64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Rufios
    rendben megnézem arra, azért köszi a választ
  • Zoli007
    Nemtudom Mint már említettem itt jobban értenek hozzá.
  • Rufios
    hálózati kapcsolatoknál meglestem, elvileg azt írta ki hogy él a kapcsolat
    és azért gondolom, hogy a telefonvonalhoz van köze, mivel azo megy és azzal tuti szokott gond lenni itt nálunk szilveszterkor
    nincs vonal vagy szétkapcsol, szakadozik stb.
  • Rufios
    nem tudom
    ehhez nem értek annyira
    csak egy felvetés, mert mondom pl most megy már lassan negyed órája stabilan, de előtte megint lekapcsolt kialudt a két led visszavilant a dsl-t jelző de a neté nem
  • Zoli007
    Maga az internet nincs jobban terhelve mint máskor, a hangnak meg semmi köze a nethez a DSL-nél.
  • Rufios
    igen ott, de hallottam egyik ismerőstől még anno
    hogy ilyenkor mivel ahogyan nekem is most úgy neki is telefonon keresztül megy a net és így szilveszterkor vacakolt neki is, lehet hogy vonlatúlterheltség miatt?
    mert mondom a dsl vonalat jelző led is kialszik amikor elszáll a net, utána visszajön, de bontani kell a kapcsolatot és újraindítani hogy menjen
    modjuk be is jelentettem a t-com nál de jó lenne tudni az okát
    de nem tartom kizártnak a modemgondot sem, bár fura lenne tekintve hogy kb 4 hete van meg és kb másfél órával ezelőttig semmi gond nem volt
    de azóta meg 2 perc vagy negyed óra de mindíg megszakad

• Zoli007
    Prohardver fórumon vannak hozzáértő emberek, biztos segítenek. Laikusan annyit mondok, hogy biztos nem megszokott, mert a megszokott az hogy létrejön a kapcsolat, és aztán jól megy nagyon sokáig. Lehet modem gond. Amúgy a PC-n tárcsázol be?
  • Zoli007
    Adatvesztés nem, de OS install után nem egészséges változtatni. Native IDE a legtöbb esetben jó. AHCI csak akor kell ha SSD-d van és akarod használni a TRIM-et, vagy SATA-nál a NCQ-t. RAID-re akkor állítsd, ha raid tömböt akarsz csinálni.
  • Rufios
    hali
    kérdésem lenne
    hogy ilyen tájban szokott-e gond lenni az adsl netekkel
    mert nemrég köttetem be de vagy egy órája folyton megszakad a kapcsolat
    modemen kialszik a netkapcsolatot jelző led olykor még a dsl-t jelző is és annyi
    holott elvileg a kapcslat él mert manuálisan kell bontani és utána ha újracsatlakozok, ha sikerül akor megyminden pár percig vagy tovább mad megint kezdődik előlről
    és nem tudom hogy ez a modem hibája vag yilyenkor az adsl-nél ez megszokott
    előre is köszi a választ
  • Athem
    sziasztok!

olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a bios-ba Onchip Saa Type: Native IDE -re van állítva.
    Ha én Ahci, vagy Raid-re állítom fel merülhet e adatvesztés?
    Valamint melyik a jobb? Ahci Native IDE vagy a RAID?
    Miben nyilvánul meg?

• BIZ0906
    Pontosan de azért fülelni is kell, hogy tényleg jó a minősége nem csak át lett e konvertálva a fosról nagyobb bitsűrűségre.
  • Ironman2
    A bitsürüség mit mutat meg az mp3 számoknál? Minél nagyob az értéke,annál jobb a minősége? 192 kb/s,vagy 256 kb/s a jobb?
  • skymannn
    Problem elhárítva. Én voltam balf*sz mivel nem telepítettem fel a dolgokat az alaplap cdjéről. :)
  • Harly18
    Két napja a monitorom ezt csinálja:

A fekete szín mellett egy sötét sáv jelenik meg oldalt, mintha elmosódott volna, a fehér mellett fehér sáv, de minden színnél ez észlelhető. Nem tudom hogyan mondjam, de a kép alapján látszik biztos.

Ez monitor, videókártya gond vagy a driverrel lehet valami?
  • kaposi1
    Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül mi szükséges hogy tudjam használni a JDownloader letöltésvezérlő progit?

