64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Kinetic
    hiába szedem le a 9.11-es ha újra indul a gép nem érted?Kikapcsol és újraindul magától!!!Mit nem értesz ezen? :D
  • Puhos
    A driver-t innen válaszd ki. Szerintem neked hotfix-es driver-t kell feltenned.
  • Kinetic
    ezt tettem fel:
    9.10-est...nemtudod jó-e ez
  • Puhos
    Csá!
    Hotfix-es a driver amit feltettél?
  • Kinetic
    Valaki tudja erre a megoldást?Porblémám
    Röviden annyit fűznék hozzá hogy nem engedi feltenni a 9.11-est mert kikapcsol a gép és újraindul telepitéskor és nemértem miért.Amúgy Service Pack 2-es XP és HD2400 AGP-s Ati Radeon
  • Rash87
    Hellosztok.
    Valaki tudna nekem segíteni. Most cseréltem videókártyát (Ati 4850), s régebben simán rá tudtam csatlakoztatni,h tv-n lehessen látni a monitor képét. Akkor annyit csináltam,hogy összekötöttem, Catalyst-ben bepipáltam h TV Detected,megjelent a másodlagos képernyő,s át tudtam tenni így. De most hiába pipálom be,a másodlagos képernyő szürke,tehát nem lehet vele semmit kezdeni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Milyen beállítás hiányzik?
  • FMassa
    köszönöm mindenkinek a segítséget.
  • Lacee86
    Az iso az egy képfájlt. Nero-ban "CD kép lemezre mentése" opciót válaszd, és ott add meg ezt az iso fájlt.
  • Zoli007
    Van olyan hogy képfálj felírása/burn image. Azt az opciót kell kiválasztani.
  • krisz940122
    szerintem úgy kéne hogy a cd író programban kiválasztod hogy képfájlt kiírása vagy vmi ilyesmi és kiválasztod a képfájlt és KIS SEBESSÉGGEL! kiírod.
  • FMassa
    köszönöm a segítséget.hát magát az iso-t írtam ki.akkor ebben van a probléma.akkor csomagoljam ki és magát a kicsomagolt fájlokat írjam ki?

• krisz940122
    de ez csak ideiglenesen jó .mert már csináltam.olyan megoldás kéne hogy ha az egyik szobából áthajítom a laptopot a másik szobába a net megmaradjon :)
  • Zoli007
    Azok olyan rúgós biszbaszok. Egy tűvel próbáld meg kicsit feljebb piszkálni.
  • Zoli007
    Ugye nem az ISO fájlt írtad ki? Mi van a lemezen?
  • krisz940122
    ja és #50345 még mindig él :)
  • krisz940122
    tegyél rá linux ubuntut.ha megismered ezt az rendszert többet nem is akarsz xp-t bővebb információ itt olvasd el az ubuntu ígéretet.egyből az jön be.+ nem kell rá vírusirtó.ha mindenképpen xp-t akarsz próbáld meg ugyan így kiírni a képfájlt csak lassabban.
  • krisz940122
    jobb gomb a sajátgépre tulajdonságok és ott keresd meg vhol az eszközkezelőt.ott le tudod tiltani.
  • krisz940122
    már tudom hogy kérdeztem de nem volt válasz és fontos lenne.
  • krisz940122
    csősztök.kéne egy kis help.jön a telefonzsinór a modembe a modemből pedig az utp patch kábel a laptopba.de ahova dugni kell az utp kábelt a laptopba abba vannak ilyen kis fémcsíkok vagy mik.azok egy kicsit le vannak nyomva ezért nagyon sokszor a gép nem érzékeli hogy van net.ilyen kor meg kell mozgatni a kábelt és újra jó lesz egy ideig.DE! ha az asztalon akár egy millimétert is megmozdítom a laptopot egyből megszakad a kapcsolat és meg kell mozgatni a kábelt.ez nagyon idegesítő.na most nekem olyan tanácsok kellenének hogy házilag mit tudnék csinálni azon kívül hogy usb stickes net és hogy cseréltessem ki a laptop belsejét kb 60 ezer Ft ért.néha a kis csíkokat egy tűvel egy kicsit feljebb húzgálom de az is csak ideiglenesen működik.kicsit hosszúra sikeredett de lécci segítsetek.előre is köszi
  • FMassa
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy újra szeretném telepíteni az xp sp3-at és eljutok addig h xp telepítéséhez nyomjon entert.Megnyomom és kiírja h tegyem be a windows xp sp3 cd-t, de a baj az h bennt van.A cd-re iso-ba írtam ki ahogy mondták.Ha valaki tudna segíteni, hogy mi a megoldás, nagyon szépen megköszönném.
  • madred

Sziasztok

Kis segítség kellene bár valószínű, hogy csak béna vagyok. Van egy PB easynote sw51-004 laptopom. Ebben a " kedves " jószágban már kétszer kellett alaplapot cserélni, mivel a 4 usb port közül az egyik alaplap közeli nem működött ( működik ). Ezzel úgy gondolom együtt kell élnem, de...a rendszer folyton jelez hogy " Az USB eszközt nem lehet felismerni ". Hogy tudom ezt a figyelmeztetést kikapcsolni? Kikapcsoltam azt a gyökérhub-ot amin a hibás port van, de akkor nincs WIFI-m sem mivel a 4 portra jut 2 hub valahol a laptop mélyén. Egyenként is le tudom tiltani, hogy ne is keresse?.....rendesen béna vagyok
    A segítséget előre is köszi ! :R :R

