!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Protector
Sziasztok.PityeregniXD meg segítségért jöttem.
Az a nagy problémám h szarul megy a rendszer.Vagyis a játékok.Hihetetlenül alul teljesít a gép játékok terén,fõleg mikor sok dolgot kell megjelenítenie.Pl GTA4,Prototype(másnak jóval gyengébb gépen jobban teljesít).A szaggatás belassulás grafikai beállítástól független.A gép tegnap lett újratéve.Windows xp sp3-as.Mindíg is volt ez a probléma de most végére szeretnék járni.A Vezérlõpul/rendszerben a procit 1ghz-snak vagy 999Mhz-snak írja.Olyat h oda 2.70Ghz lenne írva még nem is láttam pedig az a sebessége az 5200+nak.
Itt a bizonyíték.

Csináltam képeket a Biosból hátha vki észrevesz vmit amit ki kéne próbálni.
Ha vki írja h mirõl csináljak képet azt szivesen megteszem

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Bandi 18
Attól függ mi az ami túlmelegszik. Mert ha egy alkatrész túlmelegszik az okozhatja azt hogy lekapcsol a gép, ami a porosodásnak rossz hûtõnek köszönhetõ.

Harly18
És a rossz VGA okozhatja azt, hogy a laptop túlmelegszik és kikapcsol magától?

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Bandi 18
VGA rossz. Köss rá egy külsõ monitort, és ha ott is ilyen akkor tutira VGA.

Harly18
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy laptopon a képernyõ, közvetlenül a bekapcsolás után ilyen lesz, mint a képen. Ekkor villódzanak a csíkok, hol kitisztul, hol ismét ilyen lesz, és olykor fél órát is kell várni, mire kitisztul a kép és tökéletes lesz. S ez minden bekapcsolás után ilyen. Nem tudom mi lehet a baj, a monitorral nem lehet gond, mert egy idõ után jó lesz, talán a videókártyával lehet gond? Vagy vírus? Nem jöttem még rá sajnos, mert elvileg fél óra után mûködik rendesen...

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Garrett27
mindenképpen erõsebb VGA, a procit felerõsíted, a GT helyett GTX+ vagy inkább egy GTS250-et, ami 100 wattal kevesebbet igényel a 9800 gtx+tól (de ezt is minimumnak tartom, még ettõl is egy osztállyal nagyobbat vehetsz, a procihoz mérten)

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

duracellmumus
üdv!

általában aki raid kötetbe rakja a vincsesztereit, annak van vele valami célja:
-sávszél növelés
-adatvesztés elleni védelem
-netán hibajavítási lehetõség

döntsd el melyikre van szükséged!

érdemes uo. vincsiket használni(lehetõleg firmware is egyezzen meg, ha sorozatszámok egymás mellet vannak az a legjobb<#circling>)

az alaplapra integrált rdid-vezérlõkben nem szabad megbízni, elég gyakran széthullik tõlük a raid-kötet (intel ich7-10 sem kivétel)! Hacsak nem valami Tyan vagy IBM az alaplap.

Érdemes 5-10 ezer körül venni egy 4-eszközt kezelõ raid-kártyát ha mindenképpen raid-et akarsz és szeretnéd hogy üzembiztos legyen.

Remélem segítettem?!

Apunak mindig igaza van! Most is.

Lacee86
Én elfogadnám, bár ha már én állítanám össze, inkább egy E7400 és erõsebb VGA.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

[HUN]FaTaL
2giga ram, kingmax maradhat szerintem semmi gond velük. Vegyél értelmes tápot, ha nem tuningolsz cooler maradhat. Cserélj VGA-t😄 Amúgy ehhez a géphez egyelõre szerintem felesleges hozzányúlni.

http://goo.gl/gd6Zi5

Solten
Hello. Vegyel valami ertelmes tapegyseget, meg egy jobb CPU coolert. PL OCZ Vendetta 2. +2 GB RAM, meg esetleg a vidikartya cserelheto erosebbre.

