64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
gregtom6 #51164 Megvan. Ubuntu alatt megy az egér, szóval szftveres gond...
Honnan tölthetnék le egér drivert Vistához??? Vagy hogy bírjam működésre??? -
#51163 Na, valaki, légyszi! Nemér rá egy évig! "#51143" -
#51162 egy darab venti hűti a házat és másfél évig 30 fok volt max
a processzoron van passzív hűtés de az most is csak 30 fok körüli
annyi változás történt,hogy most melegebb,padlófűtéses környezetbe került
gép kiporszívózása után se hül egy fokot sem
max rakok bele még egy 12 centis ventit ami jobban átszellőzteti
az alaplap tönkremehetett így vagy akkor már el sem indulna?
-
gregtom6 #51161 És az Ubuntut hogy indítsam el, hogy biztosra NE formázza le a gépet???
Mert én ettől tartok, hogy véletlenül letörlök vele mindent a vinyóról... -
#51160 Linux Live cd-t betolsz elindítasz la, külső egységre kirakod a fontos adatokat, vagy másik partícióra, amelyik tetszik, aztán win újrahúzás, előtte egy memtestet a Linux cd-ről tolj rajta. -
#51159 1000Huf egy webcamera :). Telefonból meg nem lehet ilyet csinálni, fényképezőgépek sem szokták támogatni :D. -
#51158 Igen túlmelegedhet, mondjuk nincs rajta aktív hűtés csak passzív. Amúgy a hőmérsékletet gondolom a chipnél méri egy beépített dióda, és igen a rossz szellőzés okozhatja. -
#51157 üdv
Miért lehet az alaplap hőmérséklete 92 fokos (30 helyett)(ha a vinyó és a proci is csak 30 fok körüli?
Az alaplap (gigabyte) hol méri a saját hőmérsékletét?
Túlmelegedhet ha nem megfelelő a szellőzés?De miért csak az alaplap? -
miki10 #51156 sziasztok!!!
mobil telefonomból hogyan tudnék webkamerát csinálni?
nokia 6233-ra kéne javát támogat -
gregtom6 #51155 Hy all!
A sulis laptopommal (Fujitsu Esprimo Mobile V6535) tegnap óta gond van. Amikor bekapcsolom, minden bejön rendesen, de az egér megjelenése után egyből az asztal bal alsó sarkába ugrik.
Ha az egeret mozgatom, akkor ki tudom onnan vinni a nyilat, de visszaugrik ugyan oda. (így alig tudok bármire is kattintani).
Ha kihúzom az egeret, és Touchpaddal próbálkozok, akkor ki se tudom mozdítani a bal alsó sarokból a nyilat.
Pár perc után kék halált dob a gép, végig ellenőrzi a memóriát, majd 100% után újraindul, de magát a hibaüzenetet el se tudom olvasni, olyan gyorsan indítja újra a gépet.
Elsőként arra lennék kíváncsi, h a merevlemez tartalma megmenthető-e, valamint, hogy oldható meg ez a probléma?
Köszönöm a gyors segítséget. -
#51154 Valaki segítene?????? "#51143" -
Vlala #51153 Megvan a hiba, az MSConfigon belül lelőttem az egyik magot :)
Így már a Task Manager is külön mutatja a két magot.
Viszont a ME2 konfigurátora még mindig csak egyet lát... -
Vlala #51152 Szürke, nem módosítható.
Gondolom, ez elég gáz. :) -
Apocalipto #51151 Task manager > Teljesítmény fül > nézet > CPU előzmények > Külön grafikon minden CPU-hoz.
Még mindig 1-et mutat? :) -
Vlala #51150 Üdv! Egy kérdés:
Adott egy AthlonII X2 250 - elvileg - kétmagos proci.
A Win7 újratelepítés nélkül felismerte, viszont most jutottam el oda, hogy tulajdonképpen nem kétmagosnak ismeri fel (Mass Effect 2...).
Windows, eszközkezelőben két processzort lát (wtf?), a task manager viszont csak egy CPU processt mutat. A ME2 konfigurátora egy darab egymagos procit lát.
