!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kiki888
hi!!
lenne egy sürgõs kérdésem
van egy geforce fx 5200am, de egy hvaer elküldte az ATI RADEON 9600 XT-JÉT
berakom a karit, elinditom a gépet, a monitor tele csikokkal :S :S
nem tudjátok mi lehet a gond??
köszi (sürgõs)

'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'

Bandi 18
Igen a BIOS le van jelszavazva, le kell szedni a gép hátulját megkeresni a BIOS reset jumpert és azt átrakni de úgy hogy ne legyen áram alatt szóval az akksi se legyen benne. A csavart meg nemtom hogy szedd le, de ha felraksz róla egy képet akkor talán tudunk segíteni.

duracellmumus
üdv! nero wave editor és társai...

Apunak mindig igaza van! Most is.

Bandi 18
Az alaplapi chipset drivert felraktad?

Viktorr
Hellosztok,

Van egy 10 órás mix settem,de fel van darabolva 10 részbe. Ezeket szeretném egyesíteni egy fájlba.Lehetséges ez valamivel?

felszeretném tenni ujra a winddowst laptopomra (hp compaq nx6110) DE akadt egy pár problémám csökkentett módban nem tudok rendszergazdaként bejelentkezni (le van kódolva) de más felhasználoként be tudok jelentkezni akinek rendszergazdai jogusáltságai vannak... (ha ujra rakom akkor ez ugye eltunik?)
ha bekapcsolom a gépet és nyomok egy f10et hogy átállitsam h mirol bootoljon akkor kér egy administrator pas-t (le van kódolva a bios?)máshol nem lehet ezt átállítani?
megtaláltam a laptopom szervizkönyvét ahol le van irva hogy kell törölni a cmos.t és ezáltal kiutni a kodot és default beállításokra tennia a biost.
a kérdésem ehez h töröljem a cmost. le kell kapnom a laptopom hátulját
ami elég érdekes csavarokkal van rögzitve (nem csillag hanm kb egy kör (nem imubsz) és benne egy vizszintes vonal)) ez csavar vagypedig vhogy össze van pattintva?? vagy milyyen csavarhuzo kell h szétkaphassam? vmi specko??
ÁjjLe BoBBi
Na igen, én onnan szépen mindent letöltögettem amit kidobott.
Mostanra ott járok hogy már csak 3 dolgot hoz fel ismeretlennek, de ezekkel sajnos lövésem sincs hogy mit kezdjek, ugyanis annyit ír mindháromra, hogy Alapvetõ rendszereszköz.
Valami ötlet esetleg ? :\

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

AeroCool Hi-Tech7 házban van a cuccos ennek az oldala egy kiba.. nagy ventillátor 😊

Most felraktam az AIBooster-t az alaplap CD-jérõl 58 fokos a proci ettõl hogy fórumozok, a skálán már a sárgába hajlik, a qfan speedmérõ skála meg olyan 50%-on van és nem mozdul onnan soha bárhova megy a cpu hõmérséklet.
ARGHHHHHH 😞((((((((((((((((((

A kifogás olyan mint a segg, mindenkinek van egy és mindegyik büdös.

Hát max ASUS honlapján lehetne körülnézni akkor, de lehet hogy 1 plusz hûtõ nem ártana, vagy 1 komolyabb ház, de persze elõbb az ingyé megoldásokat kell nézni, alap 😊 nálam most hogy megoldódott nem szoktam nézni fordulatszámot, de nem hiszem h a 3000-t sûrûn kihasználná bármelyik is.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Bandi 18
De nem ám 😄. Minden drivert neked kell megkeresni. Az hogy a pista néha 1-2 gépnél megtalálja arra sem szavad esküdni. Win telepítés elõtt mindig drivert kell keresni és csak után telepíteni. Amúgy dell honlap és ott meg kell nézni van-e hozzá.

