64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Szaruman
    Ezzel kapcsolatban vkinek vmi javaslata? Fontos lenne (újra kellene húznom az oprendszert :D).
  • gregtom6
    Hy all!
    Windows Powershellben hogy lehet megoldani (1.0), hogy ciklus belső részeit több sorba írjam be? Mert egy sorban elég átláthatatlan lenne a sok zárójel.
  • Benny04
    a modemmel semmi baj, másik gépen vagyok és tökéletesen működik a net...
    meg azt amikor bekapcosltam a gépet, se az egér, se a bill nem működött, csak miután újraindítottam a gépet...
    akkor ezek szerint az alaplap ment gallyra?
  • Zoli007
    Vagy a modemed. Nem tudod másik géppel kipróbálni?
  • greg benz
    Sziasztok!

Egy ideje olyat csinál a mozilla, hogy ha egy képet megnyitok nagyobb méretben (pl ide be van rakva a fórumba,rákattintok a nagyobb méretért), akkor az elég lassan történik. Szóval rákattintok,eltelik 3-4mp,és csak aztán nyílik meg nagyobb méretben a kép. Nem tudjátok véletlenül mi válthatja ezt ki, vagy hogyan lehetne megszűntetni? Firefox reinstallal próbálkoztam már,hatástalan..
  • Benny04
    üdv!
    Ma reggel kapcsolom be a gépet, és nem jó a net, a modemen kb percenként villan csak fel az ethernet led.
    Épp tegnap frissítettem a win7 frissítőjével, és a végén hirtelen megszakadt a net, de újraindítás után minden fasza volt.
    Lehet ez a probléma, hogy frissítette az ethernet drivert de nem jó? :S
    Vagy az alaplapom baszódott el? :(
  • RAMyMamy
    annyi pénzem sajna nincs rá :( max 6k

viszont erről a HD 201-ről nem túl sok jót olvastam, sokan írták, hogy 3-4 óra után kényelmetlen a viselete, összemossa a magas hangokat és sennheiser névhez képest elég 'gyagyi'. egy másik sennheisert láttam vaterán, aminek a kábelét ki lehet venni. szerintetek megéri ennyiért? ez azért lenne jó, mert akkor csinálnék hozzá egy kábelt, amin van hangerőszabályzó, de a hd 201-eshez sajna nem lehet.

várom továbbra is az ajánlatokat, mikorofon nem kell rá, hangerőszabályzó igen.

nem értek hozzá sajnos, eddig egy ilyenem volt, régi noname fejhallgatóimhoz képest nagy cuccnak számított ez is. magas hangokat általában kiadja rendesen, de a mélyek nagyon bénák. :S
  • harlond
    nekem HD 202-van és nagyon megvagyok elégedve vele, ha basszust szereted akkor próbáld ki ha tudod mert ez nagyon jol adja szerintem :)
  • Szaruman
    Estét!
    A cd-dvd íróm nem ismeri fel az írható lemezeket (sem írni nem tudok rájuk, sem olvasni a máshol megírt lemezeket). A gyári préselt (eredeti) lemezeket gond nélkül felismeri/elindítja. Nem windowsos probléma, mivel bootolni sem tudok az otthon írt lemezekről (másik gépek ua lemezekről simán bootolnak). Vkinek vmi javaslata van a megoldásra?
  • gator
    Sziasztok!
    Egy elég régi Asus A3 gépem van és bedobja a kék halált Memory Management-re hivatkozva.
    Amikor kiszedem a modulokat ( 2 ) megvariálom, fordítva rakom vissza, vagy csak egy rakok bele, akkor minden gond nélkül elindul.
    A hiba akkor jön ki ha már elkezdem használni a gépet 10-15 perc múlva.
    Mit lehetne ezzel kezdeni? Tudna valaki segíteni? Köszi...
  • cseribalage
    sziasztok! Tegnap vettem egy gainward 460 gtx 1gb ddr5 GS videókártyát, mafia 20-25 fpsel megy,cod7 black ops-nál kilép fatal erroral! Előtte 8800gt-m volt és sokkal jobban mentek a játokok mint most! Alaplapom az Asus p5w dh deluxe, 2.5 dual core, ami 3.6 on fütyül jelenleg, 4giga ddr2.tápom thermaltake 550w! Driverek újak, dx 11is. Tegnap óta az ötödik win7-et rakom és semmi javulás :S Valakinek ötlete?
  • Tinman #54673
    Nincs hálózati kapcsolat, vagyis helyi kapcsolat sem, vagyis nem tudsz hol fix ip-t adni neki... mondom a hálókártyánál is sárga felkiáltójel van az eszközkezelőben.
  • RAMyMamy
    aha, köszi

valami mást esetleg tudsz ajánlani, amin van hangerőszabályzó?
  • Solten
    Hi. A HD 201 a legjobb ebben az arkategoriaban.
  • RAMyMamy
    hali

