64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Rash87
    Van itt olyan,aki már csinált mondjuk saját fotóiból,videóiból DVD-t? Menüvel,meg ilyenekkel ellátva,amit asztali lejátszóban is meglehet nézni?
  • Blum
    Hangkártya driver telepítve lett?
  • Pistike 007
    Sziasztok!
    Zene on, Vista Ultimate frissítés feltesz, újraindít, semmi hang nincs. Minden csuszka maxon, letiltva/némítva vezérlőben semmi, azt jelzi hogy dübörög kifelé a jel, csak nincs csatlakoztatva hangszóró, pedig semmihez sem nyúltam hozzá...
    Gigabyte alaplapos hangkari...
    Valami ötlet?
    Köszi!
  • Gibor
    Hacsak netezős akkor bőven elég az 1gb ram, de ha 2gb ot teszel bele azsem probléma, nem olyan drága a ddr2... de viszont a sata vinyó az mindenképp legyen.
    Császtok,most építek épp 1 netezős konfigot és a gyorsaság lenne a lényeg,az indulásnál.Az lenne a kérdésem hogy hogyan éri meg jobban összerakni?1 giga ramm és sata wincsivel,vagy 2 giga rammal és ide wincsivel??VÁLASZOKAT ELŐRE IS KÖSZI!
  • tonyo9
    szevasztok!
    van egy motorola w388 amit függetleniteni kellene (vodafonos) de fingom nincs miként lehetne pc-vel, vagyis nem találtam róla semmit.vagy kell hozzá box?
  • Gyocsika
    Sziasztok, egy ismerősömnek a gépét telepítem, és egy 8600 GT-je van.

Letöltöm hozzá a legújabb drivert , és mikor újraindítom a gépét, a színek elmennek, és 640*480 lesz a felbontás.
    Ha visszarakom az eredeti drivert, akkor helyre áll a dolog.

Mi lehet a gond?
    Előre is nagyon köszönöm
  • gator
    elnéztem sry
  • gator
    Üdv!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom visszaállítani egy másik win feltevése után a előző rendszeren a FireFox mentett könyvjelzőimet vagy hol találom meg a gépen? Tehát két xp van fent a gépen csak a masik behalt.
    Köszi
  • spy803
    Talán segít
  • Nohab
    Köszönöm, ha lesz lehetőségem kipróbálom.
  • gurubefree
    Eredeti jatek ?? Ott a rendszer visszaallita ... valasz ki egyet a FIF09 telepitese elotti idobol. Erdemes egy takaritast is csinalni CCleaner ...
  • Spyke5
    Hali mindenkinek!
    Valaki telepített már eeepc-t?:) Nekem most kellene egyet és nem boldogulok... USB-s olvasóm sajnos nincs, ezért a pendrive-os megolsással próbálkozom. A bootsect, usb_prep8, multiboot 10... ezekkel próbálkoztam de nem bootol, csak bejön egy dos parancssor és nem indul a telepítő. A másik kérdésem, hogy ráfér e egy xp 2 Gb ssdre?
    Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
  • miki10
    szerintetek melyik jobb telefon és melyiket érdemesebb meg venni?
    SAMSUNG S5230 vagy a SAMSUNG S5600 ast?
  • Ragnar360
    Hali!
    Olyan problémám lenne, hogy kb amióta (és azóta is) felraktam a FIFA10 nev. játékot a gép folyamatosan lefagy, mindjárt mondom tovabb, de a pályafutásom alatt nem találkoztam még ilyennel...

Szóval: már ott kezdődött a probléma, hogy a játékban nem volt 1024-es felbontás, egyszerüen az én gépemen nem volt, 800 600; 1280 és ennyi
    Egy darabig működött is, aztán elkezdett fagyogatni, random szerűen 10, 20 vagy pl 30 perc után

De úgy megfagy, hogy instant reset oldja csak meg a problémát, mivel SEMMIRE sem reagál (volt mikor 10 perceket is rávártam de semmi) - durva

A játék letörlése nem oldotta meg a problémát és sajna megkellett tapasztalnom, h akár Windowsos alkalmazásoknál is igen sűrűn eőfordul a dolog.

Próbáltam megfejteni a hiba okát, de semmi - dx9 a gépen, dxdiagba minden rendben, de mégis a képfrissitéssel lehet vmi, legújabb driver, de próbáltam egy régebbivel ami volt, de semmi, dx9c-t felraktam, helyesebben ráraktam a jelenlegire, dehát felmásolta a fáljait szal rendbe kéne, h legyen.

A gép kb. csak videós dolgoknál fagy, mondjuk W. media player - ha nézek vmit például

De aztán felfedeztem még1 apróságot, igaz a helyzetemen semmit sem javit - hogy pl ha IDŐKÖZÖNKÉNT kilépek a fullscreen módból filmnézésnél, vagy megmozgatom az egeret akkor kb olyan mintha LENULLÁZNÁM azt a bizonyos képzeletbeli számlálót ami ha eléri a maximumot akkor lefagy a gép...

Nincs kedvem újrarakni a rendszert, szal ha vki tud vmi megoldást, akkor az írja már meg pls, inkább privibe, de majd benézek ide is...

