64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Viliada #50843 Sziasztok! Mondja már meg valaki, hogy ha egy VGA-s anyába DVI-s apát dugok, az gond-e? (Ránézésre illenek össze, de vajon átmegy-e a jel, vagy ne várjak eredményt? -
#50842 Tipikus Win meghalás. Újratelepítés megoldja a gondot. -
#50841 Silicon Image Sil 3512 ehhez a sata kártyához kéne valami driver. Valaki segítsen mert nem találok értelmeset. -
#50840 Köszi szépen! -
Blum #50839 Most ez mi a franc?
Piantban le akarok menteni 1 képet akkoris ezt írja ki,vagy bármikor. Egyik pillanatról a másikra. Ez most perpillanat Zmodeler,de másnál is ugyanezt írja ki..
-
#50838 http://noob.hu/2010/01/09/motherboard_productimage_m57sli-s4_big.jpg -
#50837 Szevasztok... már 2 hete érdekes dolgot csinál a gép... eddig nem tudtam miért van ez de ma rájöttem! Szóval az a baj hogy bekapcsolom, utána gépezek meg minden és mindig máskor pl ma elöször 2 óra után, fogja magát és kikapcsol! Utána megpróbálom ujraindítani, el is indul de mintha a csipkészlet nem menne, és a monitor is ugy világít mintha nem menne a gép, szval villog!
De rájöttem hogy azzal a kábellel van valami amit a képen is jelöltem :
itt a kép
ami abba a jukba megy kábel azt ha kicsit megtoszogatom, akkor ujból leáll a gép, de miutána ujra elindítom már jó... megy a monitor, is meg a billentyüzet is felvillan!
Szerintetek mi lehet a gond? Pls nagyon fontos!
-
tomee92 #50836 Sziasztok!
egyik haverom bajban van, és leírta nekem mi a gondja.
én csak elküldöm az üzenetet, hátha tudtok segíteni
Nos a problémám a következő lenne a géppel. Ma délelőtt használtam a gépet egy kicsit ám kisidővel megfagyott, majd reseteltem és azóta meghalt. A halált úgy értem, hogy eljut az alaplap képbetöltéséig majd mikor az op.rendszert kéne betöltenie, ott már nincsen kép. A gép rendesen működik, látszólag ugyanúgy működik, mint szokott. Megpróbáltam már alaplapelem kivételét, ramok kivételét mind-mind próbálkozás kudarcba fulladt. Én a winchesterre gondolok. De azzal sem értek maximálisan egyet, ugyanis a biosban felismeri mint hardweret, betölti, áramot kap. Viszont ha kihúzom a gépből akkor rögtön rí hogy nem talál boot eszközt... Légyszives valaki segítsen. Alaplap MSI P-43 NEO-F, winchester Samsung 400 GB SATA 16 MB. Köszönöm előre is.
-
#50835 Kell hozzá az új windows installer meg az update agent. -
#50834 Hali
Az lenne a problémám hogy valamiért nem lehet telepíteni az msn-t.. máskor elég volt hozzá hogy feltelepítenem a service pack 2-t vagy 3-at. De most valahogy így sem akar működni.. :S
Ezt írja ki (bocsi a paint miatt, de ezért most nem telepítem a photoshop-ot). Már mindent megpróbáltam de nincs több ötletem. Remélem valaki tud segíteni, előre is köszönöm! -
#50833 Az az átalakító gondolom egy sata kártya lesz. Integráld bele a telepítő cdbe a kártya driverét nliteal. -
#50832 sziasztok.
Van egy nagy problémám. Nemtudom hogy alaplapcsere miatt van -e... de mivel azóta csinálja gondolom... szóval tettem egy Gigabyte MA770-UD3 alaplapot a gépbe, és azóta a helyi kapcsolat ikonon van egy kis felkiáltójel és azt írja hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott. Többször is újratelepítettem a rendszert, volt valami bütykölt XP, XP sp2, most XP sp3 van, ugyan az a probléma. Böngészni tudok, de néhány internetes program, pl. az msn nem működik.
mi lehet a baj? -
#50831 Valószínűleg hardveres. Feltéve, hogy teljesen friss win7ről van szó, amire nem telepítettél még semmit. -
#50830 Sziasztok.