Na, akkor a kérdés: hogy lehetne tényleges kétmagosként felismertetni a procit? Az MsConfigban csak a processzorok számát lehetne átírni, de ez nem segít.
-
Dizson #51149 Egy E2160-as procinak ki kéne hajtania egy 4850-est 3Ghz-re húzva?
3dmark06-al teszteltem, és 8300 pontot kapott, ami ugye elég kevés.
Hiába tuningolom a procit, pl 9×335=~3Ghz, az everest is meg a cpuz is ~2ghz-et ír, mégpedig 6×335-el. tehát valamiért visszaveszi a szorzót.
A biosban van 3 lehetőség, ami elvileg energiatakarékosságot hivatott elősegíteni:
C1E, EIST, TM2. Ez a három közül ha az első kettőt kikapcsolom, akkor elvileg mennie kéne 9-es szorzóval folyamatosan, és nem kéne visszavennie 6-ra... De hiába kapcsolom ki őket, visszaveszi, ráadásul terhelés alatt sem emeli fel 9es szorzóra...
Van valakinek valami ötlete? Az elért cpu pont alapján pedig 2ghz-en megy összehasonlítva más rendszerek pontjaival, pedig a 3dmark meg 3ghz-et ír szemben az everesttel és a cpuz-vel (2ghz) -
#51148 Aha köszi, de valószinű hogy nem itt van a probléma mert akár hogy próbáltam eddig sehogy sem volt jó.
De még belenézek a tápba. -
#51147 hát, a kis tüskék alá oda van írva álltalába hogy hova mit kell, a kapcsolókat tökmindegy hogy hogy kötöd (tehát lehet fordítva) de led csak 1 féle képpen világit, azt próbáld ki :) -
#51146 FSP 500Wattos tápom van, eddig még nem volt vele gond. Most igazából ott vagyok hogy megint szétszedtem a gépet és ami megy a kapcsolóból az alaplapba vezetékek azt szerencsésen kirántottam akaratom ellenére. És most nem igazán igazán tudom visszarakni:
4db vezetékem van:
Narancssárga-Fehér: Power SW
Kék-Fehér: Reset SW
Piros-Fehér: H.D.D LED
És van egy Zöld-Fehér de annak 3-as a vége, az meg Power LED.
Ezt most hogy a fenébe kell visszarakni?
MSI K9 NEO V2 alaplapom van. -
#51145 Géped konfigja? Milyen tápod van, mert a nem kapxcsol be menet közben leáll prbléma elég táp gyanús, vagy a ház kapcsolója szarakszik, de azzal nem jó játszadozni, mert könnyet lehet zárlat is. -
#51144 Remélem nem gond hogy ide is beírom amit már a "Magától kikapcsol a gép!" topicba leírtam. Ha ggond tötöljétek.
Sziaszok!
Lenne egy olyan problémám hogy egy pár apja el kezdett rosszalkodni a gépem, konkrétan az a gond vele hogy szinte egyáltalán nem tudom már beinditani. Elöször mikor jelentkezett a probléma akkor az volt hogy mikor kapcsoltam volna be a gépet egyszerűen nem reagált. Akkor azt csináltam vele hogy a gépház elején található rácsokat leszedtem és a bekapcsoló gombnál a vezetékeket megmozgattam majd próba, akkor ez működött is és elindult a gép majd kihozott egy olan lehetőséget hogy tudom futtatni normál módban és volt valamilyen javitó repair mód. Gondoltam azt választom ki és jó is lesz. Egy jó másfél perc alatt lefuttatott vlami javtást és újra inditotta a gépet. Utána elindult normálisan a gép tudnam vele normálisan dolgozgatni (windows7 operációs rendszerem van még mielött elfelejtem leirni). Másnap megint jelentkezett a probléma de akkor igazából ne tudtam vele foglalkozni mert épp hogy haza értem már rohantam is Pestre. No ma megint jelentkezett a probléma és csak egyszer sikerült eddig reggel óta beindtani gépet, akkor is kihozta ezt a repair lehetőséget de akkor a normál módot választottam és addig jutott el hogy a windows töltés képernyőjét behozta majd váratlanul leállt és azóta semmi. Teljesen tanácstalan vagyok, eddig sose kapcsot ki így magától, és most sem ahogy elkezdődött ez a probléma akkor se kacsolta ki miközben dolgoztam vagy éppen játszottam rajta. Nem tudom mi lehet probléma... ma este vagy legkésőbb holnap estére kéne a gép mert amin most írok laptopon nincsenek rajta azok a dolgok amik kellenének. Google-be rákerestem a problémára, olvastam olyat hogy valami túlságosan felmelegedik és az okozza, de az kivan zárva. Olyat is olvastam hogy vírus is okozhatja ezt amit még akár lehetségesnek is tartok. De lehet hogy valami hardweres probléma okozza a gondot. Próbáltam már azokat hogy a gépben a kábeleket megmozgattam, a csatlakozókat szét majd újra öszedugtam de semmi.
