64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Seeed #49963 Hali!
Van egy apró problémám!
Asrock 775i65G alaplapom van, és amikor berakom a 2 db ddr memóriát, nem indul el a gép. feketeség. Még a bios sem töltődik b. próbáltam minden féle képpen, és amikor az egyik ki van véve, akkor indul. mindegy melyik DIMM-ben van benne, és mindegy melyik, de együtt sehogy sem működik. BIOS reset is volt már. Nem tudom mit lehetne csinálni.
Segítsetek légyszi! -
Janos315 #49962 Hello!
Mikor bekapcsolom a gépet nem akar bejönni a kép.Amikor kikapcsolom majd újra be a monitort bejön vagy 2-3 másodpercre és azt olvastam hogy
16 bites MS-DOS alrendszer
C:\WINDOWS\system32\deumprep.exe
Az NDVTM CPU meg nem engedett utasítást talált.
CS:0000 IP:0077 OP: f0 37 05 10 02 Az alkalmazásból való kilépéshez kattintson a "Bezárás" gombra
Mi lehet a probléma? -
#49961 Most akkor a gépházon kívül mindent kell venned? Mert akkor 50 az messze nem lesz elég. E5300 proci+HD4670 videokari+2 giga RAM: mondjuk ez már nem rossz sztem, de már önmagában ez egy 50-es majdnem. -
Puhos #49960 Szerintem nem! -
#49959 SMC routerem van,esetleg így megtudod mondani,hogy kell beállítani?:) -
Nekem NETGEAR van szerencsére, eddig 0 problémám volt vele :D -
Blum #49957 -
#49956 Biztos sok a D-link tulaj... -
Blum #49955 Mi mostanában ez sok router gond? :D -
#49954 mikor hasonló hiba volt a routeremnél akkor rájöttem, hogy defaultban csak kis számban vannak korlátozva a maximális kapcsolatok, tehát mondjuk torrentnél hamar felszökött a szám ilyenkor a router letiltotta az adatforgalmat..
ha ez a gond, a routertől függ, hogyan lehet ezt a számot megnövelni - nézz utána gugliban.. (az én routeremnél konkrétan a webes kezelőn nem is lehetett ezen állítani, csak telnetes kapcsolatban) -
#49953 Hello!
ADSL internetem van,routeren keresztül két gépre van osztva.Ha torrenten töltök akkor valamiért kb 10 percenként elmegy a netem és olyankor ujra kell inditani a routert!
Mitől lehet ez? -
vmawrun #49952 Köszönöm! Rögtön kipróbálom! -
Blum #49951 Akkor vidd át egy barátodhoz,vagy ha van a közelben valami értelmesebb PC bolt,akkor oda. (Régebben én is azt csináltam) Bár engem ott ismernek. -
petty88 #49950 Sziasztok! Az a problémám, hogy az smc2804wbr routerrel megosztott diginetem az egyik gépen nem működik, vagy csak iszonyatosan lassan. A gépben realtek 8139 NIC hálókártya van. Már a router webes felületét sem érem el a gépről. Router reset, meg ujrakonfig megvolt, gép, meg hálókártya driver újratelepítés is, az utp-t ellenőriztem. A hálókártya is jó elvileg, mert ha egyből a gépbe dugom a netet a router kihagyásával, akkor tökéletesen működik. AZ is érdekes, hogy ha routerrel kötöm be és a gépről pingelem a routert vagy bármilyen weblapot, akkor semmi adatvesztés nincs, de böngészőben nem érem el őket, vagy csak kb 10 perc alatt.
Van valakinek valami ötlete? Mert én már kezdek kifogyni belőlük...
Előre is köszi! -
#49949 és most honnan netezel? -
#49948 Az a gáz nincs másik tápom itthon :( -
Blum #49947 Próbáld meg másik táppal. -
#49946 a gugliban eljutottam rögtön erre a fórumra, ahol egy magyar oldalt adtak meg a drivernek, ezt.
