64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Ironman2
    Dvd írás közben lehet böngészni a neten? Nem zavarja meg az írást?
  • precision
    tegnapelőtt porszívóztam ki, mert én is gondoltam már erre, de amúgy sem volt benne sok por
    szal tényleg nemtom mi lelte... fos az egész :|
  • Caligo
    Nem nagyon poros? Láttam már olyan gépet ami a portól ilyen hülyeségeket csinált.
  • precision
    hát végülis újratelepíthetem, bár max 1 hónapos a windows a gépen :)

csak nemtom, hogy kikapcsolt állapotban mit tud alkotni a windows vagy mi köze van hozzá :)
  • Pepsi Twist
    hallod, rakd újra a windowst :D nekem is ez volt ez a rezgős szar rezgett magától mikor ki volt kapcsolva újra raktam a vindózt és jó lett :D
  • precision
    azt már néztem, semmi extrém, minden normális hőfokon megy

most pl olyat csinált a gép, hogy ki volt kapcsolva, és az usb -re dugott gamepadban a rezgő motor elkezdett eszeveszett mód rezegni, csak úgy magától...
    vmi nagy gáz lehet itt... jó lenne tudni hogy micsoda :)
  • oneal1
    kérdésem a következő:
    ati 3870-es kártyám van.

2 hete, kb olyat csinál pl dirt2 ben vagy stalkerben, hogy nem folyamatos a képe, nem is akad, viszont rángat a kép.
    1 mp ig jól megy, aztán 1 mp mintha le lenne lassítva és ez igy megy végig.
    Viszont 1 percig kb jó mikor elindítom a játékot.
    Lehet ez attól hogy túlmelegszik a kártya?

köszi
  • Caligo
    Ellenőrizd, hogy nem-e melegszik valami túlságosan
  • kemszi2
    azt nem tudom,de nekem ez a kapcsolgatási hülyeség akkor volt,kicseréltem az elemet és jól lett,bár tény,hogy akkor a biossal is szarakodott
  • precision
    amiatt akadoznának a játékok? :)
    nincs lemerülve szerintem, akkor a bios beállításokat sem tudná igazán megjegyezni
  • kemszi2
    alaplapi elem esetleg?
  • precision
    hát "sajnos" nem ez a gond, a kondenzátorokkal semmi baj nincs... mindegyik épségben van

egyéb ötleted nincs?
  • Pepsi Twist
    na hátha tud valaki segíten e6300al 7x340 fölé nem tudtam menni most e6550 7x333 gyárilag na most ezzel se tudok 340 fölé menni :D ugyan úgy nem bootol, valakinek valami ötlet mi lehet a hiba?
  • kifli
    pc bontóban azthiszem 800ft körül javították az övét. (más boltokban 3000-el riogattak :D)
  • precision
    aha, értem... holnap mindenképp lecsekkolom
    remélem nem ez a gond, nem akarok költeni erre a fosra :( :)
  • kifli
    havernak is ez volt a baja, kikapcsolgatott néha a gép, meg alig akart bekapcsolni. volt hogy csak 10. próbára indult, meg akadtak nála játékok.

Bár az nemtudom ez miatt volt-e
  • precision
    annak is ilyesmi tünetei vannak? erre nem is gondoltam, így ne mis figyeltem rá oda, nem néztem meg...
    de thx, holnap lecsekkolom mindnenképp (lusta vagyok már felkelni az ágyból, pláne szétszedni a gépet :))
  • kifli
    alaplapon kondokat (kis kerek szarok), nézd meg, nem púpos-e a tetejük!
  • precision
    Hi!

Tápegység probléma okozhat játékokban teljesítmény csökkenést? Mert mostanában olyat csinál a gépem, hogy nem akar bekapcsolni :( Áramtalanítanom kell teljesen, hogy bekapcsoljon. A játékok meg elkezdtek szaggatni. Nem mindegyik mondjuk, de a legtöbb igen. De nem egyfolytában szaggatnak, hanem csak időnként.

Szerintetek mi lehet a gond? Amúgy ez egy chieftec táp (360 -as) a konfigom meg asus m2ne, amd 3800+ x2, hd 4670 512, 3 giga ram. Lehet kevés neki a táp?
  • Pepsi Twist
    én voltam fasz, rossz helyre dugtam vissza
  • Zoli007
    Elromlott a szenzor. Menj be a BIOS-ba, és nézd meg mit mutat.
  • Pepsi Twist
    hey cpu fan error bootálsnál de tovább enged az miért van? :D rávan dugva lapra és forog is a venti minden jól megy....
  • fullazz
    Sziasztok.

