!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
Esetleg túlvan húzva a proci.Ment pü
Hellotok! letszives segitsetek valaki linkeljen be ide hdd smart figyelo programot,mert a 4 napos hddm fura hangokat ad,es nagyon lassan dolgozik!!
RETROB0Y
nmtom hova irjam a gondom de hátha itt segit valaki

A kövi a nagy gondom:

Eddig "csak" 3gémnél Alone in the Dark Cryostasis és a most megjelent Call of Juarez 2 nél a következõ történik

jáccok jáccok 1szer csak kikapcsol a monitor a hang akad és a gépem lefagy

Ezt a hibát már több vista ujrarakás meg monitor csere se oldotta neg

Mi lehet a baj?

hello. vmiért nem müködik egyik mikrofon se a gépembe, mert van el van állítva a hangkártya progival.integrált hangkártyám van, és realtek audio progi.próbáltam mindent állítani de semmi se segít. újraraktam a progit de az se. vki mondta hogy állítsam be a realtek progiba a ott a keverõnél a felvételnél vmit, de nekem olyanom nem is volt. meg a vezérlõpultba is a felvételnél ki van szürkézve a mikrofon hogy nem is tudok állítani rajta. pls help. aki szeretne segíteni annak küldök privátba képet, csak ide nem tudom berakni

Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991

Sziasztok, A felhasználói programok-Segítséget kérek rovatban leirtam egy két dolgot a #15763-as hozzászólástol felfele.Nem akartam ide is leírni.Ha valaki tudna segíteni megköszönném.<#worship>
Törölt felhasználó
Helósztok a floppyra bejelöltem azt hogy not installed,a kezdés kurvagyors lett de amikor kiválasztottam a nyelvet meg a billenytyûkiosztást akkor utána kiírja please wait,ott sokat kell várni?
Mert nálam eléggé:S
levelamester
+ OCZ mint táp.... bocsi a doubleért.

Egy szó: BenX - Mindent elárul.

levelamester
AsRock 4Core P35+WiFi az alapom.

Törölt felhasználó
Na a floppyra 1.44 volt bejelölve és bejelöltem helyette a not installedet
Jól csináltam?
Törölt felhasználó
és köszi a helpeket kiprobálom bár nincs floppym😄XD
Törölt felhasználó
msi k9 neo v3 azthiszem nforce
norbi56
Milyen az alaplapod?Nem mindegy a 2 VGA-nak hogy milyen a chipset

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

[HUN]FaTaL
delta nem csak belet gyárt?

http://goo.gl/gd6Zi5

kifli
delta
[HUN]FaTaL
hipro? noname lehet. FSP/Enermax/Corsair/Chieftec/Gigabyte/Zalman nagjyából ezek a jók, de lehet hogy még kihagytam 1-2-t.

Vista/W7hez: Tiltsd le BIOSban a floppyt (ne csak a bootnál hanem magát a meghajtót!!!). Két hónapig szoptunk emiatt a cégnél, mire rájöttünk. 😊

Némelyik gép csinálta, némelyik nem. Persze mert én tiltottam a floppyt, kollega nem. 😄

Törölt felhasználó
Amúgy szerintetek a hipro tápok jók?
Mert én most akarok 1-et venni!
Törölt felhasználó
császtok kéne 1 kis help
A konfigom:amd dualcore 4800
40 giga ide hdd sok bad sectorral😞
és teljesen jó 160-as samsung winyó
3 giga csx ram
400 wattos táp
asus ati eah 4770 ddr5 512mb rammal!
a lapim msi k9 neo v3
És az a gondom hogyha vistát vagy win 7-et telepítenék bootolásnál akkor kurvalassú az egész folyamat!
De ha bekapcsolom az xpz és úgy telepítem akkor meg atomgyors minden!!!
Mégis mi lehet a gond?
Aki segít annak nagyon hálás lennék!
az xpt pedig normálisan telepíti:S
Lacee86
Hát sztem, mindenképp vegyél vmi jó tápot, ez a konfig megérdemli (meg a pénztárcád is, h a Codegen ne tegye haza a géped...) Videokártya: sztem jobb lenne egy 4890, mint 2 4850, de lehet h tévedek.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

levelamester
Üdvözletem!

Rögtön egy kérdészuhataggal nyitnék:

A tápom mostanság elég erõteljesen döglõdik, egy Codegen tápról van szó. A ventillátora difis, zúg, kerreg, kattog amíg meg nem basztatja az ember.
Ez még oké, de már nagyon irritál, és most attól félek hogy aluláramot ad a memóriáknak: http://img199.yfrog.com/i/cpuzjpg.jpg/

Meg ugyebár a táppal nagyon kell vigyázni.

