64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • shrike7973
    * Igen a byte lite versionok meg stb k tlee voltak buggal emlékszem az nekem is baszta a csőröm de a pyro version 6.0 final bugmentes. Olyan szinten hogy ezt még tavaly januárban szedtem le és írtam ki dvd re aztán jópárszor volt win ujrahúzva, és egyetlen hibába se ütköztem.
    * DX10 meg müködik, stalkerben (clear sky) és crysisban próbáltam.
    * Muszáj zone alarm mert ha nincs akkor lekapcsol a net, biztonsági protokoll..
  • MR ME
    buherált windowsal ne csodálkozz ha bármi beszarik...
  • Solten
    Hi. Teleszemetelest ne vedd mar ennyire komolyan :) Ismerem es hasznaltam, csak baj volt veluk, rengeteg programot fel se lehetett telepiteni rajuk, bar en nem jatszok versenyszinten es arra biztos tokeletesek, de nagyon utalom a moddolt XP-ket :)

Egyebkent szvsz a Zone alarm-al lesz a problema, talan utkozik valamivel, passz. Eseteleg probalkozz masik tuzfallal.

#49160: jah, XP + DX 10 lol.. :))
  • pxxl
    DX10 xp alá? ennyit a buherált xp-ről
  • shrike7973
    Hi solten!
    Te még anno az értelmesebek közé tartoztál, azt hittem ismered az olyen modifikált "gamer" xp ket. Nekem ez az van már 2 éve (Byte XP xtreem pyro). Az hogy van benne jó pár portable apps meg csomó dolgot kivettek meg van dx10 az lófasz mert én is meg te is meg bárki hozzáértő meg tudja csinálni. Azt a mondatot meg hogy teleszemetelem a gépem mindenfélével kikérem magamnak.. Ez a gép nem ment le temp fájlokat netről szándékosan, a böngésző is töröl mindent kilépéskor. Naszal a lényeg amit mondani akartam hogy ne nézzetek hülyének hogy van windows7 meg milyen jó és szar xp, de én versenyszinten cod waw ozok és nekem az a fontos hogy ha nyomok alttabot pl játék közben, akkor nelegyen 2-3 mp ig connection interrupted, mint egy sima xp n vagy bármilyen op rendszeren, hanem azonnal menjn tovább a játék. Semmi gondolkodás nélkül. Továbbá jelentős plusz fps-t is kapok. Ugyanilyen konfiggal rendelkező emberek mindig néznek hogy én milyen fps-eket kapok, és ez nem véletlen.
    Shrikee
  • Zetorg
    ős 17-es samsunghoz adtak még annak idején.

ez egy elsa ecomo 24h96 nevezetű cucc.

kerestem, de sehol sem találtam semmit. ami találatot ad google, mind ilyen driver detective szerű cucc.
  • CopyKing92
    jah igaz XD CRT :D uuh szorry bár lehet ahoz is van O_O ki tuggya milyen gyártó :D
  • Lacee86
    CRT-hez driver? Ilyet se hallottam még.
  • Zetorg
    nincs. eszembe sem jutott, mert sosem használtam monitorhoz drájvert.
    megnézem a típusát és keresek hozzá valamit, hátha megjavul...
  • CopyKing92
    van drájvere a monitornak?:O
  • Zetorg
    szereztem egy 24"-os CRT monitort. ha újraindítom a gépet, elvesznek a monitor beállításai.