remélem, tudtok nekem segíteni

fejhallgatót szeretnék venni, mivel a mostani geniusom tropára ment teljesen. megtört a kábel már harmadjára, úgy döntöttem, hogy nem szenvedek a forrasztásokkal tovább

sennheiser hd 201-re gondoltam, ha tudtok ennél jobbat, szívesen fogadom az infókat
    árban kb. 5-6000 ft körülire gondoltam. hangerőszabályzó, ami fontos, mikrofon nem szükséges rá, de, ha van rajta, nem akkora gond

mindenre használnám, filmnézés, játék, de elsősorban zenehallgatásra kéne
  • Ironman2
    Én amúgy egy fillért nem kérnék tőled,még ha tudom a választ is.
  • Ironman2
    Windows 7-ben csodálatosan müködik a hibajavitás,és le is irja hogy mi a probléma.
  • USAMEN POWER
    Az a helyzet, hogy én a gépem teljesítményéhez mérten kezdtem el válogatni, és a válogatás végére arra jutottam, hogy egy ilyen kéne. A probléma ott kezdődik, hogy 70 rugóba kerül. Namost nekem elég lenne egy 4 perces is, csak lássa el a gépemet megfelelő energiával arra a 4 percre. Nem 60 wattos égőt akarok 4 percig égetni.
  • [HUN]FaTaL
    Fix ip?
  • sanya200
    Sajnos ez így van én emlékszem hányszor szívtam már meg akárhányszor mentem lan party-ra sose ismerte fel a hálózatot mindig 1-2 h szenvedtünk vele mire jó lett.Ha teheted és van vasad hozzá szerintem állj át windows 7-re, szerintem az xp nem olyan kiforrott még ezeknél a dolgoknál mondom én is sokat szívtam vele ott hiába volt jó a driver meg minden mégse ismerte fel sose a hálózatot mindig szenvedni kellett vele.
  • Tinman #54664
    Ezeket evidensnek gondoltam, egy részét próbáltam semmi változás :-/

A hálókártyánál is sárga felkiáltójel van. Eltávolítom, a wan portosok akkor is sárga felkiáltójelesek. SP3 természetesen fent van.

A másik hálókártyát amikor betettem SEMMI nem történt, a felkiáltójelek maradtak az új kártyát fel sem ismeri... de ha mondjuk egy új pendrive-ot beteszek, azt azonnal felismeri, hogy új hardver, tehát nem a PNP kezeléssel van gond.

Másik gépben a hálókártya tökéletesen megy... mondom, tuti nem hardver, már találkoztam ilyennel és win reinstall után jó lett.

Ezzel a kártyával 2 éve neteztek gond nélkül, aztán egyszer csak nem lett jó... tény, hogy trójait bekaptak, de azt már leirtottam... legalább 6 víruskeresővel átnéztem, már tiszta gép.

Megnéztem mini XP-vel... ott már van LAN, van net.

Az op. rendszerben qródik el valami, de évek óta nem jövök rá, hogy mi... ez már a 4. ilyen esetem 5 év alatt.
  • sanya200
    Meg nézd meg hogy világít-e zölden a gép hátúlján a kártya ledje ha nem akkor a hardverrel lehet gond.Lehetne táp is de nem valószínű mert ez a kártya nem fogyaszt szinte semmit.De mivel írtad hogy semmilyen hálózat nincs ott megvan az esélye a hardveres hibának vagy egyszerűen nem kompatibilis az alaplappal.Nagyon ritka de előfordul nálam volt olyan hogy a 3850-es vga sehogy nem akart menni az msi alaplapban pedig mindegyik jó volt mert másik kártyával simán ment és a kártya meg ki lett próbálva másik gépbe és ott meg faszán ment.Ott alaplapot kellett cserélnem nagyon ritka de előfordulhat.
  • sanya200
    Ha korábban működött csak beszart akkor esetleg egy rendszer visszaállítás segíthet ,esetleg hálózat beállítása varázsló de gondolom ezt próbáltad.Az is lehet hogy esetleg túl régi a kártya és nincs hozzá rendesen működő driver.Vagy kevesen gondolnának rá de lehet hogy csak annyi a gond hogy megvan törve a hálózati kábel valahol , ezt mondjuk pont nem írtad de lehet hogy csak ez a gond, próbáld meg másik kábellel.Ha az se akkor nem tudom másra gondolni minthogy a lappal van valami gubanc.
    Remélem tudtam segíteni.
  • Tinman #54661
    Ha kell valakinek könnyű 2.000 Ft kérem olvasson tovább... nem reklám, csak kb. 5 éve idegesít a probléma és még senki nem mondott rá hatásos és gyors megoldást.

Becs szó, aki van annyira guru, hogy valami csodatevő programmal vagy registry buherával megmondja a megoldást az küldheti is p.ü.-ben a számlaszámát utalok. Cib-es vagyok amúgy.