Próbáld meg azokat a driverket.. -
#49945 Sziasztok. Nekem olyan problémám van hogy ma beakartam kapcsolni a gépem és ahogy néztem felbúgnak a ventillátorok kivéve a cpu.... és egyszerűen kis búgással a tápegységből leáll...... most mi lehet a baj? a Táp vagy a cpu ventillátor? Könyörgöm segítsetek mert foggalmam sincs mit tegyek :S :( -
vmawrun #49944 Sziasztok!
WinFast TV2000 XP Global kártya van a gépemben (ez egy tv tuner kártya, a kábel tv-t néztem <volna> vele).
A problémám: Win XP-n még működött, de Win7-tel már nem megy. És nem találok sehol drivert hozzá. Nagyon kéne, hogy működjön, szükségem van rá, új (win7-es) kártyára viszont nem telik...
Ha valaki tudna megoldást, vagy egy driver linket, vagy akármit, nagyon örülnék.
Előre is köszönöm! -
uzsidoboz #49943 köszi srácok! :) -
ToNyOcSkA #49942 Sziasztok.
Azthiszem oriasi baromsagot csinaltam es segitseg kellene. Megleptem magamat egy ilyennel : http://www.verbatim.hu/hu_18/product_2-5-portable-hard-drive-usb-2-0-320gb_12045.html . Xp nem olvasta be rendesen (nem nyitotta meg) Sevennel nem volt semmi problema, futott mint a vaj. Megprobaltam Xp n megint semmi. Aztirta h ismeretlen USB (?! elozoleg felismerte es telepitette, szoval ertelmetlen kiiras?!). Formaztam usb_format.exe vel NTFS fajlrendszerre, hatha kezei majd az xp. A kezeles helyett kaptam egy 2 gigas oraisi fizikai meretu pendriveot. Nemigazan mertem mar leformazni ujra FAT ra, hatha megnagyobb hulyeseget csinalok.
Szoval a kerdes : mitcsinaljak?:S
Elore is koszonom. -
Blum #49941 Elbírná,simán. -
#49940 Amúgy az alaplapi RAID-ek nagyon vacakok. -
#49939 Simán. A vinyó nem fogyaszt sokat. -
uzsidoboz #49938 Üdv!
gépbővítésen gondolkodom, mégpedig raid-es winyók bekötésésre 2 db 500 gigással, kérdésem az lenne h jelenlegi config ami alul van, plusz esetleg egy 120 gigás ata winyó(nem feltétlen), elbírná e a 450 wattos chieftec táp?
előre is köszi a válaszokat! -
#49937 köszönöm:) Na most lenne még egy kérdésem =P
Szóval eladnám a bátyámnak a gépemet 50 ezerért úgy, hogy enyém maradna a ház... szóval 50 kitudok hozni egy nem csúcskategóriás de ennél jobb gépet?
8500 Gt
2 giga ram
AMD 3800+ proci
persze ha több lenne akkor gyűjtenék hozzá:) -
Puhos #49936 Tessék. -
JackMeadow #49935 Sziasztok!
MOst akrok venni egy PCI IDE RAID kártáyt vagy mit. Azért h be tudjam kötni a régi idés vinyűimat. Az a kérdésem h az igy bekötött vinyorol lehet bootolni? -
shrike7973 #49934 Hali!
Ma szántam el magam windows telepítésre az uj vinyón, és mint előző hsz eimből kiderült windows 7-et.
Röviden tömören:
az eredeti vinyómat használtam 1 hétig, rendszerrel és játékokkal két külön partíción.
szükségem ovlt ahelyre, filmek stb, ezért beszereztem a partition magic 8 nevü programot, és felosztottam particiokra az új 500 gigás samsungot.
50 system, erre akartam most rakni a rendszert
mégegy part játékoknak, még egy data2-nek.
az első kettőt megformáztam később, hogy ne kelljen vele időt húzni installnál.
a data2 t mai napig használtam adatok miatt, meg is telt már 116 gigával.
