!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lacibacsi
Sziasztok! Szeretném a segítségetek kérni.

A történet:

A régi AGP-s videókarimat kicseréltem egy PCI-E karira. (Asrock Dual alaplapom van)
Régi meghajtó program le, új fel - megtörtént.
Újraindítás után "Ismeretlen PCI eszköz"-t jelez a gép, melyre magától nem talál meghajtó programot. Igazán nagy ügyet elsõre nem csináltam belõle, mert kipróbálva az új videókértyát CoD4-en rögtön láttam, hogy királyul megy.
A grafikai hatásokkal most sincs bajom, hanem...

A probléma:

A gépemben IDE-s cuccok vannak. Történetesen egy DVD író és három vinyó. Ezek korábban hiba nélkül, megfelelõ sebességgel és megbízhatósággal mûködtek.
Sajnos a videókártya csere óta az egyik HDD, amely a Primary Slave-en van nem igazán akarja a munkát...
Egyik HDD-rõl a másikra történõ másoláskor például a maximális sebesség nem több, mint 3000 kbyte/mp, ami ugye testvérek között is szégyenletes, tizede az átlagosnak. Ha csak simán zenét hallgatok errõl a meghajtóról, akkor is nyög, recseg, akad...

Az eszközkezelõben ott van a sárga kérdõjel. Az Everest ezt mondja róla:
"Mezõ Érték
Eszköz tulajdonságai
Illesztõprogram leírása PCI Device
Hardver azonosító PCI\VEN_1002&DEV_AA18&SUBSYS_AA181462&REV_00
Elhelyezkedés 1. PCI-busz, 0. eszköz, 1. funkció
PCI eszköz PCI Device

Eszköz erõforrások
IRQ 05
Memória FF2EC000-FF2EFFFF"

Ebbõl sajnos nem tudom, hogy mirõl van szó. Lehet, hogy összeakadt az új videókártya a régi vinyóval? Hogyan lehet ezt megoldani? Minden segítséget elõre is köszönök!

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Bandi 18
Touchpad 😊

sziasztok!

laptopon hogy hivják azt a kis lapocskát ami az egeret helyetesiti?
pxxl
arcoskodni <#hehe>

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Minek?😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Bandi 18
Minek ?😄😄😄

Törölt felhasználó
minimum 560 wattos táp kellene😊
pxxl
szállítási*

All hail the double x!

pxxl
kb annyi lehet, hûtõvel együtt kb 900 gramm több oldalon is a számmítási súly. szval 40 gramm hihetõ sztem is.

All hail the double x!

Bandi 18
Hát szinte súlytalan. És kicsi is. Szóval az a 40gr hihetõ.

Barny
Lenne 1 eleg hulye kerdesem xD..valaki megtudja nekem mondani,h egy processzornak mekkora a sulya? mennyi gram?😄
PL egy E6550-nek😊
csak azert kerdem mert postaznak nekem egy OEM E6550-est es a nyugtan azvan,h 40 gram a level tomege<#idiota>es elgondolkodtam,h neme papirt kapok xD+beis van jol csomagolva allitolag <#wow3>

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

Bandi 18
De azt a 20%-ot szerintem nem nagyon fogod érezni, fõleg nem 9k pluszért. Mert ha annyi pluszod van akkor lehet venni jobb karit is ami kenterbe veri a 9600GT-t.

Ha jól látom, Gigabyte 9600 GT is van 26ért, ami 20%-al jobban teljesít, mint a hd4670...

pxxl
nem sok jót írnak róla neten.

All hail the double x!

Bandi 18
Vegyél egy Gigabyte Superb 460W-osat 9500-ért, vagy egy Chieftec 400-asat.

Bandi 18
Semennyire 😄

Törölt felhasználó
ti menyire ajánljátok a HKC tápokat?😄
pxxl
Pro az közepes kategória SE a lebutított. XT meg a legdúrvább. de X1950-bõl csak is XT-t kell venni.

All hail the double x!

Bandi 18
Micsoda? 😄. Az Ati karik a legjobbak mostanában. Amúgy miért vennél egy 9500GT-t amin DDR2-es ram van amikor 17-ért meg lehet venni ezt a karit amin már DDR3-as van, és egy szinten van egy 9600GT-vel.

PH-s teszt a kariról

Amúgy nekem is HD szériás karim van, HD2600XT GDDR3-as és a Grid megy rajta 1680x1050-ben mediumon úgy hogy egy régi S754-es Athlon 3000+-om van.

Hát nemtom, Benchmarkokban(prohardver oldalán)a HD karik nem mindig remekeltek...
alaplapom ASRock 939sli-esata2

Ha még 8600 GT szintû karit ki bírna hajtani, v megérné, akkor olyasmi teljesítményû kellene...
állítólag a 9500 GT hasonló telj., kicsit jobb. Azt megérné megvenni 21ért?

