!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ RX7
Bios frissítést érdemes lenne kipróbálni? rev. 1.0 lapom van.

:3

DJ RX7
Adott egy ilyen proci, hozzá egy ilyen alaplap és ilyen memória. Na most, hogy elérjek 3500 MHZ-t, mert eddig szépen futott ennyit, de már sajnos nem emlékszem, hogy állítottam be a feszültséget. Azt, hogy már a szorzót emeltem vagy az FSB sebességet nem igen emlékszem. De mennyire függ össze ez a két dolog? Kb. mennyi plusz fesültséget adjak a procinak és ha +1000 MHZ-t húzok rajta? Memóriát meg 900 valamennyi MHZ-n futottak emlékszem rá, hogy 1000 felé nem nyomtam. Azt hiszem, hogy a ram-on nem húztam a feszültséget.

DJ RX7
Kész!!!444 Kiszedtem az elemet és ugyan az a szitu nem tudok tuningolni rajta semmit!! <#szomoru1>

Bandi 18
Van a lapon reset jumper is, de gyakorlatilag ha kiveszed az elemet ugyanazt a hatást éred el.

DJ RX7
Sajnos ez sem segített. Nem engedi, hogy overclock-oljam. <#falbav>

Ezek szerint már csak az elem kivétele maradt?

Bemész a biosba és ott van olyan beállítási lehetõség ami az összes beállítást visszarakja alapra. Reset default settings, vagy valami ilyesmi néven lehet.
DJ RX7
Hogy tudom resetelni az egész bios-t anélkül a paraszt módszer nélkül, hogy kiveszem az akkut a gépbõl?

DJ RX7
Mikor bedugtam 2 vinyót 1 dvd írót, történt ez ma, mikor vettem sata kábelt a bios visszaállított minden amit overclock-oltam. most olyan szerencsétlen, hogy 100 MHZ-t nem tudok húzni a processzoron.
Hajam tépem...

MR ME
spyware írtót is futtasd le ha eddig még nem tetted meg 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Kontrakcio
köszi, kiprobálom majd ha hazajövök munkábol reggel! addig még tudtok lehetséges hibaforrásokat irni azt reggel elemzem 😊 maugy azt tartom furcsának h mikor tegnap elmentem még volt net, gép kikapcs azt reggel be és semmi.... elfogyott a net 😄

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Carlos
Router reset?

Þór vígi þessi rúnar

Kontrakcio
jah, és már megint elszált a net a gépemröl, most a másikrol irok :S

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
jah, más kábelt is kiprobáltam

Kontrakcio
szevasztok! ma reggel bekapcsolom a gépet azt cseszik fellépni netre... kihuztam a modemet, routert, várok... de semmi. Azt irja ki h korlátozott a kapcsolat, megnéztem h a másik gép fellép-e és igen, ott problémamentes ezért kizártam a router hibát. Hát akkor a integrált hálokártyámmal lehet a baj, elõvettem egy kártyát azt kiprobáltam azzal de szintén semmi ezért visszacsaptam az integráltba... hát gondoltam anyád, kikapcsolatam a gépet azt majd alvás után foglakozom vele, felkelek azt bekapcsolom a gépet, és láss csodát online lett, azt hittem h minden rendben, de azt vettem észre h torrent klienst elinditottam azt nem felel meg neki az eddigi port.... bemásztam a routerbe azt megnéztem h mi a száma, de hibátlan volt... ennek ellenére nem volt teljes a kapcsolat... és az a vicc h portot sem lehet változtatni mert nem marad meg.

sztetek mi lehet a baj? 😮

Met
Ipon-ban mennyire alaposak a szervízben?
Ma megint összeomlott a gép.
Xp-64 bit alatt lefagyogatott, Vista Ultimate 64-bit alatt kiírja, hogy "A(z) atikmdag képernyõillesztõ nem reagált, és utána sikeresen helyreállt." majd elsötétedik a kép.

Ha beviszem szervizbe akkor ezt tudják tesztelni?

Leírás
A videohardver hibája miatt a Windows nem mûködik megfelelõen.

