!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TONI

Anno régen nekem is volt hasonló gondom mindjuk azok csak kingmax memóriák voltak, de nekem elég volt csak másik slotba dugni vagy megcserélni õket.

Sziasztok!

A következõ a helyzet; a gépem egy perc üzemidõ után kék halállal rendszeresen leáll.
"MEMORY MODUL IRQ NOT LESS OR EQUAL" (a lényeg ez, szó szerint nem emlékszem)
Kivettem az egyik memoriamodult, akkor abbamaradt, rendeltetésszerûen mûködött a PC. Betettem az ominozus modult egy másik gépbe, ahol azonban csodálatosan mûködött. Az én alaplapomba is tettem egy másik modult, kiderüljön ott van-e a baj, hiba azonban ott sem jelentkezett.
2*1024MB Geil kit moduljairól van szó. 800MHz DDRII.
Valakinél hasonló probléma jelentkezett valaha? Ha meg tudta oldani, hogyan?
Idõközben cseréltem VGA-t és tápegységet is ideiglenesen, változás nem történt.

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat

Talán a lényeget meg kihagytam az op rendszerem egy 64bites windows 7 rtm.

Sziasztok.

Nekem egy olyan problámám van hogy x idõnyi játék után valamilyen oknál fogva félig meddig megjelenik a háttér 1280*1024-es felbontás helyett kb 640*480 az egérrel egyáltalán nem tudok semmit se csinálni szerencsére a billentyûzet mûködik ekkor ctrl+alt+del, vagy nagyritkán vissza tesz a játékba és minden megy tovább mintha mi sem történt volna,már próbáltam videókártya drivereket cserélgetni az nem segített.Igazából nem tudom hogy ez most hardware vagy sofware hiba ezért is kérem a segítségetek.
Config:
CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+
Alaplap neve: Asus M2N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet: nVIDIA nForce 570 SLI, AMD Hammer
Rendszermemória: 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Videokártya: NVIDIA GeForce 7600 GT (256 M😎
Lemezes meghajtó: SAMSUNG SP2004C SCSI Disk Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó: ST340016A ATA Device (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) ez a rendszer vinyó

Segítségeteket elõre is köszönöm.

google
köszi tudsz egy linket mutatni (vista ultimate)
Gondolom fel kéne telepíteni a legfrisebb hálókártya drivert
sziasztok!

dell 1545-ös laptopora vista lett telepítve és az eszköz kezelõben hálozati vezérlõ még mindig felkiáltó jeles.
már mindent kipróbáltunk de nem csatlakozik a nethez kábelesen és wlanon sem.
van-e valami ötletetek?
aki tud segítsen itt ülök a gép elõtt várom a válaszotokat.

Gomber
Császtok.
Remélem ti tudni fogjátok a megoldást, én már annyit szenvedtem vele hogy teljessen feladtam! 😞
SZóval az a gondom, hogy amikor tesztelem a mikrofont, a start->vezérlõpult->hangok és audió eszközök tulajdonságai->"hangkártya teszelése..." menüpontban, akkor írja hogy beszéljek a mikrofonba, és elvileg a hang csíknak felkellene ugrani, ha hangot érzékelne, de nem ugrik, mert nem érzékel semmi hangot.... VISZONT! Ha elindítok egy zenét akkor azonnal felugrik, és érzékeli a hangot :S Szóval az lenne a bajom hogy a mikrofon nem az én hangomat, meg azt érzékeli amit bele beszélek, hanem azt ami a gépen szól... zene...stb
A hang kártya sztem jó, mert sztem csak az a baja hogy a gépen szólo hangokat érzékeli, és nem azt amit én a mikibe beszélek... a mikrofon is jó, mert 2 is van, egy asztali, és egy a fülesemen amit most vettem 6000 ft ért és egyikel se jó :S várom a válaszokat, ötleteket, ha van egyáltalán, nagyon megköszönném a segítségeteket, sziasztok (ja és relatek hang karim van)

A hang kártya tesztelésnél, amikor kiirja h beszéljek a mikibe akkor, semmi, de ha elindítok 1 zenét, akkor egyböl felugrik és érzékeli a hangot... azt ami a gépen megy... után a hangszorónál/fülesnél nem érzékeli azt a hangot ami a gépen megy hanem azt amit mondok a mikrofnonba .... :SSSasd

