!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2.Tedd a vírusírtód kivételei közé a kezelőprogram mappáját.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Hogy tudom megoldani,hogy ha az előlapi jack dugóba bedugom a fejhallgatót akkor a hátlapi jackbe dugott hangszórók elnémuljanak. Jelen esetben ha bedugom a fülest,szól mind a kettőben a hang.
Realtek hd audio managerben is nézelődtem,havernak van olyan opció hogy némitsa el a kimeneti eszközt ha füles van bedugva , de nekem nincs.
Win7
Köszi a tippeket
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.03.09. 10:37:57
Már egy ideje előfordul, de nekem olyan problémám lenne aminek az a tünete, hogy lefagy úgymond az egerem. Pontosan mintha a jobb gombja beragadna, az asztalon az ikonokat bármilyen egérgomb kattintással elkezdi kijelölni, a billentyűzet kurzor gombbal való haladással a kijelölést folytatja tovább. Illetve például a böngészéskor minden linket új ablakban nyit meg. Mi lehet szerintetek a probléma, és a megoldása. Billentyűzet, egér csere nem segít Win7-et használok.
Olyan problémám lenne hogy a képen látható egeremen beprogramoznám a 6. gombot Team Speaker Puh to talk-re és azt akármire állítom. Az nem érzékeli elsőre a lenyomását. Vagyis nem mindig. Nem hiszem hogy érintkezés lenne mivel percek eltelte után elsőre nem működik, de egyébként hibátlanul.
Olyan mintha elsőre csak bekapcsolná magát a gombot. Van valakinek valami ötlete hogy tudna egyből működni?
KÉP
Köszönöm
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.03.08. 08:16:01
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.03.02. 19:56:46
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Esetleg még némelyik alaplap biosában lehet állítani, hogy épp mit is telepítesz w7 w8, other os. Azt is érdemes megnézni. De ez egy elég hülye hiba. Lehet egyik lehetőség sem lesz amit írtam, hanem valami más. Látatlanban nehéz.
A problémám a következő.
Adott egy új konfig: FX 6300, GTX 950, M5A78L-M LX3 lap, 8GB DDR3
Kingstone, 240 GB SSD (SHFS37A/240G), OEM1072B-420W-E1 ház a saját tápjával,
amihez még kellett egy 2×4 pin molex -> 6 pin átalakító a VGA-hoz.
A Win 7 telepítő gond nélkül végigmegy, csak egyetlen partíció van az egyszerűség
kedvéért, és mikor kiírja hogy szolgáltatások indítása, akkor újraindul, majd
jelzi, hogy hiba történt a telepítés során és kezdjem elölről. Telepítettem
már dvd-ről és usb-ről egyaránt, 32 és 64 bitest is, volt, hogy kivettem a
VGA-t és úgy telepítettem a formázás után de mindig ez a hiba jött elő.
Jelenleg sikerült x86 VISTA-t feltenni, ami parancssoros módban vagy a bejelentkezési képernyőn évtizedekig elvan, de amint belépek max 1 perc múlva újraindul, de olyan gyorsan, hogy a ventik még egy tizedmásodpercre sem állnak le. Elvileg regeditben beállítottam, hogy hiba esetén ne legyen egyből resi, de ez sem érdekli.
A memóriateszt és a chkdsk nem talált hibát, a HDD Sentinel szerint 100%-os az SSD.
A BIOSban 50 fok körül van a proci, 37 fok körül a lap.
A táp szerintem ennyitől még nincs leterhelve, illetve nem írja, hogy
amiatt történt volna az újraindulás. Már úgy is kipróbáltam, hogy a VGA 6PIN-jét másik gépre kötöttem, hogy annak a tápját használja.
Minek lenne érdemes utánanéznem, mit próbálhatnék még ki?
Mivel csak játékokkal van probléma így gyanús, hogy mégis csak vga probléma lesz.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.02.22. 16:19:54
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Mert eddig memória, és vga le lett tesztelve, ezekkel nem igazán lehet gond szerintem.
Alaplap még lehet hibás, de akkor nem kellene gyakrabban fagynia a rendszernek?
Illetve ugye SSD meg HDD lehet rossz.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
én valami hangkártya driverre gyanakszom, a beakadó hang miatt, plusz néha youtube videok nézésénél random recsegvr elmegy a hang, bár nem tudom az okozhat e fagyásokat. Nem olyan könnyű előhozni, van hogy napokig hibátlanul megy a gép.
