!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
procid milyen? papírforma szerint ha max fogyasztás 135 W alatt van, elég egy darab 4 tűs.

"The trees move. Do you not see it?"

bardocz
Ezt én se értem hogyan működik, de nekem csak 1 van bedugva és működik.
Hunter of Deer
Sziasztok!

olyan kérdésem lenne hogy adott egy Gigabyte H87 D3H lap amibe nekem felül 2db 4pines tápcsati van dugva.
Namost én ezt a lapot (+aláírásban szereplő cuccokat) át akarom dobni egy NZXT H440 házba így a csati nem ér fel oda. el is mentem a számtek boltba és vettem egy 4pines hosszabbító kábelt (400ft), de csak ez az 1 db volt.
Erre azt mondta az eladó felesleges mind a 2db 4 pines kábelt bedugni elég 1db is.

szóval a kérdés az lenne hogy tényleg elég 1 vagy mind a 2 4pines kell? esetleg ha csak 1et dugok be nem kap kevesebb feszt a gép?
köszi.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

bardocz
Nem egy új darab, a ventilátor cserélve lett benne, és folyamatosan 1500-on forog, de legalább hangos, a levegő meg ami jön belőle ilyenkor nem épp hűvös. Proci alig 50 fokos, vga meg 80. Pár napon belül cserélem egy thermaltake hamburgra végre. Akkor kiderül, hogy amiatt van-e, ha nem akkor vga, de ezt a cserét már meg akartam ejteni.
allock
superb460 elég forrófejű uncsimnál is, hiába van a házban 2venti, egy kompresszoros kifújás esetleg, ha nagyon poros segíthet

#hhwnd

Igen, de ahhoz mocsok melegnek kell lennie.
Biztos, hogy az melegszik túl?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bardocz
Táp túlmelegedés okozhat újraindulást, ugye? Elég meleg levegő jön ki belőle. Semmi pittyegés vagy hasonlót nem csinál.
Rafanir
Egy fontos kérdésem lenne.

Az Action felvevőprogramban, hogyan lehet beállítani, hogy a webkamerát használva, a facecamet automatikusan berakja a kép sarkába?
Igazság szerint én úgy gondolom, hogy mindent beállítottam ehhez, ám valamiért mégsem jó.

1. A webcam settingnél, a "Recording mode"-nál kiválasztottam az "Always recordot".
2. A "Webcam"-nál kiválasztottam a kamerámat.
3. Beállítottam, hogy baloldalt legyen a facecam.
4. Beállítottam a facecam méretét.
5. Elindítottam a játékot és megnyomtam az F9-et a felvétel elkezdéséhez. A kamera is elkezdet világítani, tehát működött.
6. Ám a kész felvételen a facecam mégsem látszik, csak maga a játék videó.

Mi lehet a baj?
előre is köszönöm a segítségeteket. csak hogy képbe legyetek a win7 az gyári nem buherált ez volt fenn előtte is . vszinü hogy valami beállítási gondok lehetnek mert az usb.t felismeri meg mindent felismer csak az a kis ablak nem ugrik fel az automata lejátszás ablak. a sugó inditásánál meg feldob egy ablakot hogy hibát észlel a szolgáltatással kapcsolatben és használjam a valamilyen online oldal sugó tartalmat.lehet hogy ez sincs elindítva valahol,de sajnos én nem tudom hol hol kell ezeket állítgatni mert béna vagyok hozzá.
Valószínűleg egy buherált windows lett feltéve azért vannak bizonyos funkciók kikapcsolva. Valószínűleg eleve ki vannak szedve a telepítőkészletből.

Az autoplayt itt tudod állítgatni:

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/troubleshoot-autoplay-problems#1TC=windows-7

De jobb lenne egy gyári windows telepíteni, mert ki tudja még mi hiányzik belőle.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.07.03. 22:27:09
allock
Alaplap gyártójának a honlapján keresd ki az alaplapod pontos típusát, majd a hozzá való illesztőprogramokat töltsd le win7 64bites verziósan.
USB gondot ez megoldhatja, ha egyáltalán nem történik semmi mikor csatlakoztatod a géphez.

