!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stargatelost
jahh bevittem, tényleg az volt a gond, elvileg ki lesz cserélve 😊 köszi a helpet!

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

videókártya..

Lacee86
Hát én biztos, h nem 8600 GT-re cserélném. Ha 20e Ft-nál nem akarsz többet költeni, akkor HD4670 (mondjuk ez).

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

stargatelost
igazából a régi win van rajta ugye még a régi gépbõl (mert át lett rakva a vinyó). ha megpróbálnám úgy, hogy csak az új vinyó lenne bent (akkor tényleg winszûz lenne) akkor talán valami történne? most csak azért nem próbálom még ki, mielõtt azt mondanátok, mert még kell egy mûködõ gép egyetemi beadandóhoz 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Bandi 18
Egybõl ez a kép jön be neki, ahogy benyomja a gépet, szûz gép win nincs rajta. Ez VGA.

vohanyi
...vagy bootolj be XP telepítõrõl....

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

vohanyi
Bekapcs után F2 vagy F8-ra se reagál?Nyomd egyfolytában!

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

stargatelost
igazából semmit nem ír ki, így semmit sem tudnék beállítani. még windowst is kéne telepíteni (bár a régi fent van, de ugye azt kéne formáznom) aztán utána tudnám csak az illesztõprogit. vagy a régi windows zavar be? de hát akkor is csak kiírna valamit, de egybõl ez a képernyõ jön be ahogy bekapcsolom....

Bandi 18
Próbáld ki másik VGA-val ,de nagy valószínûséggel a videókarid rossz.

vohanyi
Szerintem vid.kártya...ill. felbontás gond.Ha másként nem engedi-F8-csökkentett mód-vedd kisebbre a felbontást.vagy vid. kártya illesztõ-program!!

stargatelost
na üdv!
most sürgõsen kéne egy problémában help!
vettem egy új gépet. minden új benne, videokártya, alaplap, proci csak a két vinyó meg a dvd író nem. rákötöm a monitort (van hozzá egy átalakító, mert különben nem illeszkedne) és ezt kapom ha bekapcsolom a gépet:

a régi gépemmel viszont semmi baja, ugyanúgy megy a monitor rendesen.
mi lehet a baj? csak valami elindulási pont is nagy segítség lenne! köszi!

Gyovai
Értem!
Hát jelenleg az a kérdés hogy
Gigabyte 8500Gt 512mb DDr2 kártyámat lecseréljem e ASUS 8600GT 256MB DDR3 SILENT-re..

Gyovai
látom neked is hasonló kártyád van , szerinted érdemes lecserélni az említettre?

Mennyit költenél rá? ha 40ér megéri akkor 5770 Mivel dirt2 höz jóljön a dx11 😄,ha 30 akkor 4870 ha 20akkor 4830 ha 15ezer 4650 ha 10ezer 4550, csak olcsó kategóriában nézd meg hogy ddr2 es vagy ddr3 as a ram e, ddr2 t nemérdemes.... Szerintem ezekkel járnál a legjobban.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Gyovai
Hát elvileg cserélném a 8500gt a másikra.
Hát jtáékra szeretném legfõképp(mw2, cod5, dirt, dirt2,) ilyesmi játékokhoz..

Lacee86
Az elsõ jobb természetesen. De már régi darab amúgy, nem igazán nyerõ. (Bár nemtom, h mire kell pontosan; meg persze ha használtan olcsón veszed, úgy ok.)

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Gyovai
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy melyik kártya a jobb?
ASUS 8600GT 256MB DDR3 SILENT vagy Gigabyte 8500Gt 512mb DDr2?

Ugyanis azért kellene, mert videót szeretnék vágni sony vegassal, csak az elözõ gép, win xp nél nem fejeztem be, kimentettem mindent, mostmeg a tömöritetlen videoknak a hangját lejátsza sony vegas de a video sávnál csak media offline van, pedig felismerte a videokat hiszen hangjuk van.

Telepítés végénél valami registry hülyeségnél azt mondja hogy hozzáférés megtagadva, pedig futtatás rendszergazdaként indítottam.

kifli
nekem az van fent w7 64bit-en
win7 re nemtom feltenni a k-lite ot sem...

