64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • zritya
    Na sikerült meg csinálni, megy a háló, IP-ket állítgattuk és sikerült.
    Köszönöm a segítséget.
  • Bandi 18
    Nem. De arra figyelj hogy ha Sata1-es lapod van akkor olyan vinyót vegyél amit Sata1-re lehet jumperolni.
  • Csibusz
    Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy SATA-s winchestert kell jumperelni? előre is köszi
  • Gyovai
    Sziasztok!

Win7 nek elég egy ilyen proci?http://images.netbag.hu/20091228/21464571318.JPG
    és 1gbddr2 ram 8500gt 512mb vidokártya?
  • Bandi 18
    A 3 gépnek különbözőnek kell lennie, de a windowsos alap ip-vel nem megy a háló. Be kell nekik kézzel állítani 3 ip címet. Mondjuk 192.168.100.2 192.168.100.3 192.168.100.4 az alhálózati maszk meg mindenhol 255.255.0.0, mát nem kell belőni és megy ennyi.
  • Cat 02 #50678
    Mi mikor lanoztunk, akkor tűzfalat kilőttük és ment általában.
    Előtte hamachiztatok ? Mert ha az miatt átállították a sorrendet, akkor lehet az a baj.
  • zritya
    az IP mit takar mármint a lan ban?
    A 3gépnek egyformának kell lennie?
    És az ip hogy lehet beállítani hogy egyforma legyen?
  • DJ RX7
    köszi a segítséget!
  • Bandi 18
    Milyen IP van beállítva a gépeknek? (Cmd-ben ipconfig/all paranccsal meg tudod nézni)
  • Gorkyus
    Hali. a következő lenne a problémám. Win 7 nél. Megírok egy dvd-t utána nem olvasa be a gép. Semijen gép.
    Rengeteg íróprogit kipróbáltam de mindnél ugyanaz a hiba. Ha viszont a win 7 be épitet irót használom akkor minden ok. Csak az meg elég silány.
    Ha valaki tudna megoldást a problémára megköszönném.
  • zritya
    Hali!
    Olyasmi kérdésem lenne hogy lanban szeretnénk itthon játszani ,van 3 gép van egy Switch-nek mondod valami amivel lehet lanozni állítólag, össze is kötöttük a 3 gépet , de csak fájl meg osztást tudtuk csinálni, erre azt hitük hogy kész a lan, mehet játék kész a szerver minden jó, de játékban a lannál semmi nem volt,tehát nem bírunk játszani. Ha valakinek van valami ötlete vagy valami meg oldása azt nagyon meg köszönném.
    Előre is Köszönöm.
  • Carlos
    Sata-s cuccom van.
    Kicseréltem a sata kábelt, kitakaritottam a gépet nagynyomású levegővel, és toltam egy új windowst. Úgynézki most jó...
    (kopp-kopp-kopp)
  • Zoli007
    Ha IDE-s a HDD-d akkor valszeg visszakapcsolt PIO módba. Az eszközkezelőben tudod ellenőrizni.
  • hentesferi
    Nah , újra én.. még mindig a régi problémámmal , de egy kicsit utánajártam mélyebben ennek az egésznek ... :)

Kiderült , hogy az én alaplapomon ez az Integrált hangkártya található ( Idézek az alaplapom leírásából ) :

# Audio
    # C-Media Superior Quality Audio 7.1 channel CODEC (Vista ready)
    # Support S/PDIF out interface

Nah , szerintem itt is van a bökkenő , hogy Vista ready , Win7-re meg nem , és ezért nem ismeri fel a hangkártyám , és csak helyette egy PnP USB-s valamit , ami iszonyatosan rosszul szól : \
    most folyamatosan nézek utána a neten , hogy hátha van Win7-es drivere a hangkártyámnak , de mindenhol eddig csak Vista only-sat találtam...

Ti esetleg tudtok valamit tanácsolni ? :)
    Előre is köszi a segítséget :)
  • Carlos
    Sziasztok.