Milyen tápot vegyek? Kinéztem magamnak egy OCZ 500W StealXStream-et.

A jelenlegi konfigom:
Intel Core2Duo E8200 (Wolfdale, OC)
2Gb Geil RAM
NVidia 8800 GS
1 DVD író
250 Gb Csamcsung winyó

2. kérdés: Mit érdemes ezen a gépen fejleszteni? Gondolkoztam azon, hogy eladom ezt a 2 Gb Ramot, veszek 4 Gb 1066-osat, az alaplapom bírja.
A 8800 GSem helyére pedig gondoltam 2 4850-et.. Progamingre használom a gépemet, a szponzor pedig a gépfejlesztést nem állja... Rohadjon meg.

Minden segítséget köszönök!

összefoglalva: Tápot cseréljek, vagy csak ventit benne, ha igen akkor milyet? +Mit érdemes fejleszteni?

[HUN]FaTaL
Mire nagyon hasznos lesz addigra már rég kijön az i5 és szarért húgyért fogják dobálni használtan a quadokat, majd akkor váltok egy Q9xx-re.

[HUN]FaTaL
Utóbbival jól rá is baszol, még VT sincs benne. 😄 Q-ból maximum Q9xxx-et vennék, semmi mást. 3,5 ghz-ig húzható igen, az E8500 meg 4,5re 😄

Hali all

Lehet nem a témába illõrõl fogok írni, de szerintem segítõkészek vagytok és segítetek (remélem😄).

Januárban vettem egy MSI DKA790GX PLATINUM alaplapot és elég sok probléma van vele:
- Mikor megvettem a lapot, a játékok szaggattak, de ez megoldódott Vista-telepítéssel és néhány régi/új driver feltételével,
- Köv. probléma: 2hetente kb 1x nem kapcsol be a billentyûzet... ami rég lappal nem volt soha,
- És még ami nem volt soha a régi lappal: a hang mindennap elsõ indításkor sípol és "rezonál" (nemtom máshogy megfogalmazni:S), ez újraindítással se oldódik meg, ki kell kapcsolni a gépet hozzá (de valamikor 2. bekapcsoláskor is sípol..), és akkor lesz jó.

Sokat haználok beszélgetõ programot (ventrilo/teamspeak) és sípol a hangom, meg rezonál a hang, nagyon idegesítõ, hogy mindig ki kell kapcsolnom... nah röviden ennyi.

Ebbõl az akart kijönni, hogy a nyáron egyik nap visszavisszük a lapot, és valami másik alaplapot kérünk helyette ekkora összegben.

Milyen lapot ajánlanátok?

Kinéztem gigabyte-ból ezt a kettõt:
http://www.argep.hu/main.asp?suche=GA-MA790FX&x=0&y=0

- GA-MA790FX-DS5
- GA-MA790FX-UD5P

40k körül mozog az ára, az enyém is 40k-ba került.

Elõre is köszi a helpet.

Lacee86
Igen, ez így van, de azért ha nekem választani kéne mondjuk egy E8500 (3,16 GHz) és egy Q8300 (2,5 GHz) között, akkor tuti utóbbit választom. (A 2 kb. egy áron van, azért ezeket hoztam.) A Quadból tuninggal lehet 3,5-öt is csinálni sztem, amibõl még ha csak a mai játékok 2 magot használnak, még úgy is elég. Viszont gondolom egyre több játék/program fog tudni a jövõben 4 magot használni, ami meg nagyon hasznos lesz majd.

[HUN]FaTaL
Játékra jelenleg ezt így ebben a formában nem állítanám. 2 magot használ a játékok 99,9%-a így egy nagyobb órajelû kétmagos leveri kisebb órajelû négymagos társát.

Lacee86
Sztem bármilyen négymagos jobb, mint a legjobb kétmagos. Persze ha már proci, akkor Intel. 😊

Csibusz
nem sikerült, de tudod hogy oldottam meg? 😊 Mert az Application Data kellet, ezért beírtam keresõbe, nem találta, de segond, beállítottam azt hogy a rejtett mappákat is mutassa😊 és így megtalálta😊
rooney8
De azokkal nem játszok 😊 Jelen pillanatban csak a GTA IV van a gépemen... És ez jó ideig nem is fog változni 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

w77d
milyen 4 magos procit tudtok ajánlani, ami jobban teljesítene a játékokban mint a jelenlegi szarrá húzott 2 magosom, de azért megfizethetõ??