üdv
    madred
  • Zoli007
    Nagyanyámék 82-es Samsungával is ugyanez volt. De csak náluk otthon csinálta, az üzletben nem. Aztán 2 hét után abbamaradt, azóta sem tudjuk mi okozta. Viszont, ha rájössz, érdekelne az oka.
  • manhunt1992
    Sziasztok!!!
    Vettem egy Samsung 102cm-es Full HD TV-t és az vele a problémám, hogy a TV hangszórója csipog.Ha átkacsolom külső hangszóróra, akkor a házmozi szól rendesen.A segítséget előre is nagyon köszönöm szépen!!!
  • rooney8
    köszi, holnap kipróbálom
  • berlinboy6329
    Az,hogy lehet hogy a BIOSban ki van kapcsolva az alaplapi hangkártya,mégis felismeri a Windows és telepitené a drivert hozzá?
  • balcsi70
    Memtest

memtest jól megdolgoztatja a gépet(én is kipróbáltam mikor megvettem a laptopot) átment a vizsgán.
  • rooney8
    ezt azért írja, mert ugye lefagyott a gép és ilyenkor újraindítom, és ilyenkor természetesen váratlanul megszűnik az energiaellátás... bár attól még lehet táphiba. amúgy még régebben (xp-nél is ezt csinálta, csak nem ilyen gyakran) azt is írták hogy lehet hogy memória hiba... akkor viszont tudnátok ajánlani valami jó memória tesztelő programot?
  • NiGhTM4R3
    Hali
    Hangproblémám van
    5.1-es hangszettem van, eddig minden rendben volt vele
    Távirányítón van Stereo/Surround + 5.1 opció. Az előbbinél a hang 'középre' összpontosult, amíg 5.1-nél szétoszlott a többi hangfalra.

A problémám az, hogy ha 5.1-be kapcsolok, akkor a:
    -Rear Left
    -Rear Right
    -Center
    Hangszórók süketek!

Elvileg minden jól van bedugva, és Stereo/Surround opcióban szól mindegyik, csak hát az nem 5.1 :S
    Realtek driver is a legújabb. Xp újratelepítés után is fennállt a probléma.
    Itt egy kép a beállításokról:
    KÉP
  • Kinetic
    valami Catalyst Contorol monitoring hibát észlelt ezért leáll
  • Kinetic
    köszi csak az a baj hogy nem akarja telepiteni.Meg a gép inditásakor azt írja ki hogy a Catalyst Control hibát észlelt ezért leáll....meg ilyenek :S
  • pxxl
    sztem nem fogja, de egy próbát megér, ha ígyis úgyis kuka :)
  • balcsi70
    Kösz a válaszokat.Itt nem az volt az érdekes hogy meg tudom e forrasztani vagy sem(mert csináltam már meg olyan hifi sztereo videónak az alaplapját hogy a szervizes azt mondta hogy ezt el kell felejteni) hanem hogy egyáltalán utána leolvasná e a fej vagy sem(már amúgy is a szekrénybe van a cucc-pihen) csak fölöslegesen gondoltam ne álljak neki a melónak.
  • pxxl
    ha már úgyis szar akkor nem mind1?

?hűje? remélem csak vicc volt
  • Lacee86
    Hát én nem értek hozzá, de sztem ilyen kütyüket steril laboratóriumi környezetben speckó cuccokkal gyártanak, szóval te házilag nem hiszem h sokra mész a forrasztgatással. Én nem bántanám a helyedben, mert félő h végleg elcseszed a Hifit.
  • balcsi70
    Sziasztok,gondolom nem ideillő de mást nem találtam.
    Van egy Panasonic Hifim(kb 10 éves)nagyon úgy néz ki hogy a cd olvasó fej dögledezik mert minden 2-ik cd-t már nem olvassa be.Szétkaptam megtöröltem a fejet,(használtam olvasófej törlő lemezt is)akkor jó kb 1-2 lemez olvasásig aztán megint behal.Az lenne a kérdésem hogy ezekbe milyen fej van? Nekem van egy asztali számítógép cd olvasom abból ha átforrasztanám a fejet nem olvasná be a lemezeket? Lehet hogy hűje kérdés de legalább nem halok meg hűjén
    Köszi a válaszokat.
  • Lacee86
    "Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
    Én igazából csak erre alapoztam a tippem.
  • Garrett27
    Igaza lehet Laceenak, havernak volt hasonló gondja és vírustól kezdve annyi mindenre le volt kezelve, a végén se vírus se semmi nem volt a gépen (már a teljes újraformázás és reinstall is szóba került), a táp volt a hibás. Neki olyan alattomosan jelentkezett, hogy egyszer egy nap amikor bekapcsolta a gépet, restartolt háromszor. Többször nem csinálta, csak egyszer egy nap, minden nap! Tápcsere után azóta is műxik szépen.
    Mindenképpen megér egy próbát.
  • Lacee86
    Lehet h kezd behalni a tápod, de ez csak tipp.
  • rooney8
    egy lefagyás után ezt írja a naplóba...

Log Name: System
    Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Date: 2009.12.06. 23:29:40
    Event ID: 41
    Task Category: (63)
    Level: Kritikus
    Keywords: (2)
    User: SYSTEM
    Computer: XY
    Description:
    A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>2</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2009-12-06T22:29:40.246820600Z" />
    <EventRecordID>39938</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Tomi-PC</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">false</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    </EventData>
    </Event>
  • rooney8
    hali
    egyre sűrűbben fagy le a gépem, amin csak egy reset segít. teljesen random csinálja, mikor "olyan kedve van"... lehet hogy netezek, lehet hogy msn-ezek, lehet hogy photoshoppolok bármikor lefagyhat... :S ötletek?