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Miért van, az hogy,idõnként nem érzékeli a hangkártyát a gépem?Ha újra indítom,akkor minden ok.
Met
atikdmag.sys? (vagy hasonló?)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

A problem továbbra is fennáll.
Az igaz, h csak az ASRock alaplapokat tudom s939-rõl am2-re tuningolni?
és miért nem jók a gigabyte alaplapok? Mert az felfelé kompatibilis állítólag.
Mert mint írtam, kéne majd lehet alaplap, de fontos lenne, h menjen bele a mostani procim, de ha újítok, ne kelljen új lap új proci alá.
konfig elõzõ hsz-ben.

DJ RX7
Akkor a Cod4-ben van a probléma arra google-zz valamit.

:3

Az a baj, hogy melegedéssel nincs baj persze nem baj de határ értékek alatt van bõven. Ez a kékség így csak eddig Win7RC alatt jött elõ. XP-nél hivatkozott a ati drvierben lévõ valamelyik fájlra aztán az megjavult gondolom a driver hiba kijavításával. Akkor tovább szenvedek vagy kipróbálom az RTM-et. De még kontakt hibára gyanakodva széptkaopm össze rakom aztán majd kiderül 😊
Azért thx a helpet. Sajna a code sorozatból meg nem tok rájönni mi lehet a hiba.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Látom nem nagyon írt senki választ, de a router firmware frissítés úgytûnik hogy megoldotta a problémát.

pxxl
bármi 😊 ha felsoroljuk az már floodolás. <#idiota> memória, melegedés, proci, feszkó, stb stb.

All hail the double x!

Kicsikiraly
megnéztem most crysisban, ott szépen felismerte hogy mouse5 és mouse4

DFTBA &#3232;_&#3232;

Mire utalhat?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Törölt felhasználó
lol,még frizbizni jó lesz😄
DJ RX7
számomra csak ipari hulladék .<#szomoru2>

Solten
P31? Ipari mûemlék.

Saor Alba

DJ RX7
más játékban ugyan így mûködik, hogy pl. az alt-ra állítja? mert akkor szerintem direkt ilyen az egér és nem tudsz tenni mit ellene.

szerintem.

DJ RX7
gigabyte p31-es alaplapot senkinek sem ajánlok!

gondolom túlmelegedés miatt halt meg a lan is. a chipset játék közben annyira forró, hogy nem tudod rajta tartani a kezedet. és most kezd meghalni az egész lap belassult a gép de nagyon néhány játék fagy lefele és vagy error-ozik.

Kicsikiraly
Hali, segítségre lenne szükségem.

Nemrég vettem egy Samsung Pleomax 5+ gombos wireless egeret. Fontos volt hogy legalább 5 gomb legyen, a két oldalsó gombot használom rendszeresen. Felraktam az egérhez kapott drivert, és böngészõben, meg egyéb egyszerû programokban szépen mûködik a két oldalsó gomb, elõre és vissza navigáláshoz.

Viszont ezeket a gombokat játékokban is használnám, például cod4-ben erre a két gombra állítanám be a gránátokat. Az elõzõ egeremmel (azthiszem vmi logitech volt) ez simán mûködött, a két gombot a beállításoknál mouse 4-nek és mouse 5-nek érzékelte. Ennél az új egérnél viszont mind a két gombot Alt-nak érzékeli, és ráadásul nincs is lenyomvatartás benne, ha megnyomom a gombot, nem dobja el a gránátot amíg el nem engedem, + ha a billentyûzeten nyomom le az altot, arra is gránátot dob el.

Tudna esetleg valaki segíteni hogy mi lehet a probléma? Esetleg van valami más driver (neten nem találtam csak ilyen kamu/vírus/fizetõs drivereket, az egérhez kapott CD-rõl tettem fel) ami megoldaná az egészet?