ÁjjLe BoBBi
Csõ mindenki!
Van itt egy Dell Inspiron 1525ös laptop amire raktam egy vistát. Telepítés után az eszközkezelõ fele ki van felkiáltójelezve...
se videovezérlõ, se hálózati vezérlõ / ethernet vezérlõ meg valami alapvetõ rendszereszköz ami problémával küszködik.
A vistának nem kéne mindent felismerni és telepíteni? 😮
Nem volt még laptopokhoz szerencsém...ezekre milyen driver kell? Vagy merre keressem a probléma orvosságát?

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

[HUN]FaTaL
MS 1.1A-m csinálta ezt, sajnos a qkában végezte. :/

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok, már vagy 5 éve használok egy logitech mx518as egeret, ami eddig hibátlanul mûködött. Most viszont 1szer csak gondol 1et gépem, és olyan mintha leválasztottam volna az USB eszközt. Az egér alján kialszik az optikai led, és ilyenkor újra kell csatlakoztatnom az usb aljzathoz. Elég zavaró hogy egyszer csak megáll az egér és nem mozdul, de van hogy csak kihagy pár másodpercre. Még nempróbáltam másik egérrel, csak gondoltam érdeklõdöm itt, hátha ez valami ismert hiba.

Kerestem én ezt a beállítást, de csak olyat lehet hogy 1600rpm-nél sipákoljon az alaplap.Egyébként ASUS M2N SLI Deluxe alaplap. A prochûtõ meg ASUS X70 aminek 3000 rpm a max

schrank

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

schrank
szevasztok
vettem egy csomag dvd rw-t és azt írja ki rá írás megszakításkor hogy nem tudta formálni a nero ezért enm írja meg ...
<#help>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Nem ragadt be a win-gomb?

Bandi 18
Próbálj feltenni másik VGA drivert. Vagy a felbontást és a frekit húzzad lejjebb csökkentett módban

ates84
Hi!

Reggel részleteztem a problémámat (#45665):

Ha bekapcsolom a gépet akkor nem boot-ol a win vista 64 bit. Csak a windows csíkíg jut el a dolog, aztán fekete képernyõ, majd monitor kikapcsol, aztán a VGA ventija 100%-ra felpörög. Csak csökkentett módban tudom indítani a rendszert (pedig win telepítésnél oké volt - restartok is rendben mentek de gép kikapcs-bekapcs után már sz*r minden...)

Páran említették hogy memória hiba lenne. Kipróbáltam kingmax ramokkal és ugyanez volt a helyzet.
Kipróbáltam egy másik VGA-t (7600GT) és egybõl jól mûködött minden.
Viszont az én VGA-m egy másik gépben meg jól viselkedik.

Szóval valamiért összeveszik a rendszerem a VGA-val netán?

Szerintetek?

hello

nem tudjátok miért csinálja azt számitógép, hogy ha billentyûzeten meg nyomom pl: E bEtût akkor nEm írja lE hanEm mEgnyisa a sajátgépet.
és Ez majdnEm mindEn bEtûnél Ez van.
nem tudjátok mi baja?56564
Dark Angel 666
van itt nálam egy régi gép , egy Acorp alaplappal .
A gond az vele , hogy 10 perc után leáll , utána egy ideig be sem lehet kapcsolni.A processzor melletti kondenzátorok fel vannak ilyenkor forrósodva.
Ha kicserélném õket , akkor mûködne utána rendesen ?

