64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#50003 Sziasztok!
Szerintetek ez így működne, vagyis kihozná a maximumot:
Ezekkel tervezem használni:
- TP-Link SG1005D 5 portos switch
- TP-LINK WR-841N 300Mbps WLAN router vagy SMC 300Mbps (WBR14S-N2+WUSBS-N2) Wireless router
- HAMA 150Mbps WLAN hálózati USB adapter (Az egyik notihoz)
- Asus NX1101 Gigabit PCI hálózati kártya
- Cat6-os kábelek
Forrásaim:
- HWSW
- Wiki
Én olyan 75-80 Mbit/s-ot várok WLAN-on (2 noti) és max. közelit (100-110 Mbit/s) vezetéken (1 PC).
Mi a ti véleményetek? -
tess001 #50002 és a rosszul generált link... helyesen...
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/253198921/
Köszi, aki kitölti! -
balassamate #50001 üdv mindenki
laptopra van kötve az usb külső winyó (benne SATA) tökéletesen ment, irási sebesség 50 mega körül volt! szétszedtem, átmentem haverhoz a laptoppal meg winyóval, ott is ment, de hazajöttem, elöször fel se ismerte, aztán meg azt irta hogy gyorsabb sebességre képes meg lent mutatja a "buborékba is" aztán csatlakoztatja is, de az irási sebesség max 1 mega körül van :( win7 rendszer alatt -
tess001 #50000 OFF-topik:
Sziasztok!
Egy felméréshez szeretném a segítségeteket kérni, ami Rólatok, fórumot használókról szól. Egy kérdőívet kellene kitölteni, amelyet a http://www.kerdoivem.hu/surveys/send/253198921/ címen érhettek el. Nagyon rövid (12 kérdés), max 3 perc alatt kitölthető, de nekem ezzel nagyon sokat segítenétek!
Emellett keresek emberkéket "interjúra" is, ami arról szólna, hogy ki miért fórumozik az sg.hu-n. Meghívlak egy kávéra, vagy megoldjuk online, természetesen ahogy Nektek kényelmesebb.
Előre is köszi a segítségeteket! -
vmawrun #49999 Sziasztok!
Még mindig a WinFast TV2000 XP Global kártyámmal szenvedek (32 bites Win7 Ultimate van a gépen).
A tanácsot megfogadva leszedtem a drivereket, de még mindig gondok vannak.
Első: nincs hang (sem akkor, amikor csak TV-t nézek, sem akkor, amikor a felvett műsort lejátszom)
Második: ez a hibaüzenet:
Súlyos kompatibilitási probléma miatt letiltva:
Illesztőprogram: CxVCap, Video Capture Driver
Gyártó: Conexant
Hely: Nem érhető el
Harmadik: ez a hibaüzenet:
A Win7 egyszerű színösszeállításaira váltott vissza:
Program: WinFast DTV Application
Gyártó: Leadtek Research Inc.
Folyamatazonosító (PID): 2360
Nem találok megoldást. Az eszközkezelő is ismeretlen eszköznek látja a kártyát (egymás alatt kétszer is), de a tulajdonságoknál mégis kiírja a kártya nevét.
Erre a problémaözönre tud valaki bevált megoldást? (Azon kívül, hogy vegyek újat) -
Apocalipto #49998 Valszeg audio cd-k. Az Olyanokat windows media plyaerrel is áttudod másolni a gépre. -
#49997 Első körben mindenképpen kipróbálnék 1-2 más verziós drivert. -
#49996 cdex pl -
piamania #49995 Hello!
Van nálam egy pár cd,amikről különböző számokat kell lementeni.Másolt cd-k már eleve,de az nem jó,hogy én csak úgy simán átmásolom a gépemre a számokat,mert nem játssza le.Melyik programmal sikerülne megoldani ezt a problémát?Köszi szépen. -
#49994 Fura dolgok történtek most:regeltem a Makettinfo oldalára,magdtam ugye adtam 1 jelszót,jelezte hogy rendben van a reg.Aktiváltam a linket,ott is jelezte hogy sikerült aztán ló****t!Nem tudok belépni az oldalra pedig a helyes nevet és jelszót írom be.2X is regeltem 2 e-mail címmel,mind2X ugyanez.Aztán T-home oldalán a jelszavam megváltoztatására klikkeltem,megadtam a régit,az újat ahogy kell,jelezte hogy sikerült a változtatás,mégsem tudok oda se belépni az újjal-mi a fene van itt?Felbosszantott a dolog és egyáltalán nem értem mi lehet a gond? -
#49993 Hali !
