64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lacee86
    Ha már mikrofon került szóba, azt nem lehet megoldani, hogy amikor úgy beszélek a mikibe, h közben a hangom hallom a hangfalon, akkor ne késsen, vagy legalább is kevesebbet késsen a hang? Mert jelenleg elég durva, van 1 másodperc is sztem.
  • Willenbrock
    Kösz már jó a hang,tényleg a szoba-hatás volt az oka:)
  • Willenbrock
    Na most a hanghatásoknál "nincs" re állítottam,most úgy hallom megszűnt a dobozhang,eddig "szoba"-ra volt állítva.
  • Willenbrock
    Akkor csak az equalizerrel kell játszogatni?Realtek hangkártyám van amúgy,a mikrofonbeállításoknál az akusztikus visszhang csökkentés be van kapcsolva.Pontosan hol találhatóak a parametrikus eq-k?
  • duracellmumus
    vagy bisztos van valami klír sound fícsőr azt bekapcsolod és megszűnik a gerjedés...
  • duracellmumus
    csókolom az a doboz a szobád:)

akusztika, parametrikus eq-val ki lehet tekerni:)
  • Willenbrock
    Asztali mikrofont csatlakoztattam és a hangbeállításokkal kísérletezgetni kezdtem mert először nem szólt a mikrofon.Most szól de a fejhallgatónak doboz hangja van,és ha megütögetem a mikrofont hallható a fejhallgatóban is azt a hangot.Mi van rosszul beállítva?(hangbemenet Audio HD input,kimenet Audio HD outpot-ra van állítva,de mégis dobozhang van.)
  • Bandi 18
    Áram alatt volt és meghalt az alaplap kb ez.
  • krisz940122
    értek én a géphez csak mivel az ember nem minden írkál ki op rendszer telepítő cd/dvd-t ezért csak ebbe nincs sok tapasztalatom. de már értem.kiírom mint képfájl.thank you.:D
  • Hawk06
    Nem :D
    Sajnos nem volt áramtalanítva a gép.
    Mi történhetett?

• [HUN]FaTaL
    Dehogy lassú, főleg a városban. 6 megabit egyáltalán nem lassú. Még vidéken is 2 megabitem volt.
  • duracellmumus
    gondolom amíg kicserélted a ramot addig nem húztad ki a gépet a konnektorból?
  • tmisi
    Hát azon te nem fogsz netezni. :D Még szimpla text html oldal talán, de ha jön egy kis flash reklám, az bebasz majd neki. Mobilnet amúgy is lassú (legalábbis ezt mondják).
  • Lacee86
    Rossz hírem van: sztem új laptop. :( (Vagy ha tudsz használtan szerezni vmi jót, bár ezt nemtom h mennyire érdemes.)
  • Viliada
    Sziasztok!
    A laptopom IPII, 233MHz 128 MB ram. A mobil internethez meg (most látom, ahogy megérkezett) legalább 500MHz processzor kellene.. Mit ajánlatok, hogyan oldható meg, hogy tudjam használni? Proci csere, vagy mi? Lehet ezt bővíteni?
    Köszi!
  • Garrett27
    szerintem meg próbálkozz! Ne hagyd magad lebeszélni róla, így fogod majd megtanulni a linux használatát! Csak arra kell majd a telepítésénél vigyázni, hogy előtte a fontos dolgokat égesd ki dvdre (vagy több dvdre), hogy az adataid el ne vesszenek, ha a gépedről mindent le akarsz majd törölni a linux miatt.

És ha az image képét égeted ki 1:1-ben, akkor asszem már önmaga a cd fogja tartalmazni a rendszerindítás fájljait.
  • [HUN]FaTaL
    Nem. Képfájl felírása vagy valami ilyesmi.

De ha ennyire nem vágod szerintem hagyd a linuxot. :)
  • krisz940122
    de a neroban van olyan lehetőség hogy rendszerindító lemez készítése.nem azzal kell? vagy hogy? :D
  • kifli
    ja alényeg kimaradt, bármilyen íróprogival kiírhatod (én img burt használok) a lényeg hogy ne a legmagasabb sebességen hanem mondjuk 6x-osan
  • kifli
    öö ments ki minden fontos cuccot :)
    nem egy ember járt úgy hogy linux miatt minden adat elúszott, főleg aki nem nagyon méjedt még bele...
  • sambauer
    szevasztok. müködő dds convertert nem tudtok valahonnan ?
  • krisz940122
    csősztök. megvan a gépen a linux ubuntu 9.10.a saját magyar honlapjáról töltöttem le.most xp van a gépen. az ubuntu egy képfájlként van meg.hogy kell ezt kiírni egy cdre hogy fel tudjam telepíteni?rendszerindító lemezt akarok kiírni.tehát a kérdésem érthetően. Neroval hogy tudnám úgy kiírni cdre ezt a képfájlt hogy ha a boot menüben átállítom hogy a cd-t ismerje fel elsőként és benne van a lemez a gépbe és elkezdje a telepítést.előre is köszi a segítséget.
  • Hawk06
    Köszi a segítséget.
    Sajnos egyik megoldás se segített.MOst is ugyanazt csinálja a gép.
    Még annyit hozzáfüznék,hogy az egér is kap áramot (világít :D)viszont a billentyüzeten a ledek nem égnek egyáltalán.(hiába nyomogatom a NumLock-ot)
  • duracellmumus
    vegyél ki belőle minden alkatrészt és rakd össze újra.