#hhwnd

Segítséget szeretnék kérni !!! Újra kellett húzni a gépet (win7 ultimet x64 ) de azóta nincs súgó a gépen meg automata inditás ha bedugok egy pendrive-t. Nem én telepitettem mert nem értek hozzá. Ezt a két dolgot hiányolom. Ha valaki tud segíteni meg köszönném, de ha lehet jó szájbarágósan mert nem vagyok egy pc zseni,és nem értek hozzá. Sajnos aki felrakta a wint az se tudja megoldani a problémámat. Előre is köszönöm
bboyatty
Ok, köszi a segítséget. Mikor meglesz a második router akkor majd rá kell kockuljak kicsit a dologra, mert nem az én asztalom...😛

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Nem, úgy duplán natolva lesz a hálózat úgy nem egészséges.

A sorrend: modem-> router WAN port.

Router 1-4 port -> 2. router valamelyik portja csak ne a WAN.

Ezzel lényegében hálózati switch-é válik a 2. router, csak néhány beállítást meg kell tenni. a 2. routeren a lan ip-jét meg kell változtatni, hogy nehogy az legyen, mint a másik routeré illetőleg olyan se amit a router oszt (pl 100-199-ig oszt akkor ésremes azon kívülit választani) Be kell állítani a 2. router wifijét (SSID-Titkosítás) Legutolsó lépésként pedig a DHCP-t le kell tiltani a 2. routeren.
bboyatty
Én is úgy gondoltam, hogy a kettőt összekábelezem, meg is van a kábel hozzá. Az első router egyik LAN portjából a második WAN portjába dugok egy kábelt, addig tiszta, már csak az a kérdés, hogy kell AP-re állítani? Mert igazából azt sem tudom mi az. Megpróbálok utána járni, biztos teli az internet vele.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Kellene egy halom madzag. Az extender sokkal-sokkal egyszerűbb lenne. Nem beszélve arról, hogy a mobilom nem tudnám bekábelezni 😊
Egyébként úgy van, ahogy gondoltam.
A munkahelyemen ubee cucc van (UPC-s net). Az extender bekonfigurálása kb. 1 perc volt és tökéletesen működött.
Szóval itt a T-Home szutyok ZTE kütyüje a ludas. Holnap bejelentem hibára, csinálják meg vagy cseréljék le valami normálisra.
Nem tudsz kábelezni odáig ahová az extendert gondoltad? Akkor egy sima 3-4k-s router AP üzemmódban megoldja minden gondod. Ha nincs lehetőség kábelezni akkor nem szóltam 😊
Én azt gyanítom, hogy a magával a ZXDS-el van a gebasz. Eleve az szar, hogy a T-Home saját szoftvere fut rajta. Miért rossz ez,
Csupán azért, mert míg a gyári szóval eredeti, nem piszkált szofverben van lehetőség a routert BRIDGE módba állítani, addig megpiszkált T-Home-os szoftverben nincs ilyen.
Első körben azt akartam, hogy ZXDSL-t csak bridgeként használom és egy jobb, erősebb (3 antennás) routert pedig útválasztóként.
De mivel ahogy mondom, nincs bridge funkció így döntöttem az extender mellett.

Ma beviszem a munkahelyemre az extendert és kipróbálom. Más cucc van ott, más szolgáltatóval. Ha ott jó lesz az extender, akkor megkérem a T-t, hogy a szutykukat vigyék valahová, ahol melegebb van.. 😉
2 routerrel úgy lehet megoldani, hogy az egyik csak AP-ként üzemel. A lényeg, hogy egyik routertől a másikig kábelezni kell. Az előtted kérdező féle wifi extendert nem konfigoltam még. 2 routerrel egyszerű. Amúgy gyanítom az lehet ott a baj, hogy nem csatlakoztatta fel az extendert a router wifijére jól, de passz hogy pontosan mi lett rosszul beállítva.. Ha ott lennék, tuti kibogarásznám, de így nehéz segíteni sajnos.
bboyatty
Én is szeretnék wifijelet erősíteni szóval engem is érdekelne a dolog.

Nekem az ötletem volt, (lehet, hogy emeletes hülyeség, nem vagyok nagy szaki ebben a műfajban) hogy ha egy wifi router nem fedi be a házat akkor kettő biztos befedné. Na most ugye itt jön be az a dolog amit én nem tudok, hogy működik-e ilyen felállásban a szórás? Amíg ezt nem tisztázom nem is veszek másik routert.

