!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sztem mi ide nem segélyért járunk😄
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Tegnap este óta van egy kis gondom:
Helyzet: Van egy kábelmodem, abból megy a net egy TP-Link Wifi Routerbe ami alig 1 éves. Onnan Wi-Fi-n osztja ki a netet a házban.
Jelenség: Néha csak úgy találómra el megy a net. Aztán vagy visszajön magától, vagy router reset és akkor. Ha meg le akarok tölteni valamit akkor a letöltés elindul maxxal, aztán lecsökken majd megáll 0kb/s-nál. Ez kb 2-3 perc alatt be is következik. Nem szakad meg ilyenkor a net, mert az oldalak bejönnek gyorsan, Skype és MSN is folyamatosan kapcsolatban van.
Ha a modemet közvetlen kötöm a gépre akkor semmi gond sincs (csak 3 gépnek kellene egyszerre neteznie.)
Routeren folyamatosan ég WAN-t jelzõ LED a WLAN-t és a SYS-t jelzõt is. (illetve használat esetén villognak).
Amit próbáltam: Firmware frissítés. UTP kábel csere. Koax kábelek felcserélése, illesztések ellenõrzése. De ötletem sincs már hogy mi lehet a gond.
Szóval: Valakinek van ötlete mi lehet a gond? Talán a router ment gallyra? Belsõ hálót tökéletesen kezeli 1-2 gigás fájlokat is átdob egyik gépprõl a másikra és a LAN egyszer sem szakad meg, gyors, stb... Egyedül a nettel való kapcsolata áll ingatag lábakon. És mondom tegnap estétõl fogva, egyik pillanatról a másikra jelentkezett a hiba.
Igazából amiatt akarnám ezt tisztázni, mert egyetlen program 3D-jénél (ArchiCAD, építész tervezõprogi) egy idõ után úgy kezd el viselkedni, mint ha haldokolna a VGA, pöttyös meg csíkos meg mindenféle lesz a kép, behal az egész rendszer. Még ha nagy nehezen sikerül bezárnom a progit, akkor is szar pöttyös marad a kép pl. ha böngészõt indítok vagy bármi mást csinálok. Újraindítás után semmi baja, filmeknél, játékoknál sem csinálja (NFS Shift-tel, Guitar Hero-val próbáltam). Szóval elvileg nem hardverhiba, de szeretném tisztázni.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
olyan progiról nem tudok mint pl procinál h kiírja h hibázott e...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
tolj egy "szõrösfánk" tesztet
Amúgy mentés másként Word 97-2003-as dokumentum.
de a tanár gépén csak 2003as office van és nem tudja beolvasni a dokumentumomat! hogy tudnám 2007-ben megoldani hogy a 2003-assal kompatibilis legyena fájl amit elmentek? (és aztán 2003as progival is megtudják nyitni)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
A napokban vettünk egy Samsung HD103SJ típusú winchestert (1 TB-os). Tökéletesen mûködik, gyorsan felpörög, az egyetlen gondom, hogy amikor nagy fájlokat (pl. 4 GB körüli ISO-fájlokat) ír nagy sebességgel (kb. 60-70 MB/s), akkor egy nagyon halk sípoló hangot ad. Olyan, mint amikor egy busz tolat, és sípol-szünet-sípol-szünet... De tényleg nagyon halk, és amint az írási folyamat elkészült, a hang is megszûnik. Idegesít, nehogy egy váratlan pillanatban az egy terrabájt adatom elvesszen.
Lehet, hogy ez hiba? Vagy csak simán ilyen a hangja és nem kell tõle megijedni?
