülre és ott makog, de a stress alatt sem megy 4400-on ahogy kéne erőlködnie.
  • morcosqtya
    Sziasztok!
    Procimat szerettem volna húzni de furcsán viselkedik.
    i5 2500k a proci
    Asus P8P67LE az alaplap
    alap órajele 3200 körül, YT videóban 4,5 Ghz-re húzza fel a srác (ugyanilyen alaplap és CPU)
    Én 4,2-re raktam fel, de ott is már azt csinálja hogy ugyan elindul de újraindításnál leakad a gép, hogy overtemperature alert (77 fok C) és F1-el BIOS-ba léptet.
    Ezek után a CPU-Z szerint pedig fel se megy a proci 4200-ig csak 3200-ig ami a gyári adat.
    nem értem mi a baj. Most vettem hűtést rá (Deepcool GAMMAXX S40, 4 hőcsöves) rendesen bepattintottam, paszta volt stb..
  • thebigK
    Mivel lassan minden lehetoseget kizartam, igy marad a szerviz :/
    Koszonom mindenkinek az otleteit es a segitseget :)
  • pxxl
    akkor lehet, hogy véletlenül kiütöttél valamit mikor szétszedted/összeraktad. mondjuk statikusan fel voltál töltve, és kisültél az alaplapon vagy hasonló :\ ha semmi nem használ, akkor lassan csak ez a válasz marad. meg a szerviz. ők talán tudnak valamit mérni.
  • thebigK
    Elemcsere is volt mar :) halottnak a csook
  • pxxl
    őőő volt már rá példa, hogy hasonló helyzetben egy elemcsere megoldotta a problémát. esetleg... :|
    csere előtt azért kapcsold ki/húzd ki a tápot, és a kóboráramot is hajtsd ki belőle (nyomd meg 2-3x a power gombot), aztán cseréld.
  • gforce9
    Hát ez roppant érdekes. Annak a +4Pinnek van a legkisebb jelentősége mind a táp, mind az alaplap szempontjából, hogy indul e vagy nem :)
  • thebigK
    Sajnos ezen kb 5x tulestem,de semmi
  • VJP
    Szedd szét megint és rakd össze! Ha ez okozta a hibát, lehet meg is oldja.
  • littleNorbi
    Tegnap többször is próbáltam váltani 20 és 24pin között, de mindig csak 20-szal működött. Ma újrapróbáltam egy másik táppal, gond nélkül ment a 24 pin-nel, utána visszaraktam a sajátomat, és most már azzal is megy 24-gyel...
  • thebigK
    Koszonom a Te es a tobbiek segitseget is! :)
  • gforce9
    Kifogytam az ötletekből, innentől már tényleg látnom kéne a gépet :( sajnálom hogy nem tudtam segíteni.
  • thebigK
    Szinten semmi eredmeny :/
  • gforce9
    Egy bios resetre még próbálj rá. Ritka, de előfordul, hogy a lap megpróbál elindulni, megnézi a ramokat, beállít valamit amit úgy hisz, hogy jó lesz, aztán egy kontakthiba miatt mégse, és úgyragad. Túl sok esélyt nem látok, hogy segít, de hátha.
  • thebigK
    Kiprobaltam mindent, lehuztam mindent, felcsereltem a reset-power gombot, de sajnos ugyanugy semmi eredmeny :/
    Akinek van meg barmilyen elvetemult otlete, ossza nyugodtan, de sztem ebbol szerviz lesz..
    Mindenesetre koszonom az eddigi otleteket!
  • VJP
    gforce9 Jókat mond, még 1 dologgal kiegészíteném:
    Szedd ki a memóriákat és csak egyet rakj bele. Ha úgysem rakd át másik helyre. Ha úgysem próbáld ki egy másik memóriával.
    Illetve a VGA-t is lehet óvatosan radírozni ha az lenne a ludas.
    Utoljára szerkesztette: VJP, 2015.10.27. 19:57:53