!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will use google before asking stupid questions.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 62-1009-001131-00101111-040201-VIA_P6$P4VMM2_KOB P4M266 NDSUMX RELEASE 10/09/2002
Alaplap neve ECS P4VMM2
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel NetBurst
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 100 MHz (QDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3200 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa VIA V-Link
Busz szélessége 8 bit
Alaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1
Bõvítõhelyek 2 PCI, 1 AGP, 1 CNR
RAM foglalatok 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio, Video
Fizikai formátum Micro ATX
Alaplap mérete 240 mm x 240 mm
Alaplapi lapkakészlet P4M266(A)
Alaplap gyártó
Cégnév Elitegroup Computer Systems
Termék információ http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductList.aspx?CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0
BIOS letöltés http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/Category_Download.aspx?Categoryid=1
egyébként, ha "az egész rendszert újítom" az anyit takar hogy tök új gépet veszek, vag ylegalább is uj alaplapot, provcit, ramot meg ilyenek, ami meg rohadt sok, nem?
még jó hogy szedtem le everestetXD
CPU típusa Intel Celeron, 2000 MHz (20 x 100)
Alaplap neve ECS P4VMM2
Én úgy jöttem rá, hogy a táppal van baj, hogy levágta az áramot egy párszor, de a végsõ lökés az az volt, amikor már úgy is levágta az áramot, hogy be se volt kapcsolva a gép! Amióta kihúztam a tápot, azóta nem tûnik el az áram, most fogom kipróbálni kölcsöntáppal a gépemet.
Szóval szerintem 99%, hogy a táp. Reinstall ide vagy oda, ez az lesz!
\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
az a 70-75 fok kicsit talán soknak tûnik, de am ennek még nem kéne gondot okoznia
Hõmérsékletek
Alaplap 35 °C (95 °F)
CPU 48 °C (118 °F) 60-65 körül játéknál orthossal 70-75
1. CPU / 1. mag 32 °C (90 °F)
1. CPU / 2. mag 32 °C (90 °F)
GPU dióda 45 °C (113 °F) 65 játék Burnout Paradise alatt felforr! 15-30 perc után!
SAMSUNG HD321KJ 30 °C (86 °F)
Az meg hogy a winfos újraindul megkergül nem csak melegedéstõl lehet. Mondjuk pl rossz a memória idõzítés beállításod, vírus, memhiba.
Írd le mennyi az egyes alkatrészek hõmérséklete, mert így látatlanba semmit nem lehet mondani, hogy sok vagy kevés.
ma játék közben újraindult a gép, és amikor megjelent a logó akkor is. kikapcsoltam és betöltött! meg múltkor is
de ma is és anno nagy vihar volt erre! igaz van szünetmentes tápom de az is megkergült anno!
még valami az alaplap meddig melegedhet fel?? amit még elvisel?
de újraindulás után mérte az everest! lehet hogy melegebb volt!
Burnout(TM) Paradise The Ultimate alatt meg a videókari melegszik fel!
a házba van venti
valami jó hûtést kéne néznem mert nyáron elég szar a helyzet mivel úgyis meleg van és a szobám is melegszik nagyon!
vízhûtés kéne vagy kompreszor! mert a ventik nem nagyon jók!
Szeretnék segítséget kérni tõletek a gépemmel kapcsolatosan.
kb. fél éve jelentkezett egy számomra nagyon érdekes probléma.. A Gépem gondolt egyet és csak úgy minden ok nélkül hirtelen kikapcsolt..semmi elõzmény, semmi hiba üzenet, semmi!
A dolog a napok múlásával egyre rosszabb volt.. Minden egyes nap egyre kevesebb idõ maradt a gépemnek és a kikapcsolások egyre gyakrabban történtek. Egyik nap a dolog nagyon elfajult, nem akart bekapcsolni a gép. Éppen bootolt be a rendszer és a szokásos logót látom a képen amikor egyszerûen kikapcsolt..és akárhányszor indítottam újra mindig itt halt meg.
Sokat próbálkoztam és kb 15p múlva bekapcsolt rendesen ám ahogy betölt a rendszer kb 5 percem van és kikapcsol megint és a problémák újra jönnek. De ! Ha 5 perc alatt elindítom gyorsan a kedvenc játékomat akkor nem kapcsol ki a gép..volt hogy 12 óráig bekapcsolva volt a játék és nem halt meg. De ahogy kiléptem a játékból szinte azonnal meghalt.
A jelenség persze egyre furcsább volt és már nem volt mit tenni újra kellet rakni az akkori Op.rendszert..Vistát cseréltem ugyan olyan Vistára...(kb 5 hónapig használtam a Vistát és csak ezután jelentkezett az elsõ probléma)amikor újra raktam a rendszert hetekkel késõbb újra kezdõdött és pontosan úgy zajlott le ez a jelenség ahogyan elsõnek.. Még egy párszor eljátszottam ezt amikor is kb 1,5 hónapja felraktam
a Win7-t. Azóta semmi gond nem volt minden ment simán..pár hete viszont megint jelentkezett egy tünet... játék közbe kikapcsolt magától a gép..Gyorsan újra indítottam és semmi gond nem volt ám vasárnaptól már megint komoly gondok vannak..ha egyszer kikapcsol a gép vagy újra indul akkor aznap tuti nemfog bekapcsolni..de ez is fura..ha kikapcsol és megpróbálom beindítani a bootolásnál meghal de ha várok egy napot akkor tökéletesen elindul..
Mivel már ismerem a tüneteket ezért kitudom számolni hogy kb még 2 nap és a gép megint meghal..de már csak a Reinstal fog segíteni (itt jegyezném meg hogy a Vista DVD-t anno nem akarta be bootolni mert ugyan úgy meghalt a gép, ezért elsõnek fel kellett raknom az XP-t és csak utána a Vistat)
Röviden ennyi... Ha valaki tudja mi a probléma az kérem segítsen... akárhány magát "profinak" hívó embernek elmondtam csak hülyeségeket beszélt.. (gondolok itt a " biztos a hûtés a rossz" nem rossz ötlet de ha belegondolunk az..)
Nagyon fontos lenne már csak bennetek bízok! Segítsetek!
- AGP VGA drágább
- DDR Ram drágább, lassabb
- Egymagos proci, nem hajtja ki a VGA-t.
http://goo.gl/gd6Zi5
35-40 fokoas néha!!
@ Hellomarci
mégegyszer köszi!
Nem tom mekkorák az igényeid, vagy mire kéne pontosan a gép, de pl. extra olcsón alaplap + E5200 proci + mondjuk 2 giga DDR2 ram (mert gondolom még DDR1-es ramjaid vannak most a gépben) kerülne kb. 40-be.