Remélem valki tud segíteni mert teljesentanácstalan vagyok.
Köszönöm előre is.
Ui: Bocs ha sok helyesírási hibám van, nem vagyok hozzászokva a Laptop-hoz. -
#51143 Valaki. Fontos lenne. -
tmisi #51142 Biztos hogy jól tetted fel? Bocs, nem nézlek hülyének de már én is jártam így olyan fejhallhatónál, amelyik mindkét irányba felpasszolt a fejemre. :)
LEFT (L) = BAL,
RIGHT (R) = JOBB
Ha jól van feltéve, akkor ellenőrizd a hangkártya beállításoknál, nincs e valami opció bekapcsolva, ami felcseréli a csatornákat. -
#51141 Mitől szólhat forditva a hang?hangfalon,fejhallgatón is..SB-s hangkari,KX project driverrel,de ha pl. balról lőnek,jobbról hallom a lövést és forditva...Nem minhta zavarna,mer megtom forditani a fejhallgatót,csak érdekel,h mitől van? -
#51140 Ja bocs most megkevertél. Nem kell gigabites hálókari, mivel ez 60 mbit ez messze van a gigabittől. Gigabit az 1024Mbit/sec.
Amúgy olvasd el a szerződésben hogy mennyit garantálnak, és ha kevesebb jön ki lehet menni verni az asztalt :). -
#51139 Igen upc nagy hátránya, hogy a sávszél terheltségtől függ. Plusz van egyáltalán gigabites hálókarid? -
http://www.speedtest.net/result/707351782.png
szóval ez a legjobb amit kihoz magából, egy gigabites kapcsolatból.
szerintem ez nem normális, valami tutti nincs jól beállítva vagy esetleg hardweres hiba? szóval ilyesmi...[IMG][/IMG] -
#51137 kicsit számoljad át, 700kb/s az kb 6Mbit/s az Mbit nem egyenlő a MB/s-el. a max sebességd ami 7,5mb/s (60mbit) nehéz lesz kihasználni, mert elég kevés helyen van ez engedélyezve (oldalakról letöltés) és legtöbbször torrentel sem jön össze. És ha a szerzősést megnézed a 60Mbit csak a max sebesség, a garantált az sokkal kevesebb. -
#51136 hy!
van valakinek upc fiberpower60 nete?
az enyém pár napos és nagyon lassú, ebben kellene segítség!
fórumokat végigolvastam, de ilyen problémája senkinek sem volt,
lényegében lassú az egész amióta bekötötték.
a maximum amit 1szer pár másodpercig töltött 3,4MB/s ami kevesebb mint 30Mbit/s fel pedig a max 700KB/s ami meg nincs 1Mbit.
Windows xp-t hassználok és olvastam egy optimizer progirol, de nem találtam sehol sem.
köszi a helpet
-
#51135 Hali
Ismeri valaki a Trillian nevű programot? Olyan mint az msn, csak más. Megtudja valaki mondani, hogy hogyan kell elmenteni benne az egyéni hangulat jeleket? -
#51134 pedig az vga drájver hiánya. ne az alaplapi drájvert rakt újra, hanem a vga-nak találj egy drájvert :)
ha van külön vga, nem az integráltal megy akkor annak, ha az integrált akkro valszeg annak is kell külön egy, ami nincs benne az alaplapi drájver szettben. -
Kiado #51133 Hi!
