64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [HUN]FaTaL
    10k?:D kuka
  • RAMyMamy
    hali
    történt tegnap este, hogy elejtettem a vinyómat... ültem az ágyon, raktam volna vissza a rackbe, és valahogy "elrepült"... kb. 20 centit eshetett, de elég nagyot koppant a betonon. haver meg számtech boltos csóka azt mondta, h nem lehet javítani, de szerintem akkora baja nem lehet, utóbbi szerint az a fej eltört, de akkor gondolom zörögnie kéne vmitnek benne, nem? mert ráztam, de semmit nem hallok, h vmi lenne benne... de én nem értek hozzá. nem indul be egyáltalán, próbáltam vagy 10x különböző pozíciókba (élére állítva, függőleges, vízszintes) rakni, de sehogyse jó, csak recseg. érdekelne, hogy valóban nem lehet megjavítani vagy csak az egyszerűbb számtech boltok nem foglalkoznak ilyesmivel, mert max. egy 10k-t rászánnék a javításra, nagyon sok munkám, file-om rajta van, ami kell és ezek nélkül kb. meghalok
  • MR ME
    videókártyával lesz ott gond szvsz
  • Calver
    üdvözletem, ötleteket kérnék: monitorom (Samsung 2253LW) újabban elkezdte azt játszani, hogy mikor Windows (Vista) betölt, monitor kikapcsol, gyönyörűen villog a kék led... és ennyi. másik Windows (mobil racken, XP) alól kipróbáltam, ugyanez. safe mode-ban működik, rendesen bekapcsol monitor. dettó működik ha törlöm videokártya driverét (8800 GT), és úgy indítom el normálisan, egészen egy újraindításig. sőt, ha XP alatt indítom el "VGA mode"-ban, akkor is rendesen bekapcsol monitor, amíg felbontást nem próbálok állítani. ezelőtt 2 évig rendesen működött ugyanezzel a konfigurációval, oprendszer sem volt cserélve az elmúlt egy évben. extrában még ott van az, hogy ha videokártyán a másik DVI csatlakozóba dugom a kábelt (amire régebben volt kötve), már bootolásnál sem kapcsol be a monitor... ötletek, hogy mi okozhatja ezt, így egyik pillanatról a másikra? eddig videokártya/monitor driver frissítését próbáltam, semmi eredmény, és meglehetősen tanácstalan vagyok
  • morcosqtya
    Gyanús, hogy alaplap..
  • N1tro
    Hi! Az lehet alaplaphiba hogy a gépet elindítom felpörög majd pár másodperc múlva leáll. Nem is sípol. Olyat is csinál hogy magától elindul majd leáll 3-4 másodpercenkén. Kipróbáltam másik táppal azzal is ugyan ez van. VGA-t vinyó-t kivettem. Memoriákat is cserélgettem. Cmos reset is volt. Azzal kezdődött hogy arra jöttem haza hogy megy a gép és egy hosszút és két rövidet sípol, ezt ismételgette. Monitort bekapcsoltam kép nem volt. A lap asus p5b. Köszi!
  • Bal0924
    Újra telepítettem a gépet és még mindig nem ismeri fel!!!!!

Mit milegyen??
  • Rauchr
    Nem sajnos, én is néztem már a táp kapcsolóját, sőt kapcsolgattam is ki/be, semmi nem történik. Nincs ezeken az irodai használatra szánt gépeken valami rejtett biztonsági funkció amiről nem tudok? Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy egy pillanat alatt, egy USB hdd csatlakoztatásától úgy megdögöljön a gép, hogy még visszakapcsolni sem lehet...
  • Lacko86
    sziasztok!

Valaki nem tudja mitől lehet az, hogyha msnen küldenek 1 linket akkor az szövegként jelenik meg és nem link formájában, így nem tudok rákattintani, hanem mindig ki kell másolgatni? az eszközök/beállítások/biztonság fülön be van ppipálva hogy engedélyezem a hivatkozásokat a beszélgetésekben és a személyes üzenetekben..:\
  • gregtom6
    Csak egy ötlet, hogy a táp nem kapcsolt offba véletlenül? Tudod, hátulján a gomb.
  • Rauchr
    Sziasztok!

