64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Falkon
    Másik porton próbáltam, ott nem működött. Másik gépen még nem tudtam, de holnap sor fog kerülni rá.
  • Dj Faustus #54043
    Érdemes a vinyón levő partíciót több soron leformatálni, hogy utána ne lehessen róla semmilyen adatot helyreállítani róla.
    Ehhez itt találhatsz ingyenes eszközöket. Vagy például ez. Vagy itt van egy bootfloppyról/USBről futtatható program.
  • sanyiute
    levettem a wifi titkosítást és Ez lett belőle nem megy 10ms alá
  • Kombinator1991
    Sziasztok.
    Van egy gépem el akarom adni és van benne egy 250Gb.-os HDD ezt úgy szeretném leformázni, hogy nem telepítek rá új oprendszert. Olyan állapotúra akarom hozni mintha most lett volna megvéve oprendszer nélkül teljesen üresre.
  • Dj Faustus #54040
    "Van egy Emtec 16gb-s pendriveom. Ha bedugom a gépbe felvillan a led, utána egyből elalszik és többé nem gyullad fel. A gép nem érzékeli. "
    Másik porton? Másik operációs rendszeren (Ubuntu Linux Live CD-ről bebootolva például)? Másik gépben?
  • Dj Faustus #54039
    Elfogtam egy üzenetet:
    "jó bocs halldonemtudom hogy neked sikerült e meg oldani"
    Nekem nem ilyen routerem van, és nincs ilyen telefonom, csak a megadott adatokból (és a hozzá fűződő Internetes találatokból) rakom össze a lehetséges hibaforrásokat.

"de futtattam az amit le írtál és már jó a wifi ahoz van köze hozzá??"
    Ha arra utalsz, hogy kikapcsoltad a Wifi titkosítását/visszaállítottad WEP-re, és attól javult meg, az azért lehet, mert vagy a telefon nem kezeli/nem kezeli megfelelően a WPA/WPA2 titkosítást.
  • Falkon
    Sziasztok!

Van egy Emtec 16gb-s pendriveom. Ha bedugom a gépbe felvillan a led, utána egyből elalszik és többé nem gyullad fel. A gép nem érzékeli.
    Lehet valamit még csinálni vele, vagy mindenképpen kuka?

Válaszotokat előre is köszönöm.
    üdv
    Falkon
  • gsg16
    Üdv Mindenkinek!
    van egy problémám,és hátha itt választ kapok.van egy usb rack-ben lévő,40 gigás laptop winyóm,pendrive gyanánt.az a gondom vele,hogy az én saját gépem,nem ismeri fel,csak kerreg,amikor beledugom,viszont a pásom laptopja simán felismeri,és lehet is használni.az én gépemen winxp,sp3-as van,az övén win7-es.bevittem a munkahelyemre,ott két gép van,mindkettőn winxp van,és ott is csak az egyiken működi,a másikon nem.mi lehet a gond vele?
  • Dj Faustus #54036
    Minek privátba?

IP címre: 192.169.1.101
    DNS kiszolgáló: 192.168.1.1
    A Ping eredménye

Ezekből az adatokból ítélve a router oszt neked ki IP-címet, DNS-kiszolgálót DHCP-n keresztül, viszont eléggé gyanúsak a válaszidők - nem messze a routertől nem ilyen eredményeket kellene kapnod (10 ms alatt kellene lenni). Esetleg próbáld meg azt, hogy ideiglenesen kikapcsolod a titkosítást (vagy visszaveszed WEP-re). Attól javul?
  • sanyiute
    Privátba írom!!!
  • kifli
    nemaz, de amúgy jó kis füles.
  • Dj Faustus #54033
    "IP címet ír
    DNS kiszolgáló címet ír"

Milyen IP-címet és DNS-címet ad? Egy routerre csatlakozó gépről próbáld meg pingelni a teló IP-címét (Windows esetén: Start menü/Futtatása írd be: cmd, majd a megjelenő ablakba: ping telo-IP-címe). Ad választ?
  • pxxl
    ránézésre is nem.
  • hungary27
    A SteelSeries 3H 5.1 es lehet? sehol se írják:s
  • sanyiute
    Tehát van egy TP-Link MR3420 routered, de milyen telefonod van?
    - Sony Ericsson W705

Mármint a routerben hol, melyik menüpontnál? A Wireless Statistics-nál, vagy a DHCP Clients Listnél?
    - a Wireless Statistics-ban benne van és még a DHCP Clients Listnél is!

Egyrészt hogy mit állítottál be a telefonban, illetve a telefonban van-e arra mód, hogy megnézd a Wifi iinterfész tulajdonságait (például, hogy a router DHCP szerverétől milyen adatokat kapott, milyen jelerőséggel látja a routert, stb...)

