!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
pl.:Ellenőrizni kell hogy nem-e fut a p2p,vagy egyéb hálózat terhelő dolog.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.05.02. 10:48:46

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

oneal1
sziasztok!

haver online játszik, eddig minden rendben volt nála.

50 es pingje van általában, és 4-5 másodpercenként megáll a kép, viszont a pingje nem megy fel.

kérdéseket megelőzve, minden játéknál ez van, offline játékkal nincs probléma

!Forza Ferrari!

gergely1991
Saját felelőségre:Nézz körül a BIOS-ban.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

bardocz
Melyik része érthetetlen? Nem látom.
Hangkártyából olyan kéne, amire rá tudom kötni az előlapi csatlakozót is (nem elég hosszú a fejhallgató kábele), olyat így gyorsan átfutva 10k-ért találtam, szóval az most biztosan kimarad.
Tetsuo
Ezek után két dolgot tanácsolhatok:
1. Próbálj magyarul fogalmazni, mert érthetetlen az írásod.
2. Vegyél normális hangkártyát. ;-)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

bardocz
Gépbe ha nincsen bedugva hátulra semmi hangszóró, akkor ha az előlapira csatlakoztatom a fejhallgatóm, működik, bár folyamatosan azt jelzi, hogy ki be húzogatom, de az lényegtelen. Ha viszont hátra nincsen bedugva semmi, akkor az előlapi nem működik, pont úgy akadozik a hang, mintha ki be húzogatnám, miközben nem. Ez normális? Gondolom nem. És valószínűleg nem a gépházzal van a gond, mert az új ugyan úgy csinálja, mint a régi. Az alaplap lehet rossz?
gergely1991
Nem rossz ez a freedos:a fdconfig.sys-el csináltam már egyfajta kiválasztós menűt. 😄
Amúgy tuti hogy nem lett beállítva boot-ként mert akkor el se indulna a gép(kiírná hogy nincs boot az eszközön és ott leállna a folyamat, aztán meg rebootolni kéne). 😄
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.04.26. 12:28:43

gergely1991
Ha a ldlinux.sys fájl nincs benne akkor lehet hogy az a kedves syslinux progi nem lett "szépen" lefuttatva.

Sikeresen elindítottátok a gyárilag telepített FreeDOS-t 😄 Az a "boot" parancs nagyon aranyos amúgy 😊
BOOT menüben (F12-t nyomkodni veszettül indítás után) kell átállítani, hogy a pendriveról próbáljon meg bootolni. Ha "nem jó" akkor rosszul lett megcsinálva a pendrive és ugye ebben az esetben a merevlemezről indít.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

tigeroo
sziasztok! ismerősöm megkért hogy az újonnan vásárolt gépére telepítsek ubuntut.

ez fogad, a boot pendrive nem jó: mit csinálhatnék? segítsetek légyszi

Közben már sikerült,téma off

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Még egy kérdés.Most másik laptopra (Lenovo) akartam az epson stylus405 nyomtatót telepíteni,vezérlőpultban windows felismeri,de sötét marad az ábrája,windows10 64 bit rendszer,illesztőprogram csak az sx400-hoz van:

http://esupport.epson-europe.com/ProductHome.aspx?lng=en-GB&data=YZnBT5wk60bg2PwO74mrACqX928Y6m+XGBV88z+OIFsU003D&tc=6

feltelepíteni viszont nem tudom,igaz felismeri,de egy 2 perc után leáll a telepítő,mert azt irja ki hogy másik nyomtató van csatlakozva a géphez,vagy nem jó a kábel,holott ez nem igaz egyik állitás sem.(pentium 4-en simán müködik win7 alatt) Nyomtató hibaelhárító viszont azt irja hogy régebbi készülék,és az usb 3.0 nem fogja tudni kezelni,csatlakoztassam régebbi usb portba,pedig oda van csatlakozva.Nem hiszem el hogy egy nyomtatót nem lehet laptopra telepiteni.Valamit át kell állítani biosban netán?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.04.24. 00:26:23

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

<#worship>

Semmi különbség nincs, hagyhatod CSM-en. Amúgy ha rufus-szal kiírtad volna az iso-t UEFI (MBR) módban egy pendrive-ra akkor menne faszán UEFI/SB kombóval is. 😊

Hali! Toshiba laptop vadonatúj oprendszer nélküli.Nem tudtam dvd-ről bootolni,nagy nehezen youtubon megtaláltam a megoldást,a biosban boot secure-t levenni,és a boot sorrendbe dvd romot berakni,majd boot bios uefi-t átállitani csm-re.Sikerült minden,frankón feltelepült a win 8.1.Kérdésem az lenne hogy hagyjam-e igy csm booton,vagy állitsam vissza uefi-re? Lesz-e valami hátrány ha csm-en marad? köszi

sziasztok ! Az új NV driver most működik nincs vele gebasz ?
gergely1991
Amúgy max annyi előnyel jár hogy, a "free update" végéig ingyen aktiválhatod a 10-et.