Egy hatalmas problémám lenne, és nagyon bízom az okosokban, hátha tudtok nekem segíteni.
    Adott egy fekvő házas, Fujitsu SIemens, irodai számítógép, a paraméterei annyira talán nem is érdekesek, 3 GHZ egymagos P4 processzor van benne 512 MB rammal, a tápja is Fujitsu. A dolog tegnapelőtt történt: az USB külső, 3.5-ös hdd-t csatlakoztattam épp hozzá a számítógéphez, amikor is az, a kontakt létrejöttekor egy kattanással kikapcsolt.
    Először annyira nem is ijedtem meg, más gépeknél láttam már ilyet, pl pendrive-oknál, hogy néha valamiért az eszköz csatlakoztatásakor kikapcsol a számítógép, az okát akkor se tudtam, de nem is izgatott annyira, a konnektorból történő kihúzás és újra a hálózatba kötés után vissza lehetett kapcsolni. Ezt viszont nem lehet. Csináltam már vele mindent eltávolítottam az összes, hozzá kötött perifériát, nyomtam hosszan a bekapcsológombot, semmi.
    A kérdésem az lenne, hogy hasonló, efféle céges gépekkel volt-e már valakinek dolga itt fórumban, és tapasztalt-e hasonlót? Persze a legkézenfekvőbb az lenne, hogy a táp tönkrement, én is erre gondolok, de nem tudom másikkal kipróbálni, mert nem szabványos ATX, hanem valamiért más, egy kábellel több van.
    Akik dolgoztak efféle gépekkel, azok esetleg emlékezhetnek rá, hogy az efféle gépek, a konnektorba történő csatlakozáskor egy pillanatra mintha bekapcsolnának, kattanás hallható - eddig minden efféle gépem így működött, és már három ilyen fekvőházas kivitelű, céges gépem volt. Amióta ez viszont kikapcsolt, ez nem csinál semmit sem, kattanás nuku. Nem lehet, hogy túlfeszültség miatt állt csak le a gép, és valamiféle módon vissza lehetne mégis kapcsolni? Alaplapon nincs valami erre vonatkozó jumper? Vagy mit lehet ilyenkor tenni? Azért reménykedem még mindig, mert mint említettem, más gépeknél, egy hibás csatlakoztatás következtében kikapcsolt ugyan a gép, de utána újra met tökéletesen. Mellesleg a hdd, amit hozzákötöttem, egy másik géphez csatlakoztatva tökéletesen működik, semmi baja.

Kérlek, ha találkoztatok már ilyennel, vagy tudtok erre valamit, segítsetek!

Üdv:

RauchR
  • setuh
    erre vki?
  • gregtom6
    Ja oks, megvan...
  • gregtom6
    Már megvan, viszont utána írtam az új kérdésem.
  • Dj Faustus #54310
    "Olyan progi kellene, amivel feldarabolhatok flv és mp4 videókat bmp-kre. "
    Super

FFMPEG (Windowsos változat):
    ffmpeg -i video.mpg image%d.jpg
    Forrás
  • Dj Faustus #54309
    Firefox+Flashgot+letöltésmenedzser (én wget-tet használok, de ott van például a Free Download Manager).
    A Youtube videó megnyitásakor jobb klikk a honlapon, a megnyíló helyi menüből Flashgot Media-t válaszd ki.
  • gregtom6
    Mindegy, már megvan.
    Olyan progi kellene, amivel feldarabolhatok flv és mp4 videókat bmp-kre.
  • gregtom6
    Olyat mondjatok, amit még nem tiltottak le.
  • gregtom6
    Milyen programmal lehet letölteni a videókat Youtube-ról?
  • Bal0924
    Sziasztok!!!

:W SÜRGŐS Segítség kellene!! Estére már működnie kell. :Y

A tv tuner gond.
    Egyik napról a másikra nem akarja felismerni a Pinnacle tv tuner USB 340e "kártyámat" a Windows Média Center.(Win7) azt írja: "kis türelemet tunerek keresése" és nem tűnik el...(félórára otthagytam és ugyan úgy, "kis türelmet...")
    És most fel tettem a TVCenter 6.4.0.784-et, de nem akar elindulni, még a varázsló sem jön be. És amikor beindítom a programot, a főkép megjelenik és utána semmi, ráadásképp a folyamatokból nem tudom bezárni, ha egyszer el lett indítva...
    És a korábbi változatokra meg hibát ír ki telepítés közben, és leáll.

Sok oldalon próbálkoztam, de senki se válaszolt....

Tud valaki segíteni? Vagy esetleg olyan programot, ami felismeri a tuner-t és fel is lehet venni vele. :R

