64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [HUN]FaTaL
    Pl. abból hogy közelebb ülsz hozzá. Elég fura lehet egy széken ülni a szoba közepén a tv-től 5 méterre. :D Vagy a kanapéról szimulátorozni.

Olvasni TV-n rettenet, filmnézésre jó meg konzolozni gamepaddal a kezedben, másra szvsz nem.
  • Willenbrock
    Ha csak szimulátorokhoz és filmnézéshez kell akkor jobb lehet egy nagyobb képernyős LCD TV-t venni ami 5ms-os válaszidőt tud nem?Milyen szempontból lehet jobb egy monitor mint egy nagyobb TV?Én LCD TV-n gondolkodok hogy kéne egy a szimulátorok és a filmek miatt.Mondjuk a neten böngészni vagy dolgozni a gépen meg biztos a TV lehet rosszabb.
  • [HUN]FaTaL
    15-20k körül el lehet ezt passzolni.
  • Lacee86
    De most működik? Mert netre, wordre tökéletes. Add neki vkinek aki rászorul vagy vmi sulinak, de ne dobd már csak úgy ki, mert most nem annyira modern...
  • tigerbácsi
    sziasztok!

vagy egy gépnek nevezett szörnyeteg. szerintetek ezért kapok valami pénzt a bontóban? vagy fizethetek az ártalmatlanításért? :-)

a,,gép,, a következő:
    Alaplap neve: Asus A7N8X v2.0 (5 PCI, 1 AGP Pro, 3 DDR DIMM)

CPU típusa AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

RAM 2 db 512 mb

Videokártya RADEON 9200 SERIES (128 MB)

Hangkártya Realtek ALC650 @ nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface

HDD
    Gyártó Seagate
    Merevlemez neve Barracuda 7200.7 120022
    Fizikai formátum 3.5"
    Formázott kapacitás 120 GB

DVD meghajtó

Cégnév Sony NEC Optiarc Inc.
    Eszköz leírása _NEC DVD_RW ND-2510A

s mindez majdnem 2szer olyan magas dobozban mint a normál házméretek :-) super power van ráírva az elejére :-)
    Gyártó Chassis Manufactture
    Verzió Chassis Version

aztán nem nagyon kinevetni :-)
    oksa thx all:D
  • Lacee86
    Hát ez tényleg monitor beállítás dolog lesz pedig. Talán a kontrasztot és a fényerőt kéne picit lejjebb venni.
  • xxxpaulxxx
    Akkor másképp fogalmazok:D
    Bescanneltem egy szöveges doksit és utána ki akarom nyomtatni... de ezáltal ami fehér az picit koszosabb árnyalatú lett.
  • molnar88
    Lehet, hogy a monitorod van picit elállítva :)
  • xxxpaulxxx
    Az lenne a kérdésem, hogy van egy nyomtatóm... és miért van az, hogy amikor valami fehéret nyomtat, akkor az nem fehér, hanem picit zöldes lesz a lapon? Meg úgy a színek picit másak, mint a monitoron... ezt nem lehet valahol beállítani? (első nyomtatóm, ezért nem tudok ilyeneket:))
  • molnar88
    Azt elfelejtettem leírni, hogy a BIOS típusa AMI
  • molnar88
    Szeretném frissíteni a BIOS-t, amit ezelőtt még nem csináltam. Megvan minden hozzá, de nem teljesen világos, hogy mit kell csinálnom.
    Itt van a pontos leírás lépésről-lépésre.
    A 4. lépésnél akadtam el, letöltöttem a bios verziót a honlapról, az AWDFLASH-t innen(Remélem, hogy AWD és AWD között nincs különbség).
    Megcsináltam az indító lemezt, de pontosan nem értem, hogy milyen fájlt-hová kell másolnom...
  • Gundark 1 1
    450es. Chieftec. De ha áram gondok lennének akkor menet közben is elszállna.
  • [HUN]FaTaL
    Milyen tápod van?
  • [HUN]FaTaL
    Majd rájössz ha nem tudod elolvasni a betűket mondjuk egy olyan alkalmazásban, amiben nem lehet nagyítani. :)
  • Gundark 1 1
    Urak kéne egy kis segítség

Nemrégiben vettem új alaplapot meg videokártyát. Ha elindítom a win7et teljesen hibátlanul megy. Akár hány órát. De ha fél-háromnegyed óra múlva újraindítom akkor nem ad képet. Látom hogy tölt a win7 (64bit) de amikor az üdvözlőképernyő megjelenne nincs más csak fekete kép. Még a háttérvilágítás sem kapcsol fel. Nincs másik monitor se tv csatlakoztatva. A led folyamatosan világít, és a gép közben be is bootol, mert hallom az indítóhangot. Le is lehet kapcsolni a gombbal rendesen. Ha várok egy fél órát megint elindul.

Mi lehet ez? A videokártyát már kicseréltem, az újjal is ezt csinálja. A monitor döglődne? Vagy valami energia gazdálkodási baromság?