Bandi 18
Az összes codec pack szar. FFdShow + mediaplayer classic ennyi és mindent le lehet játszani.

kifli
az ace codec pack szar, k-little codec packot tedd fel
Win7 64bit nél a tömöritetlen avi t mivel tudom lejátszani? Xp nél csak feldobtam az Ace Mega codecs pack et de win7re ez nemjo.

Az van fenn. De szaros GTA CSAK 9.1 mellett hajlandó normálisan menni. Anélkül hiányos a textúra. El el tûnik pl az autók burkolata a falak egy része. Ilyen szar. A 9.1 vmiért jó neki.
[HUN]FaTaL
9.1? Az Januári, nincsen. Tegyél fel 9.11et.

http://goo.gl/gd6Zi5

Köszönöm válaszod, valahol Én is így gondoltam csak nem voltam biztos benne! THX!!<#worship>

Nem tudja vki Catalyst 9.1 driver van Windows 7hez? Mert e nélkül a GTA 4 ronda. Elõre is kösz!
[HUN]FaTaL
Semmi közük egymáshoz, minél gyorsabb memóriával ellátott VGA-t érdemes venni (DDR2-t felejtsd el VGA-n, lassú sz*r)

Majd tiszta fejjel csnálok képet, nem telefonnal ghanem fényképezõgéppel aztán megmutaotm a bios beállításokat.... sry sscak ittas állapotben iirok...

Hi!

Volna egy láma kérdésem..
DDR3-as videokártya használható olyan alaplappal amelyben DDR2-es ramok vannak vagy igazából nincs sok közük egymáshoz?

[HUN]FaTaL
Attól még lehet bad sectoros, vagy sérült is lehet az XP.

Molnibalage
Ez lett volna a vizsálat tárgya. Akkor ez megerõsítést nyert. (Ennek ellenére fura, hogy a BIOS látja sõt, a Win install elején, még a partíciókat is.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[HUN]FaTaL
Esetleg tegyétek egy USB-s rackbe és dugd fel menet közben a gépre a racket, akkor kiderül mivan.

[HUN]FaTaL
Akkor a te alaplapodon már fordítva mûködik. 😊 Nem néztem az aláírásod.

Régi P4es alaplapokon az IDE feljebb volt mint a SATA, így fordulhatott elõ, amit írtam.

Valószínûleg a cimbid vinyói szarok.

Molnibalage
Mit jelent az, hogy a BIOS-ban levõ elsõdleges vinyóra? Az elsõ a listában az SATA-s vinyóm. Az minidg bent van. Azon van az én oprendszerem. Az IDE-sem a lista 4. helyén van. Mikor az kihúzom a saját gépemen, akkor is bebootol. Ha a cimbi bármelyik vinóyját, akkor nem.

Komolyan mondom, hogy ez fekete mágia...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[HUN]FaTaL
Húzd le az IDEs vinyód, nem fog bebootolni. A BIOSban lévõ elsõdleges vinyóra pakolja a rendszerfájlokat az XP telepítõje (NTLDR, autoexec.bat, config.sys, boot.ini stb.)

Molnibalage
De miért az? Nem értem. Most is van bent egy IDE-s, az enyém. Mégis a SATA-ról bootol minden segítség nélkül. Kicserélem egy másik IDE-sre amin nincs még oprendszer sem, akkor miért arról akar boolni mindig? Slave juperen volt az ide, de masterreal és cable selecttel is próbálkoztam.

[HUN]FaTaL
Az IDE vinyóra pakolta az XP-d a rendszerfájlokat mivel az a Primary, ezért akar a másikról bootolni amin sérültek a fájlok.

Molnibalage
A cimbim két vinyóját látja a BIOS, az egyiken oprendszer is van, XP. A rendszere nem bootol be. Bejön a kezõkép és aztán szeva.

Csökkentett módban két sys file-t még keres, de aztán csá ott is. (SPDT.sys, d334bus.sys.) Minkét vinyó teker.

Akkor a következõ a tényállás. Nekem két vinyóm van, egy IDE-s és egy SATA-s. A SATA-n van XP64-em. Mikor az én IDE-semet kiveszem és bármelyik cimbi féle szintén IDE-s vinyó megy be a helyére, akárhogyan erõlködö, a gép mindig a cimbi vinyójáról akar bootolni, még manuális kiválasztás után is a boot menünél. Mi a rákot kell ilyenkor csinálni? Láttam én már sokmindent, de ilyet még nem pipáltam...