Probléma:

- nincs SEMMILYEN hálózati forgalom, se net, se LAN, se semmi
    - sárga felkiáltójelek vannak a WAN Miniport, PPPOE, PPT mellett az eszközkezelőben.

Amit próbáltam:

- hálókártya eltávolítása, restart
    - sárga felkiáltójelesek eltávolítása... nem engedi
    - előző kettő próbája csökkentett módban
    - hálókártya driver frissítése
    - másik hálókártya betevése, előző letiltása BIOS-ból
    - XP "javító" telepítés
    - TCP/IP repair progi futtatása
    - servicesben a hálózattal kapcsolatos szolgáltatások elindítása, leállítása, próba így, próba úgy...

Mind negatív eredménnyel zárult.

Nagyon sok géppel találkozom nap, mint nap a munkám során, de eddig talán ha 4-5 esetben jártam így. Egy esetben sem tudtam újratelepítés nélkül megoldani az ügyet.

Kizárólag a teljes újratelepítés oldja meg a problémát, tehát NEM hardver hiba. De ez nem lehet megoldás esetünkben!

HELP!
  • Lacee86
    Hogyne... xD
  • pxxl
    minak találtam egy papír szemcsit otthon kell? :D odaadom 800+pk-ért :D
  • Lacee86
    Hát de pont ezaz, h most 900 Ft-ot fizessek pluszba az 1000 Ft-os szemüvegért, ahelyett h lenne vmi bolt (tőlem a Teszkó is), ahova bemegyek, veszek egyet és kész. :)
  • pxxl
  • MR ME
    de csak is ilyet vehet, mert a mesternek is ilyen van!
  • pxxl
    nem is tom
  • Lacee86
    Na, mind1, azért egy ilyen kék-piros szemcsit be kéne szereznem próbaképpen, csak nemtom honnan. :/
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem mindkettő egy fos, az újhoz is szemüveg kell, bár egy fokkal jobb mint a régi kék-piros, vsizont jóval drágább is.
  • Lacee86
    De akkor konyhanyelven, az az igazi 3d, ez meg csak ilyen sufni utánzat?
  • [HUN]FaTaL
    A stereo 3d teljesen más, semmi köze a kék-piros szemüveghez.
  • Lacee86
    De akkor mi ez a szöveg, h 120 Hz-es monitor meg bla bla? Meg amúgy ilyen szemüveg nem olyan drága ahogy néztem (pár száz Ft-ért már van), de hol lehet ilyet beszerezni, mármint ami nem netről rendelés, hanem h vmi bolt?
  • sanya200
    Ja egy hardveres kérdés lentebb írtam még régebben hogy a külső hdd szarakodik lementettem mindent róla a getdatabach progival majd leformáztam. DE már megint belassítja a gépet nem tudom hogyan vagy miért de ha megy a ps meg megakarok nyitni egy képet a windows-al van hogy fél vagy 1 percet is gondolkodik , ha kihúzom a külső HDD-t akkor meg gyorsabb lesz minden.Létezik ez hogy belassítja a gépet?
    Meg korábban is mikor PS-t használtam nem engedett menteni csak hiba hiba de nem jöttem rá először miért de mihelyst kihúztam a hdd-t egyből megjelent a mentés ablak pedig nem is a külsőre szoktam menteni.Most nem tudom visszavigyem-e vagy mi legyen vele talán ha 2 hónapos a cucc de 1x már bekrepált meg egy csomószor nem volt elérhető és amiatt szálltak el a cuccok is még jó hogy a progival le tudtam menteni a dolgaimat, igaz majd öt h volt mire végigért a scannelés.
  • sanya200
    Megy sima monitor + piros-kék szemcsi meg a progi az már más kérdés hogy minden játéknál sokat kell állítani rajta, megpróbáltam pl a mass effect 2-t de szinte az egész játék szürke lett nem valami jók ezek a szemcsik a színeket nem engedik át annyira mint kéne, persze ez játéktól is függ.
    De ha már itt tartunk nekem az AVATAR-t is lejátsza 3d-ben és egész szép a képe nem kell más csak egy sima piros-kék szemüveg meg a powerdvd 10-es verziója az már lejátsza a 3D-t is.A total media theatre 3 is lejátsza ha van olyan monitorod ha nincs akkor letiltja és csak simán lehet megnézni de a powerdvd engedi sima monitorral is.De ezekhez azért kell vas rendesen, nekem 2magos ahhlonx2 7750BE,2GB RAM,HD5770/1GB és beszaggat az avatar ha beletekerek.
  • kifli
    sima monitor + egy színes lencsés szemcsi.
  • WinStar
    szép és jó,de bizonyos játékokhoz frissiteni is kéne....nah mind1.Azért köszönöm.
  • Lacee86
    De 3D-hez speckó monitor is kell, nem? Vagy mezei monitorral is lehet, csak nem annyira jó a látvány?