!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.05.02. 10:48:46
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
haver online játszik, eddig minden rendben volt nála.
50 es pingje van általában, és 4-5 másodpercenként megáll a kép, viszont a pingje nem megy fel.
kérdéseket megelőzve, minden játéknál ez van, offline játékkal nincs probléma
!Forza Ferrari!
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Hangkártyából olyan kéne, amire rá tudom kötni az előlapi csatlakozót is (nem elég hosszú a fejhallgató kábele), olyat így gyorsan átfutva 10k-ért találtam, szóval az most biztosan kimarad.
1. Próbálj magyarul fogalmazni, mert érthetetlen az írásod.
2. Vegyél normális hangkártyát. ;-)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Amúgy tuti hogy nem lett beállítva boot-ként mert akkor el se indulna a gép(kiírná hogy nincs boot az eszközön és ott leállna a folyamat, aztán meg rebootolni kéne). 😄
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.04.26. 12:28:43
BOOT menüben (F12-t nyomkodni veszettül indítás után) kell átállítani, hogy a pendriveról próbáljon meg bootolni. Ha "nem jó" akkor rosszul lett megcsinálva a pendrive és ugye ebben az esetben a merevlemezről indít.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
ez fogad, a boot pendrive nem jó: mit csinálhatnék? segítsetek légyszi

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
http://esupport.epson-europe.com/ProductHome.aspx?lng=en-GB&data=YZnBT5wk60bg2PwO74mrACqX928Y6m+XGBV88z+OIFsU003D&tc=6
feltelepíteni viszont nem tudom,igaz felismeri,de egy 2 perc után leáll a telepítő,mert azt irja ki hogy másik nyomtató van csatlakozva a géphez,vagy nem jó a kábel,holott ez nem igaz egyik állitás sem.(pentium 4-en simán müködik win7 alatt) Nyomtató hibaelhárító viszont azt irja hogy régebbi készülék,és az usb 3.0 nem fogja tudni kezelni,csatlakoztassam régebbi usb portba,pedig oda van csatlakozva.Nem hiszem el hogy egy nyomtatót nem lehet laptopra telepiteni.Valamit át kell állítani biosban netán?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.04.24. 00:26:23
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Mint írtam a frissítést el kell felejteni, nem is csinálom, így nincs tapasztalatom vele.
Nem mondom, hogy nincs igazad, csak tegyük tisztába a dolgokat.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
All hail the double x!
Driver hibák? Tehát a gyártók egycsapásra elfelejtették, hogy hogyan kell drivereket írni?😊 Az az átállás, ami bekövetkezett a win7-re váltáskor töredék problémával járt, mint most a win10-re való váltás. Látom, mert ezzel foglalkozok és szoftveres problémákkal sokkal több gépet hoznak be, mint a win7 kezdetekor. Egyébként a bugfixek, amik ezekre a felsorolt hibákra vannak, csak kis részben állnak abból, hogy másik drivert kell felrakni. Legtöbb esetben a windowsban kell mókolni, registryt túrni stb.. Nagyobbrészt windows hibák.
Tény, a 7/8-ról való frissítést el kell felejteni és tisztán telepíteni, majd felrakni a 10-es (vagy 8.1-es) drivereket. 8-as driverekkel azért óvatosan. Nyomtatóknál nem érdekes, a 8.1-es és 10-es driverek között nincs különbség, megeszi mind a kettőt.
Tény a Win10-es kódja sincs a Pápá által megáldva, de VISTA szinten azért közel sincs.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
"Nulla tenaci invia est via"
Az, hogy a win10-et ellenségnek sem ajánlok annyi gond van vele. Nemrég behozott notebooknak a billentyűzete nem működött update után. Máskor a hang száll el a fenébe. De volt nem kevés olyan gép amit úgy hoztak be hogy 7-8-ról frissítettek volna, és el sem indult a gép. Ezeket a hibákat egyesével kibogarászni egész jó meló. Tudom persze, sokaknak fut hibátlanul, de a VISTA óta nem láttam ennyire összehányt, rendesen le nem tesztelt "ez van egyétek" oprendszert az MS-től. Az updatek teszteletlensége meg egyenesen kriminális. Még jó, hogy kötelezővé tették.