és a lényeg: windows lemez berak, régi vinyó full eltváloítva, bootol, telepítés indul minden fasza, custom, választanám partíciót, listázza is system games és data2, mondom system, nem is kell formázni, formázva, volt.. nem engedi.. nem tudja vmiért telepíteni, mondom akkor formázd, megvolt, akkor sem.. akkor töröld a partíciót.. letörölte.. unallocated space re rámegyek, meg is adja a max 50 gigát, enter, nem tudja létrehozni a partíciót...
régi vinyó vissza régi rendszer indul, system part ugye sehol, másik kettő megvan hálistennek, de ha elinditom a partítiom magic 8 programot, azt írja, az egész vinyóra, sárga nlgyzetben, hogy BAD, és ki se írja a particókat..
most egyenlőre letöröltem mindent a régi vinyó játékos részéről, átmásolom a data2 116 gigáját és megpróbálom törölni az egész beosztást és windows al megcsináltatni.. de amúgy mi lehet a gond? én basztam el vmit, vagy mi a szar ez??? -
Blum #49933 Ha értesz hozzá és sejted,hogy mi a baja,akkor szedd szét. De amúgy szerintem pont az a baja,amit írtál,hogy már régi. -
#49932 Napot!
Adott egy Thomson WHP 265 típusú fejhallgató, vezeték nélküli, nem mai csirke... De most én ezt előkapartam, régen egyszercsak megadta magát. namost én felfigyeltem rá, hogy 2 sima AAA elem is van a fülhallgatóban. Kicseréltem őket újakra, és működik, de amint hangosabban akarom hallgatni, a bal oldali hangszóró recseg :( mintha nem kapna rendes vételt, de ittvan a vevő 50 centire... mit érdemes csinálni vele? Lehet, hogy a "mágnes" nincs a helyén? Szétszedjem?? -
#49931 Hello egy nagyon idióta buta kérdéssel jövök:)
MI a physX?
olvastam utána de az túl tudományos paraszt nyelven ha kérhetem:) és ha pl kikapcsolom ezt az nvidia contoll panelnél akkor lehet, hogy egy játék nem fog pl akadni úgy? előre is köszi a választ -
FMassa #49930 mármint az h van 1 ip cím és arról írtak chatango chatbe bejelentkezve.majd nemsokára ugyanarról az ipről jött még1 csak anonymként amibe csúnya szavak voltak.és aki az elsőt írta azt mondja nem ő írta a 2.at de az ip ugyanaz. -
#49929 ha dinamikus pl router restarttal. -
FMassa #49928 Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, h akárhogyan is,de ip címet lehet változtatni? -
tmisi #49927 Képfrissítés hány hz-en van? Mert lehet nem bírja a monitor és lejjebb veszi.
60 Hz-en tuti mennie kell. -
#49926 Hali olyan problémám lenne, hogy valahányszor elinditom a gépet a felbontás átállítódik 1024x768-ra, és minden egyes beinditásnál szinte vissza kell állítanom 1680x1050-re. Nvidia 8800 GT karim van egyébként. Vistát használok ez nem lehet probléma mer eddig működött, újra is tettem a windowst és most is csinálja. Vmi tipp? -
dsg #49925 Koszi, majdnem jo.
En beszelek spanyolul, de a gep a felesegeme. Ill. sajna nem (egyszeruen) szetszerelheto a gep. Nincs a hatuljan ablak a vinyonal, es a hatlapjat sem lehet leszedni.
Inkabb atlepem a problemat. Marad a spanyol XP az asszonynak, nekem ugyis magyar van -
#49924 Hi. Ezek miatt ne aggodj, a Win7 val.szeg alapbol tartalmazza ezen drivereket, ha nem, leszedi az update. Laptopomhoz is megtalalt mindenfele drivert. Home Premium 32 bit szalad nalam a leggyorsabban (marmint a laptopon).