64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • pxxl
    jah hogy külső mobil rack. hát ha 3.5"-os a rack akkor belefér persze. ha 2.5-es akkor nem fog belemenni a "sima" vinyó.
  • MR ME
    ja h külső vinyót akarsz ahham
    belemegy, a szabvány asztali vinyó az 3.5ös, a noti meg 2.5ös
  • dinomano
    Speciel ilyesmit akarok szerezni; akkor ennek gond. jonak kell lennie:

• pxxl
    bele. szabvány méret a vinyó meg a házban a hely ahova rakod. nincs olyan h egyik kisebb másik nagyobb. aházakban általában alul vannak a 3.5"-os helyek, felette meg az 5.25-ös fiókok dvd írónak pl.
  • dinomano
    nah, akkor ujra a nagy kérdés: Bele tudom én tenni a nemreg vett "normal" HDD-m egy 3,5" HDD házba? Ha nem, van-e más megoldas?

• MR ME
    kártya végében keresgélj
  • Swarczi
    Most lehet hülyén hangzik, de a kártyán nem találtam tácsatlakozót(mondjuk azt nem néztem meg h forog e a venti)
  • harlond
    nem, csatlakozo lehet ide pata sata meg mittom én még mik vannak, a col az tényleg a HDD méretét jelöli, mmint a térbeli méretét :D
  • dinomano
    ...Akkor a 3,5" a csatlakozo méretét jelöli? Azt hittem, hogy pici vinchesterméretet(nem tárhelyet) jelöl... Akkor a 3,5" IDE csatlakozos házba belefér a vinyóm...ezt akartam tudni. Thx! :-P
  • pxxl
    hát jah. vagy összeforrasztasz 2-3 lábacskát :)
  • greg benz
    Gondolom arra célzol,hogy könnyű hazavágni ha nem dolgozok elég precízen a forrasztópákával:D
  • Lacee86
    Hát sztem ha magad esnél neki, nagy eséllyel vehetnél egy új lapot. Az meg jóval drágább mulatság, mint 5k-t kifizetni.
  • greg benz
    Már mindegy,mert leadtam a gépet..csak gondoltam utánakérdezek így utólag (fölöslegesen,),hogy mennyire reális-irreális az elkért összeg
  • pxxl
    hát akkro ess neki :D megnézed milyen kondi kell, rá van írva, bevásárolsz, fogod a weller pákát, és alkotsz :)
  • greg benz
    Nem néztem meg,ezért is kérdem,hogy ez tényleg ennyire drága beavatkozás,vagy csak a srácok tolla fogott kissé vastagon?
    De,hogy őszinte legyek szívesebben elbabrálnék vele itthon akár 2 napig is úgy,hogy kihozom a dolgot 500 ft-ból,mint hogy kifizessem az 5 ropit,azért mert más csinálta meg
  • pxxl
    mondjuk babra munka ki-be forrasztani a kondika :) nézted már a lap hátulját? nem szívesen állnék neki :D
  • greg benz
    Sziasztok!

Ma bevittem számtech boltba a gépet (a kondenzátor hibásat),azt mondták kicserélik az összes kondenzátort,és ha ennyi volt a hiba,akkor kb. 5000 ft lesz a javítás. Kicsit pislogtam,mert tudtommal a kondenzátor az ilyen 50ft-os nagyságrendű alkatrész,tehát ha abból kell mondjuk 10db akkoris 500 ft..4500 meg a munka? Én tudok valamit rosszul,vagy ezt tényleg ilyen árban csinálják?
  • magyarvok95
    Oké kösz!
  • pxxl
    grat beszoptál egy trojait :) szval vagy kiírtod valahogy, vagy format c:, és ésszel netezel, meg értelmes vírusírtó/tűzfal stb...
  • magyarvok95
    Sziasztok!
    A segítségeteket kérem. A számítógépemet pénteken bekapcsoltam, neteztem, semmi baja nem volt. Vasárnap hazajöttem, bekapcsoltam, frissítget stb., és kiírja, hogy a TŰZFAL ki van kapcsolva. Rájöttem, hogy mi a baja, a rendszer futtat egy fájlt, néha többet és az kikapcsolja (hid.exe, winlgoon.exe rundll32.exe ezeket általában kétszer futtatja, + ami benne van alapból a rendszerben. De egyszerre a hármat, vagyis hatot nem indítja el.). A feladatkezelővel szoktam bezárni, utána nincs is semmi baj, amíg nem kapcsolom megint be újra. Egyszer már volt ilyen probémám, akkor újratelepítettem, de most nem szeretnék ezzel szendvedni mert sok cucc van a gépen és nem szeretném letörölni :S.

