!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CopyKing92
van drájvere a monitornak?😮

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Zetorg
szereztem egy 24"-os CRT monitort. ha újraindítom a gépet, elvesznek a monitor beállításai.

szerintetek mi lehet a gond?

Rengeteget játszom, telepítek fel-le, töltök le ezerrel mindent mindenhonnan, csak tudom, hogy mit hogyan kell, és mit szabad, mit nem.

Lehet,hogy hülyeség,de mintha gyorsabban is tömörítene ki-be mint XP-n/Vistán....😊 Amikor XP-rõl váltottam Vista-ra,akkor a Vista sokkal gyorsabban tömörített,most Vista-ról váltottam 7-re,és még itt is kicsit mintha gyorsabb lenne a 7.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

[HUN]FaTaL
Fájlmûveleteket nemtom, több, mint 10 éve total commandert használok kb. 😄 Photoshoppot nem használom, a BOOT egy kicsivel gyorsabb. Azért hoztuk fel a játékokat, mert mindenki avval érvel.

http://goo.gl/gd6Zi5

Solten
Jatek alatt lehet hogy nem sokkal gyorsabb a Win 7, a Pistanal de gyorsabban toltodik, gyorsabbak a fajlmuveletek, gyorsabb a Photoshop, stb 😊

Saor Alba

Solten
Jah.. <#alien> Val.szeg elpatkolt ez elem, vagy kiszaradt a kondi. Utobbi esetben kukazhatod nagy esellyel.

Saor Alba

Lacee86
Sztem helpelni nem fog senki, max. segíteni...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

CopyKing92
este kikapcsolta reggel ilyen lett amúgy manual felejtös mert hogy 2003 as a lap és eléggé nemtom mit merre hol XDD Abit-NF7 vagy tuggya a rák mikori.

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Solten
Probalj meg egy c-mos cleart. Kikapod az elemet 1 percre es vissza, c-mos jumpert at kell addig allitani, vagy van kapcsolo (laponkent kulonbozik). Forgasd a manualt... RTF! <#zavart1> Amugy hogy sikerult igy elbaltazni a vasad? 😊

Saor Alba

CopyKing92
azt hogy mit? már konfigoltam be a procit. de nem akarja el menteni 😮 F10el vagy nemtom miértnem.

Bandi 18
Ahogy látom a vinyót nem ismeri fel, vagyis a lenti képen nincs egy sem. Az hogy CPU unworkable egy sima BIOS mentés megoldja.

CopyKing92
valaki helpelhetne mert eléggé visszatérö gond, és per pill azon a gépen vok XDDD és fagy😄

[HUN]FaTaL
Nekem maximum 1-2FPS különbség volt, vagy annyi se. Belemagyarázás ez. 😊

pxxl
tom, én is teszteltem win7 alatt játékokat <#whatever>

All hail the double x!

Nem 1 játék volt,amivel Vista-n csak mediumon játszottam,se7en alatt pedig ezt-azt már felhúzhattam High-ra is (GTA4....nem a legjobb példa,de vonatkozik rá,FarCry2....eddig ezeket próbáltam)

pxxl
olyan bõdületes különbség sztem nincs is, van valamennyi, mert értelmesebben használja ki a több magot, de ebben a "gyorsult a játékom win7 alatt" sztem sok belemagyarázás is van. csak azt hiszed, pedig nem is 😄

All hail the double x!

Hát,az igazság az,hogy Én egyiket sem állítgattam nagyon,mindegyik alap "gyári" beállításokon van/volt,így nekem,mint átlag júzernek a se7en sokkal jobban bejön. Hébe-Hóba játszom is és azért nem 1X az a +5-10FPS elég jól tudott jönni.

[HUN]FaTaL
Nekem egy beállított Vistahoz képest a beállított Seven semmi teljesítménybeli különbséget nem produkált.

Nekem XP után 2GB RAM-al Vista Ultimate jelentõs lassulást produkál SP1-el is,sima netezõs felhasználás és játék közben is. Aztán vettem +2GB RAM-ot,azzal már szépen ment,de most a se7en az nagyon jó. Játékok még +pár FPS-el szebben mennek,meg az alkalmazások is jobban "folynak" mint Vistán....

CopyKing92
help😮... nem tudjátok miért van az ha be kapcsolom a gépet olyan mint ha a monitor nem vette volna hogy be kapcsoltam... ugyan úgy narancson világít..:/ és miután össze vissza variáltam(valahogy össze hoztam hogy be jöjjön a kép(😊 akkor azt írja hogy CPU is unworkable. :/

[HUN]FaTaL
Nekem se volt, illetve hibás memória miatt igen. 1 illetve 2GB Rammal is használtam a régi, nem túl erõs gépemen (P4 2,8, 2gb ddr, 7600gs, késõbb hd2600xt) és semmi probléma nem volt vele, igaz Businesst használtam nem ultimatet, de nem hiszem, hogy érezhetõ különbség lenne a két verzió között sebességben.

