64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • plu604
    thx a segítséget
  • Lacee86
    Fura, h azt a vackot még mindig árulják. :)
  • [HUN]FaTaL
    A VGA borzalmasan gyenge a játékokhoz és szerintem a milyen gépet vegyek topicban jobb configot raknak össze neked 80-ból.
  • plu604
    Mennyire használható ez a konfig?
    Intel core 2 duo 2,7 GHz
    3 GB DDRII RAM
    Nvidia geforce 8400 GS

Az érdekelne, mennyire futnának el rajta a mai játékok (xp lenne rátéve), és hogy szerintetek 80k-t megér-e.
    thx
  • [HUN]FaTaL
    Fraps az asztalon nem vesz semmit. Hypercam?
  • Ironman2
    Milyen programot tudtok ajánlani,ami felveszi az asztalon futó videókat,és eseményeket? Fraps kizárva,mert nekem olyan kell ami tömörit is!
  • Cat 02 #54718
    Asztali is, de igazából te már eldöntötted szerintem.
  • Ghin
    xD, enm úgy, hanem ha van vmi olyan dolog ami a neten kell h menézzem, vagy írni, (mert számtech szakot is jelölök majd) vagy elmenteni vmit ami még jól jöhet, arra elég jó.
  • Cat 02 #54716
    A fszt segít a tanulásban, csak elvon tőle ;)
  • Ghin
    hát tom, de még csak 14 vok, és úgy összvisz kapom, (ingyen) konfirmálás, ballagás meg minden egyben, csak most vesszük meg, enm lesz időm asztali géphez, a továbbtanulás miatt, ezért kellene laptop, meg az a tanulásban is segít :)
  • Lacee86
    Annyit meg, de jó tanácsként: csak akkor vegyél laptopot, ha mindenáron szükséged van rá, mert ennyi pénzből sokkal erősebb asztali gépet össze lehet rakni.
  • Ghin
    xD, na m1, én eddig azon vagyok h játszani is akarok azon a laptopon, am szerintetek megéri a 139 e forintot, az a gépsas? :)
  • Lacee86
    Az informatika világában az a biztos, ami már megvan. :D (Vagy még az se xD).
  • Ghin
    biztos h vinné, miért ne, nincs a gépigényhez írva h egyes laptop funkciók nem működhetnek, (mert a fifa11-hez oda van) de itt nem írja :)
  • MR ME
    ja laptop vga-kat nem mindegyik game szereti, am valszeg menne
    miért nem veszel asztalit? :)
  • Lacee86
    Sztem inkább kompatibilitási gondok lehetnek, mert vannak játékok, amik nem szeretik a laptopokat. Esetleg annak kéne utánaérdeklődni vhol, h konkrétan ezt a játékot játszotta-e vki laptoppal.
  • Ghin
    de jobb ez a laptop mint a te géped?mert hogyha vitte, és jobb az enyém,amit akarok venni akkor az nem számít hogy laptop nem?
  • Cat 02 #54707
    core 2 duo E6550 2.3 ghz , 2 giga ram, 8600gts 256 mb ram. Ilyen asztalim van és azon korrektül ment (nem akadt, ez nálam olyan 50 fps től kezdődik :D)

szerk: jahogyezlaptop, akkor passz
  • Lacee86
    Jaaaa, azt hittem a gép megvan, csak lusta voltál kipróbálni. :D Én sztem az a kártya kis felbontáson már megbirkózik ilyen játékokkal, de ebben a topikban is kérdezz rá azért.
  • Ghin
    a videókártyától félek, h nem-e akadozna?
  • Ghin
    kösz, de vegyem meg a gépet?, ez kb 140e HUF a gép :D
  • Lacee86
    Sztem igen, de próbáld ki, az a biztos. :)
  • Ghin
    ja, az operációs rendszert megoldom.. :D
  • Ghin
    Hy all :)
    tudnátok ebben segíteni? -
    amd athlon ii dual core p340 2.2 GHz processzor , 3GB / 1066 Mhz memória, 320 GB HDD, ATI Mobility Radeon HD5470 512 MB DDR3 videó kártya , DVD-Supermulti, WIFI, webcamera , Windows7 Home premium 64 bit operációs rendszer - ez az a notebook amit kinéztem, am a neve: PACKARD BELL TK81-SB-213HG Notebook vinné-e ezt a játékot : Prototype?

gépigény: http://gepigeny.hu/games.php?id=873&c_start=1210
  • Bandi 18
    Wifi-s NAS-t nem nagyon ajánlom. Gondolom nem Full N-es hálód van, a g-n meg 1-2 mega/sec lesz a sebesség, ami nagyon gyatra.
  • Magiszter
    Ez eddig oké, csak ha kábelt kell bele dugnom akkor 2 hely van a házban ahová tehetem a gépet (az egyik botrány, a másik hülye helyen van). Ha wifi-n is képes ráakadni a hálóra akkor máris van egy tucat hely ahol kutyát nem zavarna és eléldegélhetne a végítélet napjáig.
    TP-Link routerem van. Meg nem mondom milyen típus, mert nem férek hozzá (nah e mellé kellene beerőszakolni a NAS-t...) és nincs kedvem átrendezni a szobát hogy megnézhessem.

#54697: Esetleg van valami tipped hol/milyet keresgéljek? Mert ha van ilyen az érdekelne.

#54698: Vinyót nem szeretnék venni, mert van 2x500 Giga külsőnek. Ezeket kellene összetákolni egy NAS féleséggé.
  • pxxl
    vagy olyan külső vinyót, amibe lehet dugni hálókábelt (bár ezek drágák)
  • Cat 02 #54697
    Keress olyan wifis routert, amin van USB és támogatja a külső vinyó rácsatolását.
  • Bandi 18
    Ha a tároló kábelen lóg akkor is el tudják érni a wifis gépek. És így stabilabb is a kapcsolat.

Milyen routered van?
  • Magiszter
    Sziasztok!

25ezer forintig keresek olyan hálózati adattárolót ami képes működni wifi-vel is. (tehát wifi-n keresztül csatlakozik a hálózatra.) Vagy tudja alapból ezt, vagy támogassa az USB-s Wifi Stick-eket.

Létezik ilyen a kritériumokkal?

Ami nekem eddig szimpatikus volt az a NetGear Stora Ms 2000 volt, csak ez ha minden igaz nem tudja amit én szeretnék.

Nekem lényegében csak egy hálózati adattárolóra lenne szükségem, amire menthetnék fájlokat, illetve a házban, a wifi-n lévő többi gép is bármikor elérné ezeket. Pozitívum ha maga az eszköz is Wifi-n csatlakozna a hálózatra (elég csak a tápkábelt elrendezni valahogy).

Minden segítséget köszönök!
  • Bandi 18
    A Legegyszerűbb megoldás a HTPC. Nem kell BD-ket DVD-ket kiírni vinyón tárolsz mindent 5.1-et meg rákötöd és csókolom.

Én ezt állítottam össze magamnak:

ASRock 880GMH/USB3
    AMD Athlon II X2 235e
    4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu (2X2GB)
    1 TB WD Green
    FSP 400W (80+ os táp)
  • Lacc 88
    Sziasztok.A házimozi témában elég pangás van ezért ha lehet kérdezek itt.
    Néhány hónapja vettünk egy LCD tévét. Sajnos nincs túl sok csatorna amit HD minőségben tudok rajta nézni.
    Jelenleg van egy Samsung HT-P10-es házimozi rendszerünk, de ez nem tud Blu-Ray és HD filmeket lejátszani. Kérdésem az lenne, ha veszek egy másik dvd lejátszót van-e olyan, amire az 5.1-es hangfal rendszert rá tudom kötni, hogy azt ne kelljen venni. Vagy át lehet alakítani a jelenlegi dvd lejátszót hogy Blu Ray és HD filmeket is le tudjon játszani?
    Másik kérdésem a Multimédiás lejátszókhoz kapcsolódna. Néhányan inkább ezt ajánlották a DVD lejátszó helyett. Nem igazán vagyok otthon a témában, de annyit tudok, hogy tévével össze tudom kapcsolni és pl. külső vinyót is rá tudom kapcsolni, így nézhetem a rajta lévő filmeket a tv-n. Jobban megéri ezt venni ha rákötök egy 5.1-es hangfal rendszert? És a Blu-Ray, BRRIP formátumokat letudja játszani ez a lejátszó?
    A Blu Ray dvd lejátszóból és a Multimédiásból is a legolcsóbbakat nézegettem, szeretén minél kevesebb költekezésből kihozni a vásárlást.
  • Lacee86
    Oks, akkor majd hamarosan lehet beszerzek egyet. :)
  • Bandi 18
    Nekem is ilyen fejhallgatóm van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem nyom kényelmes, nem izzad benne a fülem, és a hangja is szép :)
  • Lacee86
    Jó, most csak egy sima Sennheiser fülhallgatóm van, gondolom ahhoz képest azért ég és föld. :) Csak mert 5000 Ft nem tűnik olyan borzasztóan soknak, viszont többet meg nem tudok rászánni egy fejhallgatóra.
  • Solten
    Mely kicsit halovany, de elmegy. Nem kell csodat varni egy ~5k-s cucctol, de az arahoz kepest tenyleg szuper.
  • LoDMaSt
    Próbáltam hd201-et, és háát.. A kulcsszó a kategóriájában, mert egy 25 éves sony volt előtte, és az is maradt. :S
  • Lacee86
    A mélyek is jól szólnak, meg a dob is?
  • Solten
    Nekem HD201 van, szerintem gyonyoruen szol.

"összemossa a magas hangokat"

Ez baromsag.

Kiprobaltam a HD202-t is, inkabb maradtam a 201-nel... :) Siman lever egy 10k-s Technics-et.
  • RAMyMamy
    erről tud valaki mondani valamit?