64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • plu604
    köszi
  • Willenbrock
    Létezik olyan átalakító kábel ami 6,3-as jack dogót 3,5-re alakít?
  • Met
    van erre progi, abby fine reader pl.
  • Willenbrock
    Csíkot húzó nyomtatófejjel lehet valamit csinálni?Mert a fejállítás nem segített-több mint fél éve nem nyomtattam vele,lehet hogy beleszáradt a fúvókába a festék?Ráfújtam kontaktsprével de az sem segített.Van tippje valakinek,mert a fej elég drága nem szeretnék újat venni:/
  • plu604
    Nem hardware-es kérdés, de hátha tud valaki segíteni.
    Adott egy doc fájl, amiben nem legépelve vannak a szavak, hanem képekként berakva, mint például ez.
    Namost ugye ez nem szöveg, ebben nem tudok ctrl+f-el keresni. A kérdésem az lenne, létezik-e olyan program ami az ilyen képeket átkonvertálná valódi szöveggé? Kerestem google-ben de csak olyan oldalakat találtam amik ilyen "ascii art"-ot csináltak az egyszerűbb képekből. Ha létezik, hol találom meg? Mi a neve?
  • Legend Killer
    na, privi ment :D.
  • Legend Killer
    na, privi ment :D.
  • Legend Killer
    .

sry, láma vok ehhez. ok, így már értem. kösz és megnézem.
  • MR ME
    nem az IE-t :D
    feladatkezelőben új feladathoz írd be h explorer.exe és enter, de elötte ha esetleg futna akkor lődd ki
  • Legend Killer
    vagy fejtsd ki hogyan gondoltad.
  • Legend Killer
    megnyitottm IE-t, semmi változás.
  • Legend Killer
    ezt még nem próbáltam. miért, nyissam meg és előjönnek? megnézem, kösz.
  • MR ME
    explorer.exe-t újraindítva feladatkezelőből sem jönnek vissza az ikonok?
  • Legend Killer
    nemnem. sima háttér, ami éppen be van állítva. aktuális alap háttér, egy hegy és a Hold, v mittomén.

szal nem fekete háttér, az csak csökkentett módban van. de egyébként minden normális, csak nyomorék ikonok és tálca nincs, de előbb cod2ztem éppen pl és kifogástalan volt minden.
  • benkoszabi
    hali
    Szóval Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapom van, rajta Realtek integrált HD Audio hangkarival. Nemrég váltottam Xp-ről Win7-re, de amióta váltottam, recseg-ropog a hang játék közben és videólejátszáskor is...

Próbáltam:
    - legfrisebb r2.38as drivert
    - régebbi, r2.31-es drivert, ami tartalmazza az ATI HDMI-t és a Microsoft UAA-t is
    - volt fenn r2.37-es driver is nemrég
    - próbáltam driver nélkül is, tehát csak amit a Win7 saját maga felrakott
    - próbáltam a hangfrekvenciáját változtatni, úgy sem volt jó...

Szal télleg..és valaki mondta, hogy érdemes a BIOS-t frissítenem...kockázatos művelet, de tényleg mindent kipróbáltam már...mit gondolsz, megoldhatja a problémát?

Már csak ebben bízom, illetve az alaplaphoz kapott Driver-DVD-ben, csak hogy abban még Vista-s driver van...megpróbáljam még azt is?

Köszi
  • MR ME
    win7 van fenn? fekete a háttér? vmi ilyesmi vírus kering mostanában h fekete hátteret kapsz
  • Legend Killer
    meginittvok és megin persze azé, mer gépem szar. egyébként minek jönnék? :D

naszal. tegnap gép off, ma gép on... tegnap minden ok, ma minden epic fail. amikor bekapcsolom, bejelentkezek, bejön a háttér, de semmi több! wtf má? :S nem csináltam semmit, pont tegnap került fel eset és mailware, meg másik3szar vírus írtó, eddig jól megvoltam nélküle, de fater pattogott. mondom, ha x hónapig kibírta, akkor mér baszódna el pont most? van, h a vírus írtó nem jön jól a gépnek és lehet most is.

szal van háttér, asztalon ikonok nuku, se tálca alul és csakis a feladatkezelőből tudok hozzáférni a programokhoz. a kezelő mutatja a folyamatokat, mikor megnyitok1programot tallózással, akkor jelzi, hogy fut is és tudom kezelni. de egyébként semmi.

PLS HELP!

hogyan hozhhatnám helyre és elő a semmiből az ikonokat és a tálcákat és miért nem hozza be, ha tegnap jó volt és mi a megoldás rá?