CoolerMaster Elite 330, ASUS M2N-E SLI, AMD Athlon64 X2 3800+, 4*512 MB DDRII 667 MHz, nVIDIA GeForce 7950GT 256MB, SAMSUNG 250GB SATAII, SAMSUNG 500 GB SATAII
am miért ne lehetne? nemhiszem hogy elrozsdásodna vagy valami, rosszab nemhiszem hogy lesz, és logika is van benne, a ragacsos szart ki kell takarítani :/
én javítottam már ilyen "balesetes" alkatrészeket:
fogsz egy akkora lavórt amibe belefér a cucc, kiöblíted alaposan, felengeded meleg vízzel majd raksz bele "Dalma alma illatú mosókrémet", ezt teljesen feloldod a vízben. és ebben hagyod ázni az alkatrészt 3-4 napig, néha meglötykölöd
utána folyóvíz alatt átöblíted, lerázod róla a fölösleges vizet. nekitámasztod valaminek, és ráfordítasz egy szobai ventilátort max-on.
1-2 óra után megnézed hogy alakul, fordítasz rajta 180'-ot és hagyod még 1-2 óráig.
ha ok akkor másnap beépítheted.
Megjegyzés:
-vga-ról le kell venni a hûtõt és le kell róla törölni a szilikonzsírt.
-alaplap esetén a csipszett hûtõt, és alóla a zsírt.
-!!! vedd ki az elemet az alaplapból mielõtt elmosod !!!
-!!! Vincsesztert így nem takarítunk !!!
-Felölet szerelt(SMD) cuccok gyártásánál utolsó technológiai lépésként mossák a nyákot. úgyhogy nem lesz semmi baja a mosószeres víztõl, HA utána megvárod amíg csontszáraz lesz.
Apunak mindig igaza van! Most is.
a leöntés mértékérõl anynit kell tudni hogy végülis annyit nemkapott inkább bele csöpögött ugyanis "szerencsére" ottvolt egy vinyó és az megfogta csak ahogy belecspögött a venti szétnyomta mindenhova.... a fõ áldozat ez a videókártya, és most khecire nemtudom miticsnáljak mert nemtom meghalt-e vagy sem. Sztem ennyitõl nemkéne megadnia magát... én abban reménykedek hogy a kari teteje potn a vga kimenetnél kapott rendesen és beszart az a port vagy azt a rész lekéne tutira tisztítani... volt már vkinek hasonló ?? azabaj nemtanuloka hibámból, de eddig zárt gépházam volt szóval ha ráöntöttem akkor nemvolt olyan nagy para de most hála enneka csúcstechnológiának jól beszopattam magam.... ötletek? 😞 😞 😞
meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....
Az a gond, hogy kiszedtem már a gépbõl mindent, csak proci, meg videókari maradt, hátha elindul, de ugyanaz a probléma.
Nem tudom, hogy hova kéne írnom a problémám. Ha nem ide akkor elõre is bocsánatot kérek, hogy írtam.
Szóval van szöveges dokumentumom ugye .doc , egy könyv. Nem szeretek a gép elött ülni, kényelmesebb a kanapén valahogy. Nem tudom mit kéne vagy lehet csinálni , hogy az asztali dvd lejátszó is lejátsza. Van erre valami program vagy valami lehetõség?
Kérlek segítsetek.
Olyan gondom akadt, hogy miután kitakarítottam a gépet ,nem hajlandó elindulni. Pontosabban elindul, de csak zúg, se kép se hang...
Már a billentyûn a ledek sem villannak fel, szal nem is boot-ol.
Attól lehet, hogy kevés a hûtõpaszta a proci meg a hûtõborda között?