Gép hdmivel van tv-re kötve és volt hozzá hangfal kötve, amit lelőttem hátha az okozza. Most minden hdmiről megy, kép is hang is.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.02.22. 13:07:44
Az a visszatérő hiba Megbízhatóságnaplóban, hogy "A Windows nem megfelelően lett leállítva", és ezt akkor írja ki mikor bekapcsolom a gépet Aztán az is visszatérő, hogy a Win működésképtelenné vált, emiatt, hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.Messaging_2.13.20000.0_x86__8wekyb3d8bbwe\SkypeHost.exe
Eseménynaplóban service control manager van többször, illetve device setup manager, de ami a legtöbbször van az DistributedCOM
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.02.22. 09:26:26
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Decemberben vettem egy új gépet. Minden tök jól működött, aztán elkezdett fagyogatni játékok alatt. Először Fallout 4-nél, de úgy befagyott, hogy a reset gombra sem reagált, csak a bekapcsoló gomb hosszas nyomva tartására. Fagyás közben a hang iszonyatos frekvencián visít általában, és be is akad. Aztán ez előjött más játékoknál is, nem csak az erőforrásigényeseknél, pl egy Hearthstone-nál is képes előjönni. Van, hogy 4 óra játék után nem jön elő, van, hogy fél-1 óra után jön elő.
Gépem:
ASUS B150M-A
Intel Core i5-6500 3.20 GHz
GIGABYTE GeForce GTX960 4GB OC Edition
Crucial 16 GB 2133 MHz DDR4 RAM
120 GB Kingston SSD + 1 TB Samsung HDD
Windows 10 Home 64bit
Zalman 600W PSU
Próbáltam
memóriatesztet, nem talált hibát.
Furmark benchmarkot, stress tesztet, másfél órán át futni, semmi probléma, vga is 60 fokon volt 99%-os terhelés mellett, és nem fagyott.
Legfrissebb Nvidia driver természetesen
Innentől kezdve teljesen tanácstalan vagyok. Használható így is a gép, de néha a legrosszabbkor tud kifagyni, függetlenül a játéktól. Maxon és lowon is fagyásokra képes, nem a vga terheléssel van a gond. Viszont csak játékok alatt fagy, netezés, filmezés közben nem.
Előre is köszi a segítséget.
Utoljára szerkesztette: Mayorpapa, 2016.02.18. 20:21:41
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Remélem jó helyre írok. Asztali pc-vel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Már vagy 6 éves a jelenlegi gépem és akad vele néhány kisebb bosszantó probléma. Szinte minden második induláskor nem akar magától bootolni és csak az F1-el lenyomásával hajlandó elindulni. Bárkit kérdeztem nem tudta megoldani a problémát. A másik gondom szintén bekapcsolásnál van. Előfordul, hogy zúg a gép és amíg rá nem verek egyet nem indul el. Kezd rajta kijönni a 6 év, van esetleg valami ötlet mivel lehetne ezeket a problémákat megoldani? Már elég hangosan is zúg, de abba már lassan beletörődtem. Nem nagyon értek hozzá, így szétszedni sem akarom és újra összerakni, de lehet az nem is oldaná meg a dolgokat.
http://76.my/Malaysia/stereo-audio-3-5mm-jack-2-rca-m-cable-1-5m-mtgeneraltrading-0908-16-mtgeneraltrading@11.jpg
ehhez ilyen bemenet kell az erősítőn:
http://f.tqn.com/y/stereos/1/S/3/-/-/-/frontpanelanalogin.jpg
Ha 5.1-et szeretnél akkor 3 db ugyanolyan kábel kell. feltéve ha van a házimozin analóg 5.1 bemenet.
ami így néz ki:
http://img.photobucket.com/albums/v452/joesquest/vsx1.jpg
(a pirossal keretezett rész)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.02.16. 08:52:56
Akkor mi van rajta még? Remélem egy RCA bemenet biztos hogy van....
Esetleg egy típusmegjelőlést aminek utánna lehetne esetleg nézni?
Házimozira szeretném kötni PC-t is
A TV optikai kábelen van csatlakoztatva a házimozira.Minden más egyéb Hdmi-vel van összekötve a TV-vel.
Nemigaz még mindig nem értitek.
Most van egy monitor ami már nem lesz összekötve házimozival mert nincs több optikai bemenet házimozin.Tehát a PC-t kell összekötnöm házimozival,úgy hogy minden más megmaradjon!!
Tokre izgi h most mi van 😮
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.02.15. 12:08:36
All hail the double x!
HDMI továbbít hangot, ha van a monitoron hangszóró. De akkor meg nem kell az erősítő. Élvezheted a kb 5W-os hangszórókat.
Az erősítő mihez erősített? TV-hez? wat?
Nincs az erősítő mellé hangszóró? Ha van akkor nem értem a kérdést.
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.02.11. 13:20:51
All hail the double x!
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
"The trees move. Do you not see it?"
Most lesz új monitor viszont azon kaptam magam,hogy lesz hangom?Eddig TV-n ment optikán a hang(PC+hdmi kábel+optikai kábel TV-re 3méter a házimozi erősítőre)
Most ez ugye megszünik.Hogyan tovább?PC és erősítő közötti távolság lesz kb.5méter
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Igen, pont a csavarok helye izgat, illetve a méret beli különbségek (a mostani ha jól rémlik 24x24-es). Hogy tudom ellenőrizni a csavar helyeket, mit keressek, mérjek?
Köszi
Eladó E8400-as procit tudok neked olcsón, ha érdekel akkor írj privátot 😉
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep