64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#53644 munkacsoporttal kéne és akkor a Diák felhasználóknak korlátozni a dolgokat :) -
#53643 üdv, csak egy gyors kérdésem lenne, hogy ne menjek potyára el a boltba. Szóval lehet még kapni manapság szalagkábel bemenetes winchestert? köszi! -
berserk87 #53642 Én is ugyanerre gondoltam. Próbáltam eredeti vistával és annál már nincs gond. A bootfájlokkal volt a probléma. És köszi a segítséget. -
xxxpaulxxx #53641 Hali! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék olyan korlátozott fiókot csinálni windows 7re, hogy ne tudjam elérni alóla a játékokat, ne tudjak alóla bármilyen netes oldalt megnyitni, csak néhány előre definiáltat és hogy csak 1-2 fontos programot tudjak megnyitni... szóval egy ilyen tanuló profilt szeretnék csinálni, amin nincsenek figyelemelterelő dolgok:D
Ezt simán vezérlőpultba csináljam, vagy van rá valami fasza kis program?:) -
#53640 szervíz :D -
#53639 esetleg vki válasz erre: #53614 ?
Ha vmi infóra van még szükség szóljatok.... nagyon kéne help! -
#53638 nm -
#53637 jóvan szarok rá inkább biosba megoldom :D azé kösz :) -
#53636 pedig, a lapod adatlapján találtam :D
ITT az utily fülnél :D
Esetleg, próbáld feltenni a legfrisebb alaplap drivert, vagy msi live update-el is meg tudod ezt csinálni aszem, bár ezek a live update cuccok nem mindig jók, egyszerűbb leszedni driver fül alatt található cuccokat.
Elsősorba ezt kéne leszedni: Intel INF Drivers -
#53635 ömmm igen az a baj hogy őskövület :D
-
#53634 értöm :D de, ez a lap má öskövület ilyet má csak a földbe találni 5-6 méter mélyen a dinoszauruszok fölött :D de azé összeheggesztek valamit :D
köszcsi :D -
#53633 kösz* -
#53632 :D
Már mindegy, a proci akkor lett volna érdekes ha amd-d van, mert az új amdkhez van valami oc cucc, ami aszem lapfüggetlen, intelnél nemtudok ilyenről. -
#53631 csak XP van a gépen mert nem olyanok az adottságai :D -
#53630 TESS ez elvileg: • MSI Hardware monitor & overclocking & fan speed control tool
Kompatibilitás lehet gond lesz, mert azt írják nem kompoatibilis vistával (gondolom win7-el sem) ha nem megy, xp kompatibilitásba futtasd, vagy rendszergazdaként, vagy mindkettő, ha xp-d van, akk semmi gond. -
#53629 fene a szádat a szerkesztésbe intel dual core -
#53628 msi 915p combo :D -
#53627 lap? proci? -
#53626 srácok valaki tud adni 1 progit amivel lehet húzni OP rendszerbe a CPU-t meg az FSB-t meg a Voltokat? és nem kell biosba... -
#53625 Nekem Gigabyte GA-EP45-DS3R lapom van.
Na,akkor megpróbálom feltenni az XP-t,utána meg vissza a 7-et. -
#53624 ugyanez volt a probléma havernál is, próbáltunk 32 és 64 bitest is, másik gépre gond nélkül telepített a dvd, odáig jutott el, hogy bejött a zöld betöltőcsík, majd lekapcsolta magát, xp felment gond nélkül.
A lap viszont most szervízbe van, mert fel vlt puposodva pár kondi, nemtudom az összefügg-e vele. Amúgy egy abit nf-m2s lapról van szó. -
#53623 Na már a f@szom is kivan...
Nem lehet a Win7 installert bebootolni
Már a win7 logóig és a "Windows is starting" feliratig sem jut el
2 win7 DVD sem jó neki
A végén még XP-t fogom visszarakni,de lehet hogy a HDD halt meg(Samsung 500GB,januárban lesz 2éves szóval kétlem) -
#53622 Na,mostmár ezt írja ki,amikor a win7 cd bennvan:
Disk boot failure - Insert system disk and press Enter
-
#53621 Nem hardware,de azért ide írom:
Win7 nemjut tovább a "Windows is starting" feliratnál.Tehát nem bootol be.
Windows Repair-nél fekete képernyő.
Az egész azután kezdődött,hogy a Dirt 2 sokáig Loading-olt,én idegességemben Alt+F4-et nyomtam,majd és ctrlaltdel és semmi.Pedig ilyenkor általában kiszokta hozni azt a kékhátterű menüt,ahol kilehet választani a Task Manager-t.
Anyázás után nyomtam egy resetet és után már a bootnál elég lassú volt(ott ahol meglehet nyomni az F12 a boot menühöz,del a bioshoz stb) és utána a Windows is starting feliratnál megakad.A logó az mozog,tehát nem fagy le.
Utána,próbáltam CD-ről bootolni de nem veszi észre.Boot menüből is próbáltam,hogy a CD-ROM-ról bootoljon,de nem csinál semmit.Ezen a laptopon meg látja rendesen a win7cd-t szóval nemtudom...:S
Tipp? -
#53620 Üdv! A véleményeteket szeretném kérni erről a problémáról !
idézem:
"A géphiba:
1)
Van, hogy kimerevedik a képernyő, az egér nem mozog, semmire sem reagál csak, ha hosszan nyomva tartom a ki/bekapcsoló gombot, tehát erőszakkal lekapcsolom.
A monitor automatikusan kikapcsol 10 perc múlva (így van beállítva), a fenti probléma ilyen állapotban is jelentkezik, semmire nem reagál persze ilyenkor a képernyő sötét.