UI.:
    A programokat a felhasználó futtatja és nem a SYSTEM, szóval nem azzal lesz baj. Azok a progik pl.: winlgoon.exe tudom kell a működéshez de csak azzal a kettővel van baj amit az user futtat, nem a SYSTEMessel.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, ha valaki nem érti akkor írjon!
    Vírusírtóm van, nem jelez és a fájlokat nemtudom megtalálni sem!
    Csak egy olyat találok, hogy hid.dll, HID.EXE?(sok szám).pf vagy ilyesmi.
  • harlond
    de ebből a win futtatása közben nem lehet baja?? ha pl összeakadnak a memóriák akkor jobb ott megbukni nem??
    próbáld emg ugy hogy csak 1 memória modul van benn a gépben, ugy is megáll??
  • Nyugis
    kapcsold ki a setupba (amikor bootol nyomsz egy deletet) a memória ellenőrzést.
  • mistwalker
    Sziasztok!
    Sajna nem vagyok annyira otthon a számítástechnikában:S
    A gépem a napi első bekapcsoláskor boot közben megáll annál a résznél mikor kiírja a memória méretét, és kell neki egy reset, hogy meginduljon.

A kérdés adott... miért lehet ezt? hogy tudom kiküszöbölni? és tönkreteheti e a gépem, mert nem akarok most megint sok pénzért gépet venni.
    A választ előre is köszönöm!
  • harlond
    bármelyiket rá tudod kötni bármelyikre ha emgfelelő csatlakozó van rajtuk ;-)
    Általában: 3,5" van a rendes PC-kben, laptopokba 2,5"os esetleg netbookokban 1,8"os van. illetve ugye az uj SSD-k de az más tészta
  • Nyugis
    sziasztok!

abba kérem a segítségeteket, hogy olyan programot keresek, amivel angolról magyarra tudok fordítani, egész mondatokat is.

a neten lévő webfordítót ismerem.
    Nekem inkább valamilyen JÓ szoftverre lenne szükségem.
    létezik ilyen? tudtok segíteni?
  • dinomano
    Solten, köszi a linket...nah, most en itt képzavarban vagyok. Korabban lattam ilyen hirdeteseket en is, de azt hittem, hogy a 2,5"os, és a 3,5" HDD-ház kisebb, laptop vinyohoz van... Most akkor a 3,5"os méretű, a normal asztali vinyohoz jo? (Mivel azt tudnek szerezni...)
  • KaszaN
  • Willenbrock
    Ez a jó program?Ok kösz kipróbálom,most a Deep Burner van fenn amúgy.
  • harlond
    CDBurnerXP??
  • harlond
    msot ez egy nagyon gyatra válasz lesz de egyik haver ugyan igy járt és nem tudta mi az isten a baja, a video kartyat radugtátok a tápra? :D
  • Willenbrock
    Ja amúgy nem jól írtam előbb.Nem kétoldalú hanem Dual layer lemezt vettem,már látom hogy nem ua. a kettő.Ebben tényleg az a pláne hogy 1 oldalára 2X annyi adat fér mint a sima DVD-nek.Ehez tényleg spéci író kell,az enyém jó hozzá.A lemezem is DL-8,5 GB a mérete de az íróprogram sima 4,7 Gb lemeznek látja.Na ez a gondom pontosabban.
  • Willenbrock
    Azt sem értem hogy akkor miért szokták kihangsúlyozni hogy egy DVD író alkalmas a Dual Layer lemez írására is,hiszen akkor mind alkalmas rá ami egyoldalút tud írni nem?
  • Willenbrock
    Igaz azt még nem néztem meg hogy Rar-ba tömörítve mekkora lesz,de ha úgy is nagyobb 4,5 Gb-nál akkor hogy lehetne kiírni?
  • Willenbrock
    ja ez így megy?...kösz az infót.Azt hittem hogy az ilyen lemezeknek az a lányegük hogy nagyobb méretű adat fér rájuk.Van egy önkicsomagoló fájlom ami 6 Gb körüli de ha szétdarabolnám lehet hogy nem működne,egybe lenne jó kiírni.Erre milyen megoldás létezik?
  • harlond
    hali! egy olyan kérdés lenne hogy XP SP3hoz mit kell letölteni hogy a kinai meg japán meg ilyen irásjeleket megjelenitsen?? mert a win7 megjeleniti de amugy alapból :)
  • Zoli007
    1. Kivesz
    2. Megfordít
    3. Visszatesz
  • Willenbrock
    Mármint a kétoldalú lemezt tekinti egyoldalúnak az íróprogram.
  • Willenbrock
    A DVD íróm alkalmas a kétoldalú DVD írására,de az íróprogramban (Deep Burner) sima 4,5 gigás egyoldalúnak tekinti.Hol lehet beállítani,vagy mit kell csinálni ahoz hogy felismerje és írja rendesen a kétoldalút?
  • Lacee86
    Aha, hát akkor Win7 is elég vszínű. Köszi.
  • pxxl
    fel (xp legalább is tuti látja)