Probléma-aláírás
Problémaesemény neve: LiveKernelEvent
Operációs rendszer verziója: 6.0.6002.2.2.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Még nem, de kipróbálom, köszi!
Ja igen! kb 2-4 giga adat ( rendszer+driverek+progik) visszatöltve kb 5-10 perc max!!!!!!!!!
Ha ghost-al csinálod akkor az tuti müködni fog! Amugy én drv image-t használok évek ota és az is nagyon tuti! Amugy nagyobb hálozatoknál is ezeket a progikat használják és hát aki jobban ért egy kicsit és okosabb a pc-hez az nem huzza az idöt a telepitgetésekkel!
Végre valaki aki nem csak folyton telepit hanem egy okosabb és gyorsabb megoldást használ!!!
HElosztok. Adott egy vad új gép. Minden ok vele, 1 dolgot kivéve. Windows xp-bõl való kikapcsolás után leáll rendesen, venti megáll stb úgy ahogy kell, majd rá egy 5 mp múlva magától újra bekapcsol. Mitõl lehet? Most csak úgy tudjuk kikapcsolni, hogy a power gombot hossza nyomva tartjuk, mert csak így nem kapcsol vissza, viszont ez a módszer nem egészséges.

Ati

DJ RX7
Realtek hangkártyád van?

Bandi 18
Szerintem érdemes újra feltenni, nem tart sokáig.

DJ RX7
Mégis van még 1 kérdésem.
Ki van mentve a Windows XP, Norton Ghost-al amire fel van pakolva minden driver. (alaplap, vga, szkenner, nyomtató, fényképezõ stb.) Ha ezt a egészet elõmentem a WD-s vincseszteren akkor a mûködni fog vagy inkább érdemes az egészet elölrõl feltenni a WD-re.

DJ RX7
Okés köszi szépen a segítséget, ha van valami akkor még írok!

Bandi 18
Akkor csak annyi a dolgod hogy leteszteled a vinyót a progival amit írtam és ha rossz visszaviszed csak a hibás alkatrészt ennyi. Nekem is meg van karcolva a gépem több helyen is, koleszos gép ezért nem is vettem jobb házat, de anno simán gariztattam a vinyómat, és egyben vittem be.

DJ RX7
Most mind kettõ vincseszteren van Windows. Maxtor-ról boot-oltattam be és most 2 vinyóval iszonyatosan lassú sebességgel töltötte a a dolgokat.
Aztán ez a Winfos XP is nyávog, hogy frissítsem az CD kulcsát csak félek, hogy már nem lehet annyiszor.

DJ RX7
Gépet is össze raktam. Felét helyi boltból vettem,(helyi boltból van a Maxtor vinyó) másik felét pedig a netrõl rendeltem. A WD vinyót múlt héten rendeltem megint csak egy másik boltból ami ma jött meg.

Bandi 18
Csak a hibás alkatrészt kell visszaküldeni és nem az egész packot egyben.
Mert máshol vetted az új vinyót mint a régit? A gépház le volt ragasztva vagy ilyesmi?

DJ RX7
Ja csak az a baj, hogy nem ugyan abból a boltból vettem. Szóval ha visszaküldeném, hogy: nézd már milyen szar és látják rajta, hogy leszedtem egyik oldaláról a festéket akkor tuti azt mondanák, hogy te rontottad el ezért nem vállalnak érte garanciát.

Firmaweret, frissitetél? ha nem itt van firmware
Talán ez megoldja a problémádat.

Bandi 18
Miért lõttek volna a garinak? Max a házat nem veszik vissza gariba ha a karcolás miatt vinnéd vissza... Arra nem gondoltál hogy a ház rezeg? Vagyis hogy a 2 vinyó akkora rezonanciát kelt hogy emiatt a ház rezegni kezd.

Ha nincs 1 éves a maxtor akkor vissza is lehet vinni mert azért zekere is jár 1 év gari 😊. HDtune error scannel teszteld le és kiderül hogy mi a ludas, a vinyó vagy a ház.

Olcsóvér

Acer Aspire one

DJ RX7
Most kihúztam én is a Maxtor-t és most nem ad ki hangot, de nekem még szükségem lenne arra a Maxtor vinyóra, mert még nincs is egy éves és 160 GB-ot nem szeretnék csak úgy kidobni. De az az érdekes, hogy egyszer elhalkul utána szépen folyamatosan felerõsödik a rezgés. Ezt játssza folyamatosan ha 2 vincseszter van benne.

