64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#54044 Másik porton próbáltam, ott nem működött. Másik gépen még nem tudtam, de holnap sor fog kerülni rá. -
#54043 Érdemes a vinyón levő partíciót több soron leformatálni, hogy utána ne lehessen róla semmilyen adatot helyreállítani róla.
Ehhez itt találhatsz ingyenes eszközöket. Vagy például ez. Vagy itt van egy bootfloppyról/USBről futtatható program.
-
sanyiute #54042 levettem a wifi titkosítást és Ez lett belőle nem megy 10ms alá -
Kombinator1991 #54041 Sziasztok.
Van egy gépem el akarom adni és van benne egy 250Gb.-os HDD ezt úgy szeretném leformázni, hogy nem telepítek rá új oprendszert. Olyan állapotúra akarom hozni mintha most lett volna megvéve oprendszer nélkül teljesen üresre. -
#54040 "Van egy Emtec 16gb-s pendriveom. Ha bedugom a gépbe felvillan a led, utána egyből elalszik és többé nem gyullad fel. A gép nem érzékeli. "
Másik porton? Másik operációs rendszeren (Ubuntu Linux Live CD-ről bebootolva például)? Másik gépben? -
#54039 Elfogtam egy üzenetet:
"jó bocs halldonemtudom hogy neked sikerült e meg oldani"
Nekem nem ilyen routerem van, és nincs ilyen telefonom, csak a megadott adatokból (és a hozzá fűződő Internetes találatokból) rakom össze a lehetséges hibaforrásokat.
"de futtattam az amit le írtál és már jó a wifi ahoz van köze hozzá??"
Ha arra utalsz, hogy kikapcsoltad a Wifi titkosítását/visszaállítottad WEP-re, és attól javult meg, az azért lehet, mert vagy a telefon nem kezeli/nem kezeli megfelelően a WPA/WPA2 titkosítást. -
#54038 Sziasztok!
Van egy Emtec 16gb-s pendriveom. Ha bedugom a gépbe felvillan a led, utána egyből elalszik és többé nem gyullad fel. A gép nem érzékeli.
Lehet valamit még csinálni vele, vagy mindenképpen kuka?
Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv
Falkon -
gsg16 #54037 Üdv Mindenkinek!
van egy problémám,és hátha itt választ kapok.van egy usb rack-ben lévő,40 gigás laptop winyóm,pendrive gyanánt.az a gondom vele,hogy az én saját gépem,nem ismeri fel,csak kerreg,amikor beledugom,viszont a pásom laptopja simán felismeri,és lehet is használni.az én gépemen winxp,sp3-as van,az övén win7-es.bevittem a munkahelyemre,ott két gép van,mindkettőn winxp van,és ott is csak az egyiken működi,a másikon nem.mi lehet a gond vele? -
#54036 Minek privátba?
IP címre: 192.169.1.101
DNS kiszolgáló: 192.168.1.1
A Ping eredménye
Ezekből az adatokból ítélve a router oszt neked ki IP-címet, DNS-kiszolgálót DHCP-n keresztül, viszont eléggé gyanúsak a válaszidők - nem messze a routertől nem ilyen eredményeket kellene kapnod (10 ms alatt kellene lenni). Esetleg próbáld meg azt, hogy ideiglenesen kikapcsolod a titkosítást (vagy visszaveszed WEP-re). Attól javul? -
sanyiute #54035 Privátba írom!!! -
#54034 nemaz, de amúgy jó kis füles. -
#54033 "IP címet ír
DNS kiszolgáló címet ír"
Milyen IP-címet és DNS-címet ad? Egy routerre csatlakozó gépről próbáld meg pingelni a teló IP-címét (Windows esetén: Start menü/Futtatása írd be: cmd, majd a megjelenő ablakba: ping telo-IP-címe). Ad választ?
-
#54032 ránézésre is nem. -
#54031 A SteelSeries 3H 5.1 es lehet? sehol se írják:s -
sanyiute #54030 Tehát van egy TP-Link MR3420 routered, de milyen telefonod van?
- Sony Ericsson W705
Mármint a routerben hol, melyik menüpontnál? A Wireless Statistics-nál, vagy a DHCP Clients Listnél?
- a Wireless Statistics-ban benne van és még a DHCP Clients Listnél is!
Egyrészt hogy mit állítottál be a telefonban, illetve a telefonban van-e arra mód, hogy megnézd a Wifi iinterfész tulajdonságait (például, hogy a router DHCP szerverétől milyen adatokat kapott, milyen jelerőséggel látja a routert, stb...)
-telón semmit se állítottam csak Routerben őő telóm jelzi a jelerösséget az maximumon
autómat a kapcsolódás (ha be van kapcsolva teló wifije)
IP címet ír
DNS kiszolgáló címet ír
akkor proxybeállítások ki kapcsolva
Hálozati megosztás Kikapcsolva
meg saját Mac címet kijelzi
remélem jó válaszokat adtam:S
-
#54029 Üdv!
Nemrég vettem egy DELL N5010 laptopot és az a problémám, hogy ha wifi hálózatra kapcsolódok 10 perc után általában ledob...újrakapcsolódni meg csak újraindítás után tudok.
Van vkinek ötlete h hogy lehetne megoldani? -
Bal0924 #54028 Helló!!
Nagyon kellene a segítség!
A gépem:
Alaplap neve: MSI P45 Neo (MS-7519) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Hálózati kártya Realtek PCIe GBE Family Controller
A következő a problémám:
Ez történik. Kiszámíthatatlan mikor csinálja.
Mi lehet a gond? a windows7 frissítette a hálókártyát, felraktam a norton internet security 2011-t(leszedtem előtte a Kaspersky-t. vagy a HUB-om ment tönkre( de másoknak rendesen adja..) -
#54027 Tehát van egy TP-Link MR3420 routered, de milyen telefonod van?
"Routerbe meg jelenik a telefonom Mac címe amikor csatalkozom!"
Mármint a routerben hol, melyik menüpontnál? A Wireless Statistics-nál, vagy a DHCP Clients Listnél?
"igen de miféle beállításokat kell telefonon belül figyelembe venni?"
Egyrészt hogy mit állítottál be a telefonban, illetve a telefonban van-e arra mód, hogy megnézd a Wifi iinterfész tulajdonságait (például, hogy a router DHCP szerverétől milyen adatokat kapott, milyen jelerőséggel látja a routert, stb...)
-
sanyiute #54026 na leírom
típus: MR3420
WAN Only - Only use WAN as the access to the Internet.
titkosírás: WPA-PSK/WPA2-PSK
WAN Connection Type: PPPoE
Secondary Connection: Disabled
Connection Mode: Connect Automatically
Routerbe meg jelenik a telefonom Mac címe amikor csatalkozom!
a telefonban van-e arra mód, hogy ellenőrizd a kapcsolat beállításait?
igen de miféle beállításokat kell telefonon belül figyelembe venni?
Wireless Settings
ChaNNEL 1
MODE bgn MIXED
Channel Width: AUTOMATIC
Max Tx Rate: 300mBPS
Enable Wireless Router Radio
Enable SSID Broadcast
rEMÉLEM MINDENT LE ÍRTAM ÖTLET?:/ -
#54025 "Hát a WMM-el nem lehet beállítani, hogy ne 5 mp-enként váltson képet?"
Eszközök/Beállítások menüpont Speciális fül/Kép időtartama - és utána rakod be a képeket
-
gregtom6 #54024 Hát a WMM-el nem lehet beállítani, hogy ne 5 mp-enként váltson képet?
Mert a tulajdonságokban ezeket a részeket nem is engedi szerkeszteni. Ez aztán a felhasználó-barát, és gyorsan elsajátítható kezelőfelület, Microsoft. Mert gondolom szerkeszthető, csak sokáig kell keresni. -
#54023 "Milyen progival lehetne bmp képsorozatból avit készíteni?"
Sony Vegas = ágyúval a verébre.
Ott van a Windowsba beépített Windows Movie Maker; ott van az ingyenes Virtualdub (leírás), ott van az ingyenes Avidemux (leírás), ott az ingyenes mencoder (az mplayer nevű videólejátszó része) illetve ffmpeg (leírás) -
#54022 Milyen router, milyen telefon, milyen módon (DHCP-n keresztül osztod ki neki az IP-címet, vagy fix IP-címet állítasz be, a Wifi interfészre állítasz-e be titkosítást - WEP/WPA/WPA2) csatlakozik a telefon a routerhez; illetve amikor csatlakozol, akkor megjelenik-e a routerben (a webes felületén meg kellene jelennie a kapcsolódott eszköznek); a telefonban van-e arra mód, hogy ellenőrizd a kapcsolat beállításait? -
sanyiute #54021 Hi All Routeremel lenne olyan probléma hogy frankón megoldottam hogy Ethernet kábel segítségével gépemre rákötöttem az működik normálisan csak a Router wifije nem tudom nem működik rendesen (telefonommal is tudnék wifizni) egyszerűen megtalálja a rendszert és rácsatlakozik csak ha már rá megyek telefonomon hogy nyissa meg a netet akkor egyszerűen gondolkozik és 10perc után se csinál semmit valakinek van ötlete hogy mit kell állítsak a routeren vagy nem azzal van a gond? -
gregtom6 #54020 Kösz:) -
#54019 pl így -
gregtom6 #54018 És leírnád, hogy mit kell csinálnom vele? Vagy azonnal észre fogom venni? -
#54017 sony vegas -
gregtom6 #54016 Hy all!