Kb fele az ami upgrade és fele aki tisztán telepített. Egyébként ez mindegy kellene, hogy legyen, ha az upgrade normálisan van megírva. Márpedig ugye orrbaszájba nyomatja az ms hogy válts át 10-re, csak néha utána jön a meglepetés, hogy az addig tökéletesen üzemelő gép nem akar tökéletesen üzemelni. És nem olyan dologról beszélek, hogy pl egy régebbi program nem indul. Hanem pl nincs bill. Nincs tapipad vagy épp hang vagy be sem bootol. Vagy nem tud leállni. Vagy alvóból nem jön vissza. Ismétlem, tudom, hogy sokaknak jól működik, de a win7-re való átállás negyedennyi zökkenővel sem járt.
És a bevitt gépek hány százaléka tiszta telepítés? Átlag User nem tiszta telepítést csinál.
Mint írtam a frissítést el kell felejteni, nem is csinálom, így nincs tapasztalatom vele.
Nem mondom, hogy nincs igazad, csak tegyük tisztába a dolgokat.

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

pxxl
hallottam róla, hogy vannak bajok. én otthon win7-ről frissítettem minden probléma nélkül, utána notira is felment a 10, mondjuk oda frissen. nem volt még bajom vele. remélem ennyi volt a win10 részéről a szívatás 😄

All hail the double x!

off:
Driver hibák? Tehát a gyártók egycsapásra elfelejtették, hogy hogyan kell drivereket írni?😊 Az az átállás, ami bekövetkezett a win7-re váltáskor töredék problémával járt, mint most a win10-re való váltás. Látom, mert ezzel foglalkozok és szoftveres problémákkal sokkal több gépet hoznak be, mint a win7 kezdetekor. Egyébként a bugfixek, amik ezekre a felsorolt hibákra vannak, csak kis részben állnak abból, hogy másik drivert kell felrakni. Legtöbb esetben a windowsban kell mókolni, registryt túrni stb.. Nagyobbrészt windows hibák.
Nem kötekedésként, de ezek mind driver hibák. Ha szar a driver a Windows sem tud nagyot alkotni!
Tény, a 7/8-ról való frissítést el kell felejteni és tisztán telepíteni, majd felrakni a 10-es (vagy 8.1-es) drivereket. 8-as driverekkel azért óvatosan. Nyomtatóknál nem érdekes, a 8.1-es és 10-es driverek között nincs különbség, megeszi mind a kettőt.
Tény a Win10-es kódja sincs a Pápá által megáldva, de VISTA szinten azért közel sincs.

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Szabi
passz, sajnos melóba még win7-et használunk, de a saját gépeimen mind win 10 van béta óta és még nem volt vele semmi gondom

"Nulla tenaci invia est via"

"De ez mi volt lol 😄 "

Az, hogy a win10-et ellenségnek sem ajánlok annyi gond van vele. Nemrég behozott notebooknak a billentyűzete nem működött update után. Máskor a hang száll el a fenébe. De volt nem kevés olyan gép amit úgy hoztak be hogy 7-8-ról frissítettek volna, és el sem indult a gép. Ezeket a hibákat egyesével kibogarászni egész jó meló. Tudom persze, sokaknak fut hibátlanul, de a VISTA óta nem láttam ennyire összehányt, rendesen le nem tesztelt "ez van egyétek" oprendszert az MS-től. Az updatek teszteletlensége meg egyenesen kriminális. Még jó, hogy kötelezővé tették.
Szabi
passz, vannak hibák amit meg se próbálok megérteni, főleg ha gyorsabb egy új rendszert újrarakni mint agyalni rajta 😄

pxxl
Azt csinaltam. Felhuzott es visszakuldtem a gyari beallitasokat. Kcsg win 😄

De ez mi volt lol 😄

All hail the double x!

