64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
simon007 #52844 Segítene valaki?
Valami gond van a gépem hűtésével. Just Cause 2, PoPTFS, GTA 4 kiegészítők lefagynak minimum grafikánál. Oldalát levettem és egy asztali ventillátort tettem elé, így nem fagy le. Ezért gondolom,hogy a gép hűtésével van gond.
Gépem 2 éves, AMD 9550+, Geforce 9800 GT 1GB ram, 4 GB memória és CHIEFTEC 550 W.
Milyen hűtést ajánlotok ehhez a géphez? -
#52843 Már tárgytalan, reset volt a megoldás! -
#52842 Üdv!
Edimax br-6204wg routerem van, és nem akarja elfogadni a default jelszót,így nem tudok belépni a menübe. Van vmi, amivel vissza tudom állítani a router gyári beállításait? -
gregtom6 #52841 Anno a Sega bakizott a the Club játék gyártásakor, nem minden példány kapott kulcsot, és emiatt a Sega jó ideig ingyen osztogatta a legális kulcsokat a játékhoz.
Emiatt kérdezem, és ez nem warez kérdés, hogy van-e valakinek ingyenesen kapott eredeti kulcsa a játékhoz?
Ha igen, megszánhatna 1-el. Kösz előre is. -
TomBond #52840 Egy elég érdekes problémám adódott! Vettem a páromnak egy JBL Creature II 2.1-es hangszórókészletet. Ha a telefonom headset-éről hallgatom a zenét a hangszórókon keresztül, akkor működik rendesen, ha viszont a számítógépre van rádugva akkor nem működik a hangerőszabályzó. A hangkártya alaplapi Realtek ALC658@Intel82801EB ICH5-AC'97. -
gregtom6 #52839 Na lefuttattam azt a 13:04-es linkelt progit, meg a 3d vantage-ot, és semmi hibát nem találtam.
Lehet, h nem is a Vram lesz a hibás? -
#52838 Szerintetek egy 2004-es gyártású IBM ThikPad notebook-ban, ha kb. 35-50 percig bírja az aksi az normális állapot? (szövegszerkesztő és winamp fut közben) -
#52837 FurMark a neve.
nemtom ezt a progit nem használtam még, de biztos jó. egy próbát megér :) -
gregtom6 #52836 http://mikelab.kiev.ua/index_en.php?page=PROGRAMS/vmt_en
és ehhez mit szólsz?
Vagy melyiket ajánlod a hd4670-es karihoz?
Annak a "szőrös fánk" tesztnek mi a pontos neve? -
#52835 ahm, az megdolgoztatja a vga-t rendesen. a játék meg csak néha néha erölteti meg. nincs olyan játék ami folyamatosan 100% közelében használná.
vagy van a FurMark "szőrös fánk" tesztje, az tuti sokk a vga-nak :D -
gregtom6 #52834 Gondoltam Futuremark tesztre, de tulképpen egy játék ugyanazt teszteli nem?
Vagy a Futuremark tesztje direkt kiterjed mindenre, a vramra is jobban? -
#52833 nemtom soványnak gondoltam a gépet, de belegondoltam, én P4-re is raktam win7-et, és faszás volt :D
sztem is a vga lesz a hibás :( kellene egy másik gép tesztelni.
ha elindult a gép és valamelyik futuremark-ot nem bírja pl akkor nagy valószínüséggel az lesz. -
gregtom6 #52832 videókari ramját nem lehet vmivel letesztelni? -
gregtom6 #52831 driver sweeper-el töröltem, igen. De mindegy, mert XP alatt is az ati driverrel nem ment ugyanígy, meg win7 alá frissen feltett driverrel is.
Win7-et meg magyarázd meg, miért írtad azt, amit írtál korábban, csak kíváncsiságból.
Másik gépben nem lesz könnyű tesztelni, ugyanis nem nagyon van olyan ismerősöm, akinek PCI-e lapja van, és hajlandó arra, h ott tesztelgessem az elvileg hibás karimat.
Táppal uae. a helyzet, de majd keresek vkit, hátha. -
#52830 le is takarítottad rendesen a drájvert? (driver sweeper) másik gépben próbáltad a vga-t? tápot is megnézném a helyedben.
a win7-et meg külön gondolatként írtam. -
gregtom6 #52829 Akkor nem olvastad el rendesen, amit írtam: "drivert cserélgettem(3-at is kipróbáltam)."
Mégis miért ne kellene win7? Elég erős azért ahhoz, h kihasználja, valamint win7 jobb játékokra.
Amúgy meg XP alatt is ezt csinálta(ahogy írtam).
Szóval olvasd végig a kommentet, mielőtt válaszolnál. -
#52828 drájver hiba, vagy a vga hibás. am ilyen gépre nem biztos h kell a win7. -
gregtom6 #52827
Akkor összegezve, mert már azóta változott is a helyzet.
Tehát van egy konfig:
Intel Celeron E1400 2Ghz 2 magos proci
Gigabyte G31M-S2C alaplap
FSB 400W táp
Sapphire Radeon HD4670 512ddr3 kari
A gond: bekapcsolom a gépet, 2x felpörög a ventillátor, bios megy, win7 tölt, a kék hátteres töltőkép már nem jelenik meg, amikor az jönne fekete marad a képernyő, világít a vörös led a gépházon, de látszólag nem csinál semmit.
Reset, megy minden rendesen látszólag hibátlanul megy minden.
Ha kiveszem az Ati karit, az integrálttal egyből elindul, de Ati karival együtt jön elő ez a jelenség.
Leporoltam sűrített levegővel a gépet, Cmost formáztam, memtest-el memóriát ellenőriztem, drivert cserélgettem(3-at is kipróbáltam).
XP alatt is ugyanez volt a hiba.
Biosban az volt beállítva, h Init Display az integrált VGA, másik beállítási pontban pedig, akkor engedélyezze az alaplapi VGA-t, ha nincs kari a Peg slotban. Letiltani nem lehet az alaplapi VGA-t, olyan volt, h mindig engedélyezve, és engedélyezve, ha nincs kari a Peg slotban.
Beállítottam, h Engedélyezve, ha nincs kari a Peg slotban, és az Init Display a Peg slotos kari.
Nem oldotta meg a gondot ezekből egyik sem.
Folytatás:
Ez a hozzászólásom még most is érvényes(amire válaszoltam), de kipróbáltam azóta pár dolgot:
Ha bekapcsoláskor Ubuntu Live cd-ről bootolok, a karakteres dolgokat még látom, de amikor már az Ubuntu grafikus része jönne, fekete marad a kép.
Ha csökkentett módban indítom a gépet, egyből elindul.
Ezekből, és a régebbi kommentem tesztjeiből arra következtetek, hogy a videókarival lesz valami, ami sztem nem szoftveres, de lehet, h a bios állítgatás ellenére még mindig azzal függ vhogy össze.
De nem tudom felfogni, h akkor reseteléskor miért megy mégis egyből a gép....
Help továbbra is, thx.
(ui.:fórum kommentekből bemásolva, szóval bocs, ha fura a megfogalmazása) -
#52826 szted ezt itt vki meg fogja keresni neked? :D
másold be, akkor talán... -
palfigym #52825 Van egy VIA KT266A socket462-es alaplapom ami működik is csak az a baj vele hogy nincs meg az eredeti hűtője és ha bekapcsolom akkor 56 celsius foknál kikapcsol, mert annyira melegszik fel a proci.... nem kell neki több mint 2 perc és annyira felmelegszik!!! Ha valaki tudja hogy mi lehet a gond akkor légyszi írjon...lehet hogy egy spéci hűtő kell rá???? Biztos hogy nem a proci a baj mert az tökéletesen működött az előző gazdájánál -
gregtom6 #52824 http://prohardver.hu/tema/nem_indulo_gepek_topicja/friss.html#msg7756
Help kellene, régi gond, és nehéz rájönni a megoldására.
