64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [HUN]FaTaL
    Procit nem programokkal húzgálunk, mert össze-vissza állítanak mindent, hanem BIOSból.
  • Blum
    Próbáld meg egy másik táppal,ha van rá lehetőség.
  • Laceee
    HI-Olyan problemam lenne, hogy nem indul a gepem, odaig jut a gep, hogy felporgeti a ventilatorokat, de a monitort mar nem kapcsolja be es a bioshang sem hallhato, felperc utan magatol ujraindul (leellenoriztem jo az alaplapi hang, kivettem a vga es akkor folyamatosan sipolt) az alaplap 4honapos /gygabite GA EP45 DS3/ VGA:geforce8800GTS 1,5 eves, tap chieftec 400W ez sem mai darab, 4x1 GB ram (probaltam csak egy modulal inditani, de nem segitett ez sem), mi lehet a problema ?
  • aradi13
    Te is állítsd át a biosban, a BAL oszlop LEGALSÓ-ban kell állítani, a többire magadtól is rá fogsz jönni mert eléggé egyszerű. mégegyszer köszönöm, lacee hagyd a picsába az easy tunert :)
  • aradi13
    megfogadtam, bioszban tuningoltam sikerült, köszönöm szépen :)
  • kifli
    azt a progit hagyad a bicsába, biosba tuningolj
  • aradi13
    nem húzgálom 2 percenként, de nem biztos hogy jó, ha naponta zargatva van.... am én is az Easy Tune 5-öt használom...
  • Lacee86
    Na várj, azért 2 percenként miért kéne húzogatni az órajelét? Én ha 1x felhúzom (3,6-ra szoktam), akkor úgy hagyom órákig, mígcsak ki nem kapcsolom a gépet. Nekem az 5-ös verzió van amúgy az Easy Tune-ból, régebbi a lapom (GA-945P-S3).
  • gregtom6
    Hy all! Hétvégéig filmet kellene vágnom, és érdeklődni szeretnék, melyik progival érdemes, és melyik a legjobb a célra.
    Valamint, ha esetleg elakadnék, írhatna hozzá vki egy kis helpet is, kösz.
  • Malganis
    csáó! Van egy aprócsak problémám! Egy srác azzal fordult hozzám h a laptopőján megjeléenü üziablakban az OK ra klikelt, hogy mi ált az ablakban?: passz
    A jelenség vitszint azt váltotta ki h a gépen levő összes exe fálj a windows mwdia playerre irányít át, szal csak azt nyitja meg!

ötlet??
  • aradi13
    nahát azaz, nemtudom h mennyire szereti ha 2 percenként fel-le húzogatom az órajelét... :S te melyiket használod? Easy tune 6?
  • Lacee86
    Azt a procit sztem 3,4-3,5 körül nyugodtan lehet járatni, persze azért teszteld fokozatosan. Én is Easy Tune-t használok, mert nem járatom állandóan magasabb órajelen, igazából csak 1-2 játék miatt kellett, legtöbbször úgyis VGA limit van nálam. Azt mondjuk nemtom, h mennyire árt a procinak, ha gyakran váltogatva van az órajele...
  • aradi13
    olyan 2-8, 3-0 Ghz-re vagy ig akarnám húzni, hogy azért ne füstöljön el még csak az új hűtővel sem majd...
  • aradi13
    és mit húzzak hova? csakmert nem vágom h mit kell felhúzni...
  • Blum
    Biosban húzzad a procid.
  • aradi13
    Sziasztok!
    Mostanában nagyon rá vagy kattanva, az Overclockra... és gondolkozam azon is, hogy én is egy kicsit megpörgetném a procim. Van is egy programom (az alaplaphoz adták) Easy Tuner a neve. Naszóval meg szeretném tuningolni a prcim, de nem találok jó progit. Az említett Easy tuner, felhúzza, de egy újraindítás után el is veszik. Légyszi segítsetek hogy melyik progi lenne a legjobb. Előre is kösz
  • Magiszter
    - Windows alap driverrel megy most és egyenlőre ez "jobb" mint a hivatalos ATI. Kipróbálok majd egy Vistás Ős-drivert ahhoz mit szól.

- RAM órajelet vissza? Azt se tudom hogy kell azt, az meg fura lenne ha a gyári órajelet nem bírná...
  • duracellmumus
    venni kel egy túlfeszültségvédős hosszabbítót vagy olyan fázisra dugni a pc-t amire nem pofázik rá a neon.
  • duracellmumus
    nézz egy korábbi drivert, vagy vegyél vissza a memória órajelén.
  • Magiszter
    Sziasztok!

Segítséget kérek: A laptopom monitorja bizonyos időközönként (tök random) ugrál. Gondoltam hogy drvier gond mivel alig 3-4 hónapos a masina. Felraktam Win7 alá a legújabb 9.9-es Katit. Erre elkezdett gyakrabban ugrálni, főleg film, vagy netes videók nézésénél, majd 2-3 alkalommal az is előfordult hogy színes kockákra esett szét a kép, majd megjavult és azt a hibaüzenetet írta ki hogy a "videokártya illesztőprogramja váratlanul leállt, de sikeresen újraindult.". Most újratelepítettem az egész rendszert és eddig csak kétszer tapasztaltam ilyen ugrálást. Külső kijelzőre kikötve viszont nem látszik (kiterjesztett képernyő). Ha elkezdem le-fel hajtogatni a lapos monitorát akkor sem történik semmi. Szerintetek akkor Driver probléma, esetleg valami hardware lesz a ludas?