-telón semmit se állítottam csak Routerben őő telóm jelzi a jelerösséget az maximumon
    autómat a kapcsolódás (ha be van kapcsolva teló wifije)
    IP címet ír
    DNS kiszolgáló címet ír
    akkor proxybeállítások ki kapcsolva
    Hálozati megosztás Kikapcsolva
    meg saját Mac címet kijelzi

remélem jó válaszokat adtam:S

• scs17
    Üdv!

Nemrég vettem egy DELL N5010 laptopot és az a problémám, hogy ha wifi hálózatra kapcsolódok 10 perc után általában ledob...újrakapcsolódni meg csak újraindítás után tudok.
    Van vkinek ötlete h hogy lehetne megoldani?
  • Bal0924
    Helló!!

Nagyon kellene a segítség!
    A gépem:
    Alaplap neve: MSI P45 Neo (MS-7519) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Hálózati kártya Realtek PCIe GBE Family Controller

A következő a problémám:

Ez történik. Kiszámíthatatlan mikor csinálja.
    Mi lehet a gond? a windows7 frissítette a hálókártyát, felraktam a norton internet security 2011-t(leszedtem előtte a Kaspersky-t. vagy a HUB-om ment tönkre( de másoknak rendesen adja..)
  • Dj Faustus #54027
    Tehát van egy TP-Link MR3420 routered, de milyen telefonod van?

"Routerbe meg jelenik a telefonom Mac címe amikor csatalkozom!"
    Mármint a routerben hol, melyik menüpontnál? A Wireless Statistics-nál, vagy a DHCP Clients Listnél?

"igen de miféle beállításokat kell telefonon belül figyelembe venni?"
    Egyrészt hogy mit állítottál be a telefonban, illetve a telefonban van-e arra mód, hogy megnézd a Wifi iinterfész tulajdonságait (például, hogy a router DHCP szerverétől milyen adatokat kapott, milyen jelerőséggel látja a routert, stb...)
  • sanyiute
    na leírom

típus: MR3420

WAN Only - Only use WAN as the access to the Internet.

titkosírás: WPA-PSK/WPA2-PSK
    WAN Connection Type: PPPoE
    Secondary Connection: Disabled
    Connection Mode: Connect Automatically

Routerbe meg jelenik a telefonom Mac címe amikor csatalkozom!

a telefonban van-e arra mód, hogy ellenőrizd a kapcsolat beállításait?

igen de miféle beállításokat kell telefonon belül figyelembe venni?

Wireless Settings
    ChaNNEL 1
    MODE bgn MIXED
    Channel Width: AUTOMATIC
    Max Tx Rate: 300mBPS

Enable Wireless Router Radio
    Enable SSID Broadcast

rEMÉLEM MINDENT LE ÍRTAM ÖTLET?:/
  • Dj Faustus #54025
    "Hát a WMM-el nem lehet beállítani, hogy ne 5 mp-enként váltson képet?"
    Eszközök/Beállítások menüpont Speciális fül/Kép időtartama - és utána rakod be a képeket

• gregtom6
    Hát a WMM-el nem lehet beállítani, hogy ne 5 mp-enként váltson képet?
    Mert a tulajdonságokban ezeket a részeket nem is engedi szerkeszteni. Ez aztán a felhasználó-barát, és gyorsan elsajátítható kezelőfelület, Microsoft. Mert gondolom szerkeszthető, csak sokáig kell keresni.
  • Dj Faustus #54023
    "Milyen progival lehetne bmp képsorozatból avit készíteni?"
    Sony Vegas = ágyúval a verébre.
    Ott van a Windowsba beépített Windows Movie Maker; ott van az ingyenes Virtualdub (leírás), ott van az ingyenes Avidemux (leírás), ott az ingyenes mencoder (az mplayer nevű videólejátszó része) illetve ffmpeg (leírás)
  • Dj Faustus #54022
    Milyen router, milyen telefon, milyen módon (DHCP-n keresztül osztod ki neki az IP-címet, vagy fix IP-címet állítasz be, a Wifi interfészre állítasz-e be titkosítást - WEP/WPA/WPA2) csatlakozik a telefon a routerhez; illetve amikor csatlakozol, akkor megjelenik-e a routerben (a webes felületén meg kellene jelennie a kapcsolódott eszköznek); a telefonban van-e arra mód, hogy ellenőrizd a kapcsolat beállításait?
  • sanyiute
    Hi All Routeremel lenne olyan probléma hogy frankón megoldottam hogy Ethernet kábel segítségével gépemre rákötöttem az működik normálisan csak a Router wifije nem tudom nem működik rendesen (telefonommal is tudnék wifizni) egyszerűen megtalálja a rendszert és rácsatlakozik csak ha már rá megyek telefonomon hogy nyissa meg a netet akkor egyszerűen gondolkozik és 10perc után se csinál semmit valakinek van ötlete hogy mit kell állítsak a routeren vagy nem azzal van a gond?
  • gregtom6
    Kösz:)
  • pxxl
    pl így
  • gregtom6
    És leírnád, hogy mit kell csinálnom vele? Vagy azonnal észre fogom venni?
  • pxxl
    sony vegas
  • gregtom6
    Hy all!
    Milyen progival lehetne bmp képsorozatból avit készíteni?
    ui.: Google első egy-két találatát már próbáltam, és nem akarok ezer progit letölteni feleslegesen.

