!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hibás a lemez <#whatever>

berczely
Sziasztok!

Mitõl lehet az hogy berakok egy lemezt a DVD olvasóba és csak kattog és semmit nem csinál?Berakok egy másikat azt meg simán beolvassa!

kifli
hdd gond?
duracellmumus
lehet még valami kh...ugye a koliban felemeli az asztalról és lóbál utána baszaxszik...

Apunak mindig igaza van! Most is.

pxxl
"A koliban még jól indul, mire a suliba érek már nem."

ez bezárt minden kaput...pedig talán lett volna 5letem.

All hail the double x!

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Tavaly vettem egy Asus notebook-ot. Régóta az a problémám vele hogy bekapcsolás után a szokásos Windows XP logó és haladásjezõ után megjenenik az „Üdvözöljük” felirat. E kettõ között kb. 2-3 másodperces szünetnek kellene lennie,fekete képernyõvel, nekem kb. 1 perc. Utána megjelenik az asztal (ikonok tálca nélkül) kb. 2 percig, és csak utána mûködõképes a gépem. Sajnos Windows reinstall nem segít, és más Oprendszer sem. De telepítésnél is ilyen. Felmásolja a telepítõfájlokat, és jönnie kéne, hogy melyik partícióra akarom telepíteni, de csak fekete kép és kurzorvillogás kb. 5 percig.
Az érdekesség, az hogy valamikor jól mûködik, kb. fél perc alatt, bekapcsol (ahogy kéne, szerintem). A koliban még jól indul, mire a suliba érek már nem.
Remélem, tudtok nekem segíteni.
Elõre is köszönöm.
Üdv: Attila
kifli
szerintem az lehet a baj hogy youtube videó hangsávja stereo, és nem 5.1 😉
hja sry😄
kifli
nem inkább gigabyte lap? 😄
Hi.
youtubeon hallgatok zenét csak 2 szélsõ hangszóróm szól.😞Erre nincs vmi megoldás,h szóljon mind?vagy legalább még a mély mondjuk.
Abit GA-MA770T-UD3P alaplap
köszi
MR ME
csak azokkal tudsz játszani amik egyazon fizikai lemezen vannak természetesen, am norton partition magic

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kifli
ja szerintem a h-ról nem tudsz átrakni, mivel az egy külön HDD, inkább d-rõl pakolj át h-ra cuccokat, és akk d-bõl tudsz c-re helyet adni 😊
kifli
norton partition manager
w77d
hali!
Egy partíció méretét utólag lehet nagyobbítani? Konkrétan nálam most 3 külön partíció van. C: win, D: ez egy 200gigás, H: ez egy 1000gigás, amit nemrég vettem. Namost a C-n a win állandóan panaszkodik hogy kevés a lemezterület és ahogy nézem tényleg betelt, de nem tudok mit törölni, mert azon csak a win dolgai vannak. Jó lenne ha mondjuk a H-ról át tudnék csatolni valahogy mondjuk egy 200gigát...

Sziasztok!

Egy elég furcsa problémám van. Ha USB-s külsõ WD (fél éves) vinyót akarok csatlakoztatni, akkor csak egy bizonyos hubból megy, másikból nem. Sõt olyan is van, hogy ha nem használom a külsõ vinyót mondjuk 10 percig, akkor leáll... És ha szeretném ismét használni akkor elõbb csatlakozik, felpörgeti és csak utána tudom használni... Sokszor másolás közben elveszíti a kapcsolatot. Elég zavaró.

A laptopról minden probléma nélkül azonnal megy és más pendrive-ok is kitûnõen mûködnek a "problémás" PC HUB-okból...

Win reinstall most volt, ezen nem segített.

Elõre is nagyon köszönöm.
Garrett27
Elég hanyagok és spórolósak lettek az Asusnal <#ejnye1> pedig csak úgy ontják a "jobbnál-jobb" és "szebbnél-szebb" holmikat..

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

van nekem egy traktor dj studio 3as mixer progim. az alaplapomon 7.1es hangkártya integrálva. Viszont valamiért a program nem ismeri fel a többi csatornát. és sima stereo kimenetet érzékel mintha egy sima hangkártya lenne. És hiába váltom több csatornásra a hangkártya progijában, hogy mondjuk 6 csatis legyen, bedugom a kimenetekbe a hangszórókat és ott sem ad jelet. Ez mitõl lehet?
Ejha részletes leírás thx. Én csak a ezközkezelõben a hálózati karinál a network addressthez írtam értéket és megváltozott.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

ez már megvolt..felismerte, mert telepítette...sõt úgy is csináltam hogy töröltem -újraindítottam és utána telepítettem csak, de semmi változás...
Arra gondoltam még de lehet hülyeség, hogy le lehet-e tiltani a billentyût vajon a BIOS-ban? mert ha igen akkor még ott kellene körülnéznem...de arra sincs lehetõség jelenleg mert ugye nem mûködik.. :oD

\"...az ördög elképedve állt, érezte milyen ocsmány is a jóság...\"

MR ME
próbáld meg eszközkezelõben letörölni és újrarakni

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

pxxl
LINK <#wave>

All hail the double x!