DFTBA &#3232;_&#3232;

Üdv, továbbra is fennáll az újraindulgatás, biztonságképp vettem új tápot, mert nem nagyon tudtam volna kölcsönkérni senkitõl, és így legalább tudom, h nem fog kiégni a gépem😄
Így most már nem sokminden maradt, ami a baj forrása lehet, innentõl próbálgatnom kell, h mi a mûködõ, és mi lehet hibás...

A lényeg, h valszeg az alaplapnak van baja, de max 15-20-at szánnék rá,(még tesztelni fogom, minek van baja)olyan kéne, ami kb ennyi, és van rajta socket939, valamint lehet bõvíteni/van rajta újabb socket(minél újabb, annál jobb)
pl az ASRock 939sli32-esata2 alapból s939-es, de bõvíthetõ AM2 socketesre...

konfig:
AMD Athlon 64 3500+
2 gb ram
ASRock 939sli32-esata2
Sapphire Radeon hd4670 512mb ddr3
FSP 400w

HELP!

Lacee86
Aha, köszi. Hát a fogyasztás most nekem elõbbre való, mint az az 1-2% teljesítménytöbblet, úgyh sztem majd a 4670-et választom; de még nem most veszek karit, úgyh addigra lehet lesznek újak; csak kíváncsi voltam.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Gomber
Császtok.
Remélem ti tudni fogjátok a megoldást, én már annyit szenvedtem vele hogy teljessen feladtam! 😞
SZóval az a gondom, hogy amikor tesztelem a mikrofont, a start->vezérlõpult->hangok és audió eszközök tulajdonságai->"hangkártya teszelése..." menüpontban, akkor írja hogy beszéljek a mikrofonba, és elvileg a hang csíknak felkellene ugrani, ha hangot érzékelne, de nem ugrik, mert nem érzékel semmi hangot.... VISZONT! Ha elindítok egy zenét akkor azonnal felugrik, és érzékeli a hangot :S Szóval az lenne a bajom hogy a mikrofon nem az én hangomat, meg azt érzékeli amit bele beszélek, hanem azt ami a gépen szól... zene...stb
A hang kártya sztem jó, mert sztem csak az a baja hogy a gépen szólo hangokat érzékeli, és nem azt amit én a mikibe beszélek... a mikrofon is jó, mert 2 is van, egy asztali, és egy a fülesemen amit most vettem 6000 ft ért és egyikel se jó :S várom a válaszokat, ötleteket, ha van egyáltalán, nagyon megköszönném a segítségeteket, sziasztok (ja és relatek hang karim van)

A hang kártya tesztelésnél, amikor kiirja h beszéljek a mikibe akkor, semmi, de ha elindítok 1 zenét, akkor egyböl felugrik és érzékeli a hangot... azt ami a gépen megy... után a hangszorónál/fülesnél nem érzékeli azt a hangot ami a gépen megy hanem azt amit mondok a mikrofnonba .... :SSS

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

DJ RX7
hd4670 vagy hd3850.

hd3850-et én azt ajánlanám, mert több esetben jobb mint a 4670 igaz nagyobb és többet is fogyaszt, de kb. a kettõ 1 szinten van.

Lacee86
Hali! Szerintetek a konfigomban látható CPU mellé mi az a legerõsebb VGA, amit még érdemes lenne venni? (3,6-ig még tudom tuningolni a procit.) Én HD 4670-re vagy esetleg 9600 GT-re gondoltam. Ezeket azért még elég jól kihasználná, nem?

Met
én többet nem veszek giga lapot az tuti

Törölt felhasználó
<#hehe>
rooney8
"3gh-cig"
lol 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

DJ RX7
ez hihetetlen megint elszállt a lan része. omg. <#wow3><#zavart2>

Lacee86: ez a 2. gigabyte lapom az elsõt gariztatni kellett mert elszállt a bios ennél meg a lan száll el.

Törölt felhasználó
jaja,az én procim:amd dualcore 4800-as és 3gh-cig húztam fel vele😊
Tovább is bírta volna de nem mertem tovább húzni.....
Lacee86
Gigabyte az jó márka: vagy nagy peched volt, vagy vmit elb*sztál.