Köszi!
  • gurubefree
    Amugy egy passziv hutovel is lehet 30C produkani ha nincs terhelve a gep.
  • gurubefree
    Annyit meg kiprobalhatnal hogy a gep kikapcs ... aramtalanit , elem ki. CMOS jumper atrak , szamol tizig , jumper vissza , elem be . Gep indit .
    Az aramtalanitassal azt is ertjul hogy a tapkabert kihuzod a PSU-bol.
    Egy probat meger .
  • Nohab
    Egyszer sikerült hosszas próbálkozás után bejutnom a Biosba. Ott még gyorsan megtudtam nézni a hőmérsékleteket. 30° felett nem volt semmi, majd újraindult.
    Pár helyen írják, hogy "hidegindításnál" van ez a probléma, de nálam egyáltalán nem akar megszűnni. Ezelőtt csak egyszer csinálta 80%-os páratartalomnál.
  • gurubefree
    Ha egyszeruen leall ..... de van amikor megy 5 percig . Lehet a CPU huto ( CPU tulmelegszik es egyszeruen leall a gep ... lehet a BIOS-ban van valami elkurva ) ... megert volna egy alaplap - CMOS
  • Nohab
    Minden alkatrészt leteszteltük egy tapasztalt emberrel.
    Nem szeretnék belemászni a komolyabb dolgokba, nehogy valami marhaságot csináljak, inkább a profikra bízom. Holnap küldjük vissza garanciális javításra, aztán majd eldől, hogy mi lesz.
    Köszönöm szépen a segítségeteket Gurubefree és Kifli!
  • kifli
    proci is lett tesztelve?
  • kifli
    táp is tutira meg lett nézve? ha próbáltad másik rendszerben az hasonló fogyasztású mint a tied?
    esetleg egy cmos reset-et meg kéne nézni biosba

guru:
  • Nohab
    Kábelek, RAMok rendben.
  • gurubefree
    nem .......... Azzal a modullal amivel elindul. a kabelek at lettek nezve? A masik gepben jokes voltak a memoriak?
  • Nohab
    Elfelejtettem leírni: A Ram-os dolgot kipróbáltuk , illetve egy másik géppel kiteszteltük, hogy kétségkívül a lap a hibás.

Gurubefree: ha jól veszem ki, akkor ezt a hibás gépen kell lefuttatni, de a rendszer 5 percnél nagyon többet nem bír megmaradni, és újraindul.
  • gurubefree
    birom a nem szoros fankod :-)
  • gurubefree
    vedd kicsit az egyik memoria modult .......... nezd meg hogy viselkedik ha ugyan ugy ott a problema akkor nezd meg a masikkal . Ha azzal megy akkor ejszka 4-5 ora orthos vagy prime95-ot javasolok. Erdemes a kabeleket atnezni .
  • kifli
    próbáld meg 1 ramal, vagy másik táppal, lehet valamelyik rammodul a rosz, vagy a táp adta be a kulcsot :/
  • Nohab
    Sziasztok!
    Akadt egy kis problémám az alaplapommal ( Gigabyte P35-D3SL ). A beindítás után nem kezd el bootolni, vagy folyton újraindul teljesen magától. Ritkán bejön az asztalig, de ott megint egy újraindulás vár. Az alkatrészeket nem húzom(tam), garancia miatt se Bios frissítés, se hűtőcsere nem volt.
    Config:
    Gigabyte P35-D3SL
    Core 2 duo E4500
    DDr2 GEIL 2048/800 KIT ULTRA
    CHIEFTECH GPS550 550W
  • Swy
    sziasztok!
    másodszorra írja ki a külső wincsim h a meghajtó nincs formázva, megformázza most? nem értem miért van. sok adat van rajta és nem értem h miért csinálja ezt másodszorra is. torrentet szoktam rá nyomni és onnan seedelek, de most még csak 2 film volt rajta mikor benyomta ezt nekem. ötlet van? köszönöm elpre is. már egy éve szenvedek mindig mikor leformázom. am ntfsben van és lehetne még olyanban h fatex vagy mi.
  • piamania
    A gépen van meg,sajna nem lemezen.Képfájlonként pihen a gépemen.Kiírni nem akarom,mert nem szeretnék két lemezt elhasználni rá.
  • Blum
    :)

Felraktam....mindig az az első,hogy driverek fentlegyenek.

na mind1,felteszem Win7-et,ha fagy-fagy,ha nem,akkor örülök...

Anyunak meg szépen lesz véve egy használt valami,aztán jó'van! :D
  • [HUN]FaTaL
    DVD lemez? DVD shrinkkel pucold ki a felesleges hangsávokat/extrákat vagy tömöríts rajta.
  • [HUN]FaTaL

De fut csak fel kell rakni a VGA drivert. Vistaval meg semmi gond nincs.
  • kifli
    extreme truckerbe nemtom hol lehet állítani hogy opengl vagy dx, a lényeg hogy nem fagy, és texturák se ocsmányak
  • Blum
    Olyanokat csinált,hogy játék közben beakadt a hang,meg persze a kép is és se TaskManager,se AltF4,semmi nem segített rajta,csak a Restart...:(

Ha ezt valahogy sikerülne biztosra vennem,hogy nincs ez a gond,akkor persze Win7-et raknám fel....

Na ilyenkor szoktam azt mondani,hogy:

"Bazzegmuter...."
  • piamania
    Hello!

Van egy filmem,ami két lemezből áll, ebből szeretnék egyet csinálni.Melyik programmal tudom ezt megcsinálni és hogyan?köszi szépen.
  • Blum
    Igen,OpenGL. Lehet DirectX-ben is indítani,de akkor meg hányadék a textúra.

óó,igen,ets szó hallatára gondoltam,hogy Solten felkapja a fejét :D
  • Solten
    "Hogy mekkora 1 sz*r ez a Vista"

Hehhe, milyen igaza van :D Bar az SP1 mar sokat dobott rajta, mar kezdtem szinte megkedvelni.

"Win7-et nem szeressük,mert nem fut az Euro Truck Simulator"

• kifli
    ets motorja ugyanaz mint extreme truckeré nem? mert nekem extreme truckerel nem volt bajom...