64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#55004 és amikor 4-en lanozunk és egy switch elosztóra csatlakozik mind a négy ember, akkor nekik miért nem kell beállítani? Csak két gépes hálózatnál kell? -
#55003 Meg persze ilyenkor be kell állítani kézzel az ip címeket.
Mondjuk egyik gépre 192.168.0.1, másikon meg 192.168.0.2 -
#55002 köszi megvan. -
#55001 az milyen? -
#55000 Fordított kábel kell. -
#54999 Segítségeteket kérném:
Barátnőmmel összeakarok hozni egy helyi hálózatot úgy, hogy egy UTP (?) [amivel a modemet összedugod a géppel] kábellel összedugom az én gépemet és az ő laptopját. Megcsinálom a helyi hálózatot mindkét gépen, de nem látjuk egymást. Feltétlen szükséges a két gép összekapcsolásához valamilyen elosztó? Közvetlenül nem müködik ha összedugom a két gépet? Próbáltam 3 kábellel, úgyhogy az nem lehet a gond...
Megpróbáltuk úgy is, hogy egy 4 slotos modemhez csatlakoztattam a két gépet, és úgy láttuk egymást, de ha közvetlen a két gépet kötöm össze, nem látom a gépét. Mi lehet a baj?
Más: Ha pl a netem be van dugva a gépbe, akkor zölden világít a hálókártyámnál a csatlakozó. Amikor vele dugom össze a gépet akkor nem világít, gondolom ez kapcsolatban van azzal, hogy van-e kapcsolat a két gép között.
Van valami megoldás arra hogy ne kelljen külön modemet használnunk, és összetudjam közvetlen dugni a két gépet?
-
#54998 én telót rendeltem amcsiból 60k értékben, és megakadt a vámosoknál, mert biztosítás a csomagra a rendes árra volt kötve. Fogtam magam, egy kis photoshop a paypal kifizetés print screenjén, és már olyan árkategóriába került a telefon, hogy sem vámot, sem áfát nem kellett fizetnem. Többek is így jártak el, szóval nem én voltam az első :)
Kérd meg az eladót, hogy giftként küldje, akkor lehet trükközni sem kell.
Aztmondod, hogy mivel enginer sample, így teztelésre kaptad, nem is kellett fizetned éte :D -
#54997 csáo lenne egy ojan kérdésem h elkezdtem nézni a Breaking Bad sorozatot, csak feliratosan van, és egyszerüen akárhonnan szedek le feliratot, mindegyik iszonyatosan siet, kb 4-5 másodpercel elöbb van a felirat még talán több is..iszonyat idegesitö pláne h valamenyire tudok angolul..xDD
Windows media plyer classiccal nézem, nemtudja vki hogyan tudok késleltetni a feliraton?már egy csomomindent probáltam de nemjo..
elöre kössszi(Y) -
#54996 Jah az lehet de mondjuk a sebessege az ugyanannyi lenne (1066mhz) csak mondjuk aszem az enyem cl5 ez meg cl6 lenne... -
moralosan #54995 Jó reggelt mindenkinek, hozzáértésetekre van szükségem :).
Először leírnám a problémát, aztán az előzményét:
Bekapcsolom a gépet, az alaplaphoz csatlakoztatott hardverek kapják az áramot, pl. videokártyán pörög a ventilátor, az alaplapon is világít a zöld led, viszont a gép többi részébe egyszerűen nem jut az áram. Értsd: nem világít a bekapcsológombokban led, az első usb-bemenetekre rádugott mp3 nem kap egyáltalán áramot, a dvd író se reagál semmire, nem lehet egyszerűen kivenni a dvd-t. A monitor se reagál semmit, mintha nem is lenne bedugva a videokártyába.
Mikor kezdődött: vettem egy új hdd-t, ami satás. Mikor átdugtam egyből jött ez a probléma, de ekkor megnéztem a régivel is, és ugyanezt csinálta.