Az adatok : alaplap asus p5ql-pro, videokártya Asus engt9800gt, a monitor meg egy samsung 713n.

Előre is köszi.
  • kifli
    elég picurkalesz minden
    ja hogy kicsi a monitor:)
    akkor még megfontolom,de nem értem mi abban a gond hogy kicsik a pixelek???
  • [HUN]FaTaL
    Túl kicsi.
    BOX: 720p
  • kifli
    kicsi az átmérő, nagyon aprók a pixelek. Ráadásul ha box miatt kell hd arra is fölös, mert box játékok 720p-re vannak csinálva
  • Szerelőbácsi
    Sziasztok!
    Tegnap vettem egy 500GB-os Seagate wichestert, beraktam a gépbe, felraktam rá az XP-t jó is meg minden csak annyi van, hogy a piros HDD LED egyfolytában világít és a vinyó olyan mintha egyfolytában tötene, halk kattogások jönnek belőle pár mp-enként. Aki tud valami megoldó problémát az írjon! Előre is köszönöm!
    Mért lenne fölös??
    HDMI: Igen
    Amm mert venni akarok xboxot és sokkal szebb a képe ha hdmi kábellal kötöm össze:)
  • kifli
    arra a 21,5"-ra fölös az 1920x1080, az hogy 2ms vagy 5 észrevehetetlen
  • [HUN]FaTaL
    Ezen nincs HDMI. Egyébként az minek neked?
  • [HUN]FaTaL
    Drágább is pár ezerrel. :) Mondjuk nem sok.

Én közelről nézem a monitort, nem vennék FullHD monitort, már csak a vas igény miatt sem.
    Nekem ami kell az a minimum 1920x1080-as felbontás és a hdmi:)
    Szal sztem maradok ennél,amúgyis 2ms az már nagyon gyors lehet:)
  • lamerrichard
    Ez jobb.
    Link
  • Lacee86
    Hm, volt már ennél olcsóbb is...
  • [HUN]FaTaL
    Ez jobb: Link
    na megvan vélemények?:D
    THX all és ti milyet ajánlotok nekem amiben ugyanekkora a felbontás és van benne dvi????
    40 alatt vagy kicsit felette
  • Willenbrock
    Sokféle beállítással próbálkoztam már és mégsem rögzíti a címlistában a könyvjelzőket a Firefox,rendezetlenül sem.A hibakonzol meg tele van figyelmeztetésekkel,mit kéne csinálni-uninstalláljam és telepítsem újra?
  • SkylineGTR
    hi all. nem volt másfél hónapig gépem, most vettem egy új videókártyát bele, felraktam hozzá ilyen csomagot amibe van driver meg egy két cucc netről szedtem. de nem tudok belépni msnre, meg egy két oldalnál kiírja hogy érvénytelen biztonsági tanusítvány, hát most mit tegyek? hol tudom ezt frissiteni? HELP ME PLS. THX
  • lamerrichard
    Egy kicsit helyesbítenék ez az FPS-es probléma a F.E.A.R. Extraction Point résznél van, a sima F.E.A.R. meg a Perseus Mandate az teljesen jó, ja és ezek a játékok is eredetiek. Az XP-n nem volt még probléma velük csak most.
  • lamerrichard
    Hello valaki tud segíteni.
    Windows 7 Ultimate-et 64biteset használok és vannak régebbi játékok pl.: F.E.A.R. és mikor játszok néha rendesen megy. Mellesleg nagyon jó a gépem szóval simán megy max-on 90-110FPS-el de mostanság mikor belépek már a betöltő vidik is meg a játék is csak 12FPS-el megy. Már próbáltam mindent kompatibilitást állítottam mindent de ugyan olyan. Raktam már újra a játékot akkor is olyan. Ja meg a régi játékoknál a windows indítás előtt kiírja hogy a windows átvált valami windows 7 basic-re. Ja meg pl. a Race Driver GRID játékban meg nincsen úgy. Olyan mintha mennék a semmin. Szóval ha van ötletetek akkor kérlek segítsetek. Ja és eredeti a Windows , mind a két játék.
  • Willenbrock
    Sziasztok!

Le tudja valaki írni hogy milyen beállítások kellenek pontosan a mozillának ahoz hogy tudjon könyvjelzőket menteni amik a címlistában is láthatók legyenek?(most felvette a könyvjelzőt,de a címlistában nem mutatja őket,pedig a beállítások közt a ki van az jelölve hogy "címsáv használatakor jelenjen meg:könyvjelzők-erre cseszik megjelenni)
  • Lacee86
    Sztem egyrészt 22-esnél nem nyerő a 16:9 (inkább 23-tól), hanem jobb a 16:10. Másrészt tényleg vegyél inkább DVI-set, szánj rá még egy picivel többet ha tudsz.
  • [HUN]FaTaL
    Igen, de analóg szar.
  • Bandi 18
    Igen.