hello!
tegnap volt 3 kékhalál a gépen!
xp-t rakni nemvolt több türelmem tegnap ezért ma megcsináltam!
mikor készlettem mindennel a ramok késleltetését beállítottam 4-4-4-12re ami a gyári értéke a ramoknak 2,1V-on(geil ultra kit 800mhz)
akkor jól indult is a gép,de most este nem akart elindulni mint tegnap este amikor azon szenvedtem hogy megpróbáljam felrakni az xp-t de nemsokra jutottam vele mert a kékhalálok után semmit nem akart csinálni a monitor tök fekete volt a rendszer nem akart indulni!
elemet kivettem és utána indult, rögtön biosba mentem és beállítottam mindent a ramokat is!
akkor ugyanúgy nem akart semmi bejönni!
most azon a beállításon megy ahogy azt a bios alapból megcsinálja!
így indul a gép de nemértem mi baja lehet mert eddig is ezekkel a beállításokkal mûködött!
én ramokra gyanakszom mert ha beállítom azokat a beállításokat amiket a ramoknak gyárilag tudni kéne akkor nemidnul<#szomoru1>
élettartam gari van rá úgyhogy remélem ezekkel van valami gond ha valaminek baja van 😄😄
szerintetek mi gyengélkedhet?

Milyen az alaplap egyáltalán? Gigabyte-omnál én beállítottam hogy minimum legyen a 2000 RPM 😊 a hozzá kapott szoftverrel lehet, vagy ha neked nem ilyen akkor nézz utána a gyártó honlapján, hátha van valami okosság róla!

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Arnold12
Van még Norton Partition Magic, nekem avval sikerült.

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Solten
Hi. Paragon Partition Manager kell neked (gondolom 2 particiorol van szo).

Saor Alba

LoDMaSt
Ha ez a 2 partíció, akkor bármilyen partíciókezelõ progival, ha merevlemezek, akkor nemtudok róla...

@ Hellomarci

Hello! Egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e a C (rendszer) és a D merevlemez egybeolvasztása. A rendszer teljesen le van terhelve viszont a D nem. Amennyiben a visszaállítását a megosztásnak meg lehet oldani az nagyon király lenne. Még az is jó lenne ha a kapacitást meg tudnám növelni. Ezt anélkül szeretném elérni, hogy újra keljen telepíteni az Xp-t. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Köszi
és szerinted a táp miatt annyira gajjra megy,h el se indul a gép és csak kattog folyamatosan? egyébként mikor ez van és rögtön utána akarok telepíteni kattog de megcsinálja,szóval kell neki 1 kis szünet,h leálljon és tényleg eggyik pillanatról a másikra jött ez az egész,de azért köszi mindenképp megpróbálom <#kacsint>
Met
A kattogást okozhatja az áramellátás akadozása. Dugd át egy másik tápcsatira vagy próbáld ki másik táppal.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Úgy látom automatán van.
Everest stress teszt hibával kilép. Az az érdekes hogy ha nõ a processzor hõmérséklet, nem nõ a hûtõventillátor fordulatszám ugyanúgy marad 2100 rpm-en. BIOS frissítés is megvolt. Biosban performancera van állítva a hûtés.

Úgyhogy seggfingom nincs mi lehet a baja 😞((

azt kihagytam,h a memok DDR2esek és a videókártyában 512es DDR3as van...
Gyors segítség kéne!!
az lenne a géppel a bajom,hogy minden tökéletesen mûködött és 1x csak vinyókattogás rendszer öszeomlás,több gépen is indítottam szektorhiba keresõt és javítókat is de a vinyómnak semmi baja<#conf>Aztán újratelepítettem és tökéletesen mûködik vagy 4,5 napig vagy fél hónap,de utána meginnt ugyanez van... Szerintetek ez mi a franc lehet?

itt a teljes gép leírása ha ez valamit segít:

alaplap: Asrock Alive nf6g Glan
proci: Amd athlon x2 4200+
Memória 1 giga 1 800as rammal és 1 1064essel
400as táp
Ati Radeon HD4550

Elõre is köszi a segítséget,de ez gyorsan kellene...nagyon nemtudom,h mit cseréljek és addig nem akarok semmitse de fontos,h mûködjön a gép <#sir>
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Sajátgépen jobb klikk --> Kezelés --> Lemezkezelés menüpontban miért nem látom a HDD-t? Egyik HDD partíciót sem mutatja, sõt a felcsatlakoztatott Pendrive-ot sem, kizárólag a CD és DVD-ROM egységeket.
Köszi!

czs1
segitsetek gyorsan kerlek.

