64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
    xD
  • duracellmumus
    lassan a testtel!(alaposan olvasd el, a végét is!)

én javítottam már ilyen "balesetes" alkatrészeket:

fogsz egy akkora lavórt amibe belefér a cucc, kiöblíted alaposan, felengeded meleg vízzel majd raksz bele "Dalma alma illatú mosókrémet", ezt teljesen feloldod a vízben. és ebben hagyod ázni az alkatrészt 3-4 napig, néha meglötykölöd

utána folyóvíz alatt átöblíted, lerázod róla a fölösleges vizet. nekitámasztod valaminek, és ráfordítasz egy szobai ventilátort max-on.

1-2 óra után megnézed hogy alakul, fordítasz rajta 180'-ot és hagyod még 1-2 óráig.

ha ok akkor másnap beépítheted.

Megjegyzés:
    -vga-ról le kell venni a hűtőt és le kell róla törölni a szilikonzsírt.
    -alaplap esetén a csipszett hűtőt, és alóla a zsírt.
    -!!! vedd ki az elemet az alaplapból mielőtt elmosod !!!
    -!!! Vincsesztert így nem takarítunk !!!

-Felölet szerelt(SMD) cuccok gyártásánál utolsó technológiai lépésként mossák a nyákot. úgyhogy nem lesz semmi baja a mosószeres víztől, HA utána megvárod amíg csontszáraz lesz.

• Lacee86
    Sztem a VGA-dnak ints könnyes búcsút! :( Még örülhetsz, h nem történt nagyobb baj. Be careful!
  • ecneb
    helló.. nah hát mintnemondjak elég nagy balf*sz vagyok... tegnap sikerült leborítanom asztalról a teámat ami remészetesen mert hát miért ne a gépemen landolt... ez még nem is lenne baj ha a teteje nem lenne a tökéletes szellőzés érdekében lyukacsos.... többit gondolom vágjátok... tea bele csatt gép ki azt szevasz....nahmost egy kis hajszárítózás után újraindítottam és szomorúan konstatáltam, hogy a videókártyám csíkosan adja a képet...

a leöntés mértékéről anynit kell tudni hogy végülis annyit nemkapott inkább bele csöpögött ugyanis "szerencsére" ottvolt egy vinyó és az megfogta csak ahogy belecspögött a venti szétnyomta mindenhova.... a fő áldozat ez a videókártya, és most khecire nemtudom miticsnáljak mert nemtom meghalt-e vagy sem. Sztem ennyitől nemkéne megadnia magát... én abban reménykedek hogy a kari teteje potn a vga kimenetnél kapott rendesen és beszart az a port vagy azt a rész lekéne tutira tisztítani... volt már vkinek hasonló ?? azabaj nemtanuloka hibámból, de eddig zárt gépházam volt szóval ha ráöntöttem akkor nemvolt olyan nagy para de most hála enneka csúcstechnológiának jól beszopattam magam.... ötletek? :( :( :(
  • Flowing
    De akkor a gépet kell kivigyem nappaliba vagy a tv-t kell behozzam a számítógép szobába:) azért gondoltam valami progi hátha van amivel átlehet dvdsíteni :)
  • urobee
    Ha van TVkimenet a videó kártyádon ,simán rákötöd a TV-re a gépet.
  • Flowing
    uhhh az szép lenne, kb 400oldal :(
  • kifli
    ööö oldalanként képet csinálsz? :D
  • urobee
    Nem porszívóval szoktam, mert még nem sok jót hallottam erről a módszerről :) Simán fültisztítóval kisimogattam belőle a port.
    Az a gond, hogy kiszedtem már a gépből mindent, csak proci, meg videókari maradt, hátha elindul, de ugyanaz a probléma.
  • Flowing
    Sziasztok!

