64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • szergely86
    kösz a tippet az elektronikára ;)
  • Blum
    Nagyon rossz üzletet csináltál. 9500GT ugyancsak egy kalap szar.
    Vettél volna egy HD4670-et 20k-ért-vagy használtat jóval olcsóbban-és öröm-bódóttá'.
  • donoki
    Hát én inkább a helyedbe Atit vettem volna, sokkal jobb kártyát kaptál volna ennyi pénzből.. a 9500GT meg az is elég szutyok.. a 9600GT-től kezdődik az a kategória ami úgy már elmegy...
    De azért szerintem a HD filmek simán menni fognak 9500on.. remélhetőleg
  • mochee
    Sziasztok!
    Tönkrement a GeForce 8800 GTS 320Mb-os videokártyám amit anno 70-ért vettem amikor még játszottam PC-n. Most már nem játszok PC-n, de azért valami kellett a gépbe lehetőleg olcsón ezért vettem egy GeForce 210-et 11 ezerért, és legmerészebb rémálmomban sem gondoltam volna hogy ennyire fos lesz. Tetülassú a gépem, és ami a legrosszabb, hogy a HD minőségű sorozatok pedig nem mennek, akadoznak illetve megakad a kép és csak a hangot hallgathatom. Ez pedig elfogadhatatlan nekem, mert 24"-os monitorom van amin a sima avi már elég rosszul néz ki.

Kicsit úgy érzem elhamarkodottan, de rendeltem egy 9500 GT 512Mb karit 17-ért, gondoltam ez azért már eggyel magasabb kategóriát képvisel.
    Ugye ezzel már tudok rendesen HD-ban filmet nézni? Egyébként rosszul tettem hogy ezt a kártyát választottam a 210 helyett? (több pénzem most nem lett volna rá)

Ja és nem ment fel a GF 210-re a 64 bites Win7 se, pedig arról a lemezről már telepítettem fel. Ez elég furcsa mert egy Win7 logó van a dobozán. A 64 bit miatt lehet? Még mielőtt elindulna a telepítő, kiírja hogy "starting windows" fekete képernyőn de itt mintha lefagyna mert nem csinál semmit.
  • [HUN]FaTaL
    Rakd ki hardverapróra, hogy elektronikát keresel, talán valakinek van. :)
  • pxxl
    nagyon ritka h találsz nyákot :S és még működni is fog.
  • szergely86
    Szevasztok!
    Olyan problémával szembesültem, ami sztem elég ritka :s
    megpurcant a wincsim elektronikája (tuti hogy az a baja mert nem vagyok teljesen laikus :D )
    és ehhez szeretnék találni vagy kölcsönbe vagy megvételre egy használt NYÁK-ot ami még működésre bírná kelteni adatmentéshez...

Pár adat róla a beazonosításhoz:
    MDL: WD3200AAKS-00YGA0
    DATE: 07 DEC 2007
    DCM: DHNCHT2AHN

A panelen még van egy (gondolom) gyártási kód:
    PWB 2060-701444-004

ha valakinek lenne egy ilyen wincsije elfekvőben nagyon hálás lennék érte
    a segítséget előre is köszönöm!
    üdv.: Szergely
  • vki
    Hi!

Van egy A4tech GK-770D-s billentyűzet és egér szettem. A probléma az, hogy Windows 7 x64 alatt nem működik normálisan. Ha rádugom az USB porta, két USB irányító eszközt telepít, ebből az egyiket rosszul. Így vagy az egér, vagy billentyűzet működik, de kettő együtt nem :S.
    Ha törlöm az eszközkezelőből a rossz eszközt, akkor a gép az USB kulcsot már RF receiver-nek látja, felrakja, és jó egészen addig, amíg a gép újra nem indul. Utána már megint két USB irányítóeszközt lát, amiből az egyik rossz.

Az eszközzel valószínűleg nincs baj, mert ha a laptopomra dugom rá, amin Windows XP van, tökéletesen működik.

Ha valaki tud segíteni, azt szívesen veszem :).

Üdv.:
    Zoli
  • Falkon
    Sziasztok!
    Nekem egy fizika példával kapcsolatban lenne kérdésem.
    Van 2 tartály, víz van bennük, az egyikbe a golyót félig beleengedjük, a másikba teljesen. A kérdés mennyi a golyó sűrűsége. A víz sűrűsége: 1000 kg/m3. Rugó tartja.
    Kép:

Valaki tudna segíteni?
    Előre is köszönöm
    Üdv
    Falkon

U.I. : Paint powa! :D
  • Csibusz
    őő hál istennek sikerült életre kelteni... az abit-et:) De azért köszi
  • scs17
    Még annyi lenne a kérdésem h ezt írja ki neki lefagyás utáni indításnál:
    kép

Akkor ez is a gyenge videokarinak tudható be, ugye?
  • Csibusz
    nem ps hanem p5kpl sorry
  • Csibusz
    Sziasztok!
    Ma kaptam két alaplapot.. lényeg h a régi elromlott.. egy abit ni8 sli gr-t és egy asus pskpl-am-et.. a lényeg az asus el sem indul.. nem tudom miért áramot kap.. de nem indul el.. pedig szerintem jó helyre kötöttem be a power buttont.. aztán a abit.. elindul de kiírja h 9.0 kós.. és vár vár és leállítja magát.. nem értem.. Mi lehet a probléma? hátha valakinek ilyen alaplapjai vannak. Köszi előre is
  • scs17
    Ezer köszi!
  • MR ME
    az integrál videókártya nem épp játékra meg ilyesmikre lett kitalálva, táp mégha űberszar akkor is elég kell h legyen, vegyen bele egy videókártyát...
  • scs17
    Csáó!
    Egy haveromnak a következő a problémája:
    Most vett egy gépet: 3.1Ghz 2magos, 2gb ram 512mbos integrált vidkártya, 450w-os táp.
    Ha lefuttat egy 3d-s programot vagy izmosabb játékot rak fel, még ha nem is szaggat, 1 óra után lefagy neki, kifejezetten akkor amikor erősebb vizuális igénybevételek vannak.