Másik gépen működött. Azon XP van.
  • Piszkos  Fred
    Kikapcsol.
  • [HUN]FaTaL
    Kikapcsol teljesen? Mert akkor táp lehet. Ha megfagy akkor meg így elsőre vgara tippelnék.
  • Piszkos  Fred
    Haló mindenkinek!
    Van egy Acer Aspire 5738DG laptopom. A gond az, hogyha elindítok egy játékot, kb. 10 perc múlva leáll a komplett gép.
    A fura az, hogy ezt régebben nem csinálta, és a super mariótól kezdve a crysisig mindennel ez történik. Ötlet hogy mi lehet a hiba?
    Előre is köszi!
  • gregtom6
    Üdv!
    Tudna nekem valaki olyan oldalt mutatni, ahonnan könnyen, és gyorsan le lehet tölteni videókat, amik mozgássort mutatnak be, jó minőségben, és NEM widescreen-esen?
    Olyan mozgássor kellene, ami a lehető legtisztább, és sokféle szín van a mozgó dolgon.
    Kösz előre is.
  • Lacee86
    Hát elég fura lenne, ha nem lehetne kivenni...
  • Mr Csé
    létezik olyen hogy egy házbol nemlehet kivenni a tápot?
    kicsavaroztam de hátra felé nincs helyhogy kivegyem fölfelé egy 5 mm rész
    miatt nemférki ,vanolyan hogy egybe van épitve gyárilag?
  • gregtom6
    Operánál, Firefoxnál se megy.
  • gregtom6
    Üdv!
    Mitől van az, hogy a youtube-os videókat zölden jeleníti meg az asztali gépem? Hang van, kép az folyamatosan zöld.
    Ha rámegyek a show video infora, azt írja, hogy undefined video rendering. Tehát meghatározatlan videó renderelés.
    Flash player a legújabb elvileg. Bár nem tudom, hogy bővítményként-e.
  • [HUN]FaTaL
    Tápcsere.
  • Harly18
    De akkor miért kapcsolna ki azonnal? A gomb maga nem ragad be, ha erősen benyomom nem reagál azonnal, de nem ragad be, hogy emiatt le is álljon.

Megpróbálom a gépben a cuccokat portalanítani, kihúzogatni amit lehet, és visszatenni, ki tudja, talán megjavul. Csupa logikátlan dolgot csinál a gép, pl.: internet kábelt bedugtam, volt internet, egy óra múlva nem és az istenért sem volt jó, bármit csináltam. A kábelt megcseréltem (ami a laptopban volt, azt átraktam a routerbe és fordítva), s így megjavult...ki érti ezt.
  • RAMyMamy
    nem akarok hülyeséget írni, de lehetséges, hogy már eleve a kérdésedben ott a válasz: a bekapcsológomb rossz, beragadhatott(?)
  • bardocz
    ÉS azért hagyja abba egy idő után, mert nem próbálja többször olvasni ott?
    Érdekes, mert amúgy semmi baja a gépnek, minden működik.
  • Wright111
    valószínüleg a merevlemezed szektor hibás, mikor egy szektort beakar olvasni arra a szektorra megy ami hibás, és amiatt kattog
  • bardocz
    A gépet, amikor bekapcsolom, akkor valami kurvahangosan kattog benne, meg zörög, majd egyszercsak leáll. Mi a fene lehet ez?
  • Harly18
    Jól tudom, hogy van olyan kütyü, amibe bele lehet tenni a sima pc merevlemezét és azt usb-n keresztül egy másik géphez csatlakoztatni? Ilyenkor le lehet menteni az adatokat gondolom.
  • Harly18
    Egy kis számítógépes gondom van. A gép egyik napról a másikra kitalálta, hogy nem indul be. Tegnap többször kellett megpróbálni a bekapcsolást, s a gombot is nagyon sokáig kellett nyomni mire reagált, s végre beindult a gép. Semmi baja nem volt utána, működött rendesen. Ma akarom bekapcsolni, és megint ezt csinálja, annyi különbséggel, hogy már egyáltalán nem indul be. Minden ötödik gomb nyomásra nehezen beindul, pár másodpercig megy, ventillátor is megy, és leáll. Belenéztem a gépbe, semmi fura nem látszik, vírus nem volt a gépen, nem tudom mivel lehet a baj. Volt egy DVD a meghajtóban, mikor bekapcsol pár másodpercre, akkor tekeri ezerrel és nyekereg rendesen, de nem tudom kivenni a lemez sehogy sem. Gondoltam azzal van baja.
  • Wright111
    Sziasztok segítséget szeretnék tőletek kérni!
    Van édesanyámnak egy Asus eee pc 2g surf-je mostanában szarakodott hogy amikor vmit usb-n keresztül csatlakoztattunk akkor feljött a tipikus hibaüzenetes ablak (ahol választani lehet 3 lehetőség közül, mégse, próbálja újra, folytatás) gondolom ismeritek ezeket, na újra raktam mert már lassú is volt meg ilyesmi, most friss szűz rendszerrel is ugyan ez van. másolom a hibát
    Windows-No Disk
    Exception processing message c0000013 parametes 75b6gf7c 4 75b6bf7c
    és akkor megyek a mégse-re 2 perc múlva ki dobja újra, a próbálja újra-nál is ezt csinálja meg a továbbnál is, ha kihúzom, és újraindítom akkor tökéletes.
  • setuh
    Sziasztok!
    Van egy tms b209-es mp4-em,sd kartya megy bele;kerdesem az lenne h hany gb-os kartyat bir el max?
  • atee103
    Jó,csak nem tudtam,hogy hogyan keressek rá,így egyszerűbb volt!!
    Kösz!
  • RAMyMamy
    én hypercamet használok