Van egy asus n61j típusú laptopom, ezen van egy Azurewave webcamera.
    Mellette van egy kis led lámpa.
    Mikor pl skypeolok néha (pár percenként), egyszer csak elsötétedik a webcamera kép (rólam), és meg is szűnik világítani a kis led is mellette. Maximum 1mpel utána visszajön a led is, meg a kép is, utóbbi egyre növekvő fényerővel a sötét képből a normálisig.
    Szedtem le hozzá friss illesztőprogramot, de avval is ugyanezt csinálja a skype.
    Másik baja az hogy hogyha mozgok, akkor elmosódik a kép körülöttem, mintha lassított felvétel lenne.
    Ez akkor is van ha nem vagyok kapcsolódva beszélgetésbe.

Köszönöm előre is.
    Annak is örülnék ha nem csak olyan választ kapnék az utóbbira hogy vegyem lentebb a felbontást, hanem el is mondaná hogy kell! :)

Windows 7 64 bitet használok, eredeti windows...
  • Pepsi Twist
    legolcsóbbat :)
  • rooney8
    háj
    milyen wifi routert ajánlanátok nekem? igazából a wifi része csak egy lapothoz menne, az én gépembe kábelesen menne, a netem sebessége meg 4mbps/0,2mbps (ami nemsokára 6/1 lesz) és szeretném ha ezt a sebességet elérném a routerrel is :) árat nem mondok, mert nem tudom hol kezdődnek a jobbak, de minél olcsóbb legyen :)
  • Pepsi Twist
    de csak tuningnál :D visszahúzom 330ra akkor jó -.-
  • kifli
    bootmgr missing?

Akkor elvileg, os dvd be, majd repair
  • Pepsi Twist
    na 7x330 megy 7x340 nem, viszont elindul de bootmgr hibát ír ki :D adtam neki 1.45feszt.... whats da problem?
  • Pepsi Twist
    cpuz 1.262 vagy valami atom low :D
  • kifli
    pc health vagy hasonló nevű menüben nézd meg 1.35-re állított fesznél mennyit kap valójában a proci, vagy cpu-z is írja aszem
  • Pepsi Twist
    7x330 = 2.31 1.35v 333al már nem bootol :D
  • Pepsi Twist
    333ra rakom az nem kóser mert sehogy se lesz 800 :D 815 vagy mennyi és 1el kisebb meg valami 680 vagy 700 :D most nem emlékszek már
  • kifli
    annak szerintem működnie kell

Pc monitorok topikba szoktak linkelni magic tune-okat, esetleg ott kérdezz rá...
  • berlinboy6329
    Radeon HD3870x2.
  • kifli
    nekem lehet van lent a garázsban :D
    Bár nembiztos hogy 478-as, de van hozzá egy 2,6-os meg egy 2,8-as proci :D
  • pxxl
    jut eszembe, ha valakinek van felesleges működő Socket 478 deszkája, mondjuk kb postaköltségért, azt szívesen fogadom :D 1db kell, egy 2.4-es cerkát hajtani, mert elhasalt a régi :/
  • kifli
    milyen videokártya?
    Az újabbakal nem működik a magictune :/

(radeon hd5***-el és újabbakal nem jó, nvidia fronton nem tudom mi a helyzet)
  • tommyknockers
    Van egy kis gondom..Prescott magos Intel Pentium 4, 3Ghz-es, S478-as tokozású processzorom van, azonban az alaplapom csak 2Ghz-ként ismeri fel. Haverommal próbáltuk megoldani a helyzetet - ő jobban ért a gépekhez. Biosban, ha rámegyünk a CPU beállításra, a Locked állapotot jelzi, épp ezért próbáltuk a jumperelést, de ha áthelyeztük, akkor a teljesítmény lecsökkent, ha kivettük, a teljesítmény ugyanaz a 2 Ghz maradt. Azonban erről a kézikönyv nem ír semmit. Valószínűleg a probléma az FSB órajele, mivel 166 Mhz helyett, 133 Mhz-en fut, ennek a szorzója 18x helyett, 15x. Legalábbis a haverom szerint.

Alaplap neve: Kobian PVM266aM-P
  • pxxl
    nekem is fennt volt fél éve kb, aztán volt reinstall, és azóta nem használom. de megvan még a telepítő fájl asszem, majd megnézem otthon, hátha jó :)
  • berlinboy6329
    Van vkinek Samsung monitora és MagicTune progija?

Nekem nem akar menni..Megnyomom,nem csinál lószart sem...picit bejön a "homokóra" fél mp-re se,oszt kész..Átállítom a kompatibilitást,akkor megkérdezi,h akarom-e h elinduljon a program(win7),mondom neki ja,oszt semmi..Még a legújab verzióval se,ami elméletileg kompatibilis az oprendszerrel.Régen pedig ment,mikor megvettük a monitort a géppel együtt.Aztán egyszer fogta magát oszt nem indul többet...