Sziasztok!

Nekem egy olyan gondom van az asztali gépemmel, hogy nem tudok írni a billentyüvel...
Billentyü (ps2-es) biztos jó másik gépen próbáltam, úgy is kipróbáltam ezen hogy ps2-usb átalakítóval usb portba dugtam de ugy sem jó...
eszközkezelöben megjelenik a billentyü, látja is annak ami kell, de bármit nyomkodok mégsem reagál.. :o(
van valakinek valami 5lete?

Elöre is köszi!

\"...az ördög elképedve állt, érezte milyen ocsmány is a jóság...\"

Na meg lett oldva. Ezközkezelõ "Network Address" értékbe beírtam találomra pár betüt és számot és leokéztam így a cím megváltozott és most már ki tudnak menni egyszerre és még adatokat is tudok küldeni egyikrõl a másik gépre. Nem értem miért csinálja ezt de msot müxik.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Swy
na akkor azért mégsem olyan sokat! mondtam h nem tudom biztosan a dolgokat, de az tuti h nem lehet azonos mac-je két alapnak.
és az is tuti h mac cím alapján is szoktak nyomozni. de ha te jobban tudod tied a szó! nem avatkozom bele.

http://bf2s.com/player/swy/

Met
jó sok marhaságot sikerült összehordanod

BIZ0906: Majdnem biztos vagyok benne, hogy valamit elnéztél mert nem lehet ugyan az a MAC címe 2 alaplapnak (illetve az alaplap LAN kártyájának merthogy a MAC cím a hálókártya azonosítója)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Swy
hát én amit a mac címreõl tudok a továbbiakban az kevés lesz. mindenesetre nem zárnám ki azt sem h ha megváltoztatod az vmi bajt fog jelenteni. mármint akkor elv lenyomozhatatln leszel. kis túlzással. mivelhogy a mac az állandó és egyedi. de mosmtár nem tom. lehet elveszik a gari is meg ilyenek. ennek utána kéne járni.

hirtelen a fegyverek sorozatszámának a kiütése jutott eszembe... az még bûntény is😄 jó mondjuk kétlem h ezért lecsuknak vagy h ezt nem szabadna😄
de majd meglátjuk

Én ezt vágom én is így tudtam de megnéztem a kapcsolat beállításnál mind két gépen és ugyan az a mac cím van. Esetleg bios frissítéssel meg lehet oldani?

Swy
hülyeség! hogy lenne ugyanaz... az egyedi! vagyis jó nekem azt mondták h az minden eszköznek egyedi. mind1 hogy ugyanaz az alaplap. de logikusan gpndoljatok bele... ha nekem van egy (am van is) abit ic-7es alapom akkor a mac-em azonos még másik minimum 30000 felhasználóval? milyen káosz lenne már? ráadásul nem tudnák azt sem h melyik géphez melyik mac tartozik.

Hogy?

pxxl
írd át az egyiket...lehet váltani mac adress-t is

All hail the double x!

Az ip-vel nem lenne gond a fizikai ip azaz mac címmel van gáz ugyan az mind a kettõ gépnek. Ez miért van így a routerbe sem tudom beállítani mert nyavajog, hogy ugyan az a két mac címet nem hozhatja létre :S

hali!
van nekem egy traktor dj studio 3as mixer progim. az alaplapomon 7.1es hangkártya integrálva. Viszont valamiért a program nem ismeri fel a többi csatornát. és sima stereo kimenetet érzékel mintha egy sima hangkártya lenne. És hiába váltom több csatornásra a hangkártya progijában, hogy mondjuk 6 csatis legyen, bedugom a kimenetekbe a hangszórókat és ott sem ad jelet. Ez mitõl lehet?
[HUN]FaTaL
Gondolom ugyanaz fix ip van beállítva, állítsd át.

http://goo.gl/gd6Zi5

Swy
az alaplapnak nem lehet hozzá köze. sztem routerbeállításoknál kell állítani az ip kiosztást. legalább úgy emlékszem volt ilyen.

am nekem is volt h idõnként kiírta h uhgyanaz az ip akkor nem volt net, de aztán autómatikusan megoldotta. gondolom leosztotta újra. nálunk is van 2 egyforma laptop, 3 egyforma pda és nincs peobléma.

Van két Asus K8N alaplappal ellátott gép a lakásban. Routerrel van elosztva a net és a két gép nem tud felmenni egyszerre mert ugyan az a fizikai ip címük. Miért van ez? És mit lehetne csinálni?