Bandi 18
Ha már mindenképpen 8800GT vagy 8600GT-t akarsz akkor inkább ezt a karait javasolnám Egy szinten van a 9600GT-vel, ami nem sokban különbözik a fent említett két Geforce-tól, és bõven benne van a 20k-s korlátban. Hogy a proci mennyire használná ki azt nem tudom, de ha valamikor is fejleszteni fogsz akkor szerintem ezt az újabb gépbe is nyugodtan belerakhatod, és érezni fogod a különbséget a 7600GT után.

Bandi 18
Pro-t semmiképpen ne vegyél az a butított fajtája plusz xx50-es végzõdésût se.

Törölt felhasználó
Én 1 x1950 prot ajánlanék neked😊
Help azért utóbbi 2 kérdésemre...

Törölt felhasználó
Nem, nem hibernálással állítom le!!!
Shut downra kattintok és úgy állítom le!
De úgy csinálja hogy 1-szer leáll normálisan 1-szer meg szarul....
MR ME
max az h hibernálással állítod le, am sztem ez 99% h táp

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Törölt felhasználó
ezt mi okozhatja a tápon kívül?
MR ME
akkor nem kapcsol ki teljesen a géped

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Törölt felhasználó
na megnéztem az összes venti pörög.......
Azt nem lehet valami oldalon megnézni, h egy ilyen konfigot kb hány százalékban használ ki egy xy kari?

Használt kariba nem bízok, de 20 körül már van 8800 GT vagy 8600 GT, de nemtom, h melyiket érné meg...
vagy Atit, de ott nem is értem a számozást, h melyik milyen erõs...

Konkrét karit ahánljatok, mert én nemtok dönteni...

Lacee86
A 20% kihasználás sztem tuti h hülyeség. Ha nincs pénzed most az egész gép fejlesztésére, akkor sztem vegyél használtan vmi olcsó kártyát. Vacak kártyára még az a 10e Ft is pénzkidobás újan, a drágább meg valóban a proci miatt nem lenne kihasználva.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hy mindenki! A konfigom:
InnoVision GeForce 7600 GT 256 MB (volt benne, mielõtt bekrepált)
AMD Athlon 64 3500+ 2,2 Ghz
2,25 GB RAM (DDR)
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen kártyát érdemes venni, mert a procim nem használná ki állítólag a nagyon új kártyákat, de nemtom melyik az a kari, amit még megérné venni ehhez a konfighoz...

Volt olyan, aki szerint a gépem csak 20%-ban használta ki a 7600 GT-t, nemtom, h ez igaz-e...

Bandi 18
Hát ezt így elég nehéz megoldani, legalábbis szerintem. Ha automatizálni akarod, akkor a bekapcs gomb mellé beraksz egy idõzítõt hogy mikor adjon neki áramot. Linuxban írj egy scriptet ami induláskor lefut abban megadod hogy milyen teendõk vannak. Windows alatt viszont nemtom hogy lehet megoldani hogy csatlakozzon ide meg ide.

Hello!

Lenne egy olyan problémám hogy a mai napon bekapcsoltam a gépet és azt a hibaüzenetet kaptam hogy az AnyDVD nem találja a DVD meghajtót, hiába töröltem és tettem fel újra többször nem segített.Nem tudom mi lehet a probléma ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.

Rash87
Hello.
Lehet hülyeséget kérdezek,de létezik-e olyan program,ami ilyen öö automatizáló program. Tehát megadod neki,hogy mondjuk reggel 6-kor bekapcsoljon,aztán csatlakozzon netre,ezt meg azt csinálja? 😊)

Glory, Glory Man. United!

cocoa
hello!

47854-es számú kérdésmre esetleg valaki nem tudná a választ...?<#circling>

nagyon jó lenne,elég tanácstalan vagyok.((

MR ME
nem biztos h csinállnak

pxxl
akkor így jártál, ahogy én a tv tunerrel. majd egyszer hajlandóak lesznek drájvert csinálni <#falbav><#wilting>

All hail the double x!

próbáltam, nem lett jó
pxxl
próbáld meg a vista 64bites drájverrel. elvileg bírja a vistás drájvereket. nálam legalább is párat megevett 😄

All hail the double x!

helló.
felraktam windows 7-et, a nyomtatómhoz nem talál drivert, neten se találtam, csak vistasat, mit lehet ilyenkor tenni? (op.r.: win7 64bit, nyomtató: canon pixma ip1500)
MR ME
valszeg az lesz, másnál is volt h nem kapcsolt ki rendesen a gép miatta

Törölt felhasználó
igen vistám van,méghozzá angol vistám😊
és nem a piros gombot nyomkodtam hanem a shut downra kattintok mindig
Törölt felhasználó
azt majd megnézem de sztem a táp lesz az
[HUN]FaTaL
Lol 😄

Át lehet állítani..

Azzal mennyit szoptam én, mire rájöttem, hogy a kis menüt kell kinyitni és ott lesz a Leállítás. <#hehe>

[HUN]FaTaL
Vistad van? Nem a piros gombot nyomkodod? Mert alapértelmezett beállításként az csak sleepbe teszi.

Bandi 18
És a procié nem pörög? Mert lehet hogy nem kapcsol le a gép.

Törölt felhasználó
nem, tovább is ment volna mintha nem kapcsolna ki a gép.....