Nekem is lenne 1 nagy gondom, Zboardot használok és néha nem vesz be néhány betût, kifújattam, stb, most meg néha beragad az s betû, illetve olyan érzékeny lett h ha lenyomok 1 billenyût akkor is "leírodik". Vki tud segíteni?

Próbáld az alapértelmezések visszaállítását, aztán ok, megint megnyitod, beállítod h mutassa és Oks,s ha ez nem müxik nesmtoms...

Csibusz
Hellóó eléggé nagy bajom lenne.. egyszerûen a mappa beállításoknál nem tudom ráállítani hogy mutassa a rejtett fájlokat.. alkalmazom de visszaállítja.. van valami megoldás? a reinstallon kívül.. elõre is köszönöm
fery02
A Quake 3-as motorral készült játékok OpenGL-esek (Wolfenstein RtC, Jedi Knight 2, Call of Duty...)

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

rooney8
Csak simán fölraktam, az elõzõt nem töröltem le...
Köszi, majd este kipróbálom 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Lacee86
A drivert úgy frissítetted, h a régit leszórtad elõször, vagy az elõzõre? Sokan mondják, h elõször le kell csapni a régit. Én mondjuk sosem szoktam letörölni a régit elõtte, és mégis simán mûxik, de ha te is így tetted, lehet h esetleg ez okozza a bibit.

ewuk
Hali!
Van egy egyhetes msi notebookom és bár nem egy erõgép ezért a cod 4 minimumon jól megy rajta, azonban egy idõ után újra indul a gép. Gondolom túlmelegszik, de normális ez? És nincs valami ami leszabályozná a túlhajtást? Elõre is kösz a választ.
rooney8
Hát... Photoshop-nál még elmenne (mert így is mûködnek azok a funkciók), de After Effects-nél ki kell kapcsolnom az OpenGL-t, mert ha be van kapcsolva és úgy nekikezdek a munkának kidob 500ezer ablakot hogy OpneGL hiba és a végén kilép. Így meg hogy ki van kapcsolva sokkal több idõ kell míg "kiszámolja" a dolgokat. (Onnan tudom, mert mikor új op.rendszer van akkor egy ideig még jó, de aztán x nap, hét múlva kezdd el hülyülni).
Más programoknál, játékoknál nem nagyon van hiba, mert nem használnak OpenGL-t...

Lacee86
Azonkívül, h ugatnak ilyen-olyan programok, van vmi érezhetõ hiba, h vmilyen alkalmazás/játék stb. nem mûködik rendesen?

rooney8
Valaki?<#conf>

Lacee86
Gondolom nem akar még erre is ezreket kifizetni. Csak hát igen, jogos a felvetés, mert így egy kissé rizikós.

Nem akarlak leszólni, de ha ennyire nem vagy képben akkor hogyan akarsz összeszerelni egy gépet?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

norbi56
Nem a venti,hanem a cpu foglalatra adapter.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Hát elvileg a tápodra kell rákötni

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

norbi56
Ha veszek egy ilyen procihûtõt,akkor kell venni külön adaptert vagy adnak hozzá?

setuh
Sztem jobban passzolna hozza 1066mhz-es ddr2-es ram.Egyébként egyenlõre elég a 2gb is.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

kifli
mindkettõ ugyanaz
Kongy
Ja, és mégvalami az E8400-hoz szerintetek elegendõ 2 Gb 800MHz-es DDR2 RAM?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Kongy
Mert én nézegettem ár árakat egyik boltban az LGA775-ös E8400 olcsóbb, mint a másikban a Socket 775 jelzést kapott E8400. :S Amúgy van ennek a lapnak egy EP43-S3L változata, arra meg azt írják LGA775. :S

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

SrAta
GA-EP43-DS3L (rev. 1.0)
P43 / Socket 775

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
LGA az alaplap elnevezése olyan mint a gigabytenál a GA-
s mint socket, az pedig a lábszámot jelöli
Nos tehát socket 775 tehát 775 lába van lga 775 775 lábú proci megy bele
én így tudom

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Lacee86
Sztem tök ugyanaz a kettõ. 😊 Itt van amúgy, h milyen procik jók ahhoz a laphoz. De ez egy tök új, fasza lap, simán jó bele az E8400.