Kösz előre is.
  • Janos315
    Hello!

Van egy Asus A7V8X alaplapom és sehogy se akar működni az integrált hang rajta. Ha pedig bedugok egy hangkártyát és felrakom a drivereit akkor újraindulás után nagyon lassan tölt be a rendszer és nem működik egyből az egér csak egy ki/be húzás után, ha pedig letörlöm a hangkártya drivereit akkor semmi baja a gépnek csak éppen nincs hang.
    Valami ötlet?
  • Dj Faustus #54014
    Mint azt az itt olvasható kézikönyv 64-68 oldalán olvasható két lehetőség van: a rendszer indulásakor az End billentyűvel elérhető Q-Flash és a Windowsból indítható @BIOS.

"a flash nem müködik hibát ir ki"
    Mit csinálsz ilyenkor? Milyen hibát ír ki?
  • harlond
    hello!
    GA-M56S-S3 alaplapon szeretnék bios-t frissiteni, tudok ebben segiteni? a flash nem müködik hibát ir ki, esetleg más módban futtatás? :-S előre is köszi!!
  • Lacee86
    Jah, az lesz a legjobb, ha megnézik rendesen.
  • Jana32
    Semmi nem került bele, eddig tökéletesen működött. Ezt nem értem, hogy teljesen random kapcsol ki, nincs összefüggés a kikapcsolások között. A szervízben lévő koma meg megbízható, ismerjük is. Állítólag feszültségmérővel is kipróbálta, meg valami programot is lefuttatott, de nem jelzett hibát a tápnál. Másik tápot meg hirtelen nem tudok, de szerintem akkor visszaviszem a gépet és beadom egy teljes kivizsgálásra.
  • Lacee86
    Hm, ez egy 500 W-os táp ahogy nézem, ráadásul gondolom a jobb minőségből való (már nemtom pontosan, h a Thermalteke tápok terén milyen). Került esetleg vmi új cucc a gépbe mostanában? Bár 500 W az már egy elég erős gépnek is elég kéne legyen.
    Sztem amúgy az lenne az igazi, ha ki tudnád próbálni egy másik táppal is a gépet, mert ki tudja mit méricskéltek ott a szervizben. Ha másik táppal nem jelentkezik a hiba, akkor egyértelműen az lesz a ludas.
  • Jana32
    Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem. A gépem magától újraindul. Ez a probléma kb. 2 hete jelentkezett. A probléma az, hogy nem csak akkor, ha terhelést kap a gép. Teljesen random időközönként szokta csinálni, van olyan hogy 1 napig semmi, aztán 5 perc alatt kétszer is. Van olyan, hogy csak böngészünk, van olyan hogy itt se vagyunk, és van hogy játék közben. Tápra gyanakodtunk, így bevittük szervízbe. Csávókám bemérte mittomén mivel a tápot, azt mondta tökéletes, szerinte rendszer. Újraraktuk a Win7-et, de másnap újra jelentkezett a probléma. Most reggel is felkelek, berúgom a gépet, kimegyek kávéért, mire visszaérek már le is van állva!!! Mostmár be sem bírtam kapcsolni... Táp kikapcs-bekapcs, és azóta minden jó...Thermaltake TR2 W0093RE ilyen táp, asszem épp most 1 éves, tehát nem értem. Kérlek titeket segítsetek...
  • RAMyMamy
    semmilyen vírusírtót nem használok, ezt is csak most így gyorsba felpakoltam, h legyen fent valami
    kdcom.dll-t néztem másik gépen, nincs is benne ilyen, szerintem ez lehet a ludas, mert nem is lehet törölni sem

sejtettem, h újratelepítés lesz belőle, no mind1, már amúgy is ráfér :S
  • kifli
    egyjópár szart csak később jelez ki mint a többi. A többi virusirtónak, jobb a virusadatbázisa, legalábbis hamarabb bekerülnek az új dolgok.
  • morcosqtya
    mi a baj a nod-dal?
  • kifli
    1 ne nodot használj :)

Kaspersky, bitdefender, avira, ezek jók. A megoldás valszeg reinstal lesz. Adatmentés miatt a hdd-t átteheted a másik gépbe, nemhiszem hogy annak lenne valami baja, csak semmint ne futtas a régi gépeden lévő dolgok közül. A másik géppel pedig ellenőrizd át a te hdd-den lévő dolgokat. Valami virusírtó a fent említettek közül, + super anti spyware és anti-malware.

Így hogy nem arrol a hdd-ről fut a win, valszeg törölni is tudja majd.