Újra lett telítve a gép azóta nem reagál.
    Feltelepítés után hiába indítanám az .exe-vel nem történik semmi.
    Azt tudom hogy Java környezetben kellene futtatni.
    Az van is a gépemen ,még sem indul.
  • skymannn
    switcher, nem router ezért találom furcsának hogy nem éri el a netet. amikor win7 volt ezen a gépen felrakva akkor semmi baj nem volt vele elérhete a netet.
  • Cat 02 #54908
    Lehet én vagyok hülye, de nem router az ? Illetve, ha router akkor be kell rajta állítani az adatokat és csatlakozik auto.
  • skymannn
    Hali!
    Szeretném a segítségeteket kérni abban hogy tudok netet szülni az XP-re.
    Frissen van telepítve a rendszer,tűzfal kilőve,felhasznév és jelszó pontos. A helyzetet max az nehezíti hogy 2 gép van összekötve ( gép1(xp) és gép2(win7)<<switcher<<modem )
    A kérdés szóval az h miért nem tudok felcsatlakozni az internetre
  • Smartos
    kipróbáltam egyikkel sem jó, esetleg egy "Y" elágazós usb kábellel megoldható lenne szerinted a probléma?
  • Caligo
    Szét kell szedni teljesen. A hátoldalán van egy kis címke, azt leszeded, ott találsz majd egy nyílást. Ide kell egy kis finommechanikai olajat beönteni. Figyelj arra, hogy túl sokat tegyél, mozgasd a ventilátort addig ameddig akadásmentesen megy.
  • Caligo
    Rossz az USB portod a gépen. Próbáld ki mindegyik csatlakozót.
  • shakyman
    óóhhh ba...z megvan! fáradtság:) bocs visszavonva
  • shakyman
    hy

azt tudja valaki, hogy Asrock 945gcm-s lapon hogy tudom a hangkártyát rábírni, hogy mind a hat hangszóró egyszerre szóljon?
    egyszerüen nem jövök rá lehet késő van a melóhoz....:(

vezérlő...hang...beáll... minden okés, teszt lefut addig stimm. win7 alapbol felismerte a 3 csatlakozást meg minden... de egy sima mp3 csak a fronton jön ki.

hol mit kell beállítani, hogy mind a három csatornán sztereo jelet küldjön ki?
  • nagyi87
    Elolvastam már :) de a jelenség még fent áll:(
  • Ironman2
    Olvasd el ezt:

http://logout.hu/cikk/hd_filmek_lejatszasa_a_videokartyaval/dxva.html

Ac3 filter,és Media Player Classic Home Cinema ajánlott.Mindkettő ingyenes

Nekem a K-lite codec pack van feltelepitve,és az is nagyon jó
  • nagyi87
    És egy 37 colos Lg tv-n nézném (lg37 le 5300)
  • nagyi87
    Sziasztok! Problémám az lenne hogy Full HD filmet szeretnék lejátszani a gépemen ( Intel proci 4*2.4 GHZ, 2gb ram, és GTS 250 512MB videókártya Win7 ultimate)
    Akármivel próbálom lejátszani egy kicsit akad, sok minimálisat, recésen vagy nemtudom h megfogalmazni!Splash player, meg WMP CLassical is ahol elvileg még a videókártya is rásegít :(
    Nem tudjátok mi lehet a gond? Kevés az erőforrás?
  • Pepsi Twist
    minek raksz bele nagyot ha kisebben fog menni? :D
  • Pepsi Twist
    tökéletes bizonyíték, fölösleges a vírusirtó
  • NecroJoe
    (Akkor 1066)
  • [HUN]FaTaL
    Nincs is 1333as DDR2. Nem kell azonosnak lennie, de ajánlott, hogy az órajelük megegyezen.
  • NecroJoe
    Sziasztok! Gigabyte P35-ös alaplapom van E8400-al és 2x1Gbyte 800-as DDR2 rammal. Az lenne a kérdésem hogy rakhatok-e mellé 2 darab 1333-as modult (persze a lassabbhoz igazodna), vagy az összes modulnak azonosnak kell-e lennie?
  • KaszaN
    Pls...elég fontos lenne. #54884
  • danyi2
    Sziasztok!

Kaptam egy 1TB Satás vinyót.
    Előtte Atás volt a gépemben.
    Az új vinyóval induláskot mindig valami TMP drivert keres.
    Mi lehet a gond?Valamit nem állítottam be?
  • Ironman2
    Közben már én is rájöttem az övére,mert a HDMI,az digitális.
  • alcotb
    erre valami tipp?valaki...?
  • Met
    Nem lehet kapni
  • Ironman2
    Nekem meg az lenne a kérdésem hogy a régebbi gépemhez van egy ASUS WH222D Lcd monitor,és csak D-sub kimenete van,mikor a gépben lévő videókártyának van DVI kimenete is(Geforce 6200) Mindenképpen a D-sub kimenetbe kell csatlakoztatni a kártyán,vagy van rá megoldás,hogy ki lehessen használni a DVI csatlakozást.(átalakitóval pl.)Vagy nincs is értelme a dolognak?
  • Ironman2
    Itt nézd meg:

http://www.csatlakozok.hu/index.php/cPath/40100

szerintem ezt keresed.Amugy a számtech boltokban érdeklődjél.
  • talpi
    Sziasztok. Segítsetek légyszíves. Összeraktam egy új gépet, amiben egy radeon 5770-es kártya van. Viszont nincs rajta analóg csak hdmi kimenet így nem tudom összekötni a tv-vel(miután annak csak analóg bemenete van. Lehet kapni ilyen átalakítót és mennyi, meg mi a pontos neve?
    Köszönettel