Nem tudom, hogy hova kéne írnom a problémám. Ha nem ide akkor előre is bocsánatot kérek, hogy írtam.
    Szóval van szöveges dokumentumom ugye .doc , egy könyv. Nem szeretek a gép elött ülni, kényelmesebb a kanapén valahogy. Nem tudom mit kéne vagy lehet csinálni , hogy az asztali dvd lejátszó is lejátsza. Van erre valami program vagy valami lehetőség?
    Kérlek segítsetek.
  • kifli
    próbáldmegnézni hogy a csatlakozók rendesen be vannak-e dugva az alaplapba, elllenőrizd a ramokat is hogy nem mozdultak-e ki, szal nézz át úgy kb mindent ami kimozdulhatott
  • Bruk
    Én kb fél 9-kor próbáltam legelőször és nem jött be. Köszi a választ. :)
  • Lacee86
    Attól nem lehet sztem, mert elindulnia el kellene, csak mondjuk nagyon hamar melegedne. Nem lehet h porszívóval fele kasznit kiszívtad?
  • urobee
    Csövi!
    Olyan gondom akadt, hogy miután kitakarítottam a gépet ,nem hajlandó elindulni. Pontosabban elindul, de csak zúg, se kép se hang...
    Már a billentyűn a ledek sem villannak fel, szal nem is boot-ol.
    Attól lehet, hogy kevés a hűtőpaszta a proci meg a hűtőborda között?
  • Lacee86
    Nekem bejön, csak van néha 1-2 bunkó, aki felidegesít.
    Na, de viccet félretéve fél órája próbáltam, akkor nem jött be az oldal. Most már (mint látható) igen. :)
  • Bruk
    Sziasztok!
    Egy egyszerű kérdésem lenne:
    Nektek sem jött be ezidáig az sg fórum?
  • Blum
    VGA szart be tuti.
  • MR ME
    videókártya szarakszik valszeg
  • convar
    Na úgy látom a mellékelés nem sikerült:

Számítógép:
    Számítógép típusa ACPI egyprocesszoros PC
    Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
    Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Számítógépnév CONVAR
    Felhasználó neve Oláh Gábor

Alaplap:
    CPU típusa Intel Celeron D 330, 2733 MHz (20 x 137)
    Alaplap neve Abit IS7-V2 (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
    Alaplapi lapkakészlet Intel Breeds Hill i848P
    Rendszermemória 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    BIOS típusa Award (08/17/04)
    Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
    Kommunikációs port Nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés:
    Videokártya ATI Radeon 9600 / X1050 Series Secondary (128 MB)
    Videokártya ATI Radeon 9600 / X1050 Series (128 MB)
    3D gyorsító ATI Radeon 9600 XT (RV360)
    Képernyő Samsung SyncMaster 795DF/795MB/MagicSyncMaster CD175GP [17" CRT] (H9KY119469)

Multimédia:
    Hangkártya Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

Háttértár:
    IDE vezérlő Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers
    IDE vezérlő Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers
    Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
    Lemezes meghajtó SAMSUNG SP0822N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
    Lemezes meghajtó SAMSUNG SP2514N (250 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
    Lemezes meghajtó Kingston DataTraveler 2.0 USB Device (1945 MB, USB)
    Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
    SMART merevlemezek állapota OK

Kötetek:
    C: (NTFS) 10001 MB (1870 MB szabad)
    D: (NTFS) 66338 MB (18085 MB szabad)
    F: (NTFS) 120001 MB (5598 MB szabad)
    G: (NTFS) 118471 MB (409 MB szabad)
    Teljes méret 307.4 GB (25.4 GB szabad)

Bevitel:
    Billentyűzet HID billentyűzet eszköz
    Billentyűzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet
    Egér A4Tech PS/2 Port Mouse
    Egér HID-szabványnak megfelelő egér
    Játékvezérlő Microsoft PC-botkormány illeszt

Hálózat:
    Hálózati kártya ARRIS TOUCHSTONE DEVICE (213.157.107.51)

Perifériák:
    Nyomtató Automatikus Microsoft Office Document Image Writer a következőn: 24613B26A3234EE
    Nyomtató Microsoft Office Document Image Writer
    USB1 vezérlő Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3]
    USB2 vezérlő Intel 82801EB ICH5 - Enhanced USB2 Controller [A-2/A-3]
    USB eszköz ARRIS TOUCHSTONE DEVICE
    USB eszköz Logitech MOMO Racing USB
    USB eszköz USB-háttértár
  • convar
    Sziasztok! A következő egyre súlyosbodó problémám lenne: a gépem egyre gyakrabban nem indul el. Nem csippan egyet, hanem hosszabban sípol. Utána le is kapcsol vissza a monitor. Maga a gép bootol tovább (jön a szokásos floppyrezegés), csakhát kép meg semmi.