ha nem segít akkor bios-reszet, és utánna tápcsere
  • duracellmumus
    tudom, futottam egy pár kört © krisz921216 kollégával:)
  • Hawk06
    Üdv.
    Egy kis segítségre lenne szükségem.Az a problémám,hogy kivettem a memóriakártyákat egy gépből és ujraraktam,a gép meg többet nem indult el.Nem is sípol legalább.A HDD led felgyul egy nagyon keveset pillog is,de a Power led egyáltalán nem gyul ki.A DVD író is kap áramot.Fogalmam sincs mi lelte.A proci hütű meg a tápegység hütőjes is elindul,ja és a HDD led folyamatsonan ég.A képernyőn meg abszolut semmi nem jelenik meg,készenléti állapotba marad.Videókártya alaplapi,azelött frisitettem drivert neki,bár nem hiszem,hogy ez számít valamit.
    Mielött kivettem a memóriakártyákat minden müködött rendesen.
  • josi
    Nem én szeretnék venni:)
  • duracellmumus
    amikor még 1950-pro 60k-ért árulták, páran felvágták volna érte az ereiket örömükben.

Ha szánsz rá anyit(és van raktáron) akkor mindenféleképpen!
  • Bandi 18
    Váó milyen jó árban van :O.
  • josi
    ezzel tuti menni fognak GDDR3 FULL AGP !!!
  • josi
    Már leírták, "vegyél egy radeon x1650 pro-t vagy xt-t és kész."
  • krisz921216
    Akkor ok...
    Egy utolsó kérdés:
    Az mind1, hogy 4x-es vagy 8x-os?
    Illetve a memóriabusz, memória típusa,stb... számít?

Esetleg ajánlani tudnátok?:-)
    Lényeg:
    Klasszikusabb darabok fussanak rajta..CoD2, NFS Carbon...
  • Lacee86
    Sztem lényeg h AGP-s legyen, amúgy elvileg igen. De tényleg vmi jót vegyél, ne vmi gagyit.
  • krisz921216
    Hi.
    Pixxel írta:
    de ennyire dobozba zártan nem élhetsz. 2004es lista, azóta jöttek más vga-k és nem frissítették. csak az akkor aktuális vga-k vannak benne.

vegyél egy radeon x1650 pro-t vagy xt-t és kész.

Kérdésem:
    Akkor teljesen mindegy milyen kártyát veszek?
  • Lacee86
    sziasztok

van 1 fejhallgatós mikrofonom, azt szeretném ha msn-en vagy skype-on beszélek, akkor a fejhallgatón halljam a választ, de ha bármi mást csinálok (film, zene stb.) akkor a hangfalon halljam a hangot, ja és persze ne kelljen kihúzkodni se a hangfalat se a fejhallgatót hanem egyszerre legyen a 2 bedugva. Szóval ezt hol lehetne beállítani? Előre is köszi.
  • fullazz
    Helló!

Lenne egy nagy kérdésem (számomra az) :)
    :
    Van nekem egy ilyen alaplapom:
    Asus P5ND2 SE

Szeretnék bele egy ilyen merevlemezt (ugyanaz mind2 csak 2 honlapról):
    Western Digital 1, 5TB 7200rpm SATA-300 32MB WD15EADS
    másik honlapról ugyanaz

Azt nem tudom hogy ezek szeretik e egymást, mert ha nem jó az alaplapomba akkor nem rendelem meg, nem kell poháralátét! :D
  • Gyovai
    A ram 2048DDRII 667MHZ
  • MR ME
    hát proci okés, de 8500gt...meg 2 giga ddr667 már kevésbé korszerű a mai játékokhoz sajna :(
    persze egy ilyen 1280x1024hez még akár jó is lehet
  • MR ME
    nekem az van lassan fél éve, csak ajánlani tudom :)
  • Gyovai

Ebbe az lapba kéne:
    http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-945gcm-s2c.html

Aztán nem bírnám kihasználni.Meg nincs is annyi kp-m hogy az általad említetett vegyem meg.
    Biztos olyan nagyon szar az E6750 2x 2.67GHz mai viszonylatban?
    Mert ha megvenném:
    említett proci
    2gb ddr2 667
    geforce 8500gt 512mb
    Mai játékokat vinné?