Sziasztok,erre mi a megoldás szerintetek?
Van egy Router-em.A feleségem laptopján tegnapig mûködött a net.Ma nem jött be.Kiírja az óra mellett hogy "Nincs kapcsolat vagy korlátozott". Most nemrég újra telepítettem a wint(mert amúgy is akartam),beütöttem neki a hálózati kulcsot aztán keres keres és majd megint kiírja hogy "Nincs kapcsolat vagy korlátozott". Az én gépemen teljesen jól bejön tehát nem Router hiba.Szerintetek mi lehet?
setuh
mar megoldottam de azer koszi😊.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

kifli
pl választod azt hogy wep
álltalában van ilyen hogy
Default Transmit Key: és van 5 lehetõség itt válaszd pl az 1.-et (ez az hogy az 5 generált kod közül melyiket használja)
aztán választani kell hogy 64 vagy 128 bit, mindegy melyiket választod...
Passphrase: beírsz egy tetszõleges számot, lehet 1 vagy akár 648 is pl
Akiknek meg akarod engedni hogy csatlakozzanak a hálózatra, azoknak megadod az elsõ kulcsot amit generál (márha az egyest állítóttad be a Default Transmit Key-nél)

Lacee86
HD 4670-et.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

FLeT
Sziasztok! 20.000FT alatt milyen videókártyát ajánlatok?

°°&#183;.:|8800GTX OC |C2D E6600 |4GB 800 |:.&#183;°° °°&#183;.:| XBOX 360 |:.&#183;°° by FLeT&#174;

setuh
Az lenne a kerdesem h le akarnam kodolni a wireless netem h ne tudjak lopni.Hogy kell ezt beallitani mert van tobb fele wep,wap stb...en a wep-el probalkoztam de azon belul is van ilyen h hexakod meg channels meg h 64bit v 128 bit.segitenetek h mit h csinaljak?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Rash87
Lehet 1 ostoba kérdés,de 6 éve nem volt újítva a gépen,s most elhatároztam magam,s mivel rég nem követem az eseményeket,ezért sokat nem is tudok róla,hogy az Xp-t érdemes lecserélni a Win7-re? Milyen elõnyei ill. hátrányai vannak?

Glory, Glory Man. United!

Swy
mióta feltettem, hamarabb lemerül, meg hát ugyebár a venti is többször pörög max fordulaton, pedig kiporszívótzam (😄) meg kitisztítottam, amennyire lehet kivülrõl. koszolódást kizártam, maradt az oprendszer.

Ugyanaz a hardverigénye van mindkettõnek. Azt honnan tudod hogy többet eszik? Mert elvileg úgy van beállítva a win7 hogy laptopokon kevesebbet fogyaszt az elõdeinél..
Swy
sziasztok!
mióta feltettem a win 7 utlimate-et azóta a laptopom többet eszik és többször megy a ventillátora is ami idegesítõ egy kicsit. a maximális processzorhasználatot is letettem 40%ra és így sem lett jobb. most azon gondolkozom, h felteszek inkább egy home premiumot mert az elv kevesebbet eszik, meg gyengébb hardware igénye van. neten ugyanazt a hardware igényt találtam mind2re szval nem nagyon értem. h oldjam meg? van vkinek vmi ötlete?
hp pavilion 6000-rõl van szó. prábáltam már szerezni power managert is de a hp nem csinált ehhez külön.

Vki erre válasz?
[HUN]FaTaL
Ilyen nincs, különbözõ idõpontokban nézed. A processzorod energiatakarékossági okokból ha nem használod leveszi szorzod, hogy kisebb legyen a fogyasztása. Ezért ugrik le hatra. 😊 Terheld meg valamivel és nézd úgy mindkét magot. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

szevasztok!
Mitõl van az h a procim egyik magja 9x-es szorzón van, az 3.04GHz, a másik meg 6x-os szorzón van, és csak 1.9GHz?

Proci:Intel Core 2 Duo 2.9Ghz (felhúzva)E7200,Hűtve:CoolerMaster TX2,Videókártya:Saph 5770 vapor Alaplap:Gigabyte S-series GA-EP35-DS3L,Ram:Kingmax 2GB x2 (4GB Ram),Vinyó:Samsung 500GB

Lacee86
Sztem zárd be magad a budiba, és ki se gyere onnan soha többé. Mindenkinek jobb lesz így.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

reggel óta csikar a hasam. Elõször azthittem,hogy az elõzõ napi mákos tejbelecsó tonikkal lesz a baj. De nem,mert beugrott,hogy azt még tegnap este kifostam (jó híg volt). Reggel óta Albert kekszet ettem,semmivel sem jobb a helyzet...mit tegyek?