Az integrált videókártya gyengesége okozhatja ezt, vagy a táp kicsi neki?
    A választ előre is köszi!
  • AlieN911
    Túlmelegszik a GPU. Gyorsan cseréld le a hűtőt, addig ne használd, mert elszállhat tőle a kari. Legalábbis játékokra ne nagyon, sztem WIN még elfér..
  • triplet
    Ha a mostani videókártyám (geforce 8600 gt) úgy mond csapágyas és a hűtés is kezd tropára menni benne, attól lehet az hogy egy játék közben kb fél óra után lefagy a kép, a zene megy de semmire nem reagál? viszont van olyan is hogy a képernyő megfagy és ilyen fekete/szines csíkos lesz.

Ez lehet a tropára ment videókártyától vagy más az oka? A játék neve burnout paradise
  • Legend Killer
    oké, megnézetem.
  • AlieN911
    Hali

Valaki tud PIC programozni? Volna egy feladatom, amit meg kéne csinálni, lehetőleg magyarázattal.

Köszi
  • ajem kisa
    Csekkold le belül, takaritsd ki a ventiket ha dzsuvásak, lehethogy valami túlmelexik!
    Ha utána is csinálja, akkor szerintem vegyél be 2 andaxint!:D
  • stargatelost
    üdv!

van egy fél éves új konfig gépem, eddig semmi baj nem volt vele, minden rendesen ment.
    Ma azonban elkezdette valamit....vagyis edddig kétszer csinálta meg...szal megy a gép, netezek, vagy nem is csinálok semmit, és egyszer csak újraindul. Elsötétül a kép, és indul újra.... semmi előjel, semm ok....
    Hardver probléma vagy oprendszer probléma lehet? vagy miért csinálhatja ezt?
  • ajem kisa
    Ventillátorból van legalább 3 a gépedben (proci+vga+táp), lehethogy több (hűtőventik a házban)!
    Kattoghat a vinyó is, ha több is van, akkor szerinted mi hogy deritsük ki neked?:D
  • Legend Killer
    nagyonkösz. ezér írtam be ide, h ti derítsétek ki :D.
  • ajem kisa
    Akkor legalább deritsd ki, hogy miadja ki a kattogást!:D
    Szedd le az oldalát a házadnak, és fülelj!
    Onnantól ha tudod, hogy mikattog...:D:D
  • jani1191
    Hello!
    Olyan gondom van hogy giga ep45-ds3 alaplapom van és most vettem egy ati 5770 et. A lényeg hogy nem jó a 16x-os pci-e foglalatom csak a második a 8x pci-e és abba van a kari. Lassítja e hogy csak 8x-os mert nem akarok új lapot venni!!!!?????
  • Legend Killer
    xp van. és nem lövi ki, csak kattogó hangot ad és erre mondta vki, h ventilátor és hát tőletek kérdem, hogy akkor most pontosan mi? kiszeretném küszöbölni ezt a hibát, mert ez a láma kattogás rohadt idegesítő. gépet néha kikapcsolom újabban már, olyankor úgy tűnik elhallgat rövid időre.

de ez nem megoldás. vmi konkrétabb kell, ami a végső megoldás :D.
  • ajem kisa
    Win7-ed van? lehethogycsak az energiagazdálkodás miatt lövi ki a vinyót x perc után!
    Nézd meg a vezérlőpultban, hátha az!?
  • Legend Killer
    micsináljak, ha kattog a gépem most már naponta és gyakran? olyan kis klikk hang, mikor a meghajtóra kattint az ember és nem csinálok semmit. ventilátor probléma v mi?
    mit kell kicserélni a gépben, v mit kell csinálni?

kurvára idegesítő.
  • MR ME
    a bizniszérzék azért megvan :DDDDDD
  • Lacee86
    Ahogy utánanéztem, elég szép teljesítményt ad 2 9600 GT SLI-ben. Szvsz nagyjából elég neki a CPU-d. De majd vki jobban hozzáértő tanácsát is várd meg. :)
  • hungaro
    del-el vagy az f8-al(BIOS függő) meg nyitod a bios-t és be állítód,hogy először cd-ről,utána vinyóról bootoljon!
  • bujcsik555
    Igen, SLI-ben gondoltam, csak lehet kicsit szarul fogalmaztam. Na szóval akkor a 2 kártyát együtt mennyire bírná?:D
  • atenza
    de a telepítő nem jön be, egyből a freedos-al indul, semmi bios képernyő... akkor format c: ?
  • pxxl
    win7 telepítővel telibe formázod a merevlemezt. (partíció törlése)
  • atenza
    Adott egy új laptop, amin freedos van előtelepítve, ezt hogyan tudom letörölni illetve a win7-et felrakni?
  • pxxl
    nyócezret megér jah :D max ha nem jó neki, akkor megveszem tőle 4ért :D
  • Lacee86
    Ja h SLI-be akarja, ahaa! Eddig én se vágtam. :) De hát 8k-ért megéri megvennie akkor is, nem?
  • pxxl
    még egy 9600gt-t vennem
  • Lacee86
    Erősebb kártyát is kihajt sztem, úgyh mindenképp érdemes.