A másik eset, hogy eljut addig a pontig, amikor a windows xp feliratnál járkál balról jobbra a "snake", és egyszercsak megjelenik egy plusz pixelcsíkosodás, és lefagy.

A 3. verzió az, hogy működés közben fagy le úgy, hogy elkezd kicsit vibrálni a kép, kisebbre ugrik az egész és itt is elkezd pixelesedni egy csíkban (és más színben). előfordult olyankor is, amikor cd-t kellett volna beolvasnia és olyankor is, amikor készenlétből kellett volna visszajönnie. És innentől semmi sem működik.

Ehhez kapcsolódhat, hogy pár hete azt vettem észre a monitoron, hogy váltakozik az élessége: hol éles, aztán elmosódnak a betűk, aztán megint éles és így tovább. Lehet köze a 2 dolognak egymáshoz?

Szóval miért lehet ez? Hardver? Monitor, videókártya, táp, floppy, merevlemez meghajtók, alaplap, vagy valami az usb helyek körül? Vagy szoftver? Újra kellene telepíteni a windowst, vagy driver, directx? Mondjuk nem új a gép már, 4 éves. És mellékelek egy reportot, amit az everest készített. Minden segítséget előre is köszönök!

• bandi007
    Thx!

Megpróbálkozom a takarítással + a többivel...
  • duracellmumus
    elvileg ha usb hid-es akkor még driver sem kellene hozzá akkor is mennie kéne...

van egy usb-s wasd-os mimi vezérlőm és ahhoz sem kellett driver, nem tudtam vele szöveget bevinni de a game az zokszó nélkül vitte.

vedd elő újra, egy win reinstall után

esetleg szedd szét és takarítsd ki, cseréld le a kábelét...
  • bandi007
    ya igen usb-s
  • bandi007
    Elvileg működött régen...
    Belépek vmilyen autós játékba és semmit nem érzékel a gombokból
  • duracellmumus
    akkor már usb-s?!

akkor elvileg annyi dolgod van hogy játékban beállítod a funkciókat és mennie kell. ha nem akkor lehet hogy azért volt ingyen mert nem működik?
  • bandi007
    a drivert windows feltelepíti, de nem müxik...
    az eszközkezelőben HID kompatibilis játékvezérlőnek látja
  • duracellmumus
    és a game porton kommunikál?
    Azért mondom a 4 gigát mert,nem szeretek várni rá hogy tölt tölt tölt és tölt....
  • bandi007
    Most kaptam ingyen....
    Kidobni nem akarom....
  • duracellmumus
    ez az a cucc amit a win98-as telepcédén reklámozott a microsoft? lol

• duracellmumus
    amíg meg nincs az átlag 60Fps-ed és a minimumot nem 10 nél akarod keresni:D
  • josi
    Azért jó hav van memória, sok mai játékoknál észrevehető a 4Gb jelenléte.
  • bandi007
    Hali!

Segítsen nekem valaki abban, hogy honnan tudnék szerezni drivert egy sidewinder precision racing wheel-hez.
    Google-t már kérdeztem, de sehol sincs használható....
    Plíz HELP!
  • Lacee86
    Sztem a legtöbb játéknál még atomgrafon is feleslegesen sok 4 giga ram. Meg amúgy is, Ram-ot a legolcsóbb és legkönnyebb bővíteni.
    én minimum olyan gépet vennék csak amiben 4 giga ram van,de én nagy játékfüggő vagyok szall ez csak az én véleményem:D
  • Bandi 18
    Meg a 160-as HDD meg a VGA is gyengus.
  • Dean Winchester
    1,5 GB DDR2 RAM ez nem jó? ?? :|
  • josi
    Egyedül a proci jó benne(nekem is olyan van, 3.2GHZ fut) A többi gagyi.
  • Lacee86
    Hát azért hirdesd csak meg 50-ért sztem, aztán max még picit engedsz ha nagyon muszáj. Nem rossz kis gép az.
  • josi
    Annyiért nem hiszem hogy megveszik. Kb:40-45 e ft