Lenne 1 problémám. Van egy Radeon 4870-em, s néha bizonyos játékoknál egy idő után kék vibrálás, be-bevillanó fekete csikok jelentkeznek. Nem minden játéknál van, s aminél van, azoknál se mindig. Most legutóbb például a Dragon Age-nél jelent meg ez a dolog, mikor párbeszéd van, és a karik arcát mutatják, de amúgy nem jelentkezik ez a hiba. Elvileg a legújabb driver van fent. (és winXP alatt van, win7 alatt még nem próbáltam)
Ez most mi lehet ? hardverhiba vagy valami szoftveres/driver-gond ? Valami tipp ? -
#49992 A monitorom képe hirtelen átment piros színárnyalatba és elkezdett "szemetelni". Próbáltam egy másik RAM szettet, hátha memóriahiba, épp volt nálam másik, hiába. Már a BIOS képernyő is így jön be. Pár hete leesett az egyik kondi a VGA-ról, szervízes srác mondta, hogy necces lesz, de nem vállalta a megforrasztását.
Biztos VGA hiba? Szoktak ilyet forrasztani? -
#49991 Biztos igazad van, de azért ha jól emléxem, a tesztben a játékon kívüli alkalmazásokban sem vallott szégyent. -
#49990 Nagyon jók, annak aki szénnétuningol, meg nincs igénye cachere mert csak játszik. Mert amúgy az FSBje borzalmas alacsony (800), meg baromi kevés a cache. -
#49989 Ahogy a teszteket nézegettem, nagyon jók az E5000-ek árukhoz képest, csak ne szóld le! :) Persze amúgy jobb az E7000, csak a 20e alatti kategória jött szóba, azért ajánlottam E5400-et. -
Blum #49988 Ok,mindenki azt csinál a pénzével,amit akar. Én AMD párti vagyok,bár Intellel sem volt soha problémám. Igaz,még csak 4 éve van gépem. (3 évig volt 2.8-as celeronom,most a core2 duo.) -
#49987 Simán intelt raknék össze megint. :D
#49984: Kevesebbet eszik, de azért egy e5200 na:D Legalább e7300..
Nem csak játszani lehet és a nagyobb cache sokszor számít. A gyenge q8xxxeket meg hagyjuk már, kevés cache, szar órajel, szar fsb. Quadból csak Q9xxx. -
#49986 Na az E8000-esek furák nekem, mert mindenféle hozzáértés nélkül azt látom, hogy: sokkal drágábbak mint pl. az E7000-esek, holott ugyanúgy kérmagosak, ugyanúgy 45 nm-esek, jó az FSB-jük 1333 és nem 1066 és nagyobb a Cache-ük. De a nagyobb Cache és nagyobb FSB ennyit számítana? Ráadásul egy E8500 már annyiba kerül, mint egy gyengébb négymagos, szóval nem igazán értem a helyzetet. -
Blum #49985 ha most gépet raknék össze 90-200k FT-ból,akkor simán AMD proci menne bele.
Nekem most E8400-am van,kurvajó kis proci,faszán tuningolható még gyári hűtéssel is...márciusban raktam össze a gépemet 110k-ból. 51k volt az E8400. Most így visszanézve,kicsit(kurva)nagy hülyeséget csináltam. na mind1. -
#49984 Miért is? Intelek kevesebbet esznek, jobban tuningolhatók. Ennyit megér az, h egy icipicit drágábbak. Meg én amúgy is úgy vagyok vele, h ha proci, akkor Intel. -
#49983 Én meg inkább azt az AMD-t. Ha már intel akkor minimum Quad. -
#49982 sziasztok! nem tudjátok, hogy egy bizonyos vn4100pc nevű diktafonhoz hol lehetne xp drivert szerezni? én sehol sem találok, pedig a notimhoz kéne (erre a gépemre már megoldottam, vistát már találtam) -
#49981 Én inkább Intel procit vennék. Pl. ezt. -
Seeed #49980 De eddig működödt, csak egyszer ki lett kapcsolva, bele lett rakva egy dvd író, és azóta nem megy. -
Blum #49979 na mind1. MENJÜNK ÁT IDE!