Saor Alba

Sziasztok!!!
Az lenne a nagy kérdésem, hogy milyen új cuccot vegyek a gépbe, mert szeretném egy kicsit tuningolni.
GIGABYTE GA-790X DS-4
Gigabyte 9800GT 512MB GDDR3
HKC - USP-5550 550W
200 GB Samsung SATA2
500 GB Hitachi SATA2
2db 1GB KINGMAX DDR2 1066Mhz
AMD Phenom X3 8450
A segítséget elõre is köszönöm szépen!!!
Bandi 18
A vinyóknak egyformáknak kell lenniük, ez fontos. Meg az hogy milyen Raid-et is használsz azt is érdemes elõtte átgondolni. Annyira én sem értek hozzá, csak ennyit 😊.

Hali!
Haver megkérte hogy menjek el hozzá újrarakni a windowst. A kérését kieglszítette azzal hogy szeretne RAID-ot is kiépiteni. Két DB sata vinyóból, mind2 samsung. JÁrtas vagyok az informatikában, sok midnent tudok de mivel nincs két vinyóm csak egy, ezért ilyet még nem csináltam. De tudom hogy mire való és hogy létezik meg ilyenek. Arra való hogy egyesítsünk vinyókat és egynek lássa a windows ugye? windows reinstallnál én ezt ugy szeretném kivitelezni, hogy windows reinstall elõtt még bemegyek biosba, aktiválom a raid módot, restart, feljön a kiirás, ctrl i kombinációval feljön az ablak (gigabyte alaplap), és rámegyek arra hogy hozza létre, ott kihangsulyozza a lap hogy minden adat törlõdik. Gondolom ekkor egy formázás játszódik le. Utána windows install és mident ugy csinálok mintha a saját gépemet csak a raid drivert is felteszem amit leszedtem a honlapról. Jó a józan paraszti logikán alapuló elképzekésem?
A gép:
Gigabyte GA-8IK1100
Ati 9600 pro (ehhez felrakhatom a legrisebb catalystot vagy tegyek neki egy korabelit vmi 5...x et? Melyikkel járna jobban? CoD2 zik néha azt tudom)
2 vinyó: HD160JJ/P & SP1614C

DaemoonHunter
Az nem gond, bár egy használtba való befektetés nem túl nyerõ ötlet, ha találok jó áron, akkor megpróbálkozok vele!

MR ME
sztem is memória halt meg rajta, akkor szokott szétesni a kép, ha tudod akkor gariztasd

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Nincs mit.

És ha valaki tud segiteni a lentebb említet problémámban akkor az pls tegye meg.

Elõre is köszönöm.

Mindenkit az élet tanít. De a halál vizsgáztat. És nála bizony mind elégtelent kapunk&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;.

Köszi, már fel is sikerült rakni Zune-t 😊

Nincs mit. Küldtem az e-mailt.
Pls jelezd ha rendben megérkezett.

Mindenkit az élet tanít. De a halál vizsgáztat. És nála bizony mind elégtelent kapunk&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;.

Köszönöm, küldtem privit.

Hali. Hali ha löksz egy e-mailt elküldöm neked a kereset file-t.

ÜDv!

Microsoft Zune programot szeretnék feltelepíteni, de nem engedi, mert hiányzik egy fájlom: Image Mastering Api v2

Windows honlapról meg csak úgy engedi letölteni, ha eredeti, valaki esetleg nem tudja honnan szedhetném le windows update nélkül?
Thx.

Hali. a következõ lenne a problémám. Pár napja játék közben elkezdet szétesni a kép. Változó idöközönként.
A vidikari Gigabyt 9800 GT 1 GB DDR3
Lehet hogy a memoria adta meg magát rajta?

egy kép a hibajelenségrõl.

http://kephost.com/images/984_Untitled.png

elõre is köszönöm a segítséget.

Solten
Ha talalsz bele meg hasznaltan S939-es procit... Mert ujat mar nem igazan...

Saor Alba

DaemoonHunter
Lassan ideje lenne egy gépújításnak, de nézegettem a gigabyte oldalát az alaplapommal kapcsolatban, és a következõt találtam:
link
Láttam, hogy vannak különbözõ frissítések, és ha nem értettem félre semmit, akkor elképzelhetõ, hogy ha frissítem a BIOS-t, akkor felismerné a kétmagos procikat is? Igazából nekem egy 4800+ bõven elég lenne, s egész olcsón megúsznám, a dolgot õszig.

