64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
shrike7973 #49123 Hello!
Vasárnap újratelepítettem a windowsom mert megbolondult pár program telepítése és eltávolítása után. Szépen megcsináltam mindent, minden driver után külön restart, minden szokásos programot és játékot feltettem aohgy szoktam. Ugyanúgy mint ahogy az előző rendszerem volt, azzal meg több mint fél évig nem volt semmi problémám, pedig igényes vagyok. A rendszert minőségibb progikkal optimalizálom általában (Tu2009 eszközök, ashampoo winoptimizer, ccleaner, és külön defragment program). Estére kész is lettem, minden rendben ment, egyetlen hibába sem ütköztem. Viszont az a gondom az új rendszerrel hogy ha ki akarom kapcsolni a gépet akár start menüből akár power gomb lenyomásából, akkor ugye a tray programok sorban eltűnnek, de a zone alarm tűzfalnál megakadnak. Aztán kiirja hogy Zone alarm progrm bezárására való várakozás.. és megy előre egy csúszka.. ha rámegyek arra hogy bezárás most, akkor rendesen kikapcsol a gép. Ha véletlen mégsét nyomok, vagy entert, mert alapon azon van, akkor az nem kapcsolódik ki, és a windows sem áll le, csak úgy ha nyomom hosszan a power gombot. Ezt szeretném megjavítani. Várom a tippeket, köszi!
Shrikee -
#49122 Hali
Az miért lehet hogy csatlakoztatom a netet aztán elindítom a böngészőt és csak bizonyos oldalakat tud megjeleníteni..? pl.: az sg bejött, de a mozilla oldala meg még pár oldal nem és ezt írta: "A cím nem található"
10 perc múlva már bejött minden... -
#49121 Az biztos -
#49120 informatikai tanárom minden év elején kislagolta az egész gépparkot a picsába az udvaron, ha hagyod rendesen kiszáradni az alkatrészeket az égvilágon semmi baja nem lesz
a másik meg amit kifli írt, veszteni nagyon nem veszthet rajta, csak nyerhet -
#49119 még akkor sem ha nem indulna, vagy hibás lenne? gar nem lenne rá mert ugye a te hibád. Szerintem lehet mosni nyugodtan -
#49118 Az biztosxD
Mondjuk én a 4770-emet nem mosnám kixD -
#49117 Jójó, csak kicsit tényleg mosolyogtató volt, h mossuk ki az alkatrészt. :) De hát persze, 1 próbát mindenképp megér, vesztenivaló nincs. -
#49116 Üdv!
leveszed a burkolatot ami a memória szlotokat takarja és megnézed hogy van-e szabad hely. ha igen akkor kiveszed azt ami benne van és elviszed egy pc boltba hogy neked egy ui. ram kellene...
ha mindkét szlot tele van, akkor megnézed asus.com on hogy menyit, és milyen sebességű ramot támogat és veszel bele olyat. -
#49115 Gondolom lehet -
gator #49114 üdv!
Laptopos kérdés : egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e az Asus A3000es laptopomat memóriailag bővíteni ? -
#49113 Üdv!
vincsi tápcsatlakozóját nézd meg hogy nincsenek-e kitágulva a hüvelyek. Indíts el egy prime-tesztet és hagyd futni 1-2 órát, közben nézz filmet vagy halhass zenét egy usb-s külső vinyórol.
ha nem akad meg a film/zene akkor a belső vincsid/adatkábele a kaki,
Ha így is produkálja a hibajelenséget, akkor írj megint ide. -
#49112 #49084-#49089 Üdv kedves fórumtársak!
két nyarat pc szervizben dolgoztam, és én kaptam a reménytelen példányokat...
törött cpu-foglalat, elgörbült lábak, félberepedt agp-port, integrált cpu csere, zárlatos vmr, elázott alkatrészek.
volt szerencsém egy pár géphez, és ezért merem ezt a módszert ajánlani.
ha úgy érzitek, érdemes inkább kidobni az adott alkatrészt akkor hajrá.