Az mitől lehet, hogyha elkezdek valami bonyolult műveletet ami a vinyót használja (nagy fájlok másolása például), akkor iszonyúan belassul a gép. De annyira, hogy még az egérmozgatás is elkezd akadni.
    Amint vége a másolásnak, akkor minden normálisan megy.
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom Vista vagy Win7 van rajta, nem tudod beállítani, de nem is kell, nem használja csak ha nagyon szükséges.
  • DJ RX7
    üdv! adott egy FS amilo li3710-es laptop. 3 gb memória van benne. ehhez 1214 mb memóriát megoszt a videokártyával. nem akarok ennyit megosztani a vga-val, elég lenne kevesebb is. tudnád ezt beállítani?
    bios-ban nem találtam sehol (legfrisebb) és a kézikönyvben sem. próbáltam utána googlezni, de nem volt semmi. hol
    előre is köszönöm a segítséget!
  • Cat 02 #50666
    Így első blikkre nem lehet h vírus ?
  • Bandy11
    Hali egy nagy gondom van édesanyámnak vettünk karácsonyra egy acer one netbookot a poén az hogy 2 napja (előtte soha) akár a leálíttás gombal akár a starmenünü leállítások vunkcivól próbálom lekapcsolni nem megy álandóan újraindul.Erre mien megoldás van mert semmi kedvem megint rendszert telepítgetni ha van valami egyszerűbb megoldás.választ előre is köszönöm!
  • kulumaz
    A bios látja,de a win 7 telepitő nem.
  • Bandi 18
    Milyen géped van? BIOS látja a vinyót?
  • kulumaz
    Tud valaki segiteni win7 install lenne de nem látja az uj 1 terras vinyot?
  • tigeroo
    hi! ma kapcsolom befele a gépet, kiírja hogy a services.exe hibát észlel bla bla, aztán meg egy hibeüzenet hogy 1perc múlva kikapcsol a rendszer (ilyen worms blast szerűen)

hogy tudom megcsinálni? mellette nem tudok mást se futtatni (msn, opera) mert fél perc múlva kb. kifagynak azok is....
    poén hogy tegnap futtattam egy fullos spybot + avira scant...
  • Ájokim
    Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni.
    Egy Asus K70ab típusú laptophoz keresek Windows XP drivereket, de sehol sem találok. Tudna valaki segíteni, vagy linket adni? :)
  • Jana32
    Valaki?
  • Storung
    Üdv!

Az Asus CUSL2-C-nek nincs integrált ethernet vezérlője...
  • Apocalipto
    Igen, akkor kapcsol be a winchester.
  • Redbull756
    hi!
    2db winchester van a gépembe és az normális ha total commanderbe lépve néha gondolkozik pár másodpercet amíg beolvassa?
  • Lacee86
    Sztem próbálj szerezni 1-2 ezer Ft-ért vmi használt egyszerű karit, aztán gyűjtögess még, vagy pedig még próbálj hozzátenni most, mert az a kari amit írtál egy kaki. 20-ért kapsz HD4670-et, na az már egy értelmes választás.
  • Szerelőbácsi
    Értem és köszönöm szépen.
  • MR ME
    igen, csak 1.0-n fog működni, de elenyésző a különbség...
  • Szerelőbácsi
    Sziasztok!
    Segíthetne nekem aki ért a videókártyákhoz. Van egy ASRock alaplapom és a használati utasításban sima 1.0-ás PCI-Express csatolót írt, annyi lenne a kérdésem, hogy ebbe a foglalatba 2.0-ás videókarit is bele lehet rakni?
  • Gyocsika
    Az alaplap típusa : asus cusl2-c
  • Gyocsika
    sziasztok!

Nagy segítség kellene.
    Telepítek egy gépet, nincs hozzá cd, semmi.
    Felraktam rá xp, mindent felismert, kivéve az ethernet vezérlőt.
    Everesthomba megnéztem, de nem írja a típusát.

Mit tudok csinálni ?
  • tigeroo
    sziasztok! az a problémám hogy:
    szeretnék multiban játszani a wolfeinstein:enemy territory nevű játékkal ( fél éve semmi baja nem volt)
    erre most felraktam, és akármelyik szerveren játszom, olyan 2-3percenként kiírja hogy connection lost (999PING) olyan 3-5másodpercre, és ez rohatt zavaró mert általában olyankor lőnek le...

namost mit lehetne tenni ezellen? a gép az gyors, ugyanaz az oprendszer mint legutóbb, netkapcsolat jó, tűzfal nincs, a játéknak jónak kellene lennie....
  • Bandi 18
    Hiren's boot cd
  • harlond
    hali, tud vki olyan programot amivel lehetőleg még DOSból letudom ellenőrizni az alaplaptól kezdve a ramot meg midnent?? /szal a lényeg h ne windowsos legyen/
  • SkylineGTR
    sszevasztok. meghalt a 8600gt videókártyám, és vmi újat kell vennem. sajnos szűkös a keret 12ezer max. kinéztem egy gigabyte 4550 típusut 512ddr3, de viszont ez csak 64bites. az nem kevés? jobb egy kicsit mint a 8600gt-m nem? mert akkor lehet hogy egy ilyenbe ruházok be
  • [HUN]FaTaL
    Ez nem CRT.
  • miki10
    60hz-nél nem roncsolja szemet jobban?