[HUN]FaTaL
Formázd meg teljes formázással és akkor letiltja a bad részeket. De ha egy vinyó haldoklik, akkor a bad sectorok szaporodnak, sosem bíznék rá fontos adatot.

http://goo.gl/gd6Zi5

duracellmumus
üdv!
számold meg hány kocka van a képen😊, ezzel oszd el a vincsi területét.

majd számold meg hogy hányadik ez elsõ egészséges zöld kocka a pirosok után.
ezzel szorozd fel az elsõ hányadost...
biztonság kedvéért adj hozzá 10mb-t és onnan indíthatod a partíciót😊))

Apunak mindig igaza van! Most is.

Bandi 18
Samura 3 év gari van. Lejárt már?

atenza
Bad sectoros az egyik régi winyóm, de mivel egy kuapcba vannak a rossz részek, így nem lehet valamilyen programmal megoldani h oda ne írjon semmi? Vagy egyszerûen hogyan tudnám partícionálatlanul hagyni azt a részt? Honnan tudom meg hogy melyik a hibás rész?

Bandi 18
Ez mûködni szokot amit leírtam. Reset, rádug egy gép utp-n felkonfig és megy. De ha egyik géped sem kap IP-t akkor valami nagyon el van gányolva benne...

mondom hogy a routert szoktam resetelni, ha nemjön be anet, reset és utánna bejön
de most akkor mit kezgyek vele?
Bandi 18
Igen. De ha nincs jól beállítva akkor nem tud konnektálni. Ugyanúgy tárcsáz fel mint a számítógéped.

Bandi 18
Na azt kötve hiszem 😄. Akkor nem nyomtad elég hosszú ideig. Amúgy véletlenül nem a modemet szoktad eddig resetelni? mert azt is lehet

a link sataus van disconnect-ben azt kéne visszaállítani nem?
jóvan de máskor is reseteltem már és volt net
Bandi 18
Restelted? Mert akkor persze hogy nincs net, mivel elment minden beállítás.

az a helyzet hogy atelón is elment a net, a helyi hálózatba voltak fölösleges pipák, kivettem, és bejött a webes beállítás, ott próbálok valamit butykölni, most nem is othon vok, mert igy már sehol nincs net:S
Bandi 18
De az többet fog fogyasztani mint egy router.

Bandi 18
Olyan amin elfut egy linux 😄. Kb egy 500-as penti elég neki, de próbálkozhatsz 333-assal is.

Dark Angel 666
egy gépen szeretnék Linuxos szervernek használni router helyett
az érdekelne engem hogy ehhez milyen gép kell

kifli
havernak msi-je megadta magát far cry 2-be, fix 30-35 fps-e van szûrõ nélkül, 2x aa-nál 18 volt a max, 3870 azért erõsebb a 3850-nél
Bandi 18
Oké akkor reseteled a routert. A hátulján van egy gomb amit tûvel be tudsz nyomni tartsd nyomva pár mp-ig majd engedd el. Ekkor mindent töröl belõle, alapra állít mindent és elvileg menni fog a dhcp, így már be tudsz lépni a konfigjába.

az webes felületen lett beállítva ami jelen esetben lehdtetlen
Bandi 18
Okés. Akkor mássz be a router konfig menüjébe.

minden a hejére van dugva
és az ip kérés automatikus
Bandi 18
Ha rá van dugva a router akkor sem kap ip-t? jól van összedugva? Wanba kell a modemet lanba a gépet.

dhcp engeéjezett.
Ip-t ndmkap
Nemvolt áramszünet de este mindig áramtalanítok és eddig jó volt másnapra
Bandi 18
Milyen IP címet kapsz? Volt áramszünet? Ip címet a hálózati kapcsolatoknál tudod megnézni.

DHCP-t: Rákattintasz az élõ kapcsolatra---> az abak alján a tulajdonságok gombra---> a listából kiválastod a tcp/ip-t és megint rányomsz a tulajdonságokra. itt elvileg azt kellene látnod hogy ip autómatikus lekérdezése.

ö eddig volt net. Magától ment el. Dhcp nemtudom mi és hogy holvan
tigerbácsi
Ámen :-D

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!