"Nulla tenaci invia est via"
De ez mi volt lol 😄
All hail the double x!
olyan problémám van, hogy magam sem értem 😄
új gépre került egy tiszta win10. minden ok.
update, minden ok.
felkerült rá pár program, EAV, daemon, utorrent, stb apróságok, minden ok.
aztán jöttek az adobe termékek, PS, AI, ID. még mindig minden ok.
közben jött egy update win-re.
újraindítok, és látszólag minden ok, de...
nincs net. de mégis van. 😄
pingelni tudok, jön rá válasz is.
ha chrome-ban, a címsávba beírok valamit, tehát keresek google-el, akkor kiadja a találatokat, de ha rákattintok egy linkre, akkor csak pörög, és időtúllépéssel megáll. de ha youtube linkre kattintok, akkor bejön az oldal, és le is játssza a videót. a modemet is meg tudom pingelni, de az admin felületét nem érem el. teamviewer se lép be, az is azt írja, hogy valami hiba van...
tűzfalat kikapcsoltam, úgy is ez a jelenség van.
update is csak pörög, de semmit nem hoz be.
szóval ilyenkor wattafakk van?
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.04.11. 14:11:59
All hail the double x!
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A total commanderem görgetősavja lekerült alulra. Hogyan tudom visszatelni oldalra?
követlező problémával szembesültem:
realtek hd audió gép indítás után 5-10 percre rá elkezdi felpörgetniaz egész gépet...
processzor 90% körülire, valamint a videókártyámat és szinte fullon pörgeti, ha feladatkezelőből kilövöm akkor minden visszaáll a normális állapotba, elcsendesül a gép, ismét üresjárat.
tudja valaki esetleg hogy mi a jó fene ez?
!Forza Ferrari!
Alaplapot kellene vennem a mostani fx 8320 nem szereti a lapot,a lap 95w-ig támogatja a proci meg 125w-os.De megy benne nincs vele gond de cserélném.Nincs nagyon kihajtva a vga visszafogja rendesen.Crosshair formula-ról lecsúsztam használtba úgyhogy kéne valami más.
Amiket néztem.
giga 990x sli
Asus 970 pro/gaming
giga 970 gaming
Van még egy kettő pl giga 970 ud3p..stb
Mennyire lényeges hogy 970-es vagy 990x/fx chipset-el van?Sli..stb nem érdekel de némi tuningot akarok 3,5-ről 4ghz-re legalább.Olyan 30 körül szánnék rá .
Monitorról annyit hogy a gyári kábele van zsír új kb 2 hónapos ha lehet.Máskor nincs gond vele ha megy csak bekapcsolásnál ott is csak akkor ha valamiért bele van nyúlva a gépbe,pl takarítás..stb miatt.Inkább vga-ra gyanakodok egy GTX 580 nem mai darab meg nyúzva van szegény.Pl witcher 3,Fallout 4 😄
Viszont nekem is lenne egy gond vga-val.
Nemrég vettem egy LG 29um57p monitort hdmi bemenetes csak.És mikor valamiért szétszedem a gépet nem hajnlandó képet adni,no singnal.És játszani kell vele mire jó lesz.Nyomok egy bekapcs gombot miközbe megy és felvísít a vga egy pillanatra,maxra kapcsol de kép akkor sincs.Jó 5-6 kábel ki be dugdozás..stb után müködik de nem értem miért csinálja.Szarakodik a vga?Játék..stb alatt semmi baja nem indul újra..stb csak nem mindig kommunikál a monitorral de csak akkor ha valamilyen oknál fogva ki-be teszem a vga-t.
Az alaplap ez
ASUS M5A78L M LE
Veszek hozzá új alaplapot akkor amúgy is tervbe volt de nem fért bele a havi keretbe,meg gondoltam annyira nem sűrgős.De eléggé ingerszegény a lap.Kérdés hogy egy 2-3 hétig lehet-e így használni nem lesz-e baja?Fizukor le tudom cserélni ,még letudnám most is talán de nem veszek még egyszer ilyen 15k kategóriás lapot.Használtba néztem asus crosshair formula V-t.Am3+os.
Valahogy semmi kedvem szétkapni az egész gépet ha nem muszáj,megvan még a régi cpu szóval nem gond csak kedvem nincs szétszedni megint.