Geforce fx 5200-as vid kartyam van . Összekotottem a tv-vel a szamitogepet, de hiaba. Nem tudok filmet nezni rajta. Minden mast mutat a tv meg a monitorom is csak a filmeket nem. Miert? Hogy kell kijavitani?

Ez igensok, még az enyémet is magasan odaveri 😊 feszültségkiosztás automatán van? nálam vészes hõfokoknál az volt a gond hogy egyszer manuálisra állítottam tuning kísérletezésnél. Ha más nem akkor ki kell takarítani a ventillátorokat ha porosak, vagy venni bele nagyobbat.

hello

nem tudjátok miért csinálja azt számitógép, hogy ha billentyûzeten meg nyomom pl: E bEtût akkor nEm írja lE hanEm mEgnyisa a sajátgépet.
és Ez majdnEm mindEn bEtûnél Ez van.
nem tudjátok mi baja?56
Soldiers
hello 1 kérdésem lenne egyik haveromnak van egy dvd írója Sony tegnap átmentem hogy írjunk dvd de a gép nem ismerte fel nálla a írót elkértem tõle hogy megnézem és nállam egybõl felismerte és a kérdés nálla mért nem ismeri fel??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

köszi szépen <#wave>
ates84
Hi!

A következõ a problémám:
Feltelepítettem a 64 bites vistát tegnap délután. Minden frankón mûködött több újraindítás után is, de este amikor bekapcsoltam a gépet nem indult el a rendszer. Csak a Microsoft Corporation csíkig jutott el utána fekete képernyõ. Reset után az "utolsó mûködõ konfiguráció" vagy "csökkentett mód" kiválasztásával tudom használni a rendszert.

Ja és tegnap az SP3-as windowst is próbáltam, azzal is ez volt a gond.
Olyan mintha restartok mennének, de ha órákat van kikapcsolva a gép, akkor már nem indul a win... :S

Ez mitõl lehet?

LoDMaSt
http://www.ccleaner.com/download
innen letöltöd, feltelepíted, majd futtatod, bal oldalt rámész arra, hogy rendszerleíró, katt a hibák keresésére, majd a hibák javítására.

@ Hellomarci

balint1111
De létezik ilyen mert a Colin 04-et is valaki becsomagolta 250MB-ba.

Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5

balint1111
Köszi a segítséget. Unlockerrel szedtem le nagyon egyszerû volt.

Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5

Alaplap? és attól, hogy Dual Channelbe kezeli nem lesz 1600MHz nem adódik össze az órajel csak egymás közt jobb lesz az adat kezelés.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

ma reggel vettem új gépet, most este lett összerakva tesóm által

kérdés, nem megy dual channelben a geil ultra ddr-es 2x2 giga memóriám

akár az 1-2 akár az 1-3 foglalaltba teszem, nem látja õket a bios csak 800hzs-nak

vmi tipp?

én ebbõl nme sokat értek😊 leírnád laikus nyelven? azt tudom, h van cleaner progi, de hogy azzal mit kell csinálnom...
LoDMaSt

@ Hellomarci

LoDMaSt
Regeditben benne maradtak a szemetei, ccleaner/kézi törléssel törölheted.

@ Hellomarci

LoDMaSt
Lehet, hogy nem véletlenül nem tudod törölni, ha mégis biztos vagy benne, hogy nem kellenek a mappák, akkor csökkentett módban/cd rõl bootolható OS el/http://techline.hu/tudastar/20080709_file_delete.aspx vagy így.

@ Hellomarci

LoDMaSt
Menni fog, ha az xp-set nem bántod, berakhatsz/kiszedhetsz winyókat, felismeri a helyzetet.

@ Hellomarci

LoDMaSt
ahapersze ^^

@ Hellomarci