Lacee86
Dettó ugyanez a problémám volt, mikor Maxtor mellé vettem egy Samsung vinyót. Nekem úgy oldódott meg, h kivettem a Maxtort, mivel kiderült róla, h haldoklik... (Azért vettem új vinyót, mert kicsi volt a régi, akkor még errõl fogalmam sem volt). Azóta nem ad ilyen hangot. Sztem a 2 vinyó rezgése felerõsítette egymást, vagy a fene tudja... De hát sok mindenkinek van 2 vinyó a gépébe, mégsincs ilyen panasz, úgyh igazából nem tudom mitõl lehet.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

DJ RX7
Üdv!
Nemrég raktam be a gépembe egy 500GB Western Digital Caivar Black vincsesztert. Ez a leggyorsabb fajtája. Most ahogy benne van a gépbe egy 160 GB-os kínai Maxtor vinyó mellett, elég furcsa hangok jönnek ki belõle. (Mármint a WD-bõl) Szóval így folyamatosan elhalkul és felhangosodik a vinyó és mikor felhangosodik akkor marhára rezeg az egész asztal (azért nem földrengés de picivel gyengébb mint egy telefon). Amikor beraktam a szar gépház ahogy toltam befele a helyére szépen lehúzta egy helyen a festéket, így gondolom garanciának lõttek.
Tápom az egy 450 Wattos FPS táp szóval nem kínai codegen meg stb. gondolom nem a táp lehet a gondja. A konfigom a következõ: Gigabyte EP31-es alaplat, E5200-es Intel proci 3500 MHZ-n járatva, 2GB Kingmax DDR2-es ram 1000MHZ-n járatva és egy HD3850-es MSI videókártya.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a problémája?

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégen szereztem be egy Pioneer dvr116d típusú írót a gépembe. Írni tökéletesen ír, viszont beolvasni a világon semmit nem hajlandó. Mi lehet a probléma?
Bandi 18
Megtört kábel, rossz érintkezés talán.

Carlos
ok.
Mi okozhatta a problémát? Kicsúszott kábel? (Megigazgattam amikor irtátok, hogy cseréljem).
Megtört kábel? (nem feszül, nincs benne éles "kanyar")

Þór vígi þessi rúnar

Bandi 18
Pedig ez így rendben van. Azért a biztonság kedvéért dugd át másik tápkábelre a vinyót.

Carlos
A HDTune nem talált semmit kábé 1 hónapja.

Tápom chieftek 450-es körül van.
gigabyte ga-965p-ds4
intel core 2 duo 6400 (2.13Ghz)
2 Gb memória
Samsung 80-as vinyó
8800 GTS 320

Þór vígi þessi rúnar

Bandi 18
Én még a helyedben futtatnék egy HDTune error scant hátha a vinyó a rossz.
Milyen tápod és milyen konfigod van?

Carlos
Ok.
Az alsó van nekem, pont ilyen színben!
Akkor azt majd kicserélem jól ha megint vacakolna...
Köszi!

Þór vígi þessi rúnar

Bandi 18
A szín az mind1 😄. Kis magyarázat mert látom félreértetted.
IDE: Adatot továbbít párhuzamosan:

Sata: Szintén adatot továbbít csak sorosan. (Gyorsabb és újabb manapság használt megoldás)

Carlos
ok.
Akkor mit cseréljek ki? Sata adatkábelt, ami az alaplapra megy és adatot továbbít?
Másik kérdés:
Most egy piros színû kábel van a vinyóban, viszont nekem az alaplaphoz sárgát adtak. Az lehet gond, vagy tökmindegy, hogy milyen színû?

Þór vígi þessi rúnar

Bandi 18
Az a tápkábel 😄. Az IDE kábel az alaplapra megy és adatot közvetít. Ma már nem IDE kábelek vannak hanem Sata kábelek.

Carlos
Bocsi, nem értek valamit. Az IDE kábel a tápból jön és kakaóval látja el a vinyót. Azt hogy tudnám kicserélni?

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Köszi, kipróbálom!

Þór vígi þessi rúnar

Met
cseréld ki az IDE kábelt

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Carlos
Sziasztok megint.
Volt egy kékhalálom amikor megpróbáltam a netre kapcsolódni. Most megy normálisan, de valami rák biztos hogy van. Ötlet valaki?
Ezeket az event-ek voltak a kékhalál idõpontjában (kábé 2 atapi és 6-8 disk):

Error, atapi:
A parity error was detected on \Device\Ide\IdePort2.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Error, disk:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\DR0.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Þór vígi þessi rúnar

Lehet, csak ne a HD Audiot tedd fel.
itt van a legújabb

atenza
Fel lehet tenni Realtek AC 97-hez újabb progit is mint ami az alaplaphoz van? Asus A8n-sli-hez kellene, mert nem sikerül beállítanom h mindegyik hangszóró szóljon, csak a mélynyomó és 1 hangszóró szól...
Az alaplapi progija elég gyenge cucc, nem tudom pl beállítani egyenként h. ez a hangszoró elsõ jobboldali stb... Az 5.1 jól mûködik, egy újabb gigabyte alaplapban pl tökéletesen lehetett beállítani a dolgokat, megszólaltatta minden hangszorót, de ez nem akarja :S