7701-es komment-el kezdődik, 7756-os komment a kibővítése. Help pls! -
#52823 spyware írtót futass -
#52822 Mi oka lehet annak, hogy a normál gépen nem jön be egy oldal 404-es hibára hivatkozva, de mobil és normál nettel pedig egyaránt zökkenőmentesen behozza az oldalt a laptop. Normál gépen csak is a freeproxy segítségével jeleníti meg az oldalt, de úgy ne műköik rajta kb. semmi. Ilyenkor a probléma hol keresendő? -
sanya200 #52821 Sziasztok lenne egy kérdésem most éppen avp-t toltam és néha szaggatott egy kicsit de nem is az a gond hanem hogy megint kikapcsol a monitor egy idő után,de nem ez az első alkalom más játéknál is előfordult már, meg néha annyira lassan tölt be a windows néha 2-3 perc is kell.Na most az lenne a kérdésem hogy hibás lehet a vga vagy csak melegszik.Bár hd3850oc verzióm van szóval a hűtés elvileg bőven elég kell hogy legyen alapórajelen vagy más lehet a gond?
A gép egy:
Giga 790x ud3p
AthlonX2 7750BE
2*1gb corsair dominator
Msi hd3850OC
Wd 250gb hdd
Corsair cx400 táp
A hűtés pedig egy úgy néz ki hogy van egy 12cm-es venti hátúl ami kifele fújja a levegőt és egy 8cm-es az oldallapon ami pedig befele fúj + az alapventi a procin meg vga-n. -
gettobuxa #52820 nem engedi... -
#52819 Formázd a lejátszó mneujébol. -
gettobuxa #52818 sziasztok (itt is)
az mitől lehet, hogy nem tudom letörölni az mp3 lejátszóról a zenéket?
írásvédett, és nem engedi megszüntetni...(total commanderben) formázni se engedi...
win 7 64 bit, a lejátszó vmi kókány szar, de eddig nem volt vele ilyen gond... -
tmisi #52817 Amit az Everest Ultimate Edition nem derít ki, azt semmi. -
Cat 02 #52816 futtatás / dxdiag -
Krista5 #52815 Hello!
A számítógép paramétereit hol lehet megnézni?( nem emlékszek már rá! :D )
Gondolok a memóriára , winchesterre , processzorra...
Előre is kössz! :) -
#52814 Ez egy számítógép, egy kurva, bármi megtörténhet:DDD -
#52813 Mégis mi baja lenne?:D -
#52812 Nagyon hangos, de lehet megpróbálkozok vele. Már elég régóta halogatom. Lehet előbb a biztonság kedvéért kéne vennem egy dvd írót, aztán kiírogatnia fontos dolgokat, hogy ne kapjak agybajt, ha mégis baja lesz. -
#52811 ugyanonnan nem fogja folytatni (valszeg addigra változni fog), de folytatható persze. Semmi baj nem lesz ha félbeszakítod. am érdemes az ilyet éjszakára hagyni, amikor úgyis alszol... -
#52810 Nem lenne jó, ha emiatt újra kéne raknom a windowst, mert valami hiba lesz, ugyanis akkor kéne vennem egy dvd olvasót, mert mostani nem jó :\ -
#52809 Ha úgy döntök, hogy a töredezettmentesítés kurva sokáig tart, és két részletben akarom megcsinálni, akkor kinyomhatom, és folytathatom onnan? -
#52808 sziasztok!
az a gondom, hogy játszanék egy EREDETI játékkal. viszont Ha csatlakozom a netthez és szeretném lekérni a szerver listát, akkor mindig hibaüzenettel kifagy.
tessék egy kép róla:
http://i50.tinypic.com/2hnnu4i.jpghttp://i50.tinypic.com/2hnnu4i.jpg
win 7-et használok és telepítve van a c++ a frissítések között.
lehet ezzel valamit kezdeni? van ötletetek?
-
#52807 Nekem is lenne egy kerdesem: egy fizikailag stereo hangszoro(k)bol hogy a nathas eletbe lesz 5.1?? -
#52806 Ha X86-ra gondolsz akkor szvsz a 32nm-es korajot/korajharom. -
#52805 Jelenleg melyik a legújabb/legmodernebb proci típus?