Solten
Soha nem volt blue screenem Pista-val, 4GB Ram mellett pedig meg se kottyant a gepnek az Ultimate.

Saor Alba

"Nekem 3-4 évig is kitart egy op rendszer mindenféle probléma nélkül."
Ha sokat játszanál, meg telepítenél le-fel hetente, nem mondanád ezt.

Pista bátyánk még aero nélkül is 5-700 mega memót evett alapból...
Egy idõ után blue screenek is voltak, de szerintem a fos ATI driver miatt.
Sok játék belassult csak úgy randomra és újraindítás tette csak helyre. Pl. FUEL jó esetben ugyanazon a pályán 45-50 fps, míg másnap 20-25. Restart és megint 45. Ki érti ezt? XP már amolyan light rendszer, meg sem érzi a gép. Win7 viszont lehet bevállalós lesz.
Amúgy a CCleaner sem takarít ki mindent, mert én manuálisan is utánanézek néha.

Solten
Detto. 2 evig hasznaltam a Pistat mindenfele problema nelkul ugy hogy csak a ccleaner volt telepitve.

Saor Alba

"több mint fél évig nem volt semmi problémám"
Ez vicc. Nekem 3-4 évig is kitart egy op rendszer mindenféle probléma nélkül.

Amúgy próbáld meg, hogy letiltod sorban az alapból induló programokat egyesével, és kinyomod a gépet. Így talán kiderül, hogy melyik az, amelyik miatt nem áll le a géped.

gurubefree
XP-hez tenyleg felesleges . Bar VISTA-hoz igen jol jon külön defragment program mondjuk ez : O&O Software .... es jo ha ott a Vista Manager . ( egyszerubben meg lehet vele oldani a rendszer karbantartasat )

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Solten
"Tu2009 eszközök, ashampoo winoptimizer, ccleaner, és külön defragment program"

XP? Minden sz*rral teleszemeteled a gepet, ne csodalkozz... 😉 Ezekbol max a ccleaner letfontossagu. Kulonben meg hasznalj Windows 7-et, nagyon fain 😊

Saor Alba

NA nem mondod?? Uramatyám.. erre én is rájöttem..

Egyszerû. Menj arra,hogy bezárás most.

Törölt felhasználó
Víruskeresés?
Hello!
Vasárnap újratelepítettem a windowsom mert megbolondult pár program telepítése és eltávolítása után. Szépen megcsináltam mindent, minden driver után külön restart, minden szokásos programot és játékot feltettem aohgy szoktam. Ugyanúgy mint ahogy az elõzõ rendszerem volt, azzal meg több mint fél évig nem volt semmi problémám, pedig igényes vagyok. A rendszert minõségibb progikkal optimalizálom általában (Tu2009 eszközök, ashampoo winoptimizer, ccleaner, és külön defragment program). Estére kész is lettem, minden rendben ment, egyetlen hibába sem ütköztem. Viszont az a gondom az új rendszerrel hogy ha ki akarom kapcsolni a gépet akár start menübõl akár power gomb lenyomásából, akkor ugye a tray programok sorban eltûnnek, de a zone alarm tûzfalnál megakadnak. Aztán kiirja hogy Zone alarm progrm bezárására való várakozás.. és megy elõre egy csúszka.. ha rámegyek arra hogy bezárás most, akkor rendesen kikapcsol a gép. Ha véletlen mégsét nyomok, vagy entert, mert alapon azon van, akkor az nem kapcsolódik ki, és a windows sem áll le, csak úgy ha nyomom hosszan a power gombot. Ezt szeretném megjavítani. Várom a tippeket, köszi!
Shrikee

Bruk
Hali

Az miért lehet hogy csatlakoztatom a netet aztán elindítom a böngészõt és csak bizonyos oldalakat tud megjeleníteni..? pl.: az sg bejött, de a mozilla oldala meg még pár oldal nem és ezt írta: "A cím nem található"
10 perc múlva már bejött minden...