Van valakinek ötlete mit nézhetnék meg? Se XP-t nem szeretnék telepíteni, se szervizbe vinni a masinát amíg nem halt meg annyira hogy használhatatlan legyen.
  • ChaosTeam
    Mitől lehet az, hogy van egy LCD monitorom és mostanában olyat csinál, hogy amikor felkapcsolom a szobában a nagylámpát ( Neon lámpa) akkor 1-2 másodpercre elsötétül teljesen a kép, majd visszajön... sőt most úgy veszem észre, hogy a lámpa lekapcsolásakor pedig a billentyűzet "áll le" gépelés közben 1-2 másodpercre.

Mitől lehet ez?
  • Csibusz
    Hello! Haveromnak lenne gondja. Lényeg ez:
    Face: windows 7 akartam felrakni
    Face: és átálítottam a bootolást cd re
    Face: aztán save & exit
    Face: kikapcsolt a gép
    Face: és nem indult el utánna
    Face: bekapcsolom és nem ad képet ennyi
    Face: aztán újraindul

Nah szerintem, annyi lehet, hogy a biosz elemet kikapja visszateszi fél perc múlva, és jó lesz nem? csak éppen ő fél, mert garis, persze szerintem darabgaranciás de azért a véleményeteket kérném :) köszike:)
  • [HUN]FaTaL
    Jaa, én meg azt hittem használtan akarja eladni.
  • Lacee86
    Hát én úgy értettem, h újan venni akarja...
  • kifli
    vennéd vagy eladod?
    csak mert megvenni annyira nemérdemes szerintem, ha eladod akk olyan 70 szerintem
  • [HUN]FaTaL
    Vagy 60-65, de többért nemhiszem.
  • [HUN]FaTaL
    85-90?:D

50 max
  • Lacee86
    Sztem 85-90 körül, de én nem javaslom a 9400 GT-t meg a Codegen tápot sem. Inkább HD 4670 meg vmi jobb minőségű táp (pl. Chieftec), abból nem kell 400-as sem sztem.
  • Rayden14
    Sziasztok! Egy ilyen felszereltségű szám.gép mennyibe kerül most körülbelül(ház nélkül):

AG - Gigabyte GA-P31-ES3G
    CPUIC5 - Core 2 Duo E6300 2,80/1066
    DVD-R + DVD+/-RW NEC 7243 Sata
    HZC - Codegen 604AL-CA LCD 400W
    M999 - 2048GB/1066 MB DDR2
    VIRN - GFX 9400GT 1024MB DDR2
    WI99 - 320.0 GB Samsung 7200 16MB
  • szucsy89
    nem hiszem hogy ez lenne a baj, mert különbözőek voltak.sztem firmware-t kéne frissíteni csak nem találok hozzá
  • xxxpaulxxx
    1, máshol se ismeri fel?
    2, egy csomag dvdről beszélünk?
    3, ha az első kettőre igazat kapunk akkor te vettél egy csomag hibás dvd-t... én is jártam már így 50 darabbal... vettem miattuk egy új dvdírót aztán rájöttem hogy a dvdk voltak hibásak MINDXD
  • xxxpaulxxx
    windowson belül akarod formázni? mert akkor lehet nincs meg a megfelelő engedélyed hozzá...
    Acronis disk director suite vagy mi a neve... szóval van egy ilyen program, kiírod cd-re, bootolsz belőle és vígan azt csinálsz a lemezeiddel, amit csak akarsz
  • mkrisssz
    sziasztok!
    lenne egy nagy gondom, kaptam egy új 500 GB-os SATA vinyót és felrakom a gépre és nem tudom leformázni.végigmegy a csík, majd kiírja, hogy a formázás nem sikerült. többször is
    átvittem haverhoz és ő egy pillanat alatt le tudta formázni.ez miért van
    am én rendszert akarok rátenni, de nem tudom, mert a formázás résznél elakadok. léci segítsetek!!!
  • setuh
    egyebkent nekem is ff-em van.
  • setuh
    es nem lehet vhogy megoldani h igy is bejelentkezve maradjon?mert semmelyik mas oldalall nincs problema csak ezzel.
  • szucsy89
    sziasztok, a dvd meghajtóm a laptopomban nem ismeri fel az üres dvdket...akármelyiket rakom be, és szeretnék rá adatot írni a nero azt írja ki hogy helyezzen be üres lemezt mert jelenleg a meghajtóban nincs lemez...(nem csak a nero más is)...a dvd meghajtóm az eszközkezelő szerint matshita dvd uj870qj..

valaki valami ötlet?

előre is köszi
  • Noodlee
    Ha új IP-t kapsz, akkor jelentkezhetsz be újra.
    Nálam is ez van FF-el, már vagy 1 éve.
  • Blum
    Nem tudom milyen böngészőt használsz,de nálam Mozillával működik,ha bekapcsolom
  • setuh
    Egy kerdesem lenne:h tudom megoldani h itt sg-en mindig bejelentkezve maradjak?mert hiaba bifralom ki nem marad ugy...
  • Blum
    Egy Restarttal megoldódott minden problémám! :D

Bocs a felesleges hülyeségért...