Lenne egy olyan problémám, hogy a net valamikor óránként, de van mikor félóránként elmegy kb. 1-2 másodpercre. Fórumozás, álltalánosabban netezés közben nem annyira zavaró, de online játékok esetében mikor sûrün kidob a szerver, már nagyon idegesítõ tud lenni...
Most azért vagyok gondban, mert nem tudom hogy a szolgáltatónál végeznek egyébb munkálatokat, (Digikabel) vagy a routerem kezdi feladni (D Link dir-100). Amúgy a probléma kb. 1-2 hete áll fennt.
Aki picit is ért a témához az írjon, elõre is köszönöm !

Metalmilitiakid
köszi

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

fery02

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Metalmilitiakid
Hello ! Van egy Asrock 4CoreDUAL SATA 2 alaplapom és van rajta egy Intel E6550 ! Az lenne a problémám , hogy próbálnám húzni a procit, biosban át is állítom a CPU frekvenciát 266 ról 300 ra (amire azt mondták bírnia kéne ) de amikor újraindítom nem jön be semmi , már a memoria ellenõrzés sem , teljesen fekete a képernyõ ! CMOS jumperelés és akkor visszaáll . Ha valakinek van még ilyen alaplapja , vagy van ehhez hasonló tapasztalata az segítsen ! Elõre is köszi !

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

DJ RX7
érdekes ghostoltam egy friss windows-t és most megy.

valószínûleg valami csúnya vírust szerezhettem be.

Met
Nemrégen adtam be a giga lapomat szervízbe, több gondja is volt. Az egyik, hogy idõnként amikor bekapcsoltam a gépet nem volt net, nem jelzett semmi hibát de mégse volt net, driver fel le telepítgetés után megjavult, vettem bele egy PCI-osat azóta nincs gond.
Tegnap voltam a szervízbe és mondja a csávó, hogy kész, 1 napig ment a gép de nem hibázott és ilyen tök komoly fejjel, hogy tudtam, hogy le volt tiltva BIOS-ban a lan? mondom tényleg bazeg? mondtam, hogy PCI-ossal megy akkor minek a BIOS-ban?<#falbav>

rooney8
itt vagy itt

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Törölt felhasználó
örülj neki,legalább téged nem húztak még le vele<#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe>
DJ RX7
vicces, hogy nemrég volt garanciába cserélve az alaplap és ez is megfingik.
ennyit a a gigabyte-ról. <#levele>

kifli
hmm, nemtudja valaki hogy van-e itt weblapokkal foglalkozó topik? tehát ha én meg akarom csinálni a saját weblapom akk hol kaphatok segítséget?
DJ RX7
üdv!

ma mikor éppen az interneten játszottam megszakadt az internet. kiléptem és a windows jelezte, hogy nincs a hálózati kábel csatlakoztatva.

kihúztam a kábelt visszadugtam, reset router, modembõl dugtam be egyenesen a kábel, próbáltam más kábellel is de semmi sem történt.

ezek szerint kimen a lan az alaplapból csak úgy magától? a bios-ban pedig érzékeli, ha benne van a kábel. a led-ek rajta nem világítanak semmit.

pxxl
kezd ott hogy lereseteled a routert, aztán látogass IDE <#vigyor2>

All hail the double x!

Sziasztok.A probléma a következõ.Mi a helyzet a star wars dvd-k nél a hangformátummal?Az erõsítõ nem ismeri fel automatikusan az ex kódolást.Eredeti lemezekrõl van szó.Évekkel ezelõtti fórumbeírásokat olvasgattam máshol ,és ott azt írják van a lemezen egy kód ami utasítja az erõsítõt a hátsó center bekapcsolására de némely lemezrõl ez lemarad.Javasolják kapcsolj manuálisan addig az erõsítõn amig meg nem jelenik a hang...........Tessék??????Wall-e dvd nél mûködik a dolog.Mi lehet valóban lemaradt ez az utasításkód a transzfer során?Köszi a válaszokat.
Törölt felhasználó
jéé akk télleg lehúztakxD
KAMIONOS KOGYO
nem régen vettem egy dlink DI-524-es routert,ahhoz,hogy legyen vezet nélküli net a laptopon, de eddigi próbálkozások sikertelenek!
Ha vkinek vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatai kérem segítsen!

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!