Szabi
kezdjük újra az első lépéstől <#idiota>

pxxl
halló!

olyan problémám van, hogy magam sem értem 😄

új gépre került egy tiszta win10. minden ok.
update, minden ok.
felkerült rá pár program, EAV, daemon, utorrent, stb apróságok, minden ok.
aztán jöttek az adobe termékek, PS, AI, ID. még mindig minden ok.
közben jött egy update win-re.
újraindítok, és látszólag minden ok, de...

nincs net. de mégis van. 😄
pingelni tudok, jön rá válasz is.
ha chrome-ban, a címsávba beírok valamit, tehát keresek google-el, akkor kiadja a találatokat, de ha rákattintok egy linkre, akkor csak pörög, és időtúllépéssel megáll. de ha youtube linkre kattintok, akkor bejön az oldal, és le is játssza a videót. a modemet is meg tudom pingelni, de az admin felületét nem érem el. teamviewer se lép be, az is azt írja, hogy valami hiba van...
tűzfalat kikapcsoltam, úgy is ez a jelenség van.
update is csak pörög, de semmit nem hoz be.

szóval ilyenkor wattafakk van?
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.04.11. 14:11:59

All hail the double x!

Nem. A kapcsoló fizikálisan rossz akkor, ha visszaugrik.
Ha nem lehet lekapcsolni a tápot akkor érintkezési baja lehet? Nem régi max 1 éves nem gagyi Cooler Master G650M, de a főkapcsoló I/0 nem vált át nullára,ha lekapcsolnám visszaugrik a kapcsoló.

Nézet ---> Teljes

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Fenn az eszköztáron kell kattingatni. A megjelenítés módját tudod állítgani velük. annyi történt, hogy a jobb oldali panelt átváltottad másfajta megjelenítésre. Állítsd a jobb oldalt is olyanra, mint a bal oldal.
Köszi a segítséget itt a kép.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.kephost.com/image/csEf
Egy screen fotó kéne mert nem értem. A görgetősáv ott van windowsban, ahol az ablak tartalmának mérete megkívánja
Sziasztok!
A total commanderem görgetősavja lekerült alulra. Hogyan tudom visszatelni oldalra?
Előfordulhat ilyen, hibás a driver, tölts le frissebbet, de előtte ezt meg szedd le a gépről.
oneal1
sziasztok!
követlező problémával szembesültem:
realtek hd audió gép indítás után 5-10 percre rá elkezdi felpörgetniaz egész gépet...
processzor 90% körülire, valamint a videókártyámat és szinte fullon pörgeti, ha feladatkezelőből kilövöm akkor minden visszaáll a normális állapotba, elcsendesül a gép, ismét üresjárat.
tudja valaki esetleg hogy mi a jó fene ez?

!Forza Ferrari!

Sziasztok
Alaplapot kellene vennem a mostani fx 8320 nem szereti a lapot,a lap 95w-ig támogatja a proci meg 125w-os.De megy benne nincs vele gond de cserélném.Nincs nagyon kihajtva a vga visszafogja rendesen.Crosshair formula-ról lecsúsztam használtba úgyhogy kéne valami más.
Amiket néztem.
giga 990x sli
Asus 970 pro/gaming
giga 970 gaming
Van még egy kettő pl giga 970 ud3p..stb

Mennyire lényeges hogy 970-es vagy 990x/fx chipset-el van?Sli..stb nem érdekel de némi tuningot akarok 3,5-ről 4ghz-re legalább.Olyan 30 körül szánnék rá .

bardocz
Úgy néz ki ez lehetett, eddig két kikapcsolásból egyszer sem csinálta ezt.
bardocz
Eléggé kulturáltnak tűnik, hugom laptopján pl van minden szar, de ez eléggé üresnek tűnt. De lehet egy tiszta telepítés lesz a legjobb. Monitor fényerőt se tudom funkciógombbal állítani, pedig a drivert elvileg felraktam hozzá, a hangerő állítás megy vele, bár az lehet valami energiatakarékossági beállítás miatt van.
Ha előtelepített windows-al vetted a gépet akkor a gyártók hajlamosak minden szeméttel telerakni. Meg beletenni a saját updater programjukat. Jellemzően ezek a programok kevés kivételtől eltekintve, csak erőforráspazarlásra jók. Lehet az egyikük a ludas.
bardocz
Hm, és lehet mivel leszedtem már azt, ami telepítené nem tudja, és szenved? Ránézek ezzel, jó ötletnek tűnik.
Nem lehet, hogy valami Win10-es upgrade akarja magát mindenképp előkészíteni? GWXControlPanel-lel nézz rá és kapcsolj ki minden Win10-es marhaságot.