-
#49111 Valaki segítsen már olyanban,hogy ha beírok egy címet Internet Explorerben, akkor minden áron Firefoxban nyitja meg automatikusan... :\
Miért csinálja ezt,hol lehetne kivenni? Hogy normálisan nyíljon meg IE-ben. -
#49110 Sziasztok! ma left4dead uninstalljakor kiírt valami olyat hogy néhány betűtípus fájlt nem tud törölni, és utána az egész windowsba elcsesződtek a betűk. Az ikonoknál és a tálcán a szöveg dőlt, minden más betű félkövér lett. Nem tudjátok hol kellene visszaállítani az alap beállítást a betűtípusra? -
#49109 memória? hmm... az atapi nem HDD/DVD/CD hibára utalhat? :S
mindenesetre egy próbát megér.. milyen szerencse, hogy a 2 giga 4 memkártyából áll össze :D lehet kombinálni ezerrel -
Apocalipto #49108 Fagyogatás, esetleg memória hiba? Ha meg vinyó haldokolna, nézd meg hard disk sentinel-lel. Vagy a vinyót próbáld átdugni másik sata portba. -
#49107 ajaj gigabyte alaplap:D -
#49106 Sziasztok, segítségre lenne szükségem :D
Szóval... a gépem már egy fél éve, egyre gyakrabban produkálja az alábbi képen látható hibát. (valamit talált az IDE0 porton?)
Gyakorlatban ez úgy jelenik meg, hogy a gép 1-2 percre lefagy, majd az idő leteltével minden probléma nélkül tovább megy... tehát semmi BSOD, vagy ilyesmi.
Észrevettem, hogy az esetek többségében 3D alkalmazások, játékok futtatása esetén jön elő, de az utóbbi időben már böngészés, filmnézés közben is fagyogat a gép.
Windows 7-et futtatok, de anno XP alatt is előjött (ezért is váltottam OS-t...eredmény nélkül :/)
A GIGABYTE GA 81955x Pro alaplap + SAMSUNG HD300LJ HDD kombó az, amire gyanakszom... A hibaforrások csökkentése érdekében lerántottam az alaplapról a DVD, FDD meghajtókat, szóval most minimál módban megy a gép, ennél jobban nem tudom leszűkíteni a kört :D
Szerintetek mi lehet az okozója? Annyi keret lenne, hogy vagy az alaplap, vagy a vinyó cserélve legyen... csak tudni kéne, hogy melyik legyen :D
-
#49105 Na futtattam a progit, az a szőrös izé ment 1680x1050-ben 10 percig, nem volt semmi különös (persze volt kemény 5 FPS, de hát ez gyenge kártya). 91 fokig ment fel a hőmérséklet, játékok közben olyan 85 körül szokott lenni, de gondolom csak a folyamatos 100%-os terhelés miatt van. Talán akkor nincs baja a VGA-nak? -
#49104 Ezt most veszem észre:Ez az általános segélykérő topic.
Sztem mi ide nem segélyért járunk:D -
#49103 5-10 perc sztem elég neki, ennyire nem terheli le gyakorlatilag semmi folyamatosan a vga-t mint ez a progi, szal gyorsan kiderűl ha elszáll vmi, nézd a hőfokokat esetleg gpuz-vel hátha melegszik, de sztem a memória kezd behalni a vga-n, az szokott csíkozást és hasonlókat produkálni -
#49102 Sziasztok!
Tegnap este óta van egy kis gondom:
Helyzet: Van egy kábelmodem, abból megy a net egy TP-Link Wifi Routerbe ami alig 1 éves. Onnan Wi-Fi-n osztja ki a netet a házban.
Jelenség: Néha csak úgy találómra el megy a net. Aztán vagy visszajön magától, vagy router reset és akkor. Ha meg le akarok tölteni valamit akkor a letöltés elindul maxxal, aztán lecsökken majd megáll 0kb/s-nál. Ez kb 2-3 perc alatt be is következik. Nem szakad meg ilyenkor a net, mert az oldalak bejönnek gyorsan, Skype és MSN is folyamatosan kapcsolatban van.
Ha a modemet közvetlen kötöm a gépre akkor semmi gond sincs (csak 3 gépnek kellene egyszerre neteznie.)
Routeren folyamatosan ég WAN-t jelző LED a WLAN-t és a SYS-t jelzőt is. (illetve használat esetén villognak).
Amit próbáltam: Firmware frissítés. UTP kábel csere. Koax kábelek felcserélése, illesztések ellenőrzése. De ötletem sincs már hogy mi lehet a gond.
Szóval: Valakinek van ötlete mi lehet a gond? Talán a router ment gallyra? Belső hálót tökéletesen kezeli 1-2 gigás fájlokat is átdob egyik géppről a másikra és a LAN egyszer sem szakad meg, gyors, stb... Egyedül a nettel való kapcsolata áll ingatag lábakon. És mondom tegnap estétől fogva, egyik pillanatról a másikra jelentkezett a hiba. -
#49101 Aha, értem. És mennyi ideig érdemes ezt futtatni szted? Vagy VGA-nál rövid idő alatt is kiderülne a hiba 100% terhelés mellett?