Solten megmondja majd a tutit! :D -
Puhos #49978 Az én konfigom alaplapja is Nvidia chipes és nincs vele baj.
A közeljövőben én is cserén gondolkozom: alaplap, proci, memória. -
Blum #49977 a chipkészlet is elég öregecske már... -
Blum #49976 azt elfelejtettem,de utána írtam.
Alaplap: AMD konfignak Nvidia chipsetes lapot adni? :O
-
#49975 na most akkor melyik a jobb konfig?:) -
Puhos #49974 MSI GF615M-P33 az alaplap, mellényúltam. -
Blum #49973 Nagyon szívesen. Ha később módosul a keret,vagy más kéne,akkor írj nekem P.Ü-t,vagy gyere ide. -
Puhos #49972 Itt van még egy konfig:
MSI GF625M-P33 12560 Ft
AMD Athlon II X2 245 2,90Ghz 14387 Ft
POWERCOLOR HD4770 512Mb GDDR5 25219 Ft
SAMSUNG 400GB 7200rpm 16MB SATA2 10876 Ft
GIGABYTE SUPERB 460W 9005 Ft
KINGMAX tinyBGA 2048 DDR3 1333Mhz 11393 Ft
83.440 Ft (Ipon.hu)
#49968 Merevlemez? -
#49971 Hát nem is pont most fogok bevásárolni, elsőnel eladom az "őskövületemet" bátyámnak és aztán =) remélem meg is veszi, akkor köszönöm szépen:) -
Blum #49970 Amit írtam az a konfig jólesz (Az athlon || sokkal jobb a te őskövület athlonodnál.)
Vinyó. (500GB-os Samu F3 jobb lenne,de jelenleg nem kapható ipon-on.) -
#49969 Én is ott néztem:) csak nem értek annyira hozzá, és gondoltam, ti segítetek:)
akkor itt van egy:
alaplap
proci : még egyszer mondom nem értek hozzá:) szóval ez a proci mennyivel jobb az én : AMD 2 magos 3800+ procimnál?
memória
táp
és akkor még egy vincsi kell de az is megvan egy tízesből...
-
Blum #49968 GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 20.469 Ft
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOX 13.475 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 11.394 Ft
HIS HD4770 512MB GDDR5 HDMI PCIE 26.112 Ft
GIGABYTE Superb 460W 9.005 Ft
80.455Ft (ipon.hu)
-
Puhos #49967 Csak tanácsolni tudom, hogy inkább ATI-s kártyában gondolkozzál, ugyanis olcsóbbak és sokkal jobbak "szerintem", mint az Nvidia-s kártyák.
-
#49966 80 ezrem lenne rá, és nemtudom, Nvidia párti vagyok.. szóval össze lehetne dobni egy gépet nekem :) ? ház van... -
#49965 Sajnos nem, mert nekem más routerem van, ehhez pedig tudni kell, hogy a tieden hol lehet a dolgokat beállítani - ha bejelentkezel a webes kezelőjébe (valszeg 192.168.2.1 -ezt írd be címként a böngészőbe) akkor keress olyasmit, mint "maximum connections" vagy "maximum sessions", és ott állítsd be legalább 2048-ra.
De nehéz így vaktában ajánlani, mikor azt sem tudom, miket kínál fel a webes kezelője! (mondom nálam ez a beállítás csak telneten keresztül ment...) -
#49964 Nekem is ugyan ez volt. Nem egy a sorozat száma, a frekvencia külömbözik. Dual channel-be kell ramot venni. Én is így szívtam.