2)
Az 1)-es probléma után kikapcsolom, majd újra be, ekkor rendesen betölt, ezt látni a ledek villogásán, de a képernyő sötét marad és hiába igazítom meg a kábelt, kapcsolom ki-be a monitort nem jelenít meg képet. Viszont, ha röviden egyszer megnyomom a ki-bekapcsoló gombot, akkor szabályosan leáll, így van beállítva. Ha várok kb.5 percet, akkor a legközelebbi indításnál már újra van kép.
3)
Van amikor hirtelen gyors kék képernyő és újra indul, van, hogy rendesen, de van, hogy kép nélkül.
Most cseréltem winchestert és telepítettem windows 7-et, az újjal is jelentkezett ez a probléma.
Mi lehet a hibás: a vinyót cseréltem, mondjuk van bent egy IDE-s seagate vinyó egy rackben.
Vagy a videókártya is csinálhat ilyet (Geforce 8600 gt), most ezt is kivettem, megigazítottam még nem tudom használt-e."
Én most azt mondtam neki, hogy pucolja le a drivert és az nvidia oldaláról szedje le és ne a windowsét használja ill. vegye ki és vissza a vga-t.
-
#53619 tápot cseréld még ki ha van rá lehetőség, lehet az baszakszik -
revi73 #53618 Sziasztok, remélem lesz ezen a fórumon olyan aki tud segíteni, a problémám a következő. A régi gépem egyszer csak elkezdett vacakolni, nem kapcsolt be a monitor, a monitort rátettem a másik gépemre a monitor hibátlanul müxik, namár most videókártya ki, le a haverhoz videókártya az Ő gépjébe és hibátlan, na gondoltam akk csak alaplapi probléma "nincs az alaplapomba integrált videokártya" na vettem egy szereztem egy másik alaplapot, összeraktam azzal, és a hiba ugyan az. Mit tehetnék még azon kívül: hogy eladom az egészet, vagy kidobom, szervizre egyenlőre nincs pénzem. -
Ironman2 #53617 Eredeti Windowssal próbáltad? Valószinüleg nincsenek rajta a bootfájlok a lemezen -
berserk87 #53616 Két dologra gondoltam:
A - rossz a dvd
B - nincs jól bekötve a dvd meghajtó -
berserk87 #53615 hali! Van egy kis problémám. Rendeltem egy gépet. Ilyen lett:
ASROCK M3A770DE
AMD Athlon II X4 640 3.0Ghz AM3 BOX
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz
ZOTAC ZT-40401-10L GTX460 768MB GDDR5 PCIE
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ
NEC AD-7241S Fekete
COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite
FSP FSP400-60APN
Op rendszer nélkül. Ezt írja ki a gép: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.
Ezután berakom a windows dvd-t, de ugyanez a kép fogad. Beállítottam a biosban, hogy a dvd meghajtóról bootoljon, de most sem változott semmi. Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak? -
#53614 hali... lenne egy kis problémám... Van egy acer aspire 5315-ös notim, és egyik indítás közben leállt, miközben az xp-t töltötte. Azóta nem jelez vissza a hálózati feszültség ledje, nem veszi fel a töltést, és ha hálózati áram alá rakom a proci felől pattogó hangot ad. Leszedtem a hűtést, utánna a procit, de úgy néz ki rendbe van, semmi sérülés, nincs szétégve stb... Összeraktam, ugyanez. ezután megint szét és proci nélkül raktam hálózati feszre, és ugyanúgy pattogó hang....
Ha valaki tudna valami okosat hozzászólni megköszönném... -
#53613 Paragon Partition Managert javaslom inkább, a Partition Magic helyett. -
#53612 Igen, asszem a Partition Magic nevű programmal. -
#53611 srácok olyat lehet valahogy csinálni, hogy winből egy partíció rovására bővíteni egy másikat? -
kiscsiga86 #53610 Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy msi laptopom, melynek a kijelzőjén valami elromlott: keresztben lefelé a monitor fele függőlegesen színes csíkos.
Többen mondták, hogy szalagkábel vagy az egészet ki kell cserélni.
Emiatt a gépet tv-n használtam klón módban, minden szuperül működött.
Mígnem egyik nap a tv-re kirakott kép piros árnyalatú lett..
Vettem egy új vga kábelt, de azzal is ugyanígy piros.
A dolog érdekessége, hogy a laptop kijelző működő felén teljesen normális színű a kép, a tv egyébként normálisan működik.
Kihívtam a tv-szerelőt, aki azt mondta, rendel egy panelt a tv-be, de szerinte annak nincs baja.
Jelenleg nem tudom más tv-vel kipróbálni a gépet....
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm! -
#53609 Meg kellene nézni a vinyót Hard Disc Sentinel nevű progival (vinyót másik gépbe átrakni, ha van rá mód), de valszeg az lesz a hibás. -
Beyond silence #53608 Azt szeretném kérdezni hogy lehet-e hardweres a gondom?? A merevlemezem kellene lecserélni? Mert a vista egy hónapja nem indult el rendesen, újra raktam, most meg be se tölt csökkentett módban sem (a system32/drivers/crcdisk.sys-nél áll meg mindig) és a windows telepítő se tölt be.
Ubuntu linux telepítés 78%-ánál teljesen lefagyott a gép.
A win7 telepítése közben is utolsó lépésnél nem ment tovább (bár ott volt még ezer más gond is úgy hogy nem tudom).
köszönöm!! -
#53607 nincs egy pár nappal ezelötti rendszer mentés? próbából visszaállítani -
RYO21 #53606 Le is töröltem már, de semmi. Bár most már a levelező program megy. -
#53605 avastot próbáltad letiltani h úgy megy e? lehet cska az makkant meg