ZXDSL 931VII v2.0 + TP-Link TL-WA860RE

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
T-Home-os internetem van. A fenti csoda (ZXDSL) szolgáltatja a netet.
Mivel a szobámba viszonylag gyengén jut el a Wi-Fi jel, ezért vásároltam egy range extendert (TL-WA860RE).
Úgy gondoltam, hogy hipp & hopp beállítom és jó is lesz.
Na most pont ez nem megy...
Addig rendben amíg be nem állítom az erősíteni kívánt Wi-Fi cuccot.
Amikor beállítom és elmentem, akkor ha jól emlékszem azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Nem sikerült feloldani a szerver DNS-címét". És nem is megy a net.
Mi a bánat lehet a probléma? Komolyan mondom - mindjárt befonom az összes szemöldököm...
Gundark 1 1
Köszi megpróbálom aztán meglátjuk 😊
Mivel a gépek különbözőek ez valami szoftveres gubanc lesz

Vezérlőpult-->energiagazdálkodás->Séma beállításainak módosítása->Speciális energiaellátási beállítások módosítása

Ezen belül: Usb szelektív felfüggesztés beállítás, ezt tiltsd le.

Egy próbát megér.

Ez nem oldja meg a gondot, de lehet hogy áthidalja és akkor nyertél 😊
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.07.01. 12:11:20
Gundark 1 1
Nem 😊 Mindegyik más. Újak régiek vegyesen. AMD intel szintén.
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2015.07.01. 11:59:19
Ugyanolyan gépekről van szó? Mármint hardveresen.
Gundark 1 1
Sziasztok! van egy érdekes problémám 😊 Több gépen (minden win7 64 van) ötletszerűen megáll az USB (klaviatúra, egér) és 10 20 másodperc múlva elindul. De addig se kép se hang. A event logban semmilyen hiba nincs. Végignéztem őket mindenféle keresőkkel elvileg tiszták minden szirszartól. A jelenség továbbra is fenn áll. Másik egér-bill kombóval is próbáltam, de dettó. Volt gép amin WMI 10es hibát adott ezt kijavítottam, de utána is csinálta. 8-10 gépről beszélünk, semmin nincs semmi extra program. Van valami ötletetek mi a fene ez?
maffioso
Na akkor erre rámászok, remélem garis még ez a szar, köszönöm. Tápom egyébként zsír új chieftec.

\"If in doubt, flat out!\"

Esetleg tápcserét meg lehet próbálni de nem hinném hogy azzal lenne gond.
Hát ha van másik hdd akkor roppant egyszerű kizárni. Lehúzod a gépről és használod úgy. Ha a hibajelenség teljesen megszűnik akkor megvan a ludas, mert ugye alaplap nem lehet mert másik hdd megy vele normálisan (amúgy is új), csatlakozó nem lehet mert máshová lett kötve. Kábelt is cseréltél. A sentinel amit ír az nem tökéletes pontosságú és sajnos csak olyan hibákat ír, amikre a smart a hdd-n fel van készítve. Ezekből a hibaesetekből számít százalékot. Ha a hdd-t lehúzva működik a gép normálisan akkor sajnos a hiba megvan. Nem egy hdd-t láttam már olyat, hogy 100%-ot írt a sentinel, de valamiféle elektronikai hiba miatt megdöglöttek mégis vagy hülyéskedtek. A smart hasznos dolog nagyon a hdd-n de nem ad 100% biztonsággal diagnózist.
maffioso
Azóta tesztelgettem a rendszert, másik slot másik sata kábellel, de semmi. Rájöttem, hogy nem csak videó közben fagy meg, hanem mindig, csak legtöbbször arról a hdd-ről a megálló adatfolyam nem zavarja a műveleteimet. Ilyenkor felugrik 100%-ra a kihasználtság, ott 1-1,5 percig elvan, aztán visszaáll a munkába. Elég zavaró. Kondi és teljesítmény 100%.

\"If in doubt, flat out!\"

hungary27
Köszönöm!
Ha elég ilyen hossz, akkor persze ez tökéletes.
hungary27
Nem, nem fontos. Akkor ez elegendő lenne minőség szempontjából?
http://www.delock.de/produkte/G_83503/merkmale.html?setLanguage=un
Köszönöm válaszod!
Muszájt az 1m? Az azért necces. Amúgy soros adatátvitel, szóval ha a kábel nem sérült és normális anyagból van akkor annyi. "Gyorsabb" kábel nincs, csak jobb minőségű, ami egy ilyen hossznál fontos tényező.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.06.28. 12:15:19
hungary27
Sziasztok!