Na, de viccet félretéve fél órája próbáltam, akkor nem jött be az oldal. Most már (mint látható) igen. 😊
Számítógép:
Számítógép típusa ACPI egyprocesszoros PC
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Számítógépnév CONVAR
Felhasználó neve Oláh Gábor
Alaplap:
CPU típusa Intel Celeron D 330, 2733 MHz (20 x 137)
Alaplap neve Abit IS7-V2 (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet Intel Breeds Hill i848P
Rendszermemória 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS típusa Award (08/17/04)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Nyomtatóport (LPT1)
Megjelenítés:
Videokártya ATI Radeon 9600 / X1050 Series Secondary (128 M😎
Videokártya ATI Radeon 9600 / X1050 Series (128 M😎
3D gyorsító ATI Radeon 9600 XT (RV360)
Képernyõ Samsung SyncMaster 795DF/795MB/MagicSyncMaster CD175GP <17" CRT>17" CRT> (H9KY119469)
Multimédia:
Hangkártya Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller
Háttértár:
IDE vezérlõ Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers
IDE vezérlõ Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP0822N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP2514N (250 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó Kingston DataTraveler 2.0 USB Device (1945 MB, US😎
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART merevlemezek állapota OK
Kötetek:
C: (NTFS) 10001 MB (1870 MB szabad)
D: (NTFS) 66338 MB (18085 MB szabad)
F: (NTFS) 120001 MB (5598 MB szabad)
G: (NTFS) 118471 MB (409 MB szabad)
Teljes méret 307.4 GB (25.4 GB szabad)
Bevitel:
Billentyûzet HID billentyûzet eszköz
Billentyûzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyûzet
Egér A4Tech PS/2 Port Mouse
Egér HID-szabványnak megfelelõ egér
Játékvezérlõ Microsoft PC-botkormány illeszt
Hálózat:
Hálózati kártya ARRIS TOUCHSTONE DEVICE (213.157.107.51)
Perifériák:
Nyomtató Automatikus Microsoft Office Document Image Writer a következõn: 24613B26A3234EE
Nyomtató Microsoft Office Document Image Writer
USB1 vezérlõ Intel 82801EB ICH5 - USB Controller
USB2 vezérlõ Intel 82801EB ICH5 - Enhanced USB2 Controller
USB eszköz ARRIS TOUCHSTONE DEVICE
USB eszköz Logitech MOMO Racing USB
USB eszköz USB-háttértár
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.” Ayrton Senna da Silva (1960-1994)
A másik eset, hogy eljut addig a pontig, amikor a windows xp feliratnál járkál balról jobbra a "snake", és egyszercsak megjelenik egy plusz pixelcsíkosodás, és lefagy.
A 3. verzió az, hogy mûködés közben fagy le úgy, hogy elkezd kicsit vibrálni a kép, kisebbre ugrik az egész és itt is elkezd pixelesedni egy csíkban (és más színben). elõfordult olyankor is, amikor cd-t kellett volna beolvasnia és olyankor is, amikor készenlétbõl kellett volna visszajönnie. És innentõl semmi sem mûködik.
Ehhez kapcsolódhat, hogy pár hete azt vettem észre a monitoron, hogy váltakozik az élessége: hol éles, aztán elmosódnak a betûk, aztán megint éles és így tovább. Lehet köze a 2 dolognak egymáshoz?
Szóval miért lehet ez? Hardver? Monitor, videókártya, táp, floppy, merevlemez meghajtók, alaplap, vagy valami az usb helyek körül? Vagy szoftver? Újra kellene telepíteni a windowst, vagy driver, directx? Mondjuk nem új a gép már, 4 éves. És mellékelek egy reportot, amit az everest készített. Minden segítséget elõre is köszönök!
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.” Ayrton Senna da Silva (1960-1994)
Megpróbálkozom a takarítással + a többivel...
‎\"A nők azért vannak, hogy szeressük, nem pedig azért, hogy megértsük őket.\" /Oscar Wilde/
van egy usb-s wasd-os mimi vezérlõm és ahhoz sem kellett driver, nem tudtam vele szöveget bevinni de a game az zokszó nélkül vitte.
vedd elõ újra, egy win reinstall után <#nemtudom>#nemtudom>
esetleg szedd szét és takarítsd ki, cseréld le a kábelét...
‎\"A nők azért vannak, hogy szeressük, nem pedig azért, hogy megértsük őket.\" /Oscar Wilde/
Belépek vmilyen autós játékba és semmit nem érzékel a gombokból
akkor elvileg annyi dolgod van hogy játékban beállítod a funkciókat és mennie kell. ha nem akkor lehet hogy azért volt ingyen mert nem mûködik?
az eszközkezelõben HID kompatibilis játékvezérlõnek látja