Törölt felhasználó
Az biztos
MR ME
informatikai tanárom minden év elején kislagolta az egész gépparkot a picsába az udvaron, ha hagyod rendesen kiszáradni az alkatrészeket az égvilágon semmi baja nem lesz

a másik meg amit kifli írt, veszteni nagyon nem veszthet rajta, csak nyerhet

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kifli
még akkor sem ha nem indulna, vagy hibás lenne? gar nem lenne rá mert ugye a te hibád. Szerintem lehet mosni nyugodtan
Törölt felhasználó
Az biztosxD
Mondjuk én a 4770-emet nem mosnám kixD
Lacee86
Jójó, csak kicsit tényleg mosolyogtató volt, h mossuk ki az alkatrészt. 😊 De hát persze, 1 próbát mindenképp megér, vesztenivaló nincs.

duracellmumus
Üdv!
leveszed a burkolatot ami a memória szlotokat takarja és megnézed hogy van-e szabad hely. ha igen akkor kiveszed azt ami benne van és elviszed egy pc boltba hogy neked egy ui. ram kellene...

ha mindkét szlot tele van, akkor megnézed asus.com on hogy menyit, és milyen sebességû ramot támogat és veszel bele olyat.

Apunak mindig igaza van! Most is.

Törölt felhasználó
Gondolom lehet
üdv!
Laptopos kérdés : egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e az Asus A3000es laptopomat memóriailag bõvíteni ?

duracellmumus
Üdv!
vincsi tápcsatlakozóját nézd meg hogy nincsenek-e kitágulva a hüvelyek. Indíts el egy prime-tesztet és hagyd futni 1-2 órát, közben nézz filmet vagy halhass zenét egy usb-s külsõ vinyórol.

ha nem akad meg a film/zene akkor a belsõ vincsid/adatkábele a kaki,
Ha így is produkálja a hibajelenséget, akkor írj megint ide.

duracellmumus
#49084-#49089 Üdv kedves fórumtársak!

két nyarat pc szervizben dolgoztam, és én kaptam a reménytelen példányokat...

törött cpu-foglalat, elgörbült lábak, félberepedt agp-port, integrált cpu csere, zárlatos vmr, elázott alkatrészek.

volt szerencsém egy pár géphez, és ezért merem ezt a módszert ajánlani.

ha úgy érzitek, érdemes inkább kidobni az adott alkatrészt akkor hajrá.

Rash87
Valaki segítsen már olyanban,hogy ha beírok egy címet Internet Explorerben, akkor minden áron Firefoxban nyitja meg automatikusan... :\
Miért csinálja ezt,hol lehetne kivenni? Hogy normálisan nyíljon meg IE-ben.

Glory, Glory Man. United!

RedDevilsza
Sziasztok! ma left4dead uninstalljakor kiírt valami olyat hogy néhány betûtípus fájlt nem tud törölni, és utána az egész windowsba elcseszõdtek a betûk. Az ikonoknál és a tálcán a szöveg dõlt, minden más betû félkövér lett. Nem tudjátok hol kellene visszaállítani az alap beállítást a betûtípusra?

kuci06
memória? hmm... az atapi nem HDD/DVD/CD hibára utalhat? :S
mindenesetre egy próbát megér.. milyen szerencse, hogy a 2 giga 4 memkártyából áll össze 😄 lehet kombinálni ezerrel

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Fagyogatás, esetleg memória hiba? Ha meg vinyó haldokolna, nézd meg hard disk sentinel-lel. Vagy a vinyót próbáld átdugni másik sata portba.
Törölt felhasználó
ajaj gigabyte alaplap😄
kuci06
Sziasztok, segítségre lenne szükségem 😄

Szóval... a gépem már egy fél éve, egyre gyakrabban produkálja az alábbi képen látható hibát. (valamit talált az IDE0 porton?)

Gyakorlatban ez úgy jelenik meg, hogy a gép 1-2 percre lefagy, majd az idõ leteltével minden probléma nélkül tovább megy... tehát semmi BSOD, vagy ilyesmi.

Észrevettem, hogy az esetek többségében 3D alkalmazások, játékok futtatása esetén jön elõ, de az utóbbi idõben már böngészés, filmnézés közben is fagyogat a gép.

Windows 7-et futtatok, de anno XP alatt is elõjött (ezért is váltottam OS-t...eredmény nélkül :/)
A GIGABYTE GA 81955x Pro alaplap + SAMSUNG HD300LJ HDD kombó az, amire gyanakszom... A hibaforrások csökkentése érdekében lerántottam az alaplapról a DVD, FDD meghajtókat, szóval most minimál módban megy a gép, ennél jobban nem tudom leszûkíteni a kört 😄

Szerintetek mi lehet az okozója? Annyi keret lenne, hogy vagy az alaplap, vagy a vinyó cserélve legyen... csak tudni kéne, hogy melyik legyen 😄

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Lacee86
Na futtattam a progit, az a szõrös izé ment 1680x1050-ben 10 percig, nem volt semmi különös (persze volt kemény 5 FPS, de hát ez gyenge kártya). 91 fokig ment fel a hõmérséklet, játékok közben olyan 85 körül szokott lenni, de gondolom csak a folyamatos 100%-os terhelés miatt van. Talán akkor nincs baja a VGA-nak?