Valószínűleg nincs rohadt nagy probléma, csak én nem értek nagyon az ilyenekez, gondolom kihúzhattam valamit véletlenül, csak nem tudom mit.
Plíz help :). -
USAMEN POWER #54994 Volt egy pár hszes agyalás, a lényeg annyi hogy a proci jó vétel lenne DE !
A kérdőjel a vámon van / volt, így írtam a vámhivatalnak. Kaptam egy jó hosszú mailt amiben szépen leírta az ipse a fejleményeket, de a lényeg belőle ez: "Mivel a processzor vámtarifaszámához (8542) rendelt vámtétel 0%, Önnek csak áfa fizetési kötelezettsége keletkezik." Az az rám csak a 25 % -os áfa vonatkozik, mivel a proci értéke meghaladja a 22 Eurót. Ebben az esetben ha a processzor ára 60k, akkor mire elér hozzám lesz 75k, és spóroltam 5 rugót, de ha okosan csinálom 70 - 75k -ért már itthon is kapok minden tartozékkal, és garanciával együtt.
Továbbá >
Találtam még az Ebayen i7 870 -et !! 50 !! rongyért, de kiszámoltam hogy mire az USA -ból ideérne hozzám már tartok 70 rongynál a pk + áfa miatt, 60 rongyért meg már van itthon is ha jól szétnézek.
Így érdemes külföldről rendelni, sehogy.
De viszont még agyalok az i7 875K -n, ugyanis a proci árának a kifizetése paypalon történik, a szállítás free, a doboz mérete elenyésző, innentől kezdve az eladón múlik hogy milyen formában adja fel én úgy gondolom. Feladhatja ajándékként is, így talán nem bontanák ki megnézni hogy mi van benne, továbbá lehet az papíron akár egy ceruzakészlet is 22 Eurós alatti árral. Habár ezek az én elképzeléseim, nem nagyon rendeltem még külföldről, legalábbis egy pénztárca, és egy modellautó jött Németből, de azt nem én rendeltem és EU -n belül volt. -
#54993 mert mit mondtak róla? -
USAMEN POWER #54992 Thx a válaszokat, Ph fórumon már megkaptam feketén fehéren. -
#54991 Támogatja. -
#54990 Hello!
Le kellene cserélnem egy elromlott alaplapot egy régi gépben.
LGA 775-ös a lap. Nem tudom milyen processzor van benne, Pentium 4 3.0Ghz/1MB/800/04A van ráirva.
A lényeg: ha veszek egy új lapot, ami LGA 775-ös,(Gigabyte GA-G31M-ES2L) az támogatni fogja ezt a processzort, vagy eléggé kérdéses? Esetleg miből tudom megállapítani?
Köszi! -
#54989 lutri, ugyan olyan adatokkal kell lenniük, sebesség stb.
Az lenne a legjobb ha vennél 2x2gigás kit-et és a mostani 2 gigásat eladnád -
#54988 Hello!
Azon torom a fejem,hogy ha veszek a corsair 2gb-as ramom melle meg 2-ot de az kingmax lesz akkor jol fognak mukodni dualban? -
#54987 Üdv.
Kérdésem vala:
Win 7 32bit oprendszer van most fent a gépen. Le szeretném formatálni azt a partíciót, amin az oprendszer van. Bootnál előkészíti DVD-ről a telepítést, ám a Win 7-es háttérrel megáll a dolog, kurzorom van, aztán kifújt. Nem megy tovább.
Hogyha az operációs rendszeren keresztül rakom be a lemezt, akkor egyáltalán nem is látja a meghajtókat... Próbálkoztam 64 és 32 bites verzióval is. Mindegyikkel ugyan ez a szitu.
Előre is köszi:) -
#54986 lemezkezelőben meg kell formázni / partíciót létrehozni rajta. -
#54985 Sziasztok!
Vettem egy 1.5 terrás winyót,be is raktam,érzékelte is az xp (új hardwer,stb.)
Viszont a sajátgépben nem látja,ill. tippem az lenne,hogy dvd ram meghajtóként. Mi lehet a probléma? formázni kellene a winyót? Vagy szimplán ekkorát már nem lát az xp? Igazából már mindegy mert rakom fel a 7est,csak akkor nem szenvednék itt vele,ha az xp úgysem fogja látni.
Köszi -
gyuszi0525 #54984 sziasztok.
van a gépemben 2 1gigás kingmax ddr2 1066os memo, bővíteni szeretném, és van még 2 szabad slotom.
a kérdés az lenne, hogy mennyire kedvelné a gép, ha 2 2gigásat vennék még bele? vagy érdemesebb 4 1gigásat belerakni? természetesen a ddr2 1066 maradna -
USAMEN POWER #54983 Üdvözletem !
Mi a véleményetek merjem -e ezt megrendelni, vagy ne ? Intel i7 875K
Jókat ír a csávó, a visszajelzések is rendben vannak, de háth ki tudja... Viszont ez a processzor 80 rongy itthon. -
#54982 Engedélyezd a biosban az usb billt. -
lamerrichard #54981 Először is kösz a tanácsot #54979
Bár néztem másik winyóval és azzal be is jött hogy nyomjak gombot a bootoláshoz, de ugyebár az én Razer bill.-em van rákötve és valamiért akkor amikor nyomni kéne egy gombot "kikapcsol" a bill, vagyis nem a bill hanem az USB port a gépen(gondolom én). (USB-s a bill)
Bár lehet jó lesz később, de most nem ez a gondom.
Az én gépemet lehet az avataromban látni, és most karácsonykor rendeltem egy BigFoot Killer 2100 hálókártyát, bár még nem jött meg, de most láttam a gépet hogy, az alaplapon ugye 2db PCIE1 van de egymás mellett vannak és a vidikártyám két helyet foglal, a hűtő rész pedig eltakarja az egyiket a másik meg annyira közel van hogy nem tudom oda fog-e férni a kártya, vagy ha oda is fér akkor a vidikártya hűtője fog-e tudni vmit befújni a kártyának.
Alaplapom Ott van egy kép hogy néz ki az enyém.
Hálókártya Ezen a képen elég nagynak néz ki.
Mit lehetne vele csinálni? Vagy csak egyszerűen megszívtam? -
#54980 tudtommal nem, netblokkolás meg beállítási probléma -
#54979 mozgasd meg a csatlakozókat a vinyónál, húzd ki, dugd vissza ilyesmi, régi gépemnél ez segített -
Ironman2 #54978 Felraktam az 5.1.874 Pre-final valtozatot,de blokkolja a netet.Probáltam mindent rajta,de igy sem enged be,csak ha kikapcsolom a webvédelmet. -
Ironman2 #54977 Az Avast Internet Security,az tartalmazza az Avast virusirtót is? -
lamerrichard #54976 Hello.
Egyik ismerősöm áthozta a gépét olyan ok miatt hogy nem jön be neki a Windows.
Meg is néztem hogy mit ír ki, de nem nagyon tudom én se hogy mit kellene vele kezdeni.
Nem valami erős a gép, de mikor bekapcsolom akkor sípol egyet....tölt...utána egy "alsó vonal" egy ilyen: _ el kezd villogni, majd bejön hogy: Hiányzó NTLDR alá meg hogy Ujraindítás: Ctrl+Alt+Del
Gondoltam egyből hogy csak újra kell tenni a Windows-t de mikor beraktam a windows cd-t ( bár win7-el próbáltam ) meg be is hoztam hogy DVD-ről bootoljon, de töltött akkor is a _ -al és bejött ugyan az, hogy hiányzó NTLDR. Majd még megpróbálom Xp-vel is.
Valami ötlet hogy mit lehet vele kezdeni?
Válaszokat előre is köszi. -
Probléma megoldva, Borg felhívta a figyelmem, hogy megpróbálhatom HDMI-kábellel is, csak kellett hozzá egy átalakító és az Xbox HDMI-kábele - működik, egyszerű, szép és éles kép. Köszönöm neki.