szerintetek mi lehet a gond?
  • Noodlee
    Rengeteget játszom, telepítek fel-le, töltök le ezerrel mindent mindenhonnan, csak tudom, hogy mit hogyan kell, és mit szabad, mit nem.
  • Blum
    Lehet,hogy hülyeség,de mintha gyorsabban is tömörítene ki-be mint XP-n/Vistán....:) Amikor XP-ről váltottam Vista-ra,akkor a Vista sokkal gyorsabban tömörített,most Vista-ról váltottam 7-re,és még itt is kicsit mintha gyorsabb lenne a 7.
  • [HUN]FaTaL
    Fájlműveleteket nemtom, több, mint 10 éve total commandert használok kb. :D Photoshoppot nem használom, a BOOT egy kicsivel gyorsabb. Azért hoztuk fel a játékokat, mert mindenki avval érvel.
  • Solten
    Jatek alatt lehet hogy nem sokkal gyorsabb a Win 7, a Pistanal de gyorsabban toltodik, gyorsabbak a fajlmuveletek, gyorsabb a Photoshop, stb :)
  • Solten
    Jah.. Val.szeg elpatkolt ez elem, vagy kiszaradt a kondi. Utobbi esetben kukazhatod nagy esellyel.
  • Lacee86
    Sztem helpelni nem fog senki, max. segíteni...
  • CopyKing92
    este kikapcsolta reggel ilyen lett amúgy manual felejtös mert hogy 2003 as a lap és eléggé nemtom mit merre hol XDD Abit-NF7 vagy tuggya a rák mikori.
  • Solten
    Probalj meg egy c-mos cleart. Kikapod az elemet 1 percre es vissza, c-mos jumpert at kell addig allitani, vagy van kapcsolo (laponkent kulonbozik). Forgasd a manualt... RTF! Amugy hogy sikerult igy elbaltazni a vasad? :)
  • CopyKing92
    azt hogy mit? már konfigoltam be a procit. de nem akarja el menteni :O F10el vagy nemtom miértnem.
  • Bandi 18
    Ahogy látom a vinyót nem ismeri fel, vagyis a lenti képen nincs egy sem. Az hogy CPU unworkable egy sima BIOS mentés megoldja.
  • CopyKing92
    valaki helpelhetne mert eléggé visszatérö gond, és per pill azon a gépen vok XDDD és fagy:D
  • [HUN]FaTaL
    Nekem maximum 1-2FPS különbség volt, vagy annyi se. Belemagyarázás ez. :)
  • pxxl
    tom, én is teszteltem win7 alatt játékokat
  • Blum
    Nem 1 játék volt,amivel Vista-n csak mediumon játszottam,se7en alatt pedig ezt-azt már felhúzhattam High-ra is (GTA4....nem a legjobb példa,de vonatkozik rá,FarCry2....eddig ezeket próbáltam)
  • pxxl
    olyan bődületes különbség sztem nincs is, van valamennyi, mert értelmesebben használja ki a több magot, de ebben a "gyorsult a játékom win7 alatt" sztem sok belemagyarázás is van. csak azt hiszed, pedig nem is :D
  • Blum
    Hát,az igazság az,hogy Én egyiket sem állítgattam nagyon,mindegyik alap "gyári" beállításokon van/volt,így nekem,mint átlag júzernek a se7en sokkal jobban bejön. Hébe-Hóba játszom is és azért nem 1X az a +5-10FPS elég jól tudott jönni.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem egy beállított Vistahoz képest a beállított Seven semmi teljesítménybeli különbséget nem produkált.
  • Blum
    Nekem XP után 2GB RAM-al Vista Ultimate jelentős lassulást produkál SP1-el is,sima netezős felhasználás és játék közben is. Aztán vettem +2GB RAM-ot,azzal már szépen ment,de most a se7en az nagyon jó. Játékok még +pár FPS-el szebben mennek,meg az alkalmazások is jobban "folynak" mint Vistán....
  • CopyKing92
    help:O... nem tudjátok miért van az ha be kapcsolom a gépet olyan mint ha a monitor nem vette volna hogy be kapcsoltam... ugyan úgy narancson világít..:/ és miután össze vissza variáltam(valahogy össze hoztam hogy be jöjjön a kép(:) akkor azt írja hogy CPU is unworkable. :/

• [HUN]FaTaL
    Nekem se volt, illetve hibás memória miatt igen. 1 illetve 2GB Rammal is használtam a régi, nem túl erős gépemen (P4 2,8, 2gb ddr, 7600gs, később hd2600xt) és semmi probléma nem volt vele, igaz Businesst használtam nem ultimatet, de nem hiszem, hogy érezhető különbség lenne a két verzió között sebességben.
  • Solten
    Soha nem volt blue screenem Pista-val, 4GB Ram mellett pedig meg se kottyant a gepnek az Ultimate.
  • tmisi
    "Nekem 3-4 évig is kitart egy op rendszer mindenféle probléma nélkül."
    Ha sokat játszanál, meg telepítenél le-fel hetente, nem mondanád ezt.

Pista bátyánk még aero nélkül is 5-700 mega memót evett alapból...
    Egy idő után blue screenek is voltak, de szerintem a fos ATI driver miatt.
    Sok játék belassult csak úgy randomra és újraindítás tette csak helyre. Pl. FUEL jó esetben ugyanazon a pályán 45-50 fps, míg másnap 20-25. Restart és megint 45. Ki érti ezt? XP már amolyan light rendszer, meg sem érzi a gép. Win7 viszont lehet bevállalós lesz.
    Amúgy a CCleaner sem takarít ki mindent, mert én manuálisan is utánanézek néha.
  • Solten
    Detto. 2 evig hasznaltam a Pistat mindenfele problema nelkul ugy hogy csak a ccleaner volt telepitve.
  • Noodlee
    "több mint fél évig nem volt semmi problémám"
    Ez vicc. Nekem 3-4 évig is kitart egy op rendszer mindenféle probléma nélkül.

Amúgy próbáld meg, hogy letiltod sorban az alapból induló programokat egyesével, és kinyomod a gépet. Így talán kiderül, hogy melyik az, amelyik miatt nem áll le a géped.
  • gurubefree
    XP-hez tenyleg felesleges . Bar VISTA-hoz igen jol jon külön defragment program mondjuk ez : O&O Software .... es jo ha ott a Vista Manager . ( egyszerubben meg lehet vele oldani a rendszer karbantartasat )
  • Solten
    "Tu2009 eszközök, ashampoo winoptimizer, ccleaner, és külön defragment program"

XP? Minden sz*rral teleszemeteled a gepet, ne csodalkozz... ;) Ezekbol max a ccleaner letfontossagu. Kulonben meg hasznalj Windows 7-et, nagyon fain :)
  • shrike7973
    NA nem mondod?? Uramatyám.. erre én is rájöttem..
  • Blum
    Egyszerű. Menj arra,hogy bezárás most.
    Víruskeresés?