bardocz
Laptopon van win7, bekapcsoláskor települt fel, valami próbaverzió gondolom. Aktiváltam, az automatikus frissítéseket kikapcsoltam. Aztán azt is letöröltem, ami win10-re frissítené, nem is kérdezi. Viszont most kikapcsolásnál eléggé sokáig megy a preparing to configure windows, aztán meg látszólag nem csinál semmit. Percekig tart mire kikapcsol. Valami tipp, hogy mi lehet az?
Ha a cpunak nagyobb az igénye akkor addig ne nyúzd nagyon, míg új alaplap nem kerül alá. Elvileg a védelemnek le kell lőnie a gépet, ha túl nagy áramfelvételt produkálna, de ne kísértsd a sorsot 😊
Hát aida64-el néztem terhelés alatt 50 fok sincs inkább 45,nem gyári hűtőm van hála istennek.Alapjáraton még 20 fok sincs a proci az aida szerint.Egy Thermaltake Contac 21 hűtőm van rajta.Útólag kiderült hogy a TDP nem egyezik a lap csak 95w-ig támogatja a proci meg 125 wattos.
Monitorról annyit hogy a gyári kábele van zsír új kb 2 hónapos ha lehet.Máskor nincs gond vele ha megy csak bekapcsolásnál ott is csak akkor ha valamiért bele van nyúlva a gépbe,pl takarítás..stb miatt.Inkább vga-ra gyanakodok egy GTX 580 nem mai darab meg nyúzva van szegény.Pl witcher 3,Fallout 4 😄

Ha nem melegszik a lap és a cpu akkor nem lesz baja. A VGA passz. Másik monitorral megnézve ugyanazzal a kábellel el lehet dönteni, hogy a monitor "nem veszi észre" a jelet vagy a vga nem küldi ki a megfelelő kimenetre. Utána tudsz tovább haladni. Kábelcserét is meg lehet próbálni.
Lehet táp is bár ha régóta ez a konfig van akkor nem.Nálam vga cserénél volt gond volt hogy be se kapcsolt először meg másodszor elvittem a vga-t máshova jó volt hazahoztam és bekapcsol a hgép,aztán néha játék allat gondolta magát és restart.Nem bírta el a 450-es hkc a gtx580-at.Új táp megoldotta a problémát.

Viszont nekem is lenne egy gond vga-val.
Nemrég vettem egy LG 29um57p monitort hdmi bemenetes csak.És mikor valamiért szétszedem a gépet nem hajnlandó képet adni,no singnal.És játszani kell vele mire jó lesz.Nyomok egy bekapcs gombot miközbe megy és felvísít a vga egy pillanatra,maxra kapcsol de kép akkor sincs.Jó 5-6 kábel ki be dugdozás..stb után müködik de nem értem miért csinálja.Szarakodik a vga?Játék..stb alatt semmi baja nem indul újra..stb csak nem mindig kommunikál a monitorral de csak akkor ha valamilyen oknál fogva ki-be teszem a vga-t.

Sziasztok,tegnap megjött az új proci de az alaplap nem nagyon akarja szeretni.Kidobja hogy ezt a modellt nem támogatja.Valóban egy fx 8320-at vettem de abból csak az "e" támogatja.Elindul vele a gép meg a rendszer is,fel is ismeri csak nem tudom lehet-e használni így egy ideig hogy ne legyen baja.
Az alaplap ez
ASUS M5A78L M LE
Veszek hozzá új alaplapot akkor amúgy is tervbe volt de nem fért bele a havi keretbe,meg gondoltam annyira nem sűrgős.De eléggé ingerszegény a lap.Kérdés hogy egy 2-3 hétig lehet-e így használni nem lesz-e baja?Fizukor le tudom cserélni ,még letudnám most is talán de nem veszek még egyszer ilyen 15k kategóriás lapot.Használtba néztem asus crosshair formula V-t.Am3+os.
Valahogy semmi kedvem szétkapni az egész gépet ha nem muszáj,megvan még a régi cpu szóval nem gond csak kedvem nincs szétszedni megint.

gergely1991
Én azt a előlapi bemenetet megnézném,mert lehet hogy csak "közvetlenül" van a hangkártyára kötve.