HELP!
  • MR ME
    hát ez nemtudom mi lehet, de sztem ez kuka :D
    próbálj esetleg bios rezetet és hasonlók, de nagyon gáz hangja van :D
  • Akey
    Van egy HP VL400-as alaplapom 667-es P3-as procival. A nyáron szétszereltem és most összeraktam, de elkezdett pittyegni. Lehúztam róla mindent és még így is csinálja. Azt hiszem, hogy Phoenix bios van rajta, de a bios hangoknál se találtam hasonlót. Itt van MP3-ban, hátha így tud vki segíteni. Előre is köszönöm.
  • Willenbrock
    Kb.egy évig nem használtam a nyomtatóm (Canon IP1500)és most csíkot húz.Próbáltam a fejtisztítást a nyomtatótulajdonságoknál,a fejállítást is.Aztán kontaktsprével is befújtam a fúvókákat de még mindíg csík van az ellenörző mintában.Mit lehetne vele csinálni?
  • Csibusz
    okés köszönöm:)
  • MR ME
    vagy ha az nem segít akkor próbálja meg átrakni másik slotba, külön külön kipróbálgatni a ramokat stb stb
  • Csibusz
    Köszönöm:) Sokat segítettél, akkor pl megmondom neki szedjek ki és rakja vissza (tudom nem sokat segít) de hátha csak poros vagy elmozdult:S
  • MR ME
    1 hosszú+1 rövid hangjelzés: Probléma van a RAM-mal.

bővebben itt
  • Csibusz
    Helló! Srácok, barátomnak a gépe mikor beindítja 1 hosszút és 1 rövidet sípol és ennyi.. feketeség. Tudom, hogy minden alaplapnak megvan a saját kódolása.. de általában ez mi lehet? köszi előre is:)
  • mikiking
    Sziasztok,vettem egy Linksys WRT160N routert a notebookomhoz...Na most nekem kábelos netem van,és állitolag ez arra jó,hogy kábel nélkül fog menni a netem a notebookon... Elkezdem telepiteni,viszont amikor az utolso lépéshez érek ,kiirja hogy dugjam be a tápot,és csak vár vár vár,és kiirja,hogy nem jo valami. Most én vagyok ilyen hülye hogy ilyesmit vettem,vagy valamit nem jól csinálok ?? Ha valaki tudna segiteni,az segithetne. A Wifi kapcsolatot megleli,mert kivillog a dióda a notebookon is ,meg a routeren is. Köszi
  • Onuris
    Sziasztok!

Meg szeretném magamat lepni Karácsonyra egy ilyen laptoppal:
    ASUS F83SE-VX039

Ha valakinek van tapasztalata ilyen géppel vagy bármilyen pro-kontra-t fel tud hozni 150 E Ft környékén, akkor azt szívesen venném.! Jó hétvégét, és Kellemes ünnepeket srácok :)
  • [HUN]FaTaL
    A Ralink a chipset, használhatod annak a driverét is.

Ha XP-t raksz fel tuti, hogy nem lesz wifi, bár kártyáknál előfordulhat az újabb rendszereknél is.
  • tigeroo
    hi! az a helyzet hogy anno EDIMAX wifi adaptert (hálókártyát) + jeladót a gépemhez...

most nemtalálom a cd-t, de ha ujrarakom a gépet akkor illesztőoprogram nélkül látnám-e a wifi kapcsolatokat?

vagy tudnátok adni a programjához linket?

(IEEE 802.11g Turbo Mode WIRELES LAN PCI ADAPTER)

faterom gépén ralinkes program van, de ugyanaz a kártya, akkor most ez mitől is függ?
  • stargatelost
    jahh bevittem, tényleg az volt a gond, elvileg ki lesz cserélve :) köszi a helpet!
  • pista89
    videókártya..
  • Lacee86
    Hát én biztos, h nem 8600 GT-re cserélném. Ha 20e Ft-nál nem akarsz többet költeni, akkor HD4670 (mondjuk ez).
  • stargatelost
    igazából a régi win van rajta ugye még a régi gépből (mert át lett rakva a vinyó). ha megpróbálnám úgy, hogy csak az új vinyó lenne bent (akkor tényleg winszűz lenne) akkor talán valami történne? most csak azért nem próbálom még ki, mielőtt azt mondanátok, mert még kell egy működő gép egyetemi beadandóhoz :)
  • Bandi 18
    Egyből ez a kép jön be neki, ahogy benyomja a gépet, szűz gép win nincs rajta. Ez VGA.
  • vohanyi
    ...vagy bootolj be XP telepítőről....
  • vohanyi
    Bekapcs után F2 vagy F8-ra se reagál?Nyomd egyfolytában!
  • stargatelost
    igazából semmit nem ír ki, így semmit sem tudnék beállítani. még windowst is kéne telepíteni (bár a régi fent van, de ugye azt kéne formáznom) aztán utána tudnám csak az illesztőprogit. vagy a régi windows zavar be? de hát akkor is csak kiírna valamit, de egyből ez a képernyő jön be ahogy bekapcsolom....
  • Bandi 18
    Próbáld ki másik VGA-val ,de nagy valószínűséggel a videókarid rossz.
  • vohanyi
    Szerintem vid.kártya...ill. felbontás gond.Ha másként nem engedi-F8-csökkentett mód-vedd kisebbre a felbontást.vagy vid. kártya illesztő-program!!
  • stargatelost
    na üdv!
    most sürgősen kéne egy problémában help!
    vettem egy új gépet. minden új benne, videokártya, alaplap, proci csak a két vinyó meg a dvd író nem. rákötöm a monitort (van hozzá egy átalakító, mert különben nem illeszkedne) és ezt kapom ha bekapcsolom a gépet:

a régi gépemmel viszont semmi baja, ugyanúgy megy a monitor rendesen.
    mi lehet a baj? csak valami elindulási pont is nagy segítség lenne! köszi!