Milyen progival lehetne bmp képsorozatból avit készíteni?
ui.: Google első egy-két találatát már próbáltam, és nem akarok ezer progit letölteni feleslegesen.
Kösz előre is. -
Janos315 #54015 Hello!
Van egy Asus A7V8X alaplapom és sehogy se akar működni az integrált hang rajta. Ha pedig bedugok egy hangkártyát és felrakom a drivereit akkor újraindulás után nagyon lassan tölt be a rendszer és nem működik egyből az egér csak egy ki/be húzás után, ha pedig letörlöm a hangkártya drivereit akkor semmi baja a gépnek csak éppen nincs hang.
Valami ötlet? -
#54014 Mint azt az itt olvasható kézikönyv 64-68 oldalán olvasható két lehetőség van: a rendszer indulásakor az End billentyűvel elérhető Q-Flash és a Windowsból indítható @BIOS.
"a flash nem müködik hibát ir ki"
Mit csinálsz ilyenkor? Milyen hibát ír ki? -
#54013 hello!
GA-M56S-S3 alaplapon szeretnék bios-t frissiteni, tudok ebben segiteni? a flash nem müködik hibát ir ki, esetleg más módban futtatás? :-S előre is köszi!! -
#54012 Jah, az lesz a legjobb, ha megnézik rendesen. -
Jana32 #54011 Semmi nem került bele, eddig tökéletesen működött. Ezt nem értem, hogy teljesen random kapcsol ki, nincs összefüggés a kikapcsolások között. A szervízben lévő koma meg megbízható, ismerjük is. Állítólag feszültségmérővel is kipróbálta, meg valami programot is lefuttatott, de nem jelzett hibát a tápnál. Másik tápot meg hirtelen nem tudok, de szerintem akkor visszaviszem a gépet és beadom egy teljes kivizsgálásra. -
#54010 Hm, ez egy 500 W-os táp ahogy nézem, ráadásul gondolom a jobb minőségből való (már nemtom pontosan, h a Thermalteke tápok terén milyen). Került esetleg vmi új cucc a gépbe mostanában? Bár 500 W az már egy elég erős gépnek is elég kéne legyen.
Sztem amúgy az lenne az igazi, ha ki tudnád próbálni egy másik táppal is a gépet, mert ki tudja mit méricskéltek ott a szervizben. Ha másik táppal nem jelentkezik a hiba, akkor egyértelműen az lesz a ludas. -
Jana32 #54009 Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem. A gépem magától újraindul. Ez a probléma kb. 2 hete jelentkezett. A probléma az, hogy nem csak akkor, ha terhelést kap a gép. Teljesen random időközönként szokta csinálni, van olyan hogy 1 napig semmi, aztán 5 perc alatt kétszer is. Van olyan, hogy csak böngészünk, van olyan hogy itt se vagyunk, és van hogy játék közben. Tápra gyanakodtunk, így bevittük szervízbe. Csávókám bemérte mittomén mivel a tápot, azt mondta tökéletes, szerinte rendszer. Újraraktuk a Win7-et, de másnap újra jelentkezett a probléma. Most reggel is felkelek, berúgom a gépet, kimegyek kávéért, mire visszaérek már le is van állva!!! Mostmár be sem bírtam kapcsolni... Táp kikapcs-bekapcs, és azóta minden jó...Thermaltake TR2 W0093RE ilyen táp, asszem épp most 1 éves, tehát nem értem. Kérlek titeket segítsetek... -
RAMyMamy #54008 semmilyen vírusírtót nem használok, ezt is csak most így gyorsba felpakoltam, h legyen fent valami
kdcom.dll-t néztem másik gépen, nincs is benne ilyen, szerintem ez lehet a ludas, mert nem is lehet törölni sem
sejtettem, h újratelepítés lesz belőle, no mind1, már amúgy is ráfér :S -
#54007 egyjópár szart csak később jelez ki mint a többi. A többi virusirtónak, jobb a virusadatbázisa, legalábbis hamarabb bekerülnek az új dolgok. -
#54006 mi a baj a nod-dal? -
#54005 1 ne nodot használj :)
Kaspersky, bitdefender, avira, ezek jók. A megoldás valszeg reinstal lesz. Adatmentés miatt a hdd-t átteheted a másik gépbe, nemhiszem hogy annak lenne valami baja, csak semmint ne futtas a régi gépeden lévő dolgok közül. A másik géppel pedig ellenőrizd át a te hdd-den lévő dolgokat. Valami virusírtó a fent említettek közül, + super anti spyware és anti-malware.
Így hogy nem arrol a hdd-ről fut a win, valszeg törölni is tudja majd.