A bátyus gépében több vinyó is van. Ott csak annyi a tünet, hogy az adattárolásra használt vinyóhasználata esetén a boot folyamat elindul, XP is elkezd tölteni, de a töltés ott is megáll.

[HUN]FaTaL
Procid FSBje nem 1333 véletlen?

Üdv, lenne egy olyan gondom hogy van nekem egy 1600Mhz es DDR3 as ramom... ami CL7 es 7-7-7-21 idõzítéssel, de CPU-Z szerint

Frequency: 669,7Mhz
FSB😄ram 3:10
CAS#Latency (CL) 9 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 9 clocks
RAS# Precharge (tRP) 9 clocks
Cycle Time (tRAS) 24 clocks
Bank Cycle Time (tRC) 33 clocks
Command Rate (CR) 1T

És BIOS ban ha ehez nem nyulok csak felhuzom 1600Mhz re a ramot akkor win bootnál lefagy vagyis rendszer visszaálítást csinál mer nemtud indulni. Bios alapból 1333Mhz nek írja.... ezt szeretném beállítani, Meg ha a North Bridge most gyárilag 2000Mhz az ugy joe... 965BE processzor.

Sziasztok segítségetekre lenne szükségem. Nemrég lett öszerakva az uj konfgiom, no most a következõ probléma áll fenn, minde egyes játék telepítésénél egy bizonyos helyen megakad a telepítés, egyszerûen nem hajlando tovabbmenni. Varázsolgattam ezt azt ujraraktam a drivereket nagy ritkán sikerült ezt azt feltepeiteni. De lehet h semmi köze nem volt a driverekhez. Most már semmi nem meg fel. Furcsa h a programok gond nélkül felmennek.

+ az ezsközkezelõben valami High Definition audio buszon érzékel valamit de akarmilyen drivert teszek fel nem reagál. Eredetileg kettp volt a hangkari drivere egyet megoldot.

Van valami ötletetK?

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

[HUN]FaTaL
Gariztasd.

#50408: Nem csak hõmérséklet infot küld, hanem az egész vinyó állapotáról. Ha SMART hiba van akkor gari.

EmThor
Sziasztok, PC boot furcsaság:

GÉP: új gigabyte nforce 630i/7100 alaplap, 4gb ddr2, e8400, videokari gigayte 5770 ati, táp 500w FSP márkájú, elöl kártyaolvasó

PROBLÉMA: bekapcsoláskor 6-7-szer mintha resetelné magát a gép, dvd meghajtón hallom, el sem jut biosig, a videokari ventije felpörög, lepörög párszor, majd 8-adszorra bekapcsol szó nélkül, nem sikít, bios sem jelez hibát, megy gond nélkül, csak ez a bekapcsolási procedúra maszatos nekem.

Igazából rendben megy a gép, nem fagy vagy ilyesmi ahogy írtam, órák után se, nem melegszik, de ez az egész fura, van tippetek? Köszi!

nagyon kösz! Ezt kipróbálom.
pxxl
biosban kapcsold ki a vinyónál a S.M.A.R.T. olvasást. ez csak ilyen hõmérsékleteket, meg egyéb infót küld pl everestnek.

All hail the double x!

Üdv emberek!

Kaptam egy Samsung HD300Ld vinyót. Boot során ezt az üzenetet kapom: Pri Slave Hard Disk: S.M.A.R.T. Command faild.
A felette lévõ felsorolásban pedig ez áll: Capable but Command Faild.
F1-el tovább megy akkor sem jó így használni a gépet, hogy F1elni kell minden bootnal.
Mi lehet a probléma?
elõre is köszönöm a segítséget!
Nincsen, ez egy Nod32 ami egyetlen egy msi fájlból ál.... De már megoldva.... feltettem inkább egy Win7 64 bitet xd

Gyovai
sziasztok!
feltelepítettem a carbont és mikor indítom újraindul a gép, vagy ha vezérlöpultba beállitom h ne induljon ujra hiba esetén, akkor kék halál jön be és az atira panaszkodik. Videokártyám X1300-as.
Köszi