Ez a kábel megfelelne egy ASUS H97M plus alaplap és egy kingston v300 240gb ssd összekötésére? Elegendő a sebessége?
http://www.delock.de/produkte/G_82679/merkmale.html?setLanguage=en
itt keresgélnék:

https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/820764ce-97f6-49e6-9735-014531664e0d/corrupt-mouse-cursor-icon

Vga driver hiba. Frissítsd.
Vadnokedli
Nagy ritkán átalakul az egérmutatója; ötletek hogy miért lehet? <#banplz>

ilyenre..

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

bardocz
Úgy tűnik valami jól szellőző ház kelleni fog. Tegnap tökéletesen működött, most megint üvölt a vga ventilátor, és melegszik, hiába vettem le a gépház oldalát megint.. Pedig nem változott semmi.
Akkor szerencsére 0 forint befektetésével a hiba kiküszöbölve. Ez legyen a legnagyobb baj a gépeddel 😊
bardocz
Asszem mostanra kijelenthetem, hogy a tuning miatt fagyott. Azóta nem volt egyszer sem ilyen.
Gyakorlatilag új a ram, lehet a boltban becserélik ha épp olyanjuk van. Még próbálgatok ezt azt, pl régebbi bios verziókat, hátha.
Játszottam vele, de sajnos nem jött össze :/ ugyanúgy resetelődik bármit csinálok.
Az a baj, hogyha már így kell bűvészkedni vele, friss bios mellett, akkor gyaníthatóan nem fog normálisan működni. Be tudod cseréltetni a ramokat más típusra?
- Kipróbálom

- Ha beteszem a DDR3-at : bekapcs, nincs boot (kb 10 másodpercig pörög, a vinyók beindulnak), reset, újraindul kb 2-3 másodpercre , reset, utána kezdődik elölről a ciklus.
Vadnokedli
Nekem volt ilyen, CMOS Reseteld - Rakj be 1 Modult, CSAK DDR3-ast, aztán próbáld elindítani, ha kell megint CMOS Reset- Biosban állíts mindent alapra ahogy tudod, aztán ez után rakd be a második DDR3-as modult. DDR2-eseket ne értelemszerűen. (Volt ugyan ezzel a processzorral egy hasonló hibrid alaplapom, ugyan ezt csinálta.)

- Bekapcsolod; fekete kép és csak újraindulgat?
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.18. 18:58:40

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Nézd meg a molex csatlakozókat is , ha a vinyó(k) vagy több eszköz egy Y elosztásról van, és mondjuk megbarnult a kábel/molex lába vagy csúnya színe van(égett), akkor ott a bibi. Használj másik csatit, megoldható házi barkáccsal is 😊 de a legjobb ilyenkor lecserélni a tápot.

Igen, próbáltam úgy is hogy csak egy modullal, aztán mind a kettővel.
Jól tartott alaplap, nincs púpos kondi, nagyon jól szellőző házban van, stabil.
Azért kösz a választ 😊
1 db modullal nézted? Ha úgysem hajlandó indulni akkor valami kompatibilitási gond lesz. Mondjuk ez az asrock lapoknál nagyon ritka, általában azokba ha 3 méterről vasvillával hányja bele az alkatrészt az ember, akkor is el szokott indulni. Nem igazán kényes lapok.
Üdv!
Adott az alaplap :
http://www.asrock.com/mb/Intel/P43Twins1600/
benne a proci Q9550:
http://ark.intel.com/products/33924/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9550-12M-Cache-2_83-GHz-1333-MHz-FSB
tökéletesen működött!
a táp pár hónapos : Thermaltake Hamburg 530

ebben a mai napig 2 db 2 gb-os ddr2 (800) ram volt, ma vettem bele 2 db 4 gb-os kingston-t ( KVR13N9S8/4)
és nem jó, a bootig sem jut el, így a biosba se tudok belenézni, mikor benne van(nak) a ddr3 akkor a gép bekapcsol , képet nem ad, resetelődik, (nincs csipogás), ismét bekapcsol kevesebb időre, reset,
eddig próbáltam:
- BIOS reset
- BIOS frissítés (legújabb)
- az alaplap leírásában található FSB jumperelés
- (természetesen kivettem belőle a ddr2-t )

valakinek ötlet? vagy kompatibilitási hiba?
előre is kösz a válaszokat /ötleteket 😊
pxxl
Táp sztem is. Én is jártam hasonlóan már. Nekem is ugyanígy fagyott, megállt a hdd, nem töltött be stb. Hibás táp, vagy nem bírja már tartani a 12, 5 voltot, és borul minden.

All hail the double x!