Most raktam újra windowst és az a gond, hogy minden abkalmozgatásnál beszaggat ill. le/fel görgetésnél is.
Vidikártya meg alaplap drivert is feltettem, de eszközkezelőben sárga kérdőjel a "Videóvezérlő (VGA kompatibilis)"-nél.
Ilyenkor elvileg az alaplap drivere rossz, nem?
Próbáltam már vagy 4 félét leszedni, de semmi, mindig megmarad ez a szaggatás az ablakozmgatásnál.
Alaplap típus: Asus A7N8X-E Deluxe.
Help, thx! :D -
#51132 megnéztem próbálgattam nincs semmi erre vonatkozó beállítás:S -
#51131 Hát esetleg a videokártya progijában nézz szét, hátha van erre vonatkozó beállítás. -
#51130 sziasztok! Fura problémám van! meghalt a monitorom és egy régit használok most amíg nincs pénzem ujra! ez egy 17 colos philips 107 T5 régi tipusu síkképernyős monitor és van rajta egy gomb amivel lehet váltani a képernyő beállításán olyan módon hogy vagy világos ahogy kell rendesen vagy feltesz egy szűrőt amitől ilyen sötét (gondolom ez szemkímélő) de ha belépek egy játékba vagy ujraindítom vagy alt tabolok akkor mindig visszavált erre a sötétre és megkell nyomjam a gombot! ezt hogy lehet kiküszöbölni? (a monitor manuális beállításai között nincs semmi ami segítene) lécci segítsetek -
#51129 laptopommal van valami gáz, elindítom és bejön egy fehér képernyő és lefagy, néhány órával előtte jól szuperált mi történhetett? -
#51128 Erre adjatok valami logikus magyarázatot :)
Nem régen írtam ide, hogy éjfélkor bekapcsol egy gép, új alaplapot kapott a gép és azóta csinálja, volt táp csere, ki lett húzva a hálókábel, friss win, net nélkül de mindig bekapcsolt.
Arra viszont rájöttem, hogy a gép órájához viszonyítva kapcsolt be, tehát ha reggel 10-kor beállítottam 23.58-at és kikapcsoltam, 2 perc múlva bekapcsolt, ha este hatkor tettem meg ugyan ezt akkor is bekapcsolt.
Ezt a gépet elvittük egy másik városba és ott nem kapcsolt be -
speti43 #51127 Szerintem nem az ethernet kártyáddal van a gond. Szolgáltatót kértezted, hogy nincs e vmi gond a hozzáféréseddel? Vagy jó jelszót adsz meg? Esetleg rosszul van beállítva a kapcsolat. Vagy csak a T-online egy rakás szar... -
#51126 Sziasztok!!
Nekem olyan problémá lenne hogy amikor fel kapcsolódok a netre (D-Link,T-Online,5Mbps,nah de ez most mind1)akkor szétkapcsol mármint fel megy de mihelyst belépek mondjuk a Mozzilába(vagy akármie böngészőbe) másik elmegy a net és Újratárcsázást ír akár hányszor probálom mindíg ezt csinálja!!!Lehet hogy az alaplapon lévő ??Netkártyával??van a gond??
Ha teszek bele külön 1 ??Netkártyát?? akkor jó lenne szerintetek??
Megjegyzés:Volt amikor 1 napo jó volt de előtte sokáig nem és most sem sőt az egész úgy kezdődött hogy szétkapcsolt 7-8 szor utánna ó volt most már telejsen behalt!!!
Türelmeteket köszönöm hogy végig olvastátok a hsz em!!!!És a válaszokat is köszönöm!!! -
#51125 köszönöm szépen az értékelést. sokat számít nekem. s ha megtalálom a cikket a Chieftec tápról belinkelem, mert páran panaszkodtak rá, hogy bemérték (nemtomhogy) s nem adja le csak a 435 W - ot, s mások panaszkodtak rá, hogy 2 év s bedobta a kulcsot. de utánanézek igérem! :-)
mégegyszer köszönöm. akkor ezek szerint jól azonosítottam be a termékeket? :-) szerencsém volt akkor! :-DDDD