64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Gyovai
    Értem!
    Hát jelenleg az a kérdés hogy
    Gigabyte 8500Gt 512mb DDr2 kártyámat lecseréljem e ASUS 8600GT 256MB DDR3 SILENT-re..
  • Gyovai
    látom neked is hasonló kártyád van , szerinted érdemes lecserélni az említettre?
  • Gibor
    Mennyit költenél rá? ha 40ér megéri akkor 5770 Mivel dirt2 höz jóljön a dx11 :D,ha 30 akkor 4870 ha 20akkor 4830 ha 15ezer 4650 ha 10ezer 4550, csak olcsó kategóriában nézd meg hogy ddr2 es vagy ddr3 as a ram e, ddr2 t nemérdemes.... Szerintem ezekkel járnál a legjobban.
  • Gyovai
    Hát elvileg cserélném a 8500gt a másikra.
    Hát jtáékra szeretném legfőképp(mw2, cod5, dirt, dirt2,) ilyesmi játékokhoz..
  • Lacee86
    Az első jobb természetesen. De már régi darab amúgy, nem igazán nyerő. (Bár nemtom, h mire kell pontosan; meg persze ha használtan olcsón veszed, úgy ok.)
  • Gyovai
    Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni hogy melyik kártya a jobb?
    ASUS 8600GT 256MB DDR3 SILENT vagy Gigabyte 8500Gt 512mb DDr2?
  • Gibor
    Ugyanis azért kellene, mert videót szeretnék vágni sony vegassal, csak az elöző gép, win xp nél nem fejeztem be, kimentettem mindent, mostmeg a tömöritetlen videoknak a hangját lejátsza sony vegas de a video sávnál csak media offline van, pedig felismerte a videokat hiszen hangjuk van.
  • Gibor
    Telepítés végénél valami registry hülyeségnél azt mondja hogy hozzáférés megtagadva, pedig futtatás rendszergazdaként indítottam.
  • kifli
    nekem az van fent w7 64bit-en
  • Gibor
    win7 re nemtom feltenni a k-lite ot sem...
  • Bandi 18
    Az összes codec pack szar. FFdShow + mediaplayer classic ennyi és mindent le lehet játszani.
  • kifli
    az ace codec pack szar, k-little codec packot tedd fel
  • Gibor
    Win7 64bit nél a tömöritetlen avi t mivel tudom lejátszani? Xp nél csak feldobtam az Ace Mega codecs pack et de win7re ez nemjo.
  • SovereignX
    Az van fenn. De szaros GTA CSAK 9.1 mellett hajlandó normálisan menni. Anélkül hiányos a textúra. El el tűnik pl az autók burkolata a falak egy része. Ilyen szar. A 9.1 vmiért jó neki.
  • [HUN]FaTaL
    9.1? Az Januári, nincsen. Tegyél fel 9.11et.
  • Ambient
    Köszönöm válaszod, valahol Én is így gondoltam csak nem voltam biztos benne! THX!!
  • SovereignX
    Nem tudja vki Catalyst 9.1 driver van Windows 7hez? Mert e nélkül a GTA 4 ronda. Előre is kösz!
  • [HUN]FaTaL
    Semmi közük egymáshoz, minél gyorsabb memóriával ellátott VGA-t érdemes venni (DDR2-t felejtsd el VGA-n, lassú sz*r)
  • Gibor
    Majd tiszta fejjel csnálok képet, nem telefonnal ghanem fényképezőgéppel aztán megmutaotm a bios beállításokat.... sry sscak ittas állapotben iirok...
  • Ambient
    Hi!

Volna egy láma kérdésem..
    DDR3-as videokártya használható olyan alaplappal amelyben DDR2-es ramok vannak vagy igazából nincs sok közük egymáshoz?
  • [HUN]FaTaL
    Attól még lehet bad sectoros, vagy sérült is lehet az XP.
  • Molnibalage
    Ez lett volna a vizsálat tárgya. Akkor ez megerősítést nyert. (Ennek ellenére fura, hogy a BIOS látja sőt, a Win install elején, még a partíciókat is.)
  • [HUN]FaTaL
    Esetleg tegyétek egy USB-s rackbe és dugd fel menet közben a gépre a racket, akkor kiderül mivan.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor a te alaplapodon már fordítva működik. :) Nem néztem az aláírásod.

Régi P4es alaplapokon az IDE feljebb volt mint a SATA, így fordulhatott elő, amit írtam.

Valószínűleg a cimbid vinyói szarok.
  • Molnibalage
    Mit jelent az, hogy a BIOS-ban levő elsődleges vinyóra? Az első a listában az SATA-s vinyóm. Az minidg bent van. Azon van az én oprendszerem. Az IDE-sem a lista 4. helyén van. Mikor az kihúzom a saját gépemen, akkor is bebootol. Ha a cimbi bármelyik vinóyját, akkor nem.

Komolyan mondom, hogy ez fekete mágia...
  • [HUN]FaTaL
    Húzd le az IDEs vinyód, nem fog bebootolni. A BIOSban lévő elsődleges vinyóra pakolja a rendszerfájlokat az XP telepítője (NTLDR, autoexec.bat, config.sys, boot.ini stb.)
  • Molnibalage
    De miért az? Nem értem. Most is van bent egy IDE-s, az enyém. Mégis a SATA-ról bootol minden segítség nélkül. Kicserélem egy másik IDE-sre amin nincs még oprendszer sem, akkor miért arról akar boolni mindig? Slave juperen volt az ide, de masterreal és cable selecttel is próbálkoztam.
  • [HUN]FaTaL
    Az IDE vinyóra pakolta az XP-d a rendszerfájlokat mivel az a Primary, ezért akar a másikról bootolni amin sérültek a fájlok.
  • Molnibalage
    A cimbim két vinyóját látja a BIOS, az egyiken oprendszer is van, XP. A rendszere nem bootol be. Bejön a kezőkép és aztán szeva.

Csökkentett módban két sys file-t még keres, de aztán csá ott is. (SPDT.sys, d334bus.sys.) Minkét vinyó teker.

Akkor a következő a tényállás. Nekem két vinyóm van, egy IDE-s és egy SATA-s. A SATA-n van XP64-em. Mikor az én IDE-semet kiveszem és bármelyik cimbi féle szintén IDE-s vinyó megy be a helyére, akárhogyan erőlködö, a gép mindig a cimbi vinyójáról akar bootolni, még manuális kiválasztás után is a boot menünél. Mi a rákot kell ilyenkor csinálni? Láttam én már sokmindent, de ilyet még nem pipáltam...

A bátyus gépében több vinyó is van. Ott csak annyi a tünet, hogy az adattárolásra használt vinyóhasználata esetén a boot folyamat elindul, XP is elkezd tölteni, de a töltés ott is megáll.
  • [HUN]FaTaL
    Procid FSBje nem 1333 véletlen?
  • Gibor
    Üdv, lenne egy olyan gondom hogy van nekem egy 1600Mhz es DDR3 as ramom... ami CL7 es 7-7-7-21 időzítéssel, de CPU-Z szerint

Frequency: 669,7Mhz
    FSB:Dram 3:10
    CAS#Latency (CL) 9 clocks
    RAS# to CAS# Delay (tRCD) 9 clocks
    RAS# Precharge (tRP) 9 clocks
    Cycle Time (tRAS) 24 clocks
    Bank Cycle Time (tRC) 33 clocks
    Command Rate (CR) 1T

És BIOS ban ha ehez nem nyulok csak felhuzom 1600Mhz re a ramot akkor win bootnál lefagy vagyis rendszer visszaálítást csinál mer nemtud indulni. Bios alapból 1333Mhz nek írja.... ezt szeretném beállítani, Meg ha a North Bridge most gyárilag 2000Mhz az ugy joe... 965BE processzor.
  • JackMeadow
    Sziasztok segítségetekre lenne szükségem. Nemrég lett öszerakva az uj konfgiom, no most a következő probléma áll fenn, minde egyes játék telepítésénél egy bizonyos helyen megakad a telepítés, egyszerűen nem hajlando tovabbmenni. Varázsolgattam ezt azt ujraraktam a drivereket nagy ritkán sikerült ezt azt feltepeiteni. De lehet h semmi köze nem volt a driverekhez. Most már semmi nem meg fel. Furcsa h a programok gond nélkül felmennek.

+ az ezsközkezelőben valami High Definition audio buszon érzékel valamit de akarmilyen drivert teszek fel nem reagál. Eredetileg kettp volt a hangkari drivere egyet megoldot.

Van valami ötletetK?
  • [HUN]FaTaL
    Gariztasd.

#50408: Nem csak hőmérséklet infot küld, hanem az egész vinyó állapotáról. Ha SMART hiba van akkor gari.
  • EmThor
    Sziasztok, PC boot furcsaság:

GÉP: új gigabyte nforce 630i/7100 alaplap, 4gb ddr2, e8400, videokari gigayte 5770 ati, táp 500w FSP márkájú, elöl kártyaolvasó

PROBLÉMA: bekapcsoláskor 6-7-szer mintha resetelné magát a gép, dvd meghajtón hallom, el sem jut biosig, a videokari ventije felpörög, lepörög párszor, majd 8-adszorra bekapcsol szó nélkül, nem sikít, bios sem jelez hibát, megy gond nélkül, csak ez a bekapcsolási procedúra maszatos nekem.

Igazából rendben megy a gép, nem fagy vagy ilyesmi ahogy írtam, órák után se, nem melegszik, de ez az egész fura, van tippetek? Köszi!
  • SovereignX
    nagyon kösz! Ezt kipróbálom.
  • pxxl
    biosban kapcsold ki a vinyónál a S.M.A.R.T. olvasást. ez csak ilyen hőmérsékleteket, meg egyéb infót küld pl everestnek.
  • SovereignX
    Üdv emberek!

Kaptam egy Samsung HD300Ld vinyót. Boot során ezt az üzenetet kapom: Pri Slave Hard Disk: S.M.A.R.T. Command faild.
    A felette lévő felsorolásban pedig ez áll: Capable but Command Faild.
    F1-el tovább megy akkor sem jó így használni a gépet, hogy F1elni kell minden bootnal.
    Mi lehet a probléma?
    előre is köszönöm a segítséget!
  • Gibor
    Nincsen, ez egy Nod32 ami egyetlen egy msi fájlból ál.... De már megoldva.... feltettem inkább egy Win7 64 bitet xd
  • Gyovai
    sziasztok!
    feltelepítettem a carbont és mikor indítom újraindul a gép, vagy ha vezérlöpultba beállitom h ne induljon ujra hiba esetén, akkor kék halál jön be és az atira panaszkodik. Videokártyám X1300-as.
    Köszi
  • Garrett27
    setup.exe -féle nincs? Mert ha jól tudom, az install.msi-t meg a fajtáját a setup szokta "irányítani" - ezt egy képzettebb ítés itt elmagyarázhatná jobban..