Igazából amiatt akarnám ezt tisztázni, mert egyetlen program 3D-jénél (ArchiCAD, építész tervezőprogi) egy idő után úgy kezd el viselkedni, mint ha haldokolna a VGA, pöttyös meg csíkos meg mindenféle lesz a kép, behal az egész rendszer. Még ha nagy nehezen sikerül bezárnom a progit, akkor is szar pöttyös marad a kép pl. ha böngészőt indítok vagy bármi mást csinálok. Újraindítás után semmi baja, filmeknél, játékoknál sem csinálja (NFS Shift-tel, Guitar Hero-val próbáltam). Szóval elvileg nem hardverhiba, de szeretném tisztázni. -
#49100 hát nem nehéz, ez 100%osan terheli a vga-t, ha elszáll, csíkos lesz a kép akkor hibás :D
olyan progiról nem tudok mint pl procinál h kiírja h hibázott e... -
#49099 Köszi, le is szedtem. De ebből hogyan látom, h nincs-e vmi hibája a karinak? Csak annyit látok, megy a cucc, meg méri az fps-t. -
#49098 gpu caps viewer
tolj egy "szőrösfánk" tesztet -
josi #49097 3dmark -
Apocalipto #49096 Be tudja, ha 2007-es fájlt akar megnyitni akkor felugrik neki egy ablak amiben le tud tölteni egy kompatibilitási cuccot. Pár megabájt.
Amúgy mentés másként Word 97-2003-as dokumentum. -
#49095 hali! 2007es officem van, van egy beadandóm!
de a tanár gépén csak 2003as office van és nem tudja beolvasni a dokumentumomat! hogy tudnám 2007-ben megoldani hogy a 2003-assal kompatibilis legyena fájl amit elmentek? (és aztán 2003as progival is megtudják nyitni) -
#49094 Hali! Tudtok mondani vmi progit, amivel VGA-t lehet tesztelni, h van-e hibája vagy ilyesmi? -
#49093 Az alaplapod adja ki ezeket a hangokat. Asus betegség, nekem is ciripel, az előző Asus lapom is ciripelt. -
Blum #49092 Hááááát.....lassan 4 éves Samsung vinyómnál soha-semmilyen körülmény között sem hallok 1 kis gynús zajt sem... Figyeljed,amint elkezd hangoskodni mégjobban,vidd vissza gariba. Én ezt tenném. -
#49091 Helló mindenki!
A napokban vettünk egy Samsung HD103SJ típusú winchestert (1 TB-os). Tökéletesen működik, gyorsan felpörög, az egyetlen gondom, hogy amikor nagy fájlokat (pl. 4 GB körüli ISO-fájlokat) ír nagy sebességgel (kb. 60-70 MB/s), akkor egy nagyon halk sípoló hangot ad. Olyan, mint amikor egy busz tolat, és sípol-szünet-sípol-szünet... De tényleg nagyon halk, és amint az írási folyamat elkészült, a hang is megszűnik. Idegesít, nehogy egy váratlan pillanatban az egy terrabájt adatom elvesszen.
Lehet, hogy ez hiba? Vagy csak simán ilyen a hangja és nem kell tőle megijedni? -
#49090 "Dalma alma illatú mosókrémet" :D
am miért ne lehetne? nemhiszem hogy elrozsdásodna vagy valami, rosszab nemhiszem hogy lesz, és logika is van benne, a ragacsos szart ki kell takarítani :/ -
Apocalipto #49089 Én nagyon nem próbálnám meg...100 hogy el fog aszódni a cucc. -
#49088 Remélem nem, de nagyon úgy tűnik. És ha viccnek szánta akkor nagyon rossz topikot választott, mert itt segíteni kell, nem pedig g*cizni. -
#49087 Ez most komoly, h gyakorlatilag ki kell mosni a gépet, mint a koszos zoknit?! Vagy csak a "nap poénja" címre pályázol? :) -
Blum #49086 Már szinte látom,ahogy az "e'társ" mit művel otthon.... -
#49085 Azt kihagytad hogy bekapcsolt állapotban kell ezt végrehajtani:D -
Blum #49084 Na neee...:DDD