Lenne egy gép amiben nincs sata vezérlő. Van benne egy sata átalakító amire egy 500gbos merevlemez van rákötve, de ha xpt akarok rá telepíteni akkor nem tudok mert nem jeleníti meg a meghajtót.Gondolom az átalakító miatt van. Mit lehet ezzel kezdeni hogy megjelenítse. Erről akarom futtatni az xpt. -
#50829 Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a Win7 (64) indulás közben kifagy? Még a Win7 logó megjelenésekor.
Hardveres vagy szoftveres probléma szerintetek? -
molnar88 #50828 Sziasztok!
Azt szeretném megnézni, hogy mikor lett frissítve utoljára a BIOS. Meg tudom nézni valamelyik registry fájlban? Vagy hogyan?
Nem a verzióját akarom megnézni, hanem azt h mikor lett frissítve. Köszi! -
josi #50827 Vagy próbáld ezeket. -
josi #50826 CMOS reset. ha nincs rá külön jumper akkor elem ki... vársz egy kicsit... vissza
(a bios minden beállítást elfelejt, a jelszót is) -
Zaicev #50825 Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy még nagyon régen levédtem jelszóval egy régi gép bioszát, és sajnos elfelejtettem a jelszót.Lehet valahogy lenullázni, vagy valamilyen progival kiiktatni?Sajna most át kellene állítanom, és vagy 4 éve nem volt hozzá nyúlva. Előre is köszi! -
Blum #50824 Egy portalanítás nem árthat neki (ha van rajta még garancia,akkor vidd vissza). Szedd le csak a külső borítást,mást ne nagyon. Aztán fújjál bele,esetleg kis ecsettel vagy sűrített levegővel. De az is meglehet,hogy annak teljesen vége. -
Nuki #50823 Szerintetek mi okozhatja azt, hogy a dvd meghajtó gombját ha megnyomom hogy adja ki a tálcát, akkor amint kiért, magától visszahúzza?
Esetleg meg lehet ezt oldani valamivel azon kívül hogy megfogom, hogy ne húzza vissza? -
#50822 én már rágóta rányitom az ablakot, ami nem is kicsi, s kb 50 cm - re van nyílóra a monitor felé, de eddig semmi baja nem lett. sőt régebben a házra is rá volt nyitva, s még a hőmérséklet is leesett a házban pár fokot :-) s hardver hiba még nem volt. -
Blum #50821 mindenesetre én nem kockáztatnék. "Biztos ami tutti ziher" :D -
#50820 Semmi baja nem lesz. Nem a nyákra nyitja az ablakot. -
#50819 Hát igazából nekem úgy van, h a monitor jobb szélétől egy olyan 20-25 cm-re van az ablak bal széle. Ez az ablak csak kicsi, 45x90-es kb, és csak bukóra van nyitva. Épp csak egy 5-10 percre van nyitva télen, míg szellőztetek, ez azért így csak nem árt neki nem? -
#50818 akkor jó :D -
Blum #50817 Nyáron értelemszerűen nem okoz gondot még éjszaka sem. -
Blum #50816 Nem hinném,hogy a meleg alkatrészeknek jót tesz a hirtelen hideg....
Szakértőktől tudom,hogy meleg fémre a hirtelen hideg tuti nem tesz jót,pláne ilyen drága,elektronikus cuccoknak. -
#50815 nekem is itt van közvetlen mellette... egész nyáron nyitva van az ablak :D akkor most baja lesz a monitoromnak? :| :D -
#50814 Hát nekem is a monitorhoz közel van az ablak. Miért, mi baja lesz ha kinyitom mellette az ablakot? :o -
#50813 azt a medveszagot mire kiszellőztetsz... :D -
#50812 kösz a válaszokat.
Majd tavasszal kinyitom, amikor már nincs ennyire hideg, vagy majd éjjel amikor ki van kapcsolva a monitor :D -
#50811 vagy letakarod addig. kikapcsolod és/vagy kihúzod, rádobsz valamit, ami azért vastagabb, szellőzik ki-be, aztán utána várjál kicsit, míg újra bekapcsolod. főleg párás időszakban nem kellene rányitni az ablakot!! -
Blum #50810 Egyszeri alkalomtól nem hiszem,hogy baja lenne,de nem kell belőle rendszert csinálni. Bár gondolom máskor is kiakarod nyitni az ablakot..:P Amikor a régi gépem alkatrészeit vittem a bontóba,akkor tesztelés előtt várni kellett 10 percet,mert hogy akkor is tél volt én meg a kezemben vittem át a VGA-t meg a RAM-okat. És mondták,hogy az nem tesz neki jót. Én a helyedben amíg szellőztetsz,a monitort arrébb raknám valami védettebb helyre. Ha a monitor nem megy és nem melegedett fel,akkor nyugodtan rányithatod,baja nem lesz. -
#50809 Hali
Lenne egy kérdésem
Ki akarom nyitni az ablakot, de mellette ott van 1 TFT monitor, lesz valami baja a moncsinak ha kinyitom az ablakot? -
Viliada #50808 Sziasztok!
Van egy problémám: adott egy miniprojektor, meg egy régi laptop. A kettőt kellene összekapcsolni,hogy kivetítsen laptopról a projektor. Valami olyan kábel kellene, hogy vga jelet alakítana rbg-vé. A projektor kábele az a bizonyos 1piros-1fehér-1sárga végű,kerek lyukas, a laptopon meg a kék, olyan 15lyukas vég van,amire a monitort is szokás kapcsolni. Ötlet, hogy milyen kinézetű és hol vehető? Minden megoldás érdekel!
Előre is köszi! -
Blum #50807 Hali!
Tegnap felpakoltam a Win7-et Lenne 2 problémám.
1. uTorrent nem akar együttműködni. Gugliban keresgéltem,de nem találtam jó megoldást. Nem tudok letölteni,mert azt írja,hogy "Hallgató hiba. Meg kellene változtatnod a hallgató portot" Na most ez mit jelent?
2. MSN-re nem tudok bejelentkezni,mert a következő hibakódot adja: 80040154
Rákerestem gugliban,kiadta,hogy csináljam azt,hogy Parancssorba írjam be,hogy ....,kibodta,hogy .dll fájl regisztrálása sikerült. OK. Gép restart-->bejelentkezés mindig nem jó. Idő be van állítva rendesen. Elég fontos lenne nekem az MSN. Segítséget előre is köszi!
-
#50806 Az enyém azaz Bratyival ezt használjuk Pesten, otthon vidéken van egy jó gép amit fel akarok ez helyett hozni, s Öcsivel akarunk Neki venni egy jobbat.
AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3 BOX proc. Black Edition köré szeretnék felépíteni egy gépet, vagy nem tom van e jobb hasonló árkategóriában. Amit szeretnék hozzá win7 – hez DDR3 Ramot 4 – 6 gigát valami erős tápot, hangkártyát, egy DDR5 videókarit s egy nemtommilyen alaplapot. kb olyan 200 000 környékéig mennék el, persze monitor, egér meg klavi nélkül.
-
#50805 Hát sajnos ismerve a mai helyzetet, fogadok van nem 1 olyan suli, ahol ennél jóval elavultabb gép(ek) van(nak). (Ha van egyáltalán...) Nyilván nem Bp-en vagy a nagyvárosokban vannak ilyenek. De most ha vki megveszi tőled vmennyiért, akkor az is jó, én nem adakozhatok a helyedben, a te döntésed. :) Csak annyira leszóltad szegény gépet, ezért írtam h sok helyen meg örülnének neki adományként is. -
#50804 jah működik, csak nem igazán fut rajta semmi. a 2002 es fifa még jó, meg a c&c generalsz s ennyi. :-) nem tudom kell e a suliknak. de ok megfogadom tanácsod! :-)
köszönöm az infot. tényleg jobb odaadni másnak ki ki tudja ezt használni :-)