És elnézést a zavarásért. :) -
Na vettem egy új kábelt. Mindkét vége ilyen, csak aranyozott a csatlakozó > 3 csillagos, ez jobb jelátvitelt biztosít, mint az előző.
A kép jobb lett, de még mindig nem az igazi... vibrál.
3 vastagabb vibráló sáv van benne + az alján is vibrál.
Panasonic Viera a TV (plazma), miután átállítottam az NVIDIA Control Panelben M/NTSC-re, úgy lett a legjobb.
Viszont a kábel típusát nem sikerül átállítani, amint ráviszem, hogy alkalmazás minden visszaáll automatikusra.
A felbontást is hiába változtatom (1024x768 ill. 800x600 lehet), a színmélységet is (32-16-8 bit), a frekvenciát nem is tudom, az csak 60Hz lehet.
Szedtem le új VGA-drivert is, hátha, de nem lett jobb.
Olyat is találtam a Control Panelben, hogy vibrálásszűrő, azt állítva sem sikerül... :S
Valakinek valami ötlet? Mi lehet a baj?
Vagy hagyjam? Köszi előre is. -
Azon volt magától, se úgy, se ha átállítom akkor is zavaros... :S
Azon gondolkodom, holnap nézek, hátha van olyan kábel, amilyen pontosan beleillik a videokártya tv-kimenetébe. Egy próbát megér, mást nem tudok elképzelni... :S
Köszi azért. :) -
#54972 OK. Akkor keress olyat a driverben hogy output type és állítsd compositra. -
Igen, megvolt a restart, és át is tettem a képet a tévére, úgy is, hogy egymás mellettinek érzékeli a 2 kijelzőt (az egeret áttudom húzni) és úgy is, hogy klónozza, szóval ugyanaz a kettő.
Kicsit lentebb írtam is, hogy sikerült, és hogy ez a zavaros kép jelenik meg a tv-n (hiába állítom a felbontást). :S -
Ironman2 #54970 Csak akkor jelenik meg ez a funkcio,ha tv-t érzékel a driver.Be lehet állitani azt is külön,hogy csak a videófilmet vigye át a tv-re.vagy az egész asztali képet.Ha jól emléxem,kell hozzá egy restart is. -
Ironman2 #54969 Be kell állitani a klónozást a videókártya driverében,mert csak ugy adja át a képet a tv-re -
Ironman2 #54968 Ott van a kártyádon az S-video kimenet.A zsinor sárga végét,meg a tv-be kell dugni a sárga szinü lyukba.Mit nem lehet ezen érteni? -
Itt van a kábelem két vége, 1 méteres.
Ezen a képen látszik, hogy a videokártya tv-kimenetén 3-mal több lyuk van, mint a kábel végén (ezt látod az első képen, "lerajzoltam", hogyan néz ki az enyém).
A TV-nek 3 bemenete van, az egyik ez a sárga, a másik ilyen, mint a sárga, csak 3 (RGB) a harmadik pedig olyan, amibe pont beleillik az, amit lerajzoltam.
Ez azt jelenti, hogy vegyek új kábelt? Az megoldhatja, vagy ez hülyeség?
Esetleg le kellene valamit szednem a tv miatt a géphez?
Bocsi, ehhez hülye vagyok, egyedül nem tudom megoldani...
Köszi előre is. -
#54966 Linkeld be a kábel fényképét, az egészet. -
Na össze is kötöttem, de nem jó. A kép megjelenik a TV-n, de ilyen zavaros.
A kábel egyik vége ilyen (ez megy a videokártyába), a másik vége ami a TV-be megy az meg ilyen.
Próbáltam úgy, hogy asztalon jobb klikk, Megjelenítési tulajdonságok > Beállítások és ott bekapcsolom a kettes monitort és próbáltam NVIDIA Control Panelben is - mindkét helyen áttette a képet a TV-re, viszont ez a zavaros, életlen kép volt, hiába állítottam a kábel típusát, vagy a felbontást... mit lehet tenni?
Köszi előre is. :)