64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • tugyiti
    kondi ->gar
  • deestroy
    Utána néztem, és a VGA- m sípol élesen, halkan... (Gigabyte HD 4870) Nem tom mi miatt lehet....?
  • NiGhTM4R3
    'Nekem 8'?! - baszki, te kérdezted.

Kérdés:
    RR, RL, és a Center hangszóróim nem szólnak. Erre mondjon valaki okosat, mitől lehet?
    Csak a Front Right és Front Left-ből jön a zene
    jah ma 8 liter sört ittam meg a kocsmábanxD
  • Blum
    Akkor liter? :O :D
    nem is úgy:D
  • kifli
    akkor centi? XD
  • Blum
    xD nem úgy értettemxDXD
  • Blum
    Húú..

nekem csak 6 MB.
    Nekem 8
  • Foky
    Hello!
    Tud valaki segíteni abban, hogy egy Toshiba eStudo 166 típusú fénymásolónak hogyan lehet belépni a szervízmenüjébe? Service Manual-t és minden egyéb sgítséget, tanácsot szívesen fogadok!
    Köszi!
  • deestroy
    Hali! Most vettem nemrég egy új konfigot. AMD PhenomII 720, Gigabyte 790XT alaplap, CHIEFTEC 500W tápegységgel. Mikor megy a gép halk éles sípolást hallok. Szerintetek a tápom lehet? Gép működésével nincs probléma, leszámítva hogy párszor (nem soxor) csinált olyat hogy windows betöltött, és újraindult a gép. Utána már ment rendesen. Játék közben is normálisan működik, videó kódoláskor is, stb. Talán akkor még a sípolás is megszűnik. Holnap jobban átvizsgálom a hang forrását. Addig is ha valaki tudna mondani erről pár szót, esetleg találkozott már ilyennel, azt megköszönném.
  • NiGhTM4R3
    Öhm, gyorsítótár. :D

'Műveletek végrehajtását az utoljára és/vagy leggyakrabban használt adatok a műveletvégző egység közelében, gyors elérésű területeken történő tárolással, illetve apróbb részműveletek egyetlen nagy műveletbe összefűzésével gyorsító szoftver vagy hardver.'
  • kifli
    gyorsírótár
    A cache az a procinak milye?
    Mit mutat meg????:D(Tudom nagyon hülye kérdésxD)
  • Lacee86
    Meg fogyasztást, tuningolhatóságot, teszteket sem árt.
  • Blum
    Cache.
  • adam944
    Még mindig nem jó :S... Utánaolvastam és egy helyen azt találtam, hogy van a microsoftnak egy HD Audio Hotfix-e...Csak az a baj,hogy ezt nem találom sehol...Valaki ismeri esetleg? Azzal működhet?
    akk még mit kell nézni?:D
  • Blum
    árához képest nagyon is jó.
  • Lacee86
    Hát nemtom milyen 4 magos lehet ez 22k-ért...
  • SemiAuto
    Üdvözlet mindenkinek!
    A következő a problémám:
    ASUS K8V-X SE alaplap,3000+ Sempron procival rendelkező régebbi gépre telepítettem Windows 7-et,ami valami oknál fogva, az alaplapi hangkártyát nem ismeri fel. A letölthető frissítésekben ott van a driver hozzá, de nem tudja felrakni. Kaptam 1 tippet, hogy ez valami más kártya, mint aminek felismeri, és bios frissítés kéne hozzá. Ez megoldaná? Érdemes 1általán ezzel szórakozgatnom, vagy jobban járok, ha veszek 1 usb-s bigyót ( a pontos nevet sajna nem tudom, csak a funkcióját, amin van 1 audio,meg 1 mikrofon csati? (persze akkor nincs 5.1, csak sztereo, de ez még valahogy elmenne, csak legyen valami hang)
    Előre is kösz a helpet.
  • Blum
    szerintem nem Nem minden az órajel.
    de ha az enyémen húzok kemény 200mhz-cet akkor ugyanott vagyok ezzel mint azzal:)
  • Blum
    Szerintem azt a procit már ne húzzad,nem nagyon éri meg. Inkább vegyél egy újat. (pl,amit linkeltél)
  • CopyKing92
    Segítsetek :O Vettem új alaplapot. Abit NF7 :DD

Már csak a Boot.ini hiányzik nem tudjátok hogy a windowson belül hol találom? mert manuálisan szeretném helyre állítani :D kösz.
    Ok köszi:)Erre a procira gondoltam:) és most 30 fokos a procim,artic cooling van rajta most pontos tipust nem tudok mondani,de nagyon jó:) És anyi lenne még a kérdésem hogy nekem van 1 asus ati eah 4700 512mb gddr5-ös videókarim,és van 1 amd dualcore 4800-as procim,anyi lenne a kérdésem hogy ezt a procit meddig kéne húznom hogy a videókarimat 100%-ig ki tudjam használni?
  • Blum
    Ha ésszerű határokon belül húzod a procid...(tehát nem állsz neki gyári hűtéssel túlságosan powerkodni-->megsütöd),akkor az alaplapnak nem lehet baja.

2600mhz-t nem szokás 4-szer venni. Azthiszem.
    Szevasztok
    Lenne 1 pár kérdésem:)
    1.Az okozhat valami kárt az alaplapban hogyha húzom a procit?
    2.Ha vennék új procit és odaírják hogy valós órajel 2600mhz és 4 magos akkor azt a 2600mhz-cet 4-szer kell venni??
  • NiGhTM4R3
    Értem, akkor 5.1-em van :)
    De nem dugdostam semmit, mielőtt a probléma megtörtént

Van teszt az Audio Manager-ben, hogy szólnak-e a hangfalak
    Ha sztereóba kapcsolok, akkor működnek - de így csak sztereó
    Ha 5.1-be, akkor csak kettő szól

Szóval nem a hangfalakkal van a baj, nem is a driverrel. Valami beállítás lehet :S
  • Falcon87
    Már tárgytalan (igen, alreg fail)
  • Willenbrock
    adat DVD-t sikerült írni de a Deep Burner a Double Layer lemezt CD-R-nek érzékeli és write error hibát ír ki.A gép sem írta ki egyébként a lemez típusát meg méretét.Most már csak ez a kérdésem hogy DL-lemezt hogy kell írni?
  • Willenbrock
    Hogy lehet adat DVD-t írni?Double Layer írására is jó Sony meghajtót vettem,az íróprogram Deep Burner Cd-t gond nélkül ír,elvileg DVD-t is kéne neki.Múltkor írni kezdtem egy Double Layer lemezt,hozzáadogattam a mappákat,nyomtam az égetést úgy látszott hogy jó,kiírta hogy sikerült az írás aztán üres volt a lemez.2X-ra már el sem kezdte írni hanem writwe errort írt ki.Hogy kell hát DVD-t vagy Double Layer adat lemezt írni?
  • renegade02
    A helyzetem a következő: leszedtem a leggújabb nvidia drivert, ami totál lenyomta a makkját a torkomon. Először csak azzal szivatott, hogy nem engedte 600*400-nál és 4 bites színmélyésgnél magasabbra állítani a beállításokat, aztán jött a feketeleves. Mikor nyomtam egy resetet, a boot után elszállt a monitor, a következő üzenettel: "No signal. Out of range." vagy mi a halál, szar a memóriám. Tehát mi lehet a gond és mivel tudnám helyreállítani, mert mindjárt meganalizálom magam egy gépzsíros tevepénisszel.
    A kötekedőknek: laptopról írok.
  • adam944
    Már Vistával se működött még anno... A drájverrel van vmi de nem tudom hogy honnan tudok leszedni frisset...Illetve kéne a program is,ami kezeli az 5.1-et..
  • Met
    Azzal tisztában vagy, hogy mit jelent a 7.1?

Neked 5.1-es hang rendszered van, szerintem valamit rossz helyre dugtál és azért nem ott szólnak a dolgok ahol kellene.
  • NiGhTM4R3
    BSPlyer-ben azért piszkáltam, mert 5.1-es filmet akartam 5.1-ben nézni, ha már tehetem.
    Megy is a film, pl. lehet hallani a zenét, meg a háttérzajt, de néhol 'hiányzik' a szinkronhang - mozog a karakterek szája, de nem játsza le.

Ezt untam meg, s gondoltam valahogy működésre bírom a szettet, de csak elbasztam vele az eddigi beállításokat is :D

Szóval hasonló gondom van mint adam994-nek.
  • NiGhTM4R3
    Hali

Valami miatt elcsesződött a hangszettem

Szóval elvileg 7.1-es hangszettem van (de 5 kis hangszóró, meg egy mélyládám van)
    És most csak 2 hangszóróból jön a zene, hiába állítom át 7.1-re, 5.1-re, vagy sztereóra a Realtek HD Audio Manager-ben, csak kettőből jön a zene
    Újraraktam a legfrissebb kodeket, (R2.35) újraraktam a winampot, átdugdostam a kábeleket de semmi

Eddig minden jó volt, csak valamit állítgattam a BS-playerbe és ez lett (azóta leszedtem, de nem tudom befolyásolja-e)

Szóval ehhez igazán nem értek, jó lenne ha valaki segítene
  • Bruk
    Hali